| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 14:08
- Nahlásit
Jo, presne tak. Tiez fundlak v byte nie je problemom pre cloveka, co mu je ochotny co to obetovat. Nas pes je bytovy a zahrada ho tiez sameho nebavi. Chce byt v nej, ked sme v nej my. Ked sme v dome, chce byt v dome. Ked sme v byte, chce byt v byte. Mne to pride prirodzene a mam pocit, ze aj jemu Len niektorym ludskym jedincom to nejde do hlavy
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 14:17
- Nahlásit
pigie
Jednou jsem viděla i psa, co celý život prožil na řetězu na dně vypuštěného bazénu. Hnus
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 14:21
- Nahlásit
EngieB
Jednou jsem viděla i psa, co celý život prožil na řetězu na dně vypuštěného bazénu
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 15:11 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
pigie
Tiez fundlak v byte nie je problemom pre cloveka, co mu je ochotny co to obetovat. Nas pes je bytovy a zahrada ho tiez sameho nebavi.
Když jsem neplánovaně přišla ke svému psovi - mini skoronovofundlanďák - ptala jsem se na první návštěvě u veta, jestli mu nemám shánět nějakého najitele se zahradou, aby pejs netrpěl... Vet. se na mě podíval úkosem a sdělil mi, že každej pes rád vymění 10 ha zahrady za mou postel, měl recht
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 16:42
- Nahlásit
pigie
Len niektorym ludskym jedincom to nejde do hlavy
tak tak...muj vsevedouci sef si mysli, ze mit psa v byte je tyrani zvirat...
kdyz jsem mu nasledne rekla ze mam v 1+1 dva psy, tak se malem zhroutil
mmch. nez jsem se odstehovala od rodicu, tak meli k dispozici zahradu, ale bylo jim to jedno..stejne si sedli za dvere a cekali az pujdu i ja...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 07:23
- Nahlásit
nika00
muj vsevedouci sef si mysli, ze mit psa v byte je tyrani zvirat
By musel vidět ty moje Jeden v posteli, druhej pod postelí a voba spokojení
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 10:13
- Nahlásit
EngieB
palacovy vlk
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 10:22
- Nahlásit
Bela
hezký....děláte mu doma umělý sníh?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 10:56
- Nahlásit
gabifi
on si ho robi sam a dokonca taky, co sa netopi - cely byt mame pokryty jeho bielymi chlpami
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 11:13
- Nahlásit
Bela
tak tenhle umělý sníh znám. Sice neroztaje, ale musím ho furt luxovat
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 11:27
- Nahlásit
gabifiale musím ho furt luxovat
no jo, niekedy aj dvakrat za den by sa zislo, ale na tom som prilis leniva
|
Balogová
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 12:26
- Nahlásit
No ono to je tak že jsme ještě neměli nikdy žádného psa. Kolem 13.00 příjde domů syn kterému je 8 let. Ten je pak doma sám. Dcera příjde v pondělí v 16.00 a jinak uterý středa čtvrtek a pátek až v 18.00. A já jelikož mám práci tak většinou příjdu až po 15.00 někdy až po 18.00 hod. Chci aby se něj starali děti protože oni si ho strašně přejí ale nevím jestli by jsme to zvládli.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 13:26 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
Balogová
Aha. Tak to asi raděj menšího. Ne že by velcí byli zlí, naopak, ale mají li se o něj starat, hlavně teda asi venčit, děti, velkého hůř zvládnou. Ikdyž, byli by jste li ochotni jít párkrát na cvičák, aby jste se VY naučili jak s ním jednat, může být větší pes i vhodný. Ale taky víc sežere, vše, včetně obojku, vodítka, přípravkům na klíšťata a.. a.. a.. stojí víc. Zkuste mrknout do toho útulku, třeba vás tam některý "osloví" a budete mít rozhodnuto. Tam se zajímejte hlavně o povahu, jeho reakci na děti. Nevím jak u vás, ale mnohde v útulcích je možnost se se psem seznámit venčením, nebo za ním přijít opakovaně. Nebo mrkněte na Nalezenci.cz
Kéžby váš případ potvrzoval vyjímku, ale většinou pes chtěný dětmi, je po pár týdnech povinností jen mámy. Zvládnete to? Vyhodit ho proto, že jste se nerozmysleli dobře, jak to bohužel dělá hodně lidí, je ten nejhnusnější hnus.
Má některý kamarád/ka vašich dětí psa a chodí s ním ven, češe ho, stará se? To by vám mohlo dost pomoct.
Haf
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 13:28
- Nahlásit
Balogová
... připrav se na to, že i když si děti psa moc přejí (a podle mne, pokud je to možné, měla bys jim ho dopřát) největší část starostí o něj bude na tobě... i když máš děti vychované k tomu, aby nebyli samostředné a pomáhali.
Bude to jako by sis pořídila další čtyřnohé dítě... Zvlášť začátky nejsou většinou snadné, než pejska naučíte čistotnosti, pak základním povelům a aby dokázal být sám a nelikvidoval při tom byt a uši sousedů svým vytím... atd - mimo starostí, je to také velká radost a i z výchovného hlediska je to podle mne dobré... Já bohužel děti mít nemůžu, ale skoro všechny mé kamarádky jich mají povícero a navíc pejsa...
Až děti budou dospívat a ty budeš poněkud "upozaděna" jejich kamarády a prvními láskami, pejs ti bude stále zachovávat neměnnou přízeň , a narozdíl od chlapů mu bude úplně jedno, jestli ti přibyla nějaká ta vráska nebo kilo...
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 13:36
- Nahlásit
maixnerova
Rozumný příspěvek.
a narozdíl od chlapů mu bude úplně jedno, jestli ti přibyla nějaká ta vráska nebo kilo... - Připomíná mi to mé prohlášení "rači 10 psů, než jednoho chlapa!" Nic proti vašemu živočišnému druhu pánové, máte taky přednosti. Unesete skříň..
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 13:57
- Nahlásit
Balogová
Máte už nějakého favorita? I tady na CZ-psu jsou různá témata konkrétních plemen, tak tam se poté můžete ptát konkrétněji...
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 18:31
- Nahlásit
Balogová
Moje 8-letá dcera (kdysi) toužila po pejskovi (no, já také). Tak jsem přemýšlela právě tak, jak vy: aby s ním mohla jít ven sama a netáhl jí na vodítku a nestartoval na ostatní psy. Nechtěli jsme žádného lenocha, tak jsme si pořídili malého knírače. Jsem za tohle rozhodnutí ráda. Je to veselý a hravý pes, přitom umí být v klidu a rád pracuje. Tedy aspoň ten náš.
Někdo tvrdí, že malý knírač je uštěkaný, ale ten náš je v klidu. Hodně záleží na tom, co mu dovolíte a co nikoliv. Ostatně - jako u všech psů.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 18:41 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Balogová
A co tenhle?
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_7805_0.html
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 22:02
- Nahlásit
maixnerova
mimo starostí, je to také velká radost a i z výchovného hlediska je to podle mne dobré.
tak s tym plne suhlasim, s mojim synom ani nestihla plieskat puberta, lebo sa staral o psa - naucil sa trpezlivosti, zodpovednosti a nemal cas sa flakat kade-tade
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 08:51
- Nahlásit
Balogová
francouzský buldoček, japonský chin, kavalírek, šeltie. Tyhle pejsky určitě vyvenčí i 8 leté dítě. Knírače ani teriéry nedoporučuji, někdy mají víc sebevědomí, než je zdrávo a kolemjdoucím větším psům by se to nemuselo zamlouvat.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 08:59
- Nahlásit
Bela
znám tady na žižkově paní,co má 3 malamuty a tak jsme se jí jednou ptala jak to dělá co pohyb a tak,jsem se dověděla,že v zimě vůbec netopí a když je léto,tak je na chalupě a hned vedle maj rybník,tak jsou tam pořád,má otevřená vrátka non stop,jsou naprosto nekonfliktní s každým psem se tu snesou
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 10:36
- Nahlásit
želva
v zimě vůbec netopí
Brrr
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 11:46
- Nahlásit
Balogová
Papillon, jsou to pěkní menší nenároční psíci, které děti bez problému zvládnou a stane sye z nich nerozlučná dvojka! Jsou to malí roš´táci, rozhodně ne povaleči, naopak, ale lehce se cvičí a jsou vhodní pro začátečníky... co myslíte? Kdyžtak vám pošlu nějaké stránečky o těchto psech nebo kontakty na ty nejlepší chovatele u nás.... Věřte, že titop pejsci jjsou úžasní!!! I já jsem s nimi kolem 9 let začínala a nedm na ně dopustit....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 12:14
- Nahlásit
želva
tak mat troch malamutov v byte si neviem moc predstavit, ale asi mam slabu fantaziu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 12:15 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
aren
v zimě vůbec netopí
Brrr
Ty myslis, ze my kurime? Prezitok, nas vykuruju len susedia Mne je teplo, ked mame v byte 18 stupnov Ale co by sme pre psa neurobili, ze?
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 23:21
- Nahlásit
Teď jsem příteli přednesla vaše názory na zbytečnost topení, aby pochopil, že nejsem sama takovej blázen a on jen rozhorleně "pak nevím na co se kupoval kotel a dělalo se drahý topení " U nás se topí vlastně hlavně proto, aby nebylo zvířátkám zima! My se můžem oblíct a dát si čaj, že jo?
|
Majdalenka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2008 08:54
- Nahlásit
Japonský chin - ten určitě na jiné psy startovat nebude. A málo štěká.
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 17:05
- Nahlásit
Chci psa do paneláku......
Ahoj je mi 16 bydlím s Mámou v panelákovém bytě 3+1 s balkoném.
a chci velkého psa od štěněte....nejvíce se mi zamlouvají: Akita Inu,Výmarský Ohař a Husky. Domů se vracím 3x týdně před 15h a 2x o hodku či dvě později, máma je někdy doma celý den a obvykle se vrací kolem 12 hodiny, jen občas příde o něco později.
S pejskařením nemám žádné skušenosti, přesto chci velkého psa.
Bydlíme na konci sídliště, před námi jsou jen baráčky a travnaté plochy a dají zde dělat celekm šlušné procházky ne uplně městskými ulicemi.
Prosím o váš názor, radu a také jestli to co plánuju není uplná kravina, předem díky....
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 17:17
- Nahlásit
GroWer
Jestli ti do toho můžu kecat, tak Akitu ani Huskyho ne-e
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 17:19 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
inu
Ale tak já spíš říkám že spíš akitu než huskyho
Víme o lidech co mají akitu i v poho v paneláku že? a nemusíme chodit daleko
Krom toho mě napadá že akita inu z těch třech bude mít nejmenší nároky na pohyb.
|