| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:28
- Nahlásit
helps
Kobra je moje, Fernando je Tchořův.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:32
- Nahlásit
LucieS
No my bydlíme na slepý ulici a před vchodem do domu už ani silnice není, takže v tomhle je to super. Po celé procházce jsou mezi chodníkem a domem travnatý plochy vcelku široký, takže ji mám mezi chodníkem a domem na trávě a tam ona si lítá. Jakmile jdeme jen po chodníku bez těch travnatejch ploch, zabavuju ji, aby nečučela co kde lítá a nechtěla se na to jít podívat. Nebo rovnou dávám na vodítko, když se mi něco nezdá.
Náhoda je samozřejmě blbec, to by člověk nesměl vystrčit nos ale.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:32
- Nahlásit
helps
tady je naše poslední tréninkové album
http://tchor.rajce.idnes.cz/Prokopak_7.2.2009/#alb um
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:33
- Nahlásit
Sali
však říkám, že mě pobavil
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:36
- Nahlásit
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:39
- Nahlásit
PeKrato
No myslim,ze ses na dobry ceste mit skvelyho pesa. Akorat pokud by ti odbihala a fakt ignorovala kvuli psum,tak bychpo ty stopce sahla... Souhlasim s tebou,ze bejt stredobodem pro psa neni vubec sranda... Taky zalezi na psovi no.. A jelikoz tvoje fenule je hodne kamaradska,tak se bojim,ze to mozna jinak nepude... Ale to uvidis ;)....
V nynější fázi jsou pro nás jiní psi něco jako pro tebe háravka, ale to půjde.
No to není můj případ.. To bylo všeobecně ;)... Jak sem psala,já ted hafana nemám ... A nestává se mi to ani u ostatních psů,páč to sou zmetci nevychovaný,tak sou na vodítku po městě a prolítnou se na louce .... To víš venčim sem tam známým,ale ti k psovi přišli,jak slepý k houslím... takže výcvik nula... štěně si koupil jejich syn a asi po 4 měsících ho vezl do útulku,no a tak naštěstí jeho rodiče na to neměli srdce,tak mu dementovi zavolali ať jim psa přiveze,že si ho nechají.... Takže to sou vopravdový kynologové ... ten pes asi opravdu neumí nic než sedni dyž mu před hubou zamáváš piškotem...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:44
- Nahlásit
Sali
dekuju za link... paradni fotky... a jeste jednou ti vasi dobrmanci sou fakt prekrasny odkud je mate? ze maji za menem halit paša... to zní skoro exoticky
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:46
- Nahlásit
helps
Tak jako snažíme se že? Ona je to fakt čudla kamarádská a fšecky hned miluje a bere do party Tak je to u ní docela těžký než kdyby byla netykavka. To zvládnem, jestli se stopkou nebo bez uvidíme. Jako závislá na mě je, ale ti kámoši jsou pro ni fakt hodně lákaví.
Takových znám hromady Ať už psů tak kynologů. jen můžu z kůže utéct, když mi takovej člověk nad svojí fenkou asi pudla vykládá, jak pro ni hledají ženicha
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:49
- Nahlásit
helps
jsou z chovky Halit Paša Mgr. Jany Čechový, je tam na ní odkaz
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:50 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
PeKrato
fakt to závisí na tobě,uvidíš... jen mě docela naštvalo,jak tu někdo psal o hovadech,co nechtějí seznamovat psy atd.. myslím,že to většině lidí nevadí pokud jejich pes je snášenlivej k ostatním,ale určitě by uvítali,kdyby k nim tvůj pesan neletěl,ale přišla by v klídku s tebou
nooo ona je ta znamejch taky fena a takovy povidal panicek,ze svoji Angelku jen tak nekomu neda... ze chce poradnyho zenicha .... to sou ftipy...
Sali
Aha,mrknu tam maj krásný pesany...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:55
- Nahlásit
helps
Tak to jsou silný slova, kterých tu padlo relativně dost K tomu klidnému příchodu se dopracujem, musíme
Jenže to co jsem psala já nebyl ftip, ale záměr. "Za měsíc budeme hárat, tak hledáme psa na krytí" Fena bázlivá, směs bůhví čeho a vůbec. A útulky jsou plný přesně takových nechtěných psů.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 16:00
- Nahlásit
PeKrato
Jj,doufam kvuli vam i vasemu okoli ....
No tak to začíná no... Ten paniček týhle to myslel taky vážně,ale krom toho,že je neposlušná je myslím povahově vyrovnáná a dokonce i čistokrevná tak k tý by snad i odběratele našel.. ale stejne takovychle "chovatele" miluju...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 16:02
- Nahlásit
Tak za sebe teda raději tu stopku než flexinu flexinu nahrazuju normálním vodítkem, je mi to příjemnější.
tak já, když už to jinak nejde raději tu flexinu, i když nechápu jak se na ní vyběhá dobrman, když můj malý pes ne.Zase se u toho dobře hubne, protože když nedávno musel chodit na flexině , tak jsem pul trasy běhalal s ním, protože mi bylo líto, že se nemůže proběhnout.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 16:16 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
No to mi nedá, to já musím ))
Máš naprostou pravdu......dobrmánci(jako všichni, ne spešl ti od Sali) jsou tzv mutantní exotika už sami vod sebe a navíc, jak jsi správněPostřehla tihle maj i exotický jméno...asi je majitelka chs paša nebo co
No když musíš,tak musíš že ))... ale úplně upřímně u tebe si člověk nikdy není jistej,co myslíš vážně.... mutantní exotika jo? hmm... každej den se učim něco novýho... dobrmanci tzv mutantni exotika... no nekam si to nacmaru do diare at priste vim o co jde... Nooo to sem si myslela prave,ze ma Sali dobrmani od nakyho pasi nebo sejka... od nakyho araba XD ale zklamu te... neni to sejk je to vouplne obycejna pani... sic vypada sympaticky pasa to neni...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 16:44
- Nahlásit
Psíček
Nedělej si tady ze mě srandu jooo ta paní teda jako paša ani nevypadala... ani moc exoticky :P
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 23:06
- Nahlásit
psíček
jen nelži ... jak si přišel na to,že je paní paša??
|
helps
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 10:44
- Nahlásit
Psíček
Nó, tak já vám budu věšit pane... Aspoň to vysvětluje ten název CHS, jesi je paní paša
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 20:03
- Nahlásit
Psíček
musim jit, ale myslim, ze idelani neni, stene se na ni lehce nauci tahat, snadno si ublizi .....atd atd atd
to by me zajimalo, co jsou ta atd. atd. atd.
a tahani taky neni tak spatne - pes si zacvici, panicek si zacvici (pokud tedy pes je dostatecne velky a tahne dostatecne dlouhou dobu)
a jak si pes na flexine ublizi?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 20:14
- Nahlásit
argosek
Nevím jestli si ublíží pes, ale flexa v rukou pakovikuni se mi jeví jako velmi nebezpečná svému okolí
Před lety mi málem vážně zranila děcko Sem vezla holku v kočárku (v golfáči, to je takové to křesílko na kolečkách) , vedle mě psi na volno. Proti nám pakovikuňa se psem na jojošňůře. Jojopes si chce hrát se Sisinkou. Pakovikuňa povoluje jojošňůru kam až to jde a nechává jojopsa honit se se Sisinkou. Psi dají tři kolečka po trávníku, jojopes stále na jojošňůře. Pak si dali kolečko kolem kočáru. Hádej co se stane je-li pakovikuňa napravo od kočárku, jojopes nalevo a jsou spojeni jojošňůrou? Naštěstí mi to docvaklo o tisícinu vteřiny dřív než flexa podřízla Lále krk a strčila jsem před ni ruku Rozřízlo mi to dlaň napříč a pěkně hluboko
Nemám rád flexiny a už vůbec ne v rukách pakovikuní
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 20:19
- Nahlásit
...jsem to tady "dokoukla" dokonce a můžu říct, že kdybych tohle četla před 17lety-kdy jsem si pořídila svýho prvního psa-tedy vlastního, ne rodinného..-tak bych byla s nervama v hajzlu, ještě než by dosáhl čtyřnožec půl roka. S některými částmi odborných výkladů souhlasím-teď s pár lety zkušeností-ale jinak je to na můj vkus dost vyhrocený........aby nějaký prvomajitel, po přelouskání tématu, nepojal podezření, že totálně selhal a že soužití se psem/psy je hotovej horor ... .
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 20:33
- Nahlásit
Zany
tak já, když už to jinak nejde raději tu flexinu, i když nechápu jak se na ní vyběhá dobrman, když můj malý pes ne.Zase se u toho dobře hubne, protože když nedávno musel chodit na flexině , tak jsem pul trasy běhalal s ním, protože mi bylo líto, že se nemůže proběhnout.
tak ja zase nechapu, jak se vybeha dobrman na stopovacce, kdyz si clovek ma hlidat flexiny teto stred . takze bych to shrnul asi tak, ze mnoho jidel lze jist vidlickou i lzickou, ale nekdy je lepsi pouzit vidlicku a jindy lzicku. a abych zakryl miozernou stylisticko uroven meho prispevku, ve kterem dve vety po sobe objevila se vidlicka a lzicka - a navic tak neohrabane - udelam z toho umelecky zamer a zakoncim mixerem plnym slehacky (taky jedno zviratko).
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 20:39
- Nahlásit
Biluška
no vidis - a zase v jinych situacich flexina pakovikunam pomaha - ja treba prio navsteve zoo, jsem se s voditkama obycejnyma motal a od te doby, co mam flexinu, si jdu jak kral. akorat by ta drzatka mohli vyrabet lehci - urcite by to slo a ja bych si rad priplatil za to, abych nemusel v ruce tahat takovej kram.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 20:51
- Nahlásit
argosek
Normalne mam psa, jsem pakonovina (psa mam par dni a nikdy pred tim jsem s zadnym nebyla temer ani ve styku), jdu po chodniku, pres silnici jde nekdo jinej se psem. Muj pes se k nemu rozbiha, asi v puli silnice je na konci flexky a prijizdi auto. Auto brdi, ale presto porazi psa.
A to se mi fakt stalo. Nastesti psovi se nic nestalo.
Jinak ted pouzivam nekdy flexu, nekdy voditko, nekdy pustim jednoho navolno (ale nechavam kratke voditko).
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 23:45
- Nahlásit
Cesmina
Muj pes se k nemu rozbiha, asi v puli silnice je na konci flexky a prijizdi auto. Auto brdi, ale presto porazi psa.
A to se mi fakt stalo.
tak to ale neni problem flexiy - stejne tak by v pulce silnice skoncilo i obycejne vodiko.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 09:40
- Nahlásit
raději tu flexinu, i když nechápu jak se na ní vyběhá dobrman
nechapu, jak se vybeha dobrman na stopovacce
pozor, neříkám, že se na tom dobrman vyběhá, ale že to slouží k vyvenčení psa v místech, kde volný pohyb není vhodný a u nohy na krátkém vodítku jít taky nemusí.
Dobrman je plemeno pracovní, nikoliv parkové,
a má-li dost sportovního a pracovního vyžití v místech k tomu určených,
může pak klidně proklusat na flexině terénem, kde opravdu není vhodné, aby šel navolno, a zas je zbytečné, aby šel na krátkém vodítku.
Nikoho nenavádím, aby následoval mého příkladu, provoz na flexině totiž požaduje ovladatelného psa, ta šnůra je tam jen jako jištění.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 10:35
- Nahlásit
Pokud neergonomicky uchyt vyleti z ruky,
Jo tak to se mi stalo tento rok v zime. Upadla jsem na naledi, voditko mi vypadlo z ruky. Bertik se boji dost veci a tak jsem mela nakonec stesti aspon v tom, ze stal jak opareny (jesteva se totiz mohl rozbehnout a utikat pred tim voditkem...), takze az se mi povedlo vstat mela jsem si pro koho dojit.
argosek
tak to ale neni problem flexiy - stejne tak by v pulce silnice skoncilo i obycejne vodiko
Ale to obycejne voditko by nebylo na frekventovanejsich mistech dlouhe pet metru a kdyby ano, bylo by vhodnym zpusobem drzeni zkracene, aby se nemotalo pod nohama lidi, takze obycejny voditko by v tomto pripade skoncilo tak na zacatku silnice a mozna bych stihla psa jeste stahnout.
(Jinak uz jsem psala, ze je to ta ze seznamovani se se psem...)
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 10:42
- Nahlásit
Já si teda nedokážu představit jak mi pes na flexině zdrhne nadoraz (doprostřed silnice) - nebo to mám jen já na flexi takový to kouzelný tlačítko STOP, který když jemně palcem zmáčknu, tak se to vodítko už neprodlužuje?
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 10:54
- Nahlásit
Dines jisteze nemas, ale ja uz psala, ze jsem mela nove psa a se psem jsem nikdy pred tim opravdicky nebyla ve styku. Vubec me nenapadlo, ze by se mohl rozbehnout na silnici, nevedela jsem, ze se musim koukat pokud mozno za roh. Myslela jsem, ze prirozenost psa je poslouchat a majitel musi byt moc velky pako, kdyz neposloucha :=))), ze pes nema potrebu nekam behat od pana... A ono je to nakonec naopak :=)))
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:08
- Nahlásit
Psíček
Tak fajn no... Je fakt, že já jsem flexinu používala při pubertě, abych psa vyvenčila a nemusela za nim lézt 5metrů na už tak dost posranej trávník, abych ho nepřemlouvala k návratu domů, ale aby se přeci jen rozumně prošel a očuchal vše co potřeboval bez stálých zátahů na krátkém vodítky, kdy to několikrát za vycházku odneslo moje rameno, nebo jeho krk...
A já mám flexinu protože vím co od ní čekám a co se s ní dá, takže jak píšeš
jednou jsme mijeli s mym tenkrat skoro jeste stendem pejska, kterej "nas" furt provokoval .... pesan mi sel na flexine u nohy a proste se rozhodl, ze si to vyridi ..... kdyby by la normalni snure, korekce by nebyla i pres tak relativne necekanou situaci problem..
Tak v té době ale už mám minimálně několik sekund kouzelné STOP tlačítko zmáčknuté a zajištěné
.bohuzel byl na flexine ...a protoze jsem byl blbej, tak mam tech zazitku s flexinou vic, dnes uz ji nepouzivam vubec i kdyz myslim, ze bych asi mohl, ale na druhou stranu opravdu korekce s flexinou je mnohem slozitejsi
Nemyslím že je složitější - jen na ní aplikuješ obecné poznatky z držení psa - tj. předvídat alespoň vteřinu dopředu nebo alespoň nebýt výrazně pomalejší než pes.
Jasně že když se budu procházet se psem na jojošňůře, a koukat jaký plynou po obloze hezký mraky, že ho nestihnu zastavit dokud nedoběhne na konec vodítka, ale aspoň si -narozdíl od klasickýho vodítka - zle nenatluču hubu
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:12
- Nahlásit
na druhou stranu opravdu korekce s flexinou je mnohem slozitejsi
Jak rikas a to v nekterych pripadech i se zabrzdenou flexinou.
|