Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jakého psa do panelového bytu?
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . 21 . >>
Autor Zpráva
StaHi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:39
- Nahlásit

Dines
abych psa vyvenčila a nemusela za nim lézt 5metrů na už tak dost posranej trávník
tohle byl vtip? (nebo aspon jiz prekonanej hrich mladi?)

helps
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:41 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Dines jisteze nemas, ale ja uz psala, ze jsem mela nove psa a se psem jsem nikdy pred tim opravdicky nebyla ve styku. Vubec me nenapadlo, ze by se mohl rozbehnout na silnici, nevedela jsem, ze se musim koukat pokud mozno za roh. Myslela jsem, ze prirozenost psa je poslouchat a majitel musi byt moc velky pako, kdyz neposloucha :=))), ze pes nema potrebu nekam behat od pana... A ono je to nakonec naopak :=)))

Mno a ja sem zase za blbce Ja naivne predpokladam,ze kazdej budouci majitel psa si nejprva zjisti, co to sechno obnasi, aby pak nedochazelo k takovym mene ci vice neprijemnym karambolum/prekvapenim....

Cesmina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:53
- Nahlásit

helps
Ja nevedela do posledni chvile nez jsem psa mela, ze psa budu mit. Jak jsem mela vedet, ze HO potkam na ulici a bude volnej? Nebyla to planovana akce a kdyby mi rekl nekdo den pred tim, ze budu mit psa, tak se mu vysmeji.

helps
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:09
- Nahlásit

Cesmina

tak tj... ale porad mi to prijde docela legracni,ze te nenapadlo, ze do te silnice vlitne. ale aspon jak rikal psicek,ze se ze svych chyb poucis sou lamy, ktery se z toho nikdy neponauci......

Cesmina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:14
- Nahlásit

helps
Me taky, ale minulost je nemenna, s tim uz nic nenadelam. I kdyz nemusela jsem se prasknout a mohla jsem rikat cokoliv... :=)))

helps
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:37
- Nahlásit

Cesmina

vsak jo ;) pokud si k psikovy jak rikas prisla takovouhle cestou, tak sou to prinejmensim jiny okolnosti nez kdyz si kdejakej pakovikunak rekne, ze by se mu pes docela libil a uz jde pro nej.... tak hlavne, ze to pesan nakonec prezil...

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:42
- Nahlásit

StaHi
abych psa vyvenčila a nemusela za nim lézt 5metrů na už tak dost posranej trávník
tohle byl vtip? (nebo aspon jiz prekonanej hrich mladi?)

Proč vtip? Já třeba nesnášim, když mě pes rve přímou cestou , hovna nehovna, k tomu jednomu stébélku trávy, kterou si usmyslel žě pos**e Normálně mám teď už psa navolno, tak je na mě kdy a kudy pro to dojdu, a tu samou svobodu mi dala flexi - nemuset jít metr za ním cestou necestou

StaHi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:55
- Nahlásit

Dines
k tomu jednomu stébélku trávy, kterou si usmyslel žě pos**e nu dobra.. moji buldocci (kdyz byli jeste psy sidlistnimi) si dost casto usmysleli vyeat 'druhy patro'
Proč vtip?
budu to teda chapat tak, ze po aktu poeani stebelka ladne preskaces guvna cizi, bys mohla sebrat to tvemu psu vlastni.. (a odlehcila tim uz tak dost po.ranymu travniku)
je na mě kdy a kudy pro to dojdu
tohle mi prave v tom prvnim postu chybelo .-)

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:00
- Nahlásit

StaHi
je na mě kdy a kudy pro to dojdu
tohle mi prave v tom prvnim postu chybelo .-)

Tak přiznávám, že né vždy pro to jdu - on je můj pes místama natolik uvědomělý, že se naštěluje prdelí natolik fikaně, že ho*no pak zmizí kdesi ve křoví, nebo pod nízkým stromem - a tam z výše zmíněných důvodů nelezu

A taky sobecky přiznávám, že sbírám jen pokud je nejbližší koš vzdálený maximálně 100metrů (takže ve městě samozřejmě, na chodníku v každém případě, a na travnatých plochách dle těch košů - odmítám si nosit psí lejna domů v batůžku

A propó mě už nejednou napadlo, že by to chtělo nějak pořešit , anžto hovňous se rozloží při vhodném počasí řekněma za týden až dva, a igeliťák za pár desítek let....

Cesmina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:12 - Změnil/a: Cesmina
- Nahlásit

No proto asi nekde maji papirove sacky a lopaticky.
A nechavat to kdekoliv venku taky neni moc dobry - pri tom dnesnim poctu psu... (I kdyz taky uklizim tak podobne jako ty)

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:17
- Nahlásit

Cesmina
Jako beru, že tam kde se pohybuje větší množství lidí (nedejbože dětí) se prostě uklízí, ale taky tam na ten úklid bývají podmínky
No proto asi nekde maji papirove sacky a lopaticky.
Abych pravdu řekla, tak jsem to ještě nikdy neviděla....ikdyž teď si matně vzpomínám, že snad před 12-15lety snad něco takového bylo....
Tady u nás za poplatek městu 1000,- dostanem asi 4 balení těch malých igeliťáků - takže ani město nemyslí zeleně

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:22
- Nahlásit

Psíček
Takze privolavas pri kazdy takovy situaci psa k noze? Protoze pokud nebude vylozene u nohy, vzdy to voditko bude dost dlouhy na to, aby se k tomu mijejicimu psekovi mohl treba i dostat ..
Nepřivolávám, pomocí vodítka si ho tam našteluju (kdybych ho byla schopná přivolat, tak není na flexi )

nebo myslis, ze mi tenkrat utekl o dva metry?
Právěžě jsem pochopila že jo

y nejsi vyrazne pomalejsi nez tvuj pes? a jakou nemoci bobek trpí?
Jsem pomalejší, ale předvídám, a když nepředvídám reaguji automaticky

tomu nerozumim ale vubec
Čemu na tom nerozumíš?
Nezabráním psovi aby se např. dostal k tomu druhému, ale nezaplatíme za to zdravím oba, jako kdyby byl na vodítku 1m, smejknul se mnou o zem směrem ke psovi a ještě se porval - na flexině se on porve, a aspoň já budu zdravá - to ber s nadsázkou....

StaHi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:26
- Nahlásit

Dines
na sidlaku jsem pouzivala ty papirovy pytliky s tackem, na zahrade sbiram lopatkou, na prochazkach a vyletech halt ten igelitak.. jediny misto, kde nesbiram je v lese mimo cesty.. na sidlisti jsem lezla i do tech nejnepristupnejsich krovisek (preci jen si pamatuju, ze to presne byla ma nejoblibenejsi mista pro hru v detstvi.. ty sis snad nestavela bunkry? ) ..no, musela jsem pusobit az jako posedle (i na psi lejno v batuzku nejednou doslo) ..vlastne tak pusobim porad, bo furt sbiram cizi lejna na ceste kolem svy zahrady ..kazdopadne, (ac to tak asi mnohdy nevypada) sber guven neni muj oblibenej konicek, nijak se v tom nevyzivam, ale delam to, protoze sama nerada do guvenka slapnu (a nejen proto).. a ty (a kdokoliv jinej), pokud sbiras jen za urcitych podminek, nemas se cemu divit, kdyz mate v okoli po.rany travniky
ps. s tim resenim nevim.. priznavam, ze netusim kde a jak konci obsah onech specializovanych kosu

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:31
- Nahlásit

Nezabráním psovi aby se např. dostal k tomu druhému, ale nezaplatíme za to zdravím oba, jako kdyby byl na vodítku 1m, smejknul se mnou o zem směrem ke psovi a ještě se porval - na flexině se on porve, a aspoň já budu zdravá - to ber s nadsázkou....
Dines
si děláš prdel, že se ti pes půjde porvat uvázaný a pod tvým vlivem????

i když, asi si tu prdel neděláš,
tuhle jsem to samý viděla na tréninku TART skupiny v Prokopáku, zdejší členka, nick nebudu jmenovat, nebyla na vodítku a škrtáku uvázané své vlastní malině schopná dát jediný jasný a jednoznačný povel, že do druhých psů se vysírat madam nebude....teda jako těch povelů a korekcí dávala hafo, ale jaxi bez účinku...pardon, mělo to účinek, čuba se točila o to víc.
Do té doby jsem si říkala, že tohle je snad základ, mít u psa takovou ovladatelnost, aby si druhých nedovolil všimnout, když je na vodítku a jasně řeknu, že si to nepřeju, neříkám, když se do něj vysírá někdo druhej...ale my kolem jen v klidu chodili....

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:41
- Nahlásit

Psíček
kupodivu to JE základ pro 90% lidí, s kterými se scházíme na tréninkách,
uhrábnuto má jen pár expertů, kteří si myslí, že to druhým nevadí, nebo si to neuměj pořešit.
variantě "druhým to nevadí" celkem snadno vysvětlím, že si to směrem ke svým psům nepřeju, ať jim to zakážou,
variantě "neuměj, ač řešej", nevysvětlím nic, obejdu si je obloukem.

StaHi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:43
- Nahlásit

heh, tak koukam, ze nez jsem odklepla svuj elaborat o guvne , rozjela se debata..

Dines
tam kde se pohybuje větší množství lidí (nedejbože dětí) se prostě uklízí, ale taky tam na ten úklid bývají podmínky
na to se ale prece nemuzes spolehat, natoz vymlouvat! poplatky obecnimu uradu u nas nejsou o moc nizsi (pri 3 psech uz vubec) a pytliky nedostavame zadny (ve vsi nejsou ani zadny kose).. poplatek za psa je tusim neco podobneho jako 'vzdusne', tedy dan za luxus.. X uklid odpadu je snad samozrejmou povinnosti!

Psíček
konicek to fakt neni, tema ale jo
skoda
to taky jo

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:46
- Nahlásit

Psíček
Jako vtip to ber tak napůl - prostě byly doby, kdy bez flexi ani ránu (tak kolem roku psa) ... jinak sem se vracela bez něj, nebo až o hodinu pozdějc než jsem chtěla (pejsek se rozmýšlel 5 metrů od baráku jestli jako joooo?)

Sali
Prdel si nedělám, ale psala jsem to hypoteticky.
Ano přiznávám, že mám třeba na tvé poměry drdně nezvládnutýho psa, kterej je místama schopnej ignorovat moje povely, občas udělá naschvál, občas "ohluchne" - vím že je to moje chyba, a tuším jak jí napravit, jen mi to nějak pořádně nejde
ALE pes se mi nikdy neporval, a ani rvát nebude - navolno je od nevrlýho psa odvolatelnej a na vodítku nemá jak vylítnout - a poněvadž je to už dospělej pes a nenechá si už jen tak srát na hlavu, tak si občas vrkne - netoleruju mu to, ale chápu ho. . . mam psa hrozně ukecanýho a všechno musí aspoň okomentovat

Takže mám psa nevycvičeného, místama ne příliš poslušného, ale absolutně nekonfliktního do doby, než někdo skočí na něj
A mě to stačí, a to co mi nestačí na tom dělám

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:51
- Nahlásit

StaHi
na to se ale prece nemuzes spolehat, natoz vymlouvat! poplatky obecnimu uradu u nas nejsou o moc nizsi (pri 3 psech uz vubec) a pytliky nedostavame zadny (ve vsi nejsou ani zadny kose).. poplatek za psa je tusim neco podobneho jako 'vzdusne', tedy dan za luxus.. X uklid odpadu je snad samozrejmou povinnosti!
Já se na to nespolíham ani nevymlouvam - ale nebudu si kupovat svačinový papírový pytlíky abych do nich sbírala psí lejna - zaprvý bych asi nevystačila s výplatou, nehledě na to, že u každýho třetího hovna bych ten papírovej musela dát ještě do igelitovýho, aby mi to neproteklo než dojdu k tomu koši
V lokalitách kde se pohybují děti nepřemýšlím o ničem a sbírám, v lokalitách s větším výskytem lidí - parky, hřiště a já nevím co všechno, je vždycky nějkaá koš - takže sbírám.... ale holt kolem polních cest, kolem řek , potoků, luhů, hájů a já nevim čeho včeho kde je prostě příroda, a nejsou koše nesbírám...

StaHi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:02
- Nahlásit

Dines
treba zmenis nazor, az si nekde u reky do guvenka sednes ))

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:05
- Nahlásit

StaHi
konicek to fakt neni, tema ale jo
skoda
to taky jo

jen prolítám,ale koukám,že se vám nakonec bude hodit,že váš táta je hajzpapír,což?

StaHi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:12
- Nahlásit

davidkova renata
nevim esi se mi to bude jako primo hodit ..ale je fakt, ze se tydle geny jen tak nezaprou

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:15
- Nahlásit

StaHi
nevim esi se mi to bude jako primo hodit
hele já myslim,že jo..něco jako ve smyslu,že každá věc má svýho kupce.Sem ráda,že ste to zpracovala ke svýmu užitku,du dřít..čus

StaHi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:21 - Změnil/a: StaHi
- Nahlásit

davidkova renata
no ale kdo neni
bozi nadeleni ...

LucieS
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:23
- Nahlásit

Dines
Jak máš velkýho psa? Na tom metrovým vodítku se to přece drží líp než na flexi.
A budeš rejt nosem po zemi je holt riziko podnikání - taky už se mi to jednou stalo, ale za to mohlo to, že jsem chytala psa za obojek v hlubokém předklonu, tak co nadělám. Základ je prostě nepustit.

helps
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:28
- Nahlásit

A k tomu jste dosla jak, má královno?

Muj pane,to je ciste logicky odvozeno ode me... Jako,ze bych predpokladala, ze clovek, ktery se chysta poridit si psa okoukne par knizek, pripadne casaky a diskuze.. Pak je pravda, ze praxe je vzdycky jina, ale me teda nikdy nenapadlo pochybovat napriklad o tom,ze pes by se klidne vydal pres silnici za jinym psem ... To mi prijde skoro normalni ...

hehe a odkavaf ty jsi prosim Te? Mars? )))
Vzdyt co ja vidim ve meste, tak tohle nenapadne vubec nikoho stejne jako nikoho nenapadne ze kdyz jde pes pred nim za roh baraku, muze nastat problem .... ba dokonce opravdu vetsinu lidi ani nenapadne, ze kdyz uz psa v zachvatech zurivosti na ty flexine uprostred cesty(ne hlavni) maji, meli by udelat neco proto, aby se vratil .... a ne cekat , az se k tomu odhodla sam....fakt nechapu, odkud jsi prilítla ))))

Ja vim, ze to zni hodne naivne, skoro hloupe ))... ale nejak bych od lidi vetsinou cekala vic mnoo... Ale s tim chozenim psa za roh baraku ... Tuhlec sem sedela v buse a pan stal doslova ve dverich bytovky a pes se tam vencil sam a zrovna si to za roh masiroval a panicek vypadal moc spokojene, jak jim to venceni jde.... Odkud jsem prilitla je dobra otazka, bratr dycky tvrdil, ze me nasli v louzi u kontaku

StaHi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:29
- Nahlásit

LucieS
Základ je prostě nepustit
tohle by asi poresilo i ten sber

..uz toho necham, slibuju

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:29
- Nahlásit

Dines
a poněvadž je to už dospělej pes a nenechá si už jen tak srát na hlavu, tak si občas vrkne - netoleruju mu to, ale chápu ho.
to samozřejmě je naprosto v pořádku, srát si na hlavu si nikdo nesmí nechat, ale dokud druhý nevstoupí do kontaktu, neměl by můj pes udělat cokoliv jinýho, než tu verbální a optickou výstrahu...řeč byla o tom, že by Tě odnesl s sebou za tím, kdo ho vyzval.
mě se včera stalo, že jsem vedla obě čuby z lesa, vodítka a koše jako vždy, a proti nám šla po návsi paní a po celý návsi jí pobíhala vořešice, kterážto když zhlédla dobrmanky sice na druhé straně silnice, leč na úrovni jejích vrátek, odpíchla v záchvatu teritoriality a zpěněná mi do nich vlítla, až obě děvy mocně hrozily a slibovaly, jak jí zamandlujou do asfaltu, pokud to dokoná...opravdu to dokonala a opravdu jí pinzetky musely držet košema zaploštělou do asfaltu, než doklusala majitelka a čuvbu si odnesla, odvést jí jaxi neměla na čem,
protože když jsem je stáhla, čuba pokračovala,
a pokousat si je nenchám, nehledě na to, že srát na hlavu jim v zájmu čehokoliv teda nebude nikdo, na to je nemám, aby chodily s čepicema v prackách a omlouvaly se za to, že dejchaj.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:36
- Nahlásit

StaHi

Ve zpravodaji jsme měli napsáno, že o není daň za luxus, ale že se těmi poplatky mají snižovat negativní dopady chovu psů na okolí, např. zvýšený hluk-jak OÚ jako likviduje hluk???? Že bych si od OÚ nechala udělat protihluková okna, páč mě ruší čokl od sousedů?

Sali
variantě "neuměj, ač řešej", nevysvětlím nic, obejdu si je obloukem.
Černého hajzlíka jsem vzala na výstavu mezi milijón psů. S košem, krátkým vodítkem, první půl hoďku se olizoval a koukal, který pes bude jeho, a po půl hodince se obrousil a bylo to v klidečku...a stejně jako člověk který TAKOVÉHO psa naučí klidu mezi psama jsem dostala zjeba, že je v mojich rukách chudák, páč jsem ho nenechala očuchat se samečkem rotvajlera a tahala jsem ho rychle pryč...pro někoho kožený koš přes půl hlavy není dostatečný signál...majitel rotvajlera to neustál, a asi by ještě víc neustál, kdybych ho očuchat nechala :-/ a to by člověk řekl, že na výstavě potká lidi rozumné.

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:36
- Nahlásit

Psíček
k řece, kam si sedají lidi, se se psama chodit nedá,
protože těch lidskejch hoven, co tam všude od rybářů a lidí obecně je, i s koláčema posranejch hajzlpapírů, je tolik, že by naši psi z toho měli hajzlpapírovej ileus.
nehodlám řešit v přírodě psí hovno, biodegradable to matroš, mezi plastovejma a papírovejma odpadama těch lidí, co choděj do tý přírody regenerovat po konzumářsku.
Správnej skaut se vysere do patou vyhrabaný jamky, utře se lupenem a hovno i s lupenem zase zahrabe,
a psí hovno viditelný zakopne a zahrabe taky.

helps
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:37
- Nahlásit

Psíček

Jóó, to on beze sporu je... ... Ale já sem eště vo polofinu chytřejší neš von Mnóó, kdo ví... Já si toho moc nepamatuju... Odkud ste vy pane??

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . 21 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání