| Autor |
Zpráva |
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:12
- Nahlásit
Fajka
Co vyrazit na nějakou tu akitáckou akci? Odkud jsi?
a já jsem prý blpka Ty si koleduješ, pani
Dines
australák je pracák. Jestli mládenec není ochotnej se psem intenzivně makat: sebevražda.
Labrouši pouštěj chlupy, musel by se dobře vychovat...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:13
- Nahlásit
GroWer
Já myslím, že nikdo nechce, aby ses cítil jako idiot. jenže kolem je bohužel hodně případů, že si někdo vybral psa, který byl úplně jiný než lidi čekali a pak byl problém. Plné útulky mluví za všechno.
|
Dines
Člen |
- Nahlásit
inu
Velkej pes, to jsou velký nároky: na výchovu, výcvik, stravu. Zabere spoustu místa, může pěkně smrdět, pokud bude dlouhosrstej. Musíš mu dát pracovní vytížení, protože může z nudy demolovat byt. A nestačí to jednou denně pět minut, musíš se psem makat, makat, makat. Pokud nejsi ochotnej, riskuješ, že ti vyroste bestie, která bude fyzicky silnější, než vy všichni dohromady a půjde po vás, protože se automaticky bude cpát na místo vůdce smečky.
Nojo, ale je velkej pes a velkej pes....
Kniga
je to pes! Narozdil treba od pudla (pudlari nezlobte se, ale proste me pudl, no prijde divnej...) proste, knirac je knirac
Pudlaři se zlobí
|
inu
Člen |
- Nahlásit
makrel
pod to se podepisuju. Proto radši odradím, než aby to špatně dopadlo
|
Kniga
Člen |
- Nahlásit
Dines me teda uatralaci prijdou dost akcni, co sem videla tak je to borderka v bledemodrym, to znamena pohyb a hodne zabavy, retrivry ma dneska kazdej ale takovej VELKEJ KNIRAC to je panecku pan pes!
GroWer no nemam moc zkusenosti, ale spis mi to prinde, ze cim mensi pes tim vic pohybu jako samo ze tu mluvim ted o panelakovyhc psech co patri takovym klasickym pejskarum, ale proste NO, RTW, vsechny labradory atd bez problemu uhoni bigl, vymar a jack...
Dle me jsou nejnarocnejsi na pohyb lovecka plemena, zzejmena honici, (ohari, pointr, bigl atd) tam je to bez debat, pak znami akcnaci jako nekteri ovcouni a terieri...
Jeste k tomu Bernsky salasnicky existuji 4 druhy salasnickych psu, dva jsou trosku mensi, taky se me povahove libi, ale ten knirac je stejne best .)
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:15
- Nahlásit
Dines kdyz proste ja si nemuzu pomoc, chlap s pudlem no nevim ja vim, ze za to ti psi nemuzou, ze proste je to vliv medii, ale kdyz se rekne pudl tak hned vidim barbi a bileho pudla v tom silenem strihu, verim, ze je to dobry plemeno na sport, ale proste ne ne, nemuzu jim prijit na chut...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:15
- Nahlásit
Dines
Nojo, ale je velkej pes a velkej pes....
no, tak jako třeba akita a husky moc malí nejsou..
Kniga
Velkej knír je pan pes, ale má na to ten hoch z hlediska výchovy?
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:17
- Nahlásit
Kniga
pozoruji že doporučovaná rasa se dá vyčíst už z nicku autora
Knírače jako jedny z mála psů znám 2 má mámi nejlepší kámoška takže jsem s nima par chvil strávil a třeba jsou špatně vychovaní ale vím že zničili dost věcí a dík za radu ale knírače určo ne
Fajka
Jsem z Kolína a dik za podporu ale stále nevím co je to to CHS
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:18
- Nahlásit
GroWer
CHS = CHOVATELSKÁ STANICE.. proboha
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:18
- Nahlásit
inu
a já jsem prý blpka Ty si koleduješ, pani
si nekoleduju.. ukážu Fajuš a každej si to ještě rááád rozmyslí.....krom vas teda paní
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:20
- Nahlásit
Fajka
.krom vas teda paní
mysliš, že to může bejt eště horší, než Vořech?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:20
- Nahlásit
GroWer
Jsem z Kolína
no vida.. škoda že ses neozval před víkendem byli jsme v Nymburce 3 akity...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:21 - Změnil/a: inu
- Nahlásit
Fajka
dyť má po ruce Hagisovi, ne?
a Eikyua
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:22
- Nahlásit
A co chrti?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:22
- Nahlásit
GroWer
a co už sis zjistil o těch akitách? Proč akita inu a né jednodušší americká akita? je větší než inu
inu
mysliš, že to může bejt eště horší, než Vořech
chceš vyměnit?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:24
- Nahlásit
inu
dyť má po ruce Hagisovi, ne? a Eikyua
Jo správně .. poslala bych ho k oboum at vidí oba extrémy
GroWer
Můžem ti domluvit návštěvu dvou rodin kde mají akity poblíš Kolína
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:25
- Nahlásit
inu no to nevim, to si musi zvazit on, preci jen ma aspon zajem si vybrat plemeno a nepise sem inzerat typu shanim stene pita bez PP za dva tacy, tak si mylsim, ze je treba dost zodpovednz na to, aby si to plemeno poradne nastudoval a sam se rozhodl zda na to ma ci ne. Ja davam jen tip
GroWer skoda mno ja sice preferuju bigly (ale ti chtej hoodne prochazek), ale kdybych se nekdy dostala do situace, ze bych si mohla poridit velkyho psa tak to asi bude stopro velky knirac, malyho si mozna poridim k biglici, ale to jeste neni jisty...
Jinak co tak premyslim dal, tak kazdy vetsi pes, ktery neni spolecenske plemeno potrebuje pohyb a vycvik ci jine zamestnani, i kdyz hodne se taky doporucujou spicove, ale ti me prindou ustekani, al ejinak taky fajny pes
|
Fajka
Člen |
- Nahlásit
Kniga
Dle me jsou nejnarocnejsi na pohyb lovecka plemena, zzejmena honici, (ohari, pointr, bigl
souhlas!
|
makrel
Člen |
- Nahlásit
Dines
Chrt je fajn, ale zase ten pohyb
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:26
- Nahlásit
KFajka
ja už jsem řikal americká akita :P
že by mohla být asi 3str. z5
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:26
- Nahlásit
Kniga
akita je taky špic a neštěká
ale já teda v žádným případě nebudu verbovat že akita je to nej
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:27
- Nahlásit
GroWer
Tak se mrkni i na diskuzi akiťáků, třeba tam budou nějaké poznatky, co pomůžou rozhodnout
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:27
- Nahlásit
GroWer
tak to sem nepostřehla promin.. tak to chce vyrazit na nějakou akci a vidět je naživo nejlíp tam kde jsou obě akity najednou at vidíš rozdíly
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:28
- Nahlásit
Fajka
chceš vyměnit?
jo, klidně, páč Fája už je vychovaná
Kniga
tak jako to samozřejmě, jenže mě moc zodpovědnej nepříjde, už proto, co napsal. Navíc se ani nevyjádřil k tomu, jak se na to tváří doma a co se psem bude, jestli odejde na vejšku...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:29
- Nahlásit
Fajka
akita je taky špic a neštěká
šmarjá, tak co to mám teda jako doma???
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:30
- Nahlásit
inu
paní klít.. já tam tu zodpovědnost vidím, ptáse a zajímá se.. já bych v šestnácti přitáhla domů nějakýho psa a vůbec se neptala
makrel
Tak se mrkni i na diskuzi akiťáků, třeba tam budou nějaké poznatky, co pomůžou rozhodnout
to než přečte tak z něj bude starej kmet
klidně at se ptá tu sme tady
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:31
- Nahlásit
Fajka
Aha, tak to jsem nevěděla, že jste zástupci
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:31
- Nahlásit
Kruci fak nestíhám odepisovat a etě si vyhledávat věci co říkate na internetu ....
inu
ja jsem psal jak se na to tváří doma ...teda ne co bude až odejdu na vesšku ale pohled rodiny jsem psal
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:33
- Nahlásit
Fajka
paní klít.
pani, já su v klidu, já to pak na inu v nouzi dávat nebudu
ptáse a zajímá se..
no ja, ale četla jsi ty požadavky?
á bych v šestnácti přitáhla domů nějakýho psa a vůbec se neptala
a jak víš, že právě to nechce udělat?
Jako nic proti němu nemám, jen nechci, aby jakejkoliv pes skončil blbě.
makrel
e-e, my jsme antireklamní spolek pro plemeno
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 19:34
- Nahlásit
Btw: chci se zeptat jestli je tu ten človíček co psal rasu AIBO může mi o ní něco poslat bo odkaz mě to našlo jen ¨robot AIBO¨
|