| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:39
- Nahlásit
No tak já už jdu spát. GroWer má domácí úkol si přečíst o těch plemenech co si vymyslel a pak poctivě přiznat, zda si myslí, že na to má.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:39
- Nahlásit
GroWer
Ale, ale hřebečku, PetraK a mnozí z nás tu viděli neskutečný utrpení psů, tak se zase ty snaž pochopit, proč se tu radí dvakrát měř a jednou řež... Pes je finančně, časově a doplň si, co tě napadne dál, velmi a to fakt felmi nákladná záležitost. A klidně se na mě zlob, ale psa by si měli pořizovat samostatně výdělečně činní lidé, a lidé, kteří jsou schopni dommyslet pár detailů na zhruba 15 let dopředu. Jo, fakt si myslím, že 50 % lidem pes do ruky nepatří.
PS: není to útok na tebe
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:40
- Nahlásit
nehledám jen tady.....
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:40
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Možná víc jak 50%
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:41
- Nahlásit
Dines
Myslíš, že tohle je to správný místo
někde přece začít musí
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:48
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
a zase spasitelka a ty už jen z rétorického pohledu pochop že text žačínající---Ale, ale hřebečku
si nejde nebrat jako utok to by tě mohlo napadnout.
výdělečně činní lidé- dobře to nejsem!
schopni dommyslet pár detailů na zhruba 15 let dopředu.to třeba taky nejsem ale ty si zase (klidně to ber jak chceš třeba jako utok nebo něco jinýho) nejseš schopna doftípit že si zatím ŽÁDNÉHO PSA NEPOŘIZUJU!!! a pouze omlíváš to samé jako lidé před tebou takže sorry za hrubší slova ale nechápu jak si to někteří více vzdělaní a starší a moudřejší lidé(toto bez ironie)toto nedokážou pochopit!
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:48
- Nahlásit
Dobrou noc všem, GroWer, přijď pak napsat, jak jsi pokročil v rozhodování
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:49
- Nahlásit
diky dobrou
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:52
- Nahlásit
GroWer
já taky jdu.. kdyby tě napadl jakejkoliv dotaz na akity tak napiš sem nebo do našeho tématu Americká akita, akita inu, šiba inu a spol .... určitě odpovíme případně poradíme
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
GroWer
tvoje články mě fak dostali díky můžeš být na sebe fak hrdá
ty články byly psány na základě toho co jsi zde psal ty:
....a hlavně husky se mi strašně líbí už asi od 7 let a akita je mu podobná....
jj vím že je něco jiného co potřebuje jak se chová a vypadá... to jsem vzal v potaz
rád si s nim pohraju ale newim jestli budu zvládat s ním každej den 20 km nebo s nim 2 hodiny aportovat..
rád si s ním pohraju sem nemyslel doslovně samozdřejmě mu rád věnuji klidně i delší pojížďku na kole 10km ale ne každý den aby bylo vyrozuměno jak jsem to myslel
A nepíšu to ani kvůli sobě, abych na sebe mohla bejt hrdá, ani bejt za chytrou a dělat dojmy, ale jak už jsem tu psala předtím - píšu to kvůli psům. myslet si o mě můžeš klidně že jsem královna toho největšího stáda přežvýkavců, je mi to naprosto fučík. Předpokládala jsem, že chápneš, jestli jsem se spletla, tak škoda a promiň. A kdybys četl pozorněji, všiml by sis, že jsem v každém příspěvku vždy psala, abys to nebral ve zlém.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:58
- Nahlásit
GroWer
a zase spasitelka
ono to spasitelství je dáno tím, že spousta lidí tady je nějakým způsobem - menším či větším právě na pomoci těm potřebným zaangažována.A někteří třeba tím, že přebírají zodpovědnost za ty psy, za které někdo zodpovědnost právě neměl. Byla bych opatrnější ve volbě slov, kdybych chtěla být slušná.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:03
- Nahlásit
Jinak co tak premyslim dal, tak kazdy vetsi pes, ktery neni spolecenske plemeno potrebuje pohyb a vycvik ci jine zamestnani, i kdyz hodne se taky doporucujou spicove, ale ti me prindou ustekani, al ejinak taky fajny pes
společenské plemeno to potřebuje také . Děkuji.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:04
- Nahlásit
Zany
Potřebuje, ale míň - hasky a pudl maj trošku rozdílný nároky
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:07
- Nahlásit
GroWer
Hele, já tě do jisté míry chápu, já kdybych sem před 7 lety přišla s tím, že přemýšlím nad tím, jestli si pořídit československýho vlčáka nebo chodskýho psa, asi bych taky schytala pár "přes čumák" a taky by mě to naštvalo, protože bych si připadala, že už přece všechno vím, všechno jsem si přečetla... ALE...
Má za sebou skoro 7 let soužití s tou svojí malou potvorou a když si vezmu, kolik chyb jsem na ní udělala při výchově a kolik přehmatů, nevim, jak by to dopadlo s trošku umanutějším a silnějším psem (a to nejsem žádnej drobeček a hodně toho ustojím )... Jsem osudu vděčná za to, že mi přihrál do cesty jako prvního psa psa, kterej se dokázal přeučit tu spoustu věcí, co jsem udělala špatně (a že jich nebylo málo)
Vím, že tě štvou "spasitelský" řeči, ale u nás u baráku chodí občas ženská, občas chlap s bloodhoundem, když si ho pořídili, bylo to roztomilý malý štěňátko, ale teď, když ho venčí se brzdí o sloupy, když ten pes vidí jinýho psa a chce se za ním podívat atd. Neříkám, že by to byl tvůj případ, ale popřemýšlej o tom... On je sakra rozdíl jít ven se psem, u kterýho víš, co můžeš předpokládat, víš, že tě poslechne a můžeš ho mít volně a nechat ho běhat kolem sebe, protože když potřebuješ, přijde... Nebo jít ven se psem, kterej si jde, kam chce on, z vodítka ho nemůžeš pustit, protože by ti zdrhnul atd. atd. Já osobně se přiznám, že druhej styl prcházek bych rozdejchávala jen hodně, hodně blbě...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:15 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
GroWer...
Co takle nejaka golie?(=kolie)...na pohyb narocny taky docela budou,ale myslim,ze na vycvik by byli "uchopitelnejsi" nez akity apod... Treba se pletu,ja sem tu taky nova a taky teprva o psovi uvazuju(ackoliv nacteno mam hafo,ptz pesa chci uz tak tez davno)... ted jen cekam jak se to vyvrbi s vejskou a podobne,aby opravdu pesan nestradal.. nebyt si jista tim,ze tu pro nej budu, tak do toho nejdu... tim tu nechci strasit, negativ uz si asi slysel dost ;) a nakonec dyby ses vzdal i vejsky tak bys moh mit "minigolii" -sheltii...
Vubec kolijky nejsou spatny... sousedi mivali a byl to zlatej pes.. bohuzel vycviku moc nedali, ale jinak sou to chytry psiska, rychle chpajici,pro aktivni osobu... v pripade omylu nevahejte me opravit
dobroouuu vsem psiskum a panickam,panickum... i tem budoucim ;)
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:32
- Nahlásit
PetraK
ty články byly psány na základě toho co jsi zde psal ty
kdyby byly psány na základě co jsem psal -tak si hned po svém prvním článku přečteš co jsem psal v průběhu tisíckrát ----------že jsem tu jen proto že schromažduji informace a skušenosti od odstatní protože do budoucna plánuju pořídít si psa a ano že o tom zatím nic moc nevím,ZATÍM SI ŽÁDNÉH PSA NEKUPUJI! toto zvýrazněné ti tvrvalo mocinky moc dlouho pochopit jinak bys nepsala další články ketré jsou na stejné téma jak sama víš ....
to už si opravdu člověk žačne myslet něco o přežvíkavcích (prostě musíš pochopit že toto napíšu a ty mě zahrnuješ dalšími a dalšími články to mě opravdu zaráží a poté si to začínám brát ve zlém jak sama píšeš)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:37
- Nahlásit
GroWer
GroWer, GroWer, řekla bych, že se moc nepletu, když se vrátím ke své původní verzi o provokaci, to slovo mocinky už od někud znám , odkud to jen sakra je???
Ono ostatně nejen to slovo mocinky, on i ten styl občas semo-tamo probleskne
No nic jdu spát
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:44
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Až nyní jsem si všiml tvého v podstatě nesmyslného článku(jak říkáš ty neber si to ve zlém a čti bedlivě se mnou)
---A klidně se na mě zlob, ale psa by si měli pořizovat samostatně výdělečně činní lidé, a lidé, kteří jsou schopni dommyslet pár detailů na zhruba 15 let dopředu.
-toto jsi napsala poté co jsem několikrát zvýraznil capslockem a jednou napsal tučně ve svých reakcích---zatím ŽÁDNÉHO PSA NEPOŘIZUJU!!!---když se ohlédneš do svého článku najdeš tam slovo které sem ti zde a ztučnil
--/ etě jednou po lopatě předím si to též nepochopila já několikrát tučně napíšu ¨zatím ŽÁDNÉHO PSA NEPOŘIZUJU!!!¨ tvá reakce ¨psa by si měli pořizovat samostatně výdělečně činní lidé¨už vidíš tu příbuznost ve slovech NEPOŘIZUJU- A -MĚLI POŘIZOVAT
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:51
- Nahlásit
GroWer
--/ etě jednou po lopatě předím si to též nepochopila já několikrát tučně napíšu ¨zatím ŽÁDNÉHO PSA NEPOŘIZUJU!!!¨ tvá reakce ¨psa by si měli pořizovat samostatně výdělečně činní lidé¨už vidíš tu příbuznost ve slovech NEPOŘIZUJU- A -MĚLI POŘIZOVAT
eh, nepsal jsi ale, že už nechceš dál s pořízením psa čekat?? tak tetkon nevim jako esi voni se tydle dvě věci nějako netlučou? nechci čekat a žádného psa si zatím nepořizuju???? .....to asi aby šla radši přežvykovat
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:52
- Nahlásit
PetraK
ok tak už je opravdu moc i na mou infantylní pubertání a nedospělou mysl PetraK to jako že jsem nějáký tvůj bývalí nepřítel a založil jsem si neznámí acc a provokuji tě a ty jsi mě vypátrala díky spojení -mocinky moc- které jsem použil poprvé no když myslíš nechám tě při tom akorát mi popiš kdo bych měl být a proč provokuji a od kud mě znáš to by mě tedy vskutku zajímalo
opravdu si tomu nasadila korunu te´d odcházím opravdu pobavený spát a tvé příspěvky mě nětíží jako před tvým posledním článkem .... mocinky moc se krásně vyspy PetraK
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:57
- Nahlásit
PetraK
Když se ptáš tak NEPSAL!
psal jsem pouze že nechci čekat dalších 10 let když už jsem 8 čekal v praze ha kdo se te´d tluče když skopíruješ půlku příspěvku tak je je opravdu hodně chabý pokus udělat ze mě vola.... prosím už nepiš na moje konto... vlastně eště napiš kdo jsem a odkud znáš sloco ¨mocinky moc´a proc te provokuju a pak už prosím ench být docela smi skazila příjemný pkec s lidmi kteří se mi snažily pomoc........ ale tak každý máme radost z něčeho jiného
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 01:15
- Nahlásit
inu
Jestli ti do toho můžu kecat, tak Akitu ani Huskyho ne-e
preco ee? ja mam v byte uz druheho husky a vsetko do pohody. to len ti com maju predsudky, hovoria ee
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 03:27
- Nahlásit
GroWer
já to přečetla celý.. myslím že se rozhodni jak cítíš a držím palce
prostě je to jinam a na jinou diskuzi
a poslední stránku ste završily zahrnutím mě texty ať si hlavně nepořiziju psa natož velkého ke konci to rostlo a PetraK si to fak krásně završila z tvých článků jsem se opravdu dozvěděl hodně hodnotných informacích která mi do budoucnu určitě pomůžou při výběru psa typu že nemám představu ... ¨¨
jako s tímhle fakt souhlasímjako sorry,ale je tu dost lidí co se tý zodpovědnosti učili za pochodu přišli k psu "jak slepý k houslím" ajsou z nich faj pánečci..
já se přiznám,že teda to kdo mi psa pohlídá jsem neřešila nenapadlo mě že bych jela na dovču bez něj a tak naštěstí mám kamarády kteří pomohli..jednou za 3 roky a i přesto emyslím že jsem nezodpovědný majitel psa..jdu douspat dítě a spát..tohle čtení mi dalo...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 06:40
- Nahlásit
sarax
V podstatě s tebou souhlasím, ale mně přijde rozdíl mezi tebou, která už jsi měla rodinu, když jste psisko pořizovali a mezi 16ti letým klukem... Tomu se fakt může stát, že se mu naskytne příležitost někam jet, ale bez psiska, takže je fajn mít pořešený i tohle... Navíc pokud si představím černej scénář nevychovanýho nebo těžko zvladatelnýho psa, bude to hledání někoho, kdo pohlídá, ještě horší...
Takže si nemyslim, že bys byla nezodpovědná, protožes to neřešila jen mi přijde, žes byla v jiné situaci, než tazatel
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 08:17
- Nahlásit
Eimy
ale mně přijde rozdíl mezi tebou, která už jsi měla rodinu, když jste psisko pořizovali a mezi 16ti letým klukem...
Mi to zas tak zlý nepřijde-4 letou pudlinu jsem dostala, když mi bylo 12...a čtyřletou ovčandu, když mi bylo 17. Nevydělávala jsem, spíš teda občas přivýdělek, a psa jsem živila pouze ze svých peněz, stěhovala jsem se se psem, všechno bylo se psem po boku...a NO taky není zrovna mrňavý pes pro slabou blondýnu...asi bych měla obavu jít do akity, páč to je trochu jiný pes, ale chodí sem i lidi podobného věku, třeba si vem Kukuč, ta nemá ani patnáct, a rozumu má víc, než většina dospělých pejskařů-co my víme, jak na tom GroWer je, není dobré hned každého zahazovat...
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 08:35
- Nahlásit
GroWer
Já si taky pořídila prvního psa ve 13 letech, rodiče ani nevěděli, že si kupuji psa. Potom mě ale podporovali, a je fakt že bez jejich obětí by to nešlo. Ale t o vím až dnes. Tehdy jsem prostě chtěla psa, se kterým se nebudu bát jít venku večer sama, bude parták do nepohody a bude velkej tak akorát.
Zvládli jsme to všichni a knírače mám dodnes.
Je fakt, že je nadruhou stranu hodně smutnej příběhů psů, kde to takhle nedopadlo. A psovi se pak hledá rodina. nebo trčí roky v útulku. Nebo ho utratěj. Proto pochop, že se ti snaží tady dát najevo, že to není sranda, ale Malý Princ.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 09:09
- Nahlásit
Bela
Páš pán s ním nechce chodit dvacet kilometrů denně. = pohybovej a pracovní důvod
Jinak já mám v bytě akitu
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 09:23 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
inuPáš pán s ním nechce chodit dvacet kilometrů denně. = pohybovej a pracovní důvod
ani my denne tu dvacku nedavame...ale chapem, co chces povedat
ono ten severan naozaj potrebuje hodne pohybu, ale to potrebuje aj weimarak, labrador, ovciaci, etc. etc.
imho, je dost malo plemien, ktorym staci trikrat denne prevencit okolo baraku a nejake tie domace aktivitky so svojimi ludmi, a tie su z kategorie za tym ucelom vyslachetnych spolocenskych gaucakov. ja vacsinou ludom, co nemaju moc casu, ale tuzia po psovi, odporucam maltezaka
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 10:57
- Nahlásit
GroWer
Hoja, bydlim kouske od Vas - v Chlumci nad Cidlinou, muzeme dat nekde spicha a pokecame. Privezu ti ukazet svoje psiska, nebo jedno NO, co u sebe ted na par dni mam na hlidani a vychovu..
Je mi 21, prvniho psa mam od 16, ted studuju vejsku, bydlim u mamy s mejma 2 hafanam (retrieveri)+ted ten externi NO, bez ni bych to tezko zvladala. Bydli s nami jeste muj pritel, ktery je denne v Praze v praci, odjizdi brzo rano, vraci se pozde vecer. Studuju 25km od Chlumce, nejezdim v podstate nikde po akcich, kam se neda vzit pes, necestuju po svete (ackoli jako studentka mam pomerne dost moznosti), proste jsem uprdelena se psama doma, s nima jezdim na vejlety, na cvicak, na prochazky. Vsech dalsich veci jsem se vzdala dobrovolne, protoze pohodli spokojenost mejch psu je na prvnim miste. A jsou to "blby zlataci, ale oba potrebujou vyziti, praci, zamestnat hlavu, to co ti tu lidi popisovali.
Rada je nalozim do auta a dojedu za tebou, pokecame, vyvencime.. neni rozdil jen v rasach, ale i v individualnich jedincich. Mit psa/y je desna radost, ale taky starost, na kterou je potreba se dobre pripravit a promyslet ji. Na tom, po kterym sahnes plemeni, pak zalezi desne moc...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 11:25
- Nahlásit
GroWer
cti si jen prispevky, ve kterych najdes vecne rady - a i ty ber s rezervou, jelikoz ani tady ani nikde jinde nenades nikoho s patentem na rozum (ktery by se po blizsim prezkoumani neukazal byt falesny).
|