| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:13
- Nahlásit
GroWer
Já jsem na prvního psa čekala 19 let, ale to sem nepatří. Jen aby ho pak mamka zvládla, když s ním bude sama.
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:13
- Nahlásit
subjektivita možná ale jak mužou na stejné stránce řadit většího psa než je z kategorie velcí psy do středních psů? to je takle všeobecně nebo jen na http://www.celysvet.cz/ ?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:16
- Nahlásit
GroWer
no zrovna na celým světě to maj blbě
Prostě ber to že Americká akita je větší než akita inu.. řekla bych že Akita inu je střední plemeno a Americká už to velký .
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:16
- Nahlásit
Do haje! Jak jste všichni vydedukovali že s ním moje máma bude sama ? ja neumírám bože .... krom toho s mojí mámou bych si nedělal starosti ta levou zadní ukočíruje mě .....a nic s tim nenadělam
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:18
- Nahlásit
GroWer
Pardón, ale víme jak to s mladýma chodí. Bude jenom fajn, když budeš dávat přednost psovi a budeš se o něj starat celý jeho život a až se odstěhuješ půjde s tebou.
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:18
- Nahlásit
A taky chápu správně že americká Akita je jednoduší na výchovu?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:19
- Nahlásit
GroWer
Ono je to těžký, když si chceš skálopevně stát za tím, že nic jinýho než velkýho psa nechceš... Můj velkej sen byl hodně dlouho chodskej pes, jenže pak za mnou přišel kamarád s tím, že budou mít štěnda vořechů a tak mám prcka vořechoidního... A nemyslím si, že by byla v něčem horší, než velkej pes - pokud nechceš velkýho psa vyloženě kvůli dělání třeba sportovní kynologie atd., v čem velikost psa limituje...
Zamysli se nad tím, co od psa chceš a co mu můžeš nabídnout a nepátrej tvrdohlavě jako rozmazlený dítě jen ve velkejch plemenech, ale koukni se i na nějaký menší... Vždyť za těch 8 let, co jsi na psa čekal, jsi měl spoooooustu času si o různejch plemenech něco přečíst a získat informace atd...
Já na psa ukecávala rodiče snad co jsem se naučila mluvit Nakonec jsem si psici pořídila, když mi bylo necelejch 16. Ale celou tu dobu od chvilky, co jsem se naučila číst jsem nečetla skoro nic jinýho než všechny možný a nemožný knížky o psech...
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:20
- Nahlásit
a s někým z vás nešel pes když ste se snad stěhovali?nebo vám je všem 40 a máte prvního psa od 22 takže ste tuto otázku nemuseli řešit?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:21
- Nahlásit
GroWer
A taky chápu správně že americká Akita je jednoduší na výchovu
jo chápeš to správně... američani nejsou až tak umanutý a tvrdohlavý a dominantní jako japonci ale ve srovnání s jinejma plemenama jsou taky hodně.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:22
- Nahlásit
GroWer
Jinak může nastat situace, kdy budeš muset psisko na čas nechat "na krku" mamce a pak je třeba, aby toho psa ukočírovala i ona... U mě nastala třeba teď, i když teď se snažím všemožně řešit, abych mohla mít psici zpátky u sebe a nemusela bydlet u mamky, i když pravdou je, že nakonec možná spíš bude problém mamku ukecat, aby s náma psici pustila někam pryč
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:23
- Nahlásit
GroWer
Myslím, že tady valná většina má psa buď od dítěte - tj pes je fakticky rodičů, nebo si ho pořizovali až po osamostatnění - s partnerem a apod. samo jsou tu zástupci všeho možnýho, ale co já tak číhám, tak extra u těch větších plemen jsou to už "dospělý" lidi
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:23
- Nahlásit
GroWer
Jo, to se stává dost často, mladí odejdou- kamkoliv, na školu, za prací, založí rodinu a někdy buď nechtějí nebo nemůžou si toho psa vzít s sebou. Proto tady tak trvám na tom, aby to bylo tak, že s tím bude 100% souhlasit cleá rodina.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:25
- Nahlásit
GroWer
víš, co je inzerátů se psama, kterejch se majitelé zbavujou z důvodů stěhování? My to řešit budem, asi, páč plánujem jet na rok do Japonska - i se psem a to bude zasr.. drahý!! - a pak zase zpět do ČR. Jenže je mi 27 a mám nějakej příjem. Sice malej, ale zatím stálej.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:26
- Nahlásit
inu
Tý jo, co tam budete dělat?
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:26
- Nahlásit
tak to se musím přiznat že jsem chtěl prostě huskyho a čekal jsem až se naskytne příležitost ...dřív jsem o tom nic nezjisšťoval---chyba jsem hloupý....
btw: nejsem rozmazlený a tvrdohlavý možná trochu bohužel jsem v malých prech pátral ale nic mě nezaujalo nebo možná trochu ale prostě si nemůžu pomoct není to nic oproti tomu jak se mi líbějí velcí psy prostě si neporučim
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:30
- Nahlásit
GroWer
hele jen na zamyšlení jo... neber to jako rejpání.. velkej pes = velký náklady... krmení, veterina, veškerý vybyvení na velký plemana je dražší.... jde o to taky jestli to utáhneš když si nevyděláváš...
JInak já měla prvního kokra pořízenýho ve dvanácti... bydlel se mnou u rodičů a kdybych se stěhovala tak jde samo se mnou. Umřel když mě bylo skoro třicet a ke třicetinám sem si pořídila akitu. Ale fakt ta akita bejvá na výchovu docela problematická... jde o to co by si s tím psem taky chtěl dělat... Jen vycházky nebo nějakej sport?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:31
- Nahlásit
makrel
pracovat, jestli to teda vyjde. Už tatíček Komenskej tvrdil, že po vejšce se má jít na zkušenou. Tak si budu namlátit hubu mezi Japánce, aby mě ta cestománie přešla.
Psa jsme si pořídili při plném šílenství, že ho prostě vememe s sebou, žádný házení někomu na krk, tím míň útulek. Už mě stačil pěkně nasr (kvílel v pět ráno na celej panelák), někdy bych ho přerazila, ale je můj a já se vo něj postarám, i když je to tvrdá Japonská palice.
GroWer
Mě se taky líbí velcí psi, ale člověk musí znát svoje možnosti. Prvního vovčouna pořídila máma, když mi bylo 13 a měla jsem ho na starost já: každou neděli na cvičák, každej den výcvik, pes mě neposlouchal, tahal na vodítku, atd, atd.. Pak přišel druhej, toho jsme vychovávali jinak a leccos jsem pochopila. Po velice dlouhých debatách s Rudolfovejma a partnerem jsme se dohodli na akitě. Zatím s tím neskutečně válčím, to není pes, to je malý dítě.. a co se týče huskyho, jestli mu nedáš dostatečný vyžití, bude ti zdrhat a skončí blbě. Na huskyho ti pomalu těch dvacet kiláků denně nestačí. A na tom nemění nic, že je to pěknej pes.
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:35
- Nahlásit
To kolik je inzerátu opravdu nevím ale když už se tak ptáš tipuju že hodně krom toho nepořizovta si psa z důvodu že se možná někdy budu stěhovat když sem se právě přistěhoval je (kdybych ho nechtěl) tak alibysmus ...OK tak si prostě nepořídím psa protože se můžem jednou třeba stěhovat a třeba ho nebudu moc vzít sebou nebo protože jednou třeba zdražej krmení a nebudu ho moc uživit nebo protože třeba si máma najde chlapa a on na něj bude třeba alergickej nebo......
ok přesvěčiliste mě pořídim si robota prostě pořídit si Psa a normáně štastně ho mít je v mým věku nemožný vždycky se třeba ně stane...............
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:35
- Nahlásit
inu
Teda, to bude určitě fajn zkušenost.
Jinak já miluju plemena bull, měla jsem pitbulku a je to můj sen mít takového psa znovu. Ale protože jsem zvážila svou momentální sutuaci (rodinnou), tak jsem to bohužel musela odložit a vzala jsem si z útulku 15 kg úplně obyčejného křížence. A nemám ho teda o nic míň ráda, spíš naopak. Chodíme na cvičák, děláme agility, coursing...Takže tak je to s tím trváním na nějakém psovi ( nepočítám lidi, kteří milují určitá plemena na základě toho, že je znají a chovají)
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:36
- Nahlásit
GroWer
Se neurážej, nikdo nepíše, že si nemáš nic pořizovat. Jen máš znovu zvážit jakou rasu. Toť vše.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:39
- Nahlásit
GroWer
A musí být od štěňátka?
Co takhle už dospěláka ? Mrkni sem: http://www.inuvnouzi.estranky.cz/stranka/daruji
http://www.inuvnouzi.estranky.cz/stranka/hledaji-d omov
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:40
- Nahlásit
posledních 10 příspěvků které sem předtim čet vyjma ted pár posledních nebylo a jiné rase ale jeden o tom že mám počkat 10 let pak jetli vym kolik je inzerátů s opuštěnejma psama, pak jesi ho máma utáhne až bude sama pak že nemam stálej příjem a že je to drahý atd atd
btw se neurážim ale sem velice rozhořčen nebo sem aspoň byl před 3 minutama
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:42
- Nahlásit
GroWer
Já to chápu, ale chápej zase že lidi tady se snaží poradit dobře, i když to zní občas hnusně, právě proto, že ty zkušenosti mají. Není to nic osobního
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:44
- Nahlásit
GroWer
ale tak chápej že kdyby ti bylo třicet tak se na tohle neptáme že jo neber to ve zlým prostě jen už máme svoje psí zkušenosti...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:45
- Nahlásit
GroWer
něco málo zkopíruju z loveckého psa v nouzi:
lenca
mam 3 roky starou madarku,ma rada spolecnost,ale tu ma u nas bohuzel malo.je velmi spolecenska,ale potrebuje pevnejsi ruku,je trochu rozmazlena.poslete mail,jestli by jste meli zajem,u mladych lidi by byla moc spokojena.
Marcela
Daruji 5 let starého psa VO s PP, bez lov. výcviku, pouze základní poslušnost
herkules
daruji fenu bernského honiče, stáří jeden rok, s PP.
Jan Jaroš
Daruji Výmarského ohaře 4 roky stáří s PP velice dobrýma opravdu krásný velký pes vhodný na připuštění a umístěn do prostředí s velkým výběhem myslivci chovateli. Pes je neagresivní není trénovaný. Karlovarský kraj
a takovejch inzerátů je hafo všude kam se podíváš. Nejen na stránkách loveckého psa v nouzi, podobné najdeš i na haskounech, mají-li akitky svoje nouzové stránky, podobné najdeš i tam.
PROČ to sem dávám?? Protože všichni tihle lidi MOC CHTĚLI VELKÉHO PSA. A nějak zapomněli zohlednit požadavky a hlavně SPECIFIKA daného plemene. Najednou zjistili, že na to nemají čas a energii. Protože každý pes a tím spíše velký pes a ještě spíše každé z Tebou vybraných plemen vyžaduje jako naprostou životní nutnost DOSTATEK POHYBU KAŽDÝ DEN a STEJNĚ TAK POTŘEBUJE KAŽDÝ DEN ZAMĚSTNAT HLAVU prací, pro kterou je to které plenemo vyšlechtěno.
Jsem v majetku ohaře - neboj, nejsem myslivec, takže tu nebudu plamenně hovořit o tom, že ohař do jiných než mysliveckých rukou nepatří. Ale rozhodně nepatří do rukou toho, kdo si nic o nich nezjistí a nemá ani šajna o tom co takovej čokl potřebuje ke šťastnýmu životu a co to stojí času, chci-li mít toho psa vychovaného tak, abych s ním mohl JÍT KDYKOLIV A KAMKOLIV NAVOLNO. Protože zrovna ohař, který tráví život jen na vodítku - to je v podstatě týrání. Bez nadsázky. A to nemluvím o tom, že čokl s nevybitou energií udělá doma takovej bugr, že poté dojde majiteli trpělivost a čokl letí z domu.
PROČ TO PÍŠU? Protože pokud tohle není provokace, za kterou to tak trochu mám, tak víš opravdu kulový o tom co pes vyžaduje. A je to čistě sobecké rozhodnutí. Není to o tom, že máš psy rád, protože kdyby ano, přizpůsobil bys svůj výběr tomu, co mu můžeš poskytnou a hlavně CHCEŠ poskytnout. A to ani pro jednoho z vybraných není zrovna výhra.
Neber to jako útok, píšu to proto, že mi na psech hodně, hodně záleží, a v útulcích jsem jich neviděla zrovna málo a jestli se mi podaří každému kdo uvažuje jako Ty, jeho výběr rozmluvit a donutit ho k zamyšlení, je to výhra pro jednoho z potenciálních kandidátů na umístění v útulku.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:46
- Nahlásit
GroWer
Když vono se tim pořízenim psa zavazuješ na nějakejch určo 10 let k zodpovědnosti za živýho tvora, občas musíš kvůli němu hodně věcí změnit, třeba i jinak upravit svoje plány, právě těch cca 10 let může bejt hodně super, anebo taky pěknej průser....známá ze sídliště takhle místo dogy neměcký dostala k narozkám dogu argentinskou, úplně to nezvládla a ulevilo se jí po 15 letech, kdy pes umřel, měla peklo na procházkách, nemohla potkat jinýho psa, musela začít chodit ven sama, pronajmout si oplocenej školní pozemek, kde mohla svýho psa vylítat bez rizika, že tam přijde jinej pes. Nemohla bez něj nikam odjet, protože ho nemohl nikdo hlídat, nemohla s nim vůůůbec nic, protože už to byla starší ženská, co psovi nedala to, co potřeboval. A to vše jen kvůli špatnýmu výběru.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:46
- Nahlásit
makrel
no tak já chtěla velkýho psa s ušima nahoru
Díky udanému a rozhovorům se jevila jako velmi vhodná do bytu, životním stylem se přizpůsobí, já mám poloviční úvazek a nemám děti, takže jsem do toho šla. Ale kdyby to nevyšlo, tak na tom taky lpět nebudu
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:47
- Nahlásit
PetraK
Dobře napsané, o tohle vysvtělení se snažím celou dobu
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:50
- Nahlásit
makrel
a já se přidávám
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 20:52
- Nahlásit
makrel
inu
Dobře napsané, o tohle vysvtělení se snažím celou dobu
otázka je, že to bude slyšet jen ten, kdo chce poslouchat a to nevím, jestli jsem tu správně
|