Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jakého psa do panelového bytu?
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . 21 . >>
Autor Zpráva
Zany
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 23:17
- Nahlásit

protože páníčci jsou povětšinou hovada, a nenechaj trochu většího psa k tomu svýmu dobrovolně ani čuchnout

Já taky ne, pokud toho psa dobře neznám.Proč bych proto měla být hovado ?

Zany
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 23:20
- Nahlásit

u buldocka to trvalo 3 roky nez ma odvolani pekny a psu si vubec nevsima,

Nám už jsou 3 1/2 , myslíš, že mám ještě šanci?

helps
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 07:54
- Nahlásit

protože páníčci jsou povětšinou hovada, a nenechaj trochu většího psa k tomu svýmu dobrovolně ani čuchnout

souhlasim se Zany... Jako to má člověk jen stát a koukat jak se k němu řítí náký tele,který ani nezná... říct si jéé to on se chce jenom skamarádit.. jéé a kde má muj pes nohu... přinejmenším hovadama je fakt nazývat nemusíš... myslíš,že má majitel v hlavě rentgen na psí duši a pozná jesi se na něj pes řítí s dobrýma úmyslama nebo ne?!... že ty víš,že tvůj pes je hodnej je hezký,ale majitel se snaží ochránit toho svýho,proto hned není hovado...

Mar
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:08
- Nahlásit

Biluška
no říkat nemusíš nic, zkus ji radši vychovat
a vo vo vo vo co se snazim?

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:20
- Nahlásit

Mě teda překvapilo, že je tady dost negativních reakcí na "příliš kontaktní štěně", které běhá v parku ke psům. Já to pokládám za socializaci a myslím, že není normální, aby dospělý pes-socializovaný pes- napadl štěně. Pokud budeme ty čokly držet odmala od psů, tak si nedokážu představit, že budou schopný-v dospělosti-zapadnout "do smečky"a nebudeme nucený se ostatním psům vyhýbat.
hally001
obecně sice pravdu máš, ale podívej se, jaký vzorek populace má psy a jaký vzorek psů má poopulace.
Část lidí by nikdy psa mít neměla, když by se mělo splnit to budou schopný-v dospělosti-zapadnout "do smečky" a část psů by se pro svý úpovahový rysy nikdy neměla rozmnožovat a dávat dál své psychopatické rysy.
Po svých zkušenostech s lidmi a psy bych si já po cca 25 letech pejskařiny prostě nedovolila ve městě a obecně nechat své psy se chovat k okolí tak, jak se tady presentuje,
na sociální kontakty máme lidi a zvířata, s kterými se známe a které aktivně vyhledáváme, kde je zajištěno to, co píšeš výše, zdravý harmonický rozvoj ducha i těla ,
a když odhlédnu od lidí, skutečně část psů, i těch mých, prostě nemá vždy radost z neobjednaných kontaktů od druhých psů, a ty jejich povahové rysy je v tomto třeba respektovat.
Bazilišek v nenáladě má 3 stupně: ignoruje, pak začne bzučet a udělá Xicht, a pak drzouna vytřepe za kůži a zahodí, by si zajistil u něj nadále už trvalý respekt své osoby, Kobří pes v nenáladě udělá Xicht a pak uštkne přesně z těch samých důvodů,
a když se podíváš po lidech, co třeba maj pracovní maliny a cvičej s nima, tak kolik z nich má psy sluníčkový a vstřícný vůči světu?
Jistě, máme takový zvířata na VP v koších, máme je pod kuratelou ovladatelnosti, ale náladu jim zakázat nemůžem...oni se nervou, oni varujou a pak si rychlým zákrokem zjednají respekt, jen po dobu nezbytně nutnou k odvrácvcení zájmu o svou osobu, poté jsou schopný třeba celý den být s těmi proškolenými navolno v jednoum prosotru a nic už se nestane, když proškolený pes udrží ten vyžadovaný nezájem...
a ruku na srdce, kolik lidí doopravdy stojí o ty náhodně se skládající pseudosmečky ? když se říká A, musí se říct i B, ne každý je extrovert a ne každý vidí smysl života v sociální komunikaci v parku. Člověk i pes unabvení náročným výcvikem/prací pak rozhodně nemají náladu na dav a jeho nároky, chtějí už jen klid...

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:27
- Nahlásit

Asi kolem sebe mám jen samé nemtudum, protože 5ti měsíční štěně nemá nikdo poslušné jak hodinky a ať si říkáte co chcete, tak si nemyslím, že někdo má.
Mám s ní opravdu jen jeden jediný problém, tu kontaktnost se psem a hned mi tady ládujete do hlavy, jak jsem svému psovi nebezpečná a netolerantní vůči ostatním a nevím co ještě

PeKrato
jsi ještě asi mladá a upřímně naivní, život není o tom, co píšeš, to jsou ty nepřenosný zkušenosti, o kterých mluvím, reaguješ jak mladý člověk, co vidí černobíle, a hned se vzpění a jde do obhajoby, aniž by vůbec přemýšlel o tom, proč mu druzí zdarma a v dobré víře dávají nějaká data....
Chápu, že net je dneska pro ty mladý a já už jsem stará vykopávka, že se nedomluvíme přes tu bariéru let a zážitků,
ale jinde si ty data budeš muset tvrdě zaplatiti, až ti poteče do bot a budeš si kupovat know-how naživo....až narazíš, pochopíš, a vyřešíš, máš na to, neboj.
jen jediné Ti zopakuju, čínské přísloví mladé tele se tygra nebojí platí, já už jsem tele staré, kde nemám ovladatelnost, mám voďák, a taky mám už dávno srovnáno, co můžu a nemůžu chtít po zvířeti různého stáří a stupně vyspělosti....

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:30
- Nahlásit

Věř tomu, že až tam narazíš na psa typu Saliny Kobry tak si můžeš začít shánět nové štěně. A tady pak psát srdcervoucí výlevy o hnusném zlém dobrmanovi (rotvajlerovi, picbulovi, asiatovi.....), kterého debil namachrovaný majitel neměl zabezpečeného a on zabil chuděrku malé štěňátko.
ne, jak píšu výše, Bobulka i Kobra si jen zjednají respekt svých osob, když na kontakt nebudou mít náladu, varujou a pak seknou, operou jen výchovně, právě prot, že uměj žít ve smečce, a uměj komunikovat, ale vyžadujou, aby komunikovali i ti druzí, kdo to umí, uhne a účel varování je splněn, kdo to ještě nezná, bude to naučen, CO znamená, když maligba bzučí, a dobrman syčí.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:48
- Nahlásit

skoda, ze jich tu takovych dat neni vice ...
Psíček
jo, hochu, tak s tímhle musíš na admina.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:57
- Nahlásit

Sali
kdo to ještě nezná, bude to naučen, CO znamená, když maligba bzučí, a dobrman syčí.
Člověk i pes unabvení náročným výcvikem/prací pak rozhodně nemají náladu na dav a jeho nároky, chtějí už jen klid...
Kolik lidí má psa unaveného náročným výcvikem a prací v poměru k těm co ho jen "mají"? Bych teda odhadem řekla,že o dost míň.Drtivá většina lidí má psa jednoho a šmytec. A dost z toho jich žije ve městech a na sídlištích.Jak se má takový běžný štěně běžnýho člověka naučit komunikovat s druhejma psama?Pokud platí tohle
Jistě, máme takový zvířata na VP v koších, máme je pod kuratelou ovladatelnosti
tak pokud štěně přiběhne,je po psím odkázáno do patřičných mezí a ani nedojde velký úhony v podobě servání,když teda maj koš.Není to teda pro něj příležitost jak se naučit číst signály ostatních psů a naučit se komunikovat?

Eny
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:57
- Nahlásit

hally001
Mě teda překvapilo, že je tady dost negativních reakcí na "příliš kontaktní štěně", které běhá v parku ke psům. Já to pokládám za socializaci a myslím, že není normální, aby dospělý pes-socializovaný pes- napadl štěně.
problém vidím v tom, že ten druhý nemusí být dospělý a vychovaný, hele já mám třeba psy na sport a mám teď štěně, které ja od mala hodně fixované na mě, což mi vyhovuje a v ní to podporuji, problém ale nastává tehdy když ke mně přiběhne nevychovaný štěně a začne po mě skákat a jeho majitel se jen někde v dálce culí.
takže 1. nevidím jediný důvod proč by mě měl obtěžovat cizí pes a patlat mě svýma špinavýma tlapama (od svého jsme špinavá dostatečně) a jeho páníček se tomu tlemil jak je to pěkné socializované štěně
2. pokud je přítomno zase moje štěně má to velice rychlý spád, jednou zavrčí a když mě ten cizí pes nepřestane patlat, tak útočí, dle přírody naprosto normální chování, páč si chrání svého vůdce smečky, co má ke mně co běhat cizí pes a vyžadovat mojí pozornost, že? Jenže dnešní majitelé dělají ze psů něco co nejsou, chovají se k nim jako k dětem a přirozené pudy potlačují... takže toto stejně asi nepochopí...
nevím, patřím k těm co se fakt kamarádit nechtějí, já si se svými psa naprosto dostačuji a pokud chci aby měli kontakt s jinými psy pustím je jen s těmi, co znám a bezpečně vím, že si je majitel ovládá, stejně tak jako já svoje a je tedy minimální riziko nějakého ataku z jakékoliv strany.
Tož asi tak, klidně si své psíky venčete dohromady a pouštějte je k cizím psům, to je vaše věc, jen si pak nestěžuijte až je jednou někde někdo sejme.

Jo a ještě k tomu, jak se tady psalo o té zatáčce, že za ní není vidět.... Nechápu, psa nikdy nepoštím někam, kam nevidím, jak již psala Biluška může tam být cokoliv a kdokoliv. Když jdu ven se psem, tak celou dobu monituruji okolí a 99% vím vždy dříve než pes že se něco nebo někdo blíží a mohu tedy podle toho také zareagovat, tož asi tak

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:11
- Nahlásit

PeKrato
ten pískací míček by zabrat měl, udělej z něj hroznou vzácnost, aby to bylo něco co moc chce. Kup ho dones domu, udělej s tím ciráty, jak je to úžasná věc a pak ho strč do kapsy a jděte ven. Doma ho nikdy nedávej, venku s ním až bude dál zapískej, když přiběhne pochválit jak je šikovná, chvilinku si s míčkem pohrát - u Tebe a pak šup zas do kapsy. Aby ho moc chtěla, aby to byla velká velká vzácnost. Plus ještě můžu doporučit - jestli ale umí už povel čekej- ta když jde někam kam nevidíš, dej jí čekej, bude-li tam pes, poslechne snáz, než kdybys ji přivolávala- to stejný se v podstatě dělá se psem u zvěře, že se jen zastaví, ale člověk ho nenutí běžet zpět.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:25
- Nahlásit

PetraK
viz Eny, víš, nejsme jedné krve, Ty i Já....

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:27
- Nahlásit

Sali

teď jsem to moc nepobrala, wocogo, ale nicméně jsem nikdy netvrdila, že bychom jedný krve teda byly.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:29
- Nahlásit

Eny
pokud je přítomno zase moje štěně má to velice rychlý spád, jednou zavrčí a když mě ten cizí pes nepřestane patlat, tak útočí, dle přírody naprosto normální chování, páč si chrání svého vůdce smečky, co má ke mně co běhat cizí pes a vyžadovat mojí pozornost, že?
tohle řekni Tchořovi....ten Tě proškolí, že pokud Ty si to přeješ, nesmí Tvůj pes brát zákon do svých pracek.
Přesně tohle mi dělá Kobra, krutě žárlí a nedovolí cizím/, by mě nebo Ferdopesovi projevili jakoukoli přízeň...akorát že taky pěkně roste tím, jak cizího sestřelí s razancí a mrštností hadice trénovaný na kredenci Ferdopesoj, a pár desítek metrů je ochotná ho demonstrativě hnát, by mu předvedla, kdo je tady frajer...a Tchoř z toho roste.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:31
- Nahlásit

PetraK
nepobrala nevadí, pátek je bláznů svátek, tak oběma nám vše nejlepší, ty seš "řešič" a já zas "studenej čumec".

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:32
- Nahlásit

lidi nebudu tady, tak do večeíra to vidím, takže dotazy/nadávky/odsouzení/ potlesk si nechcte na jindy.

hally001
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:39
- Nahlásit

No jasně-prostě pes, který je odmala zvyklý se setkávat s jinými psy, odhadne ksichtění druhého psa, protože je "socializovanej".. . Já mám obří plemeno a netvrdím, že ho nechávám v parku lítat na koho si zamane-do parku teda chodíme minimálně, protože se na těch pár metrech-pro psy vyhrazených-psi nevyběhaj. Mám mozek v hlavě a pokud tedy potkám psa/psy, tak první co musí proběhnout je komunikace s majitelem..."dobrý den, fena nebo pes?..", poté odeberu psům aporty, který neustále tahaj v mordách a jdou si zaběhat, očuchat se, zablbnout si... . Eny-nikdy bych nedovolila, aby na někoho moji psi skákali-ač mě samotné to nevadí, pokud na mě skočí nějakej puberťák, protože chodím v oblečení na to určeném.Můj pes neútočí, kdy se mu zlíbí...a neútočí na menší psy a štěňata/dle přírody naprosto normální chování.davidkova renata- no to si přesně vystihla. Prostě pokud nebude pes znát řeč svýho druhu, tak je to asociál. Chodit neustále s omezenou skupinou psích přátel, mě nepřijde jako stoprocentní socializace.
Jinak souhlasím s tím, že by polovina lidí neměla mít ani morče, natož psa. Sousedi mají krysaříka, kterého nechávají odmala kontaktovat s ostatními psy-bez ohledu na velikost - a mají vyrovnaného sebevědomého psa, který ví přesně "kdy je vítán".-viz. naše Pepka.)
Jen jsem chtěla na závěr...já chápu, že někteří majitelé psů nemají ponětí o běžné komunikaci a nepoznají hru od "bitky", ale to je fakt jejich problém...já se odmítám přizpůsobovat debilům/kteří jsou bohužel ve většině-protože toho přizpůsobování už mám plný kecky. Holky se ode mě nevzdalujou-v obydlených částech-víc jak na 2metry, poslouchaj a odvolám je vždycky....a pokud v parku-na místě určeném k volnému pobíhání psů- se mezi smečkou honících se čoklů objeví nějakej hysterik se psem na vodítku, kterej je vyřízenej, když si jdou psi "nověpříchozího" očuchat, tak se nezlobte , ale to je jenom jeho problém a když na to nemá nervy, tak ať chodí na opuštěná místa-když už nebyl natolik soudnej a psa si pořídil.

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:41
- Nahlásit

Zany
Já taky ne, pokud toho psa dobře neznám.Proč bych proto měla být hovado ?
Otázka to byla na mě, tak na tí odpovím - upřímně doufám a myslím si, že ty hovado nejseš, a když k tobě někdo přijde s řekněme sedmiměsíčním štěnětem na vodítku, a zeptá se tě, jestli by se nemohli očuchat, tak asi nemá pse nad hlasvou a neječíš "v žádnym případě, odveďtě si tu obludu...."

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:45
- Nahlásit

Sali
?????

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:15
- Nahlásit

hally001
Prostě pokud nebude pes znát řeč svýho druhu, tak je to asociál.
Njn...hele mě je to celkem fučík,jen nemám ráda extrémy na obě strany.Nežiju na samotě u lesa ani nejsem nějakej vrchní policejní důstojník s vrchním policejním psem ve službě Žiju tam kde žiju a nemíním to měnit.Hlídala jsem čubu jako oko v hlavě,pokud byla štěndo( v zásadě tak činím pořád),ale rozhodně jsem hystericky nepřecházela na druhou stranu ,když jsem zahlídla jinýho psa.Jsem sice úplnej debil ,ale asi jsem to nakonec tak špatně nedělala bo fakt nemám dojem,že bych se za chování svý čuby v běžným provozu měla stydět.Můžu jí s sebou táhnout kam je libo a nemusim furt vyčihovat jak inspektor Kluzóó ,aby náááhodou někoho nevoprala,když pude kolem moc blízko.At si každej dělá jak chce a umí,mě plně vyhovuje to co mám.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:21
- Nahlásit

Dines
Dnes nějakej míček pořídím a zkusím to. Přinejhorším budeme mít novou hračku
Ty klíče nebo řetízkáč fakt vynechám, jsem na házení fakt nemehlo a aokrát jí ublížím

Mar
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:27
- Nahlásit

PeKrato
hele neublizis, ALE.....u me fungoval na Beryho retizkac - klice po nem hodili jednou na cvicaku a tak se lek, ze naopak utek jinam mysim,ze R je cita vic na toto nez muj paskvil, tze bych to fakt nezkousela . . .

hally001
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:36
- Nahlásit

davidkova renata-vám řeknu, že líp bych to nenapsala..to už by si člověk fakt moch čistit zuby nůžkama-jen úplnej blb je spolkne.. .Jedu za koňma, krávama a buldogem...tak se v neděli podělíme vo zážitky.....teta, detailně ti popíšu, jak zvládám na koni výjezd z vedlejší na hlavní...předesílám, že blbě.Tak hezký víkend a málo lidí při venčení-teda myslím těch divnejch-bez psů

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:40
- Nahlásit

Tímto za sebe končím debatu, protože jste mě někteří vůbec nepochopili. Biluška a Sali mě vidí jako mladou pipku, co si neměla pořídt ani morče a že zase tak mladá nejsem a k výchově svého psa přistupuju fakt zodpovědně tady nikoho nebudu přesvědčovat.
Jen se teda přikláním k názoru hally, když budu venčit jen s kámošema, tak to teda nepovažuju za plnohodnotnou socializaci. S každým novým psem Reda poznává jiné psí chování a způsoby a je čím dál otrlejší v komunikaci se psy. Když budeme chodit jen s kámošama, bude si sice hrát do zblbnutí, ale nic nového už jí to nepřinese. Když k někomu uteče, jde za psem, lidí si nevšímá. Na nikoho neskáče a zajímá ji opravdu jen ten pes. Pokud nezačne být člověk kontaktní a nesehne se k ní, je jí přednější pes.
Biluško, možná po první negativní zkušenosti změním názor a budu ji hlídat jako okok v hlavě. Teď mi to ale nepřijde předčasné a zbytečné. Že ji nevrlý dospělák odkáže do patřičných mezí je snad normální nee? Jak by se jinak měla naučit psí komunikaci, když ji budu pořád korigovat a do té komunikace zasahovat?

Dines a jiným, kdo chtějí poradit i jiné metody než stopku a uvázat, děkuji.

Zadavateli se omlouvám za OT, že se to tu rozvíří do takové debaty jsem netušila.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:43
- Nahlásit

Mar
Nio právě, je to fakt citlivka submisivní, tak ji stresovat rozhodně nechci. Zkusím ten míček, na to by mohla fungovat Ale včera jsem jednou odvolali a dobrý

PetraK
Povel čekej umí a hojně používáme. Tohle dělám, že si ji před tou zatáčkou zastavím. Fakt ty úprky jsou jednou za čas, ale jsou a musím odbourat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:46
- Nahlásit

hally001
to už by si člověk fakt moch čistit zuby nůžkama
du to zkusit..
detailně ti popíšu, jak zvládám na koni výjezd z vedlejší na hlavní
tak to se těšim,pani,moch by to bejt celkem zajímavej zážitek..pro mne teda,čus bus

hally001
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:46
- Nahlásit

PeKrato-nenech se votrávit-tě nikdo jako pipku nevidí....já teda ne

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:51
- Nahlásit

hally001
Jako už me to nějak přestalo bavit včera jsem se při té diskuzi bavila, ale už je to ňák vyvětraný to téma
Celý odpo jsem lítala se psem venku a když ji vidím, jak je šikovná a poslušná, tak jsem se musela nad tímhle tady pousmát. Mám ani ne půlroční štěně a na procházce jdu s rukama v kapsách, protože krom psů ji fakt odvolám od všeho Tak jsem docela šikovná pipka asi

inu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:53
- Nahlásit

PeKrato
jseš šikovná pipka a máš prima psa. Potvrzuju

Mar
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:55
- Nahlásit

PeKrato
no,hele, ty vis jak to mame my ja si myslim, ze R je super

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . 21 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání