| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:24
- Nahlásit
Pardon špatně jsem četla, chodíte ne na hoďku a půl. ale co hoďku a půl, tak to je dobrý
a jinak - trpělivost, trpělivost, trpělivost, hodně lásky a důslednosti.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:49
- Nahlásit
Jandula
Ketrin
Díky, zase tolik info o labroušcích nemám a každá rasa má přece jen nějaké specifikum
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:01
- Nahlásit
brut
myslím že jsme vcelku psaly všechny to samé v tomhle věku se ty špecifiká ještě tak neprojevují, podle mě... hlavně člověk nesmí být moc háklivej na tébich a podobné krámy, zkrátka když chci štěně , musím počítat s určitou destrukcí a odstranit z obydlí vše, co odstranit jde
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:19
- Nahlásit
Ketrin
Proto já nemám koberce a když jsou štěníci u nás, tak máme staré deky na podlahách
Pak je úžasný pozorovat návštěvy, jak se tváří
V pátek mi přijede ségra s malou feňulkou a tak už mám nachystaný deky pěkně v psí skříni
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:31
- Nahlásit
brut
Když jsme nedávno měli vrh, manžel poznamenal, že nikdy u nás není tak čisto jako při štěňatech, neb se furt musí po nich uklízet
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:37
- Nahlásit
Ketrin
já se hrozně těším až přijedou ....dek máme spoustu, pračka funguje a na podlahách máme dlažbu, takže úklid je bez problémů
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:58
- Nahlásit
Jandula
brut
Právě, že se na tu telku nedívám, protože mi to nedá, nechat ho v kuchyni, být to jen na mně, koberec přežiju... Asi jsem to špatně napsala, chodím s ním ven, na zahrádku u domu co hodinku a půl. Na procházky jako takové ještě nemůžeme až po očkování.
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 14:05
- Nahlásit
Ketrin
Nero sice spinká v kuchyni, ale já v obýváku, ve dveřích máme stoleček,aby do obýváku nechodil. Já, když se vzbudí ho jdu pohladit, nebo ven, ale právě nevím, jestli mám v noci chodit ven pokaždé, když se vzbudí, což je +- co 2 hodinky. Netrestám, ani nikdo jiný, děti dostaly kázání ještě než se narodil a připomínám jim pořád dokola, že je to mimčo, i když zubaté..fakt se měl jmenovat Vlk, asi se budu muset ostříhat,kouše mi i vlasy. Včera odpoledne nás pěkně vyděsil, vyblinkal všechno jídlo, masko, rýži i granule, a to už pak neměl co. Asi z vedra, ale i tak, málem jsem už zase volala paní chovatelce,co mám dělat. Čumáček měl vlhký, ale už jsem mále m zjišťovala kde máme v Ostravě veterinární pohotovost. Jinak díky za rady.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 14:16
- Nahlásit
modrypes
To s tím zvracením: některá štěňata potřebují hodně klidu po jídle, jinak jde všechno ven, nám veterinářka poradila až hodinu klidu po každém jídle, bez hraní a dovádění.
A vzbouzí se proto, že chce ven nebo že udělá loužičku, nebo proto, že si chce hrát?
Tak jestli to není jen na tobě, tak se snaž přesvědčit toho někoho, že štěně v obýváku není zas až taková katastrofa...
A hlavně klid, on se za chvilku naučí respektovat určitý denní rytmus a pak to bude vše v pohodě...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 14:25
- Nahlásit
asi se budu muset ostříhat,
hlavně na čas odlož řetízky a náušnice
Když ho necháš spát na pelíšku pod sebou (na zemi u tebe) a necháš třeba na něm položenou ruku když se vzbudí, tak to usnadníš sobě i jemu a nebudeš muset tak často vstávat.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 14:28
- Nahlásit
modrypes
My od začátku dodržujeme po jídle klid a Brut nezvrací, ale teď v těch vedrech může pejsek zvracet z přehřátí
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 15:13
- Nahlásit
modrypes
Ahojky,
prvně moc gratuluju k mimču, je to radost, ale i velká starost! My máme našeho malého doma 14dní, takže prožíváme něco podobného!
S tím kousáním je přesně to co říkali holky, když kousne moc, vyjeknout, odstrčit a chvíli nevšímat! dětem bych doporučila prostě k němu chodit s hračkou. Hračku strčit do tlaminy místo dudlíku a pak si ho spokojeně hladit. Štěňátka prostě koušou a když nemůže do vás, potřebuje mít na čem se vyřádit!
Pro malé štěnísko je dle mého názoru koberec nejlepší, protože ještě neumí moc chodit a nemá pevné klouby, takže trávit veškerý čas na kluzkém povrchu, není zrovna nejšťastnější.
My máme ve dveřích do ložnice sušák, aby na nás viděl, ale v noci prostě zavřeme a má smůlu. Bylo tedy hrůza ten jekot vydržet ale pochopil, že mu nepomůže - dveře se neotevřeli, takže už je klid. Žádné spaní v obýváku a hlazení, jakmile kníkne...
Náš malý po jídle strašně lítá, takže si k němu musím vždy sednout a hrát si, aby byl alespoň trochu v klidu.
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 17:19
- Nahlásit
Jandula
No, asi to zvracení bylo z vedra, jak píše brut, protože to bylo docela dlouho po jídle.
To noční vstávání nedovedu odhadnout,ohledně dělání loužičky..doma se netočí nečichá rovnou čůrá..taky mám zmatky v tom, a zatím mi je nepomohla žádná knížka ujasnit, zd kombinovat nácvik hygieny venku a doma(hadr,noviny), protože dokud doma jsem, jasně, že ho vynášet ven budu, ale co za týden? Najednou bude několik hodin doma sám, žádné venčení, louže po celém bytě? Jak na to?
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 17:22
- Nahlásit
Ketrin
Řetízky už jsem odložila,náušnice mám malilinké.., je to dobrý nápad s tím pelíškem Ptám se znova, přesto,že už jsem otázku položila, jak se díváš na nácvik čistoty doma, hadr, noviny a kombinaci venčení? Jde to zvládnout, aby v noci čůral na hadr doma, to samé, když budeme v práci a do toho bychom ho jako doposud vynášeli ven, když budeme doma? Nebo ho nevenčit a učit jen doma na hadr? Otec mi radí právě tuto variantu s poukazem na to, že se "zblázním", až se jednou vrátím z práce a on po osmi hodinách bez vynášení ven počůrá totálně celý byt.
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 17:27
- Nahlásit
Jumi
Jéje ahojky, jsem ráda, že máme mimina v podobném věku? Má pelíšek v obýváku,nebo v kuchyni? A po kolika nocích kvílení a škrábání na dveře to vzdal? A co noční čůrání? Když je zavřený za dveřma? V kolik asi jde spát a kdy ráno k němu vstáváte? Bude sám doma, až budete chodit do práce? Jak to provádíte s nácvikem čistoty? Jen ven, nebo i doma na hadr? Omlouvám se za tu záplavu dotazů, hážu je tady na všechny,ale ta praxe je tak jiná než teorie....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 17:52
- Nahlásit
modrypes
Ne, já bych to nedělala, s tím hadrem, protože se můžeš dočkat toho, že se pak venku nevyvenčí a bude pílit domů čurat na hadr nebo noviny. On ti stejně doma bude chodit na jedno místo - někam do kouta nebo pod stůl, např. Štěně je v zásadě čistotné! Jen to prostě dlouho nevydrží. Musí se chodit venčit a počítat s nehodami doma cca do 4-5 měsíců.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 17:54
- Nahlásit
Zrovna dnes ráno jsem doma v předsíni chválila Borga, jak je šikovný, že už několik dní se doma nepočural. (Taky je hezky, čili jsou hodně venku ) Moudře na mě koukal, vtom přičapl a udělal loužičku. Jsou mu 3 měsíce.
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 18:16
- Nahlásit
Ketrin
No, zatím když čůrá doma, tak úplně po celé kuchyni. Ale dám raději na radu zkušenějších a nebudu ho na hadr učit. A co tedy ráno, když najdu v kuchyni x loužiček? Asi to přejít, utřít a utíkat s ním ven?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 18:29
- Nahlásit
Asi to přejít, utřít a utíkat s ním ven?
Přesně tak. Mimino taky nekáráš, že čurá do plín, ale trpělivě ho učíš na nočník. A trvá to mnohem déle, než se naučí na hygienu pes.
K nočnímu křiku jak píše Jumi-je to také možnost, ale já dávám přednost klidnému začlenění mimina do nové "smečky" bez nářku. Jde o první dny a o navázání vztahu, o důvěru štěněte. Samozřejmě s ním nebudeš spát furt.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 18:54 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
modrypes
Ahoj, teda musím říct, že tohle mi připomíná moje začátky s malou. Mám jí od 26.5. Taky jsem měla pocit, že mám doma naprostej unikát! Nějaký knížky úplně na nic, rady mi přišli, že jaksi nepasujou k mýmu psovi, ale chce to nervy v teple a zvykat si Já vstávám v 6 a chodím spát většinou o půlnoci jelikoš takhle to máme s venčením.Kvůli malý se mi naprsto přeházel můj naprosto pohodový den, konec ve volným čase sezení u bedny (ať už tv nebo PC ), teď se to motá okolo chlupáčů a teprve když zbude chvilka a to do toho ještě vtěsnávám zápočty a taky mýho přítele
Zhruba po týdnu už jsem nevydržela a ruply mi nervy, dokonce jsem litovala, že jsem si jí pořídila, ale vyspala jsem se z toho a jedem dál.
Takže k dotazům. První noc měla pelíšek u mě v pokoji a nějak moc toho nenaspala, snažila se dostat ke mně do postele, cože jsem jí nedovolila, takže na truc chrněla přitulená k pelíšku a ne v něm. Další noc tam taky nespala, měla k dispozici celej byt,takže usnula kde chtěla.Usoudila jsem, že je na čase jí vystěhovat pelech k druhýmu psovi do kuchyně. Stejně tam nespí ani jeden, hlídaj spolu byt. Venčit každou chvilku, mně hodinu a půl nevydržela ( ale jak se tu můžeš dočíst, měla zánět močáku, takže co půl hodiny byla loužička ), teď už po měsíci vydrží i 4-5 hodin, když není po jídle ale to jen vyjmečně, spíš tak 3.Mamky koberec už je kaput, pročůranej naprosto všude a ze mě se stává profesionální čistič loužiček a to to ještě občas odnese min. jeden z pelíšků .
Na jedno místo se naučit nedala, čůrá když potřebuje naprosto všude, ale už se to snaží vydržet co nejdýl ven.Když to po ní doma uklízím, tak u toho nadávám a dostane vynadáno. I když s tím asi někdo nebude souhlasit, ona je za to venku chválená a ví, že doma se to teda nedělá.Venčíme ráno po tý 6, pak okolo 10, pak 12,30-13.00 - záleží kdy má dostat krmení, pak jedem ven tak v průměru od 15-17, záleží jestli spí nebo blbne s druhým psem, pak krmení, pak jdem tak o půl 22 a pak když neusnem, tak o 24, když usnem, tak sem tam loužička nebo to drží a pak jsou to mety
Sama doma ještě nebyla vůbec, spíš bych mimi tahala všude sebou, ať si zvyká na ruch, časem taky zůstane teda malá doma sama, nejdřív ve společnosti druhýho psa, pak i bez něj.
K tomu kousání, malá teď taky hryže jak krokodýl, nějak jí rostou zuby, ale to jí neomlouvá, takže fakt křič, že tě to bolí on pustí, neboj a jemně tlamičku otevřít, "vyndat postižené místo" a naznačit, že tohle teda jako NE! On je ještě malej a neví, že už to přehání. Tvoje děcka nekouše z důvodu, že by proti nim něco měl, ale ještě je moc rozívenej a považuje to za děsně super hru a pozor na to, jelikoš jsou doma děti, už malý štěně musí vědět, že je pod nima i když je to labroušek! Takže pozor na to...
Vydrž, nejsi v tom sama!!!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 21:35
- Nahlásit
modrypes
Má pelíšek v obýváku,nebo v kuchyni?
My máme po celém bytě také koberec - kromě kuchyně. Pokud jsme doma a vzhůru, tak má pelíšek v obýváku, ale on v něm moc nespí. Jedině kam nemá nikdy přístup je ložnice - vchod do ní mám zahražený složeným sušákem na prádlo, takže když jsem náhodou přes den v ložnici, tak na mě vidí. V noci a pokud jdeme do školy, tak má zavřené vše, takže má k dispozici pouze kuchyň a předsíň.
A po kolika nocích kvílení a škrábání na dveře to vzdal?
Já jsem původně chtěla, jak píše Ketrin s ním spát v obýváku a utěšovat ho, když bude plakat...Připadalo mi krkavčí ho hned takhle nechat samotného. Ale paní chovatelka mi řekla, že to nemám dělat, že se potom stejně bude dožadovat mé přítomnosti, až se budu chtít vrátit do ložnice. Kvílel jenom asi půl hodiny a pokoušel se k nám doškrábat, bylo mi ho hrozně líto, ale věděla jsem, že když vstanu a půjdu ho utěšit či okřiknout, tak vlastně vyhrál a příště to zkusí znovu. Občas ještě sem tam večer zakňourá, ale to je jen zakňučení a dost. nemám pocit, že by to nějak poznamenalo jeho důvěru v nás.Je to věc názoru. Jestli to budeš chtít udělat takto radikálně doporučuji předem dost utahat, aby na nějaké dlouhé plakání prostě neměl sílu!
A co noční čůrání? Když je zavřený za dveřma?
já vím, že je to možná špatně, ale já jsem se na noční čůrání tak trošku vybodla. Řekla jsem si, že ten koberec na předsíni obětuji...Ale Bernášek kupodivu v noci spinkal a ráno jsem vždy uklidila jednoho bobánka a tak jednu loužičku. Chodím s ním před půlnocí a potom ráno před sedmou a teď už vydrží většinou až do rána. Ráno si vždy štěkne když se probudí a já se bleskově obléknu a letíme ven.
V kolik asi jde spát a kdy ráno k němu vstáváte?
Na poslední čůrání psiska prostě vzbudím a jde se, aby to do rána neměli tak dlouhé. Časově to vychází, jak jsem psala výš.
Bude sám doma, až budete chodit do práce?
v tomhle má náš mrňous štěstí, jsme oba studenti a málokdy jsme takhle přes léto pryč oba najedu, ale už musel doma být několikrát sám. asi tak 4h. Zvládnul to myslím v pohodě akorát rozškubal kartonovou krabici...
Jak to provádíte s nácvikem čistoty?
Tak tohle je podlemě pro vlastníka nového štěňátka ta nejpalčivější otázka! Já se na to všude ptala a hledala a četla knížky a co člověk to názor...Takže, jak jsem se rozhodla já u nás...Jak píšeš nejsme nebo nebudeme doma tak aby hadr nebyl třeba. Takže když jsem doma tak se snažím s ním chodit ven tak, aby se doma nepočůral. Pokud se to ovšem stane a já vidím, jak si přičapnul a čůrá na koberec, tak na něj křiknu a okamžitě odnesu na "hadr" (mám koupené speciální podložky - plíny pro štěňata) ale on už se tam nikdy nedočůrá. Venku za loužičku šíleně chválím, větší radost snad nemůžu mít a často dostane i mlsku - to hlavně ze začátku, teď už míň. Všude se tváří, jak je naučit na hadr snadné - no mně se teda nezdá, ale už slavíme první úspěchy.
Ale přemíšlím, že trochu změním strategii - za loužičku na koberec se budu zlobit, na podložku maličkato pochválím - spíš schválím a venku budeme pokračovat v nadšeném jásotu!
Ale co je to mimčo a já s loužičkama doma počítám sem tam ještě tak 4 měsíce - jen se je prostě snažím minimalizovat.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 21:42
- Nahlásit
Uff, jsem se nějak rozepsala!
fuj přemýšlím ne přemíšlím
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 06:32
- Nahlásit
Je potřeba zdůraznit, že Jumi má ještě staršího psa, což
modrypes nemá. To je úplně jiná situace. Z toho taky plynou moje rady ohledně nočního uspořádání.
Neradím UTĚŠOVAT, jen dát štěněti najevo že není samo.
Měla jsem teď na jaře vrh a jak se blížil den odběru, tak jsem s každým štěnětem aspoň jednou spala v obýváku, tak jak popisuji, abych viděla jak to budou snášet a na co mám majitele připravit. Snášeli to dobře, většinou se za noc konalo vždy tak 1-2 kníknutí, ani jsem nevstávala, jen jsem k nim spustila ruku, dotkla se, řekla spinkáme a byl zase klid. Myslím, že většinou to tak funguje a že není potřeba štěně celou noc chlácholit a ňuchňat. To vůbec.
Jde hlavně o to, že štěně je odchodem od matky a sourozenců postavené do úplně nové situace a pokud je ještě v noci ponecháno o samotě, tak je toho na něj najednou docela dost. Společným spaním se utužuje vztah a tvoří nová smečka. Rozhodně neradím jakékoli rozmazlování. A nikdo to neberte jako kritiku kohokoli, ale věcně.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:12 - Změnil/a: Jandula
- Nahlásit
modrypes
Já jsem doma nikdy nenechávala noviny, plenu, prostě nic... Radši jsem pak vyhodila jeden koberec, ale jak píše Ketrin, štěňata jsou většinou čistotná (i když výjimky existují, jednu takovou jsme měli pár let doma a ta se nestyděla udělat loužičku před náma ještě i v pozdějším věku). Ráno jsem venčila kolem šesté, poté žrádlo, můj odchod do práce, do čtvrtého měsíce jsem jezdila v poledne domů, ze začátku tam byla vždycky jedna loužička, občas i hromádka, ke konci třetího měsíce to začalo ustávat, z práce jsem chodila kolem páte, takže hned ven, a poslední venčení do desátého hodiny večerní a pak spát. Řekněme, že od konce čtvrtého měsíce jsem doma neměla ani jednu loužičku a hromádku (průjem se nepočítá).
Sára spí se mnou v ložnici, má tam svůj pelech, má otevřeno i do chodby (do obýváku ne, protože hned vedle je samoobsluha a k ránu navážejí zboží a Sára má tendenci je vyštěkávat). Přesouvá se mezi pelechem a podlahou, nevím, mně prostě pes v ložnici nevadí, do postele mi neleze, ani jako štěně jsem si jí tam nebrala (od začátku měla svůj pelíšek hned pod mojí postelí a myslím, že to bylo to nejlepší, naučila se, že se v noci spí, že když spím já, tak spí i ona a zároveň jsem se tím jistila, že když se jí bude chtít ven, tak jí uslyším - nikdy se to nestalo, krom jedné noci, kdy mě vzbudila asi ve čtyři hodiny a měla průjem)... To, že pes spí v ložnici přece není nic tak strašného, chlupy mám stejně po celém bytě, tak co...
Jo a taky jsem jí vždycky večer do pelíšku přinesla hračky, aby se tam prostě cítila dobře (tedy ona si tam většinu toho natahala sama)...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:59
- Nahlásit
Má pelíšek v obýváku,nebo v kuchyni?
V celém bytě, vlastně domě. Kde chtějí holky být, tam jsou. Jen s náma nespí, dvě dogy v posteli by fakt nešlo.
A po kolika nocích kvílení a škrábání na dveře to vzdal?
kvílela asi tak 3 noci. Pak jsem zjistila, že vydrží v pohodě celou noc a spí s Dorou na sedačce v obýváku.
A co noční čůrání? Když je zavřený za dveřma?
v noci spí a nečůrá, vydrží v pohodě. Na poslední venčení chodíme kolem půlnoci.
V kolik asi jde spát a kdy ráno k němu vstáváte?
spát chodíme kolem půlnoci a vstáváme v šest ráno. O víkendu později, ale taky vydrží v pohodě.
Bude sám doma, až budete chodit do práce?
Dorka je v kotci a Fanynka je zatím doma. Pak budou přes den venku spolu. Je doma v pohodě.
Jak to provádíte s nácvikem čistoty?
no když se vyčurá doma (a to se stalo od 27.5. asi 3x) tak děsně nadávám. Ne přímo jí, ale při úklidu. Venku vypadám jako cvok, protože to strašně chválím a když chválím malou tak musím pochválit i velkou a to na mě každý tlemí, že se tak vyblbuju s velkým psem.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:01
- Nahlásit
modrypes
Od soboty má ségra doma fenečku. Spí s ní v pokoji, přesně jak popisovala Jandula a Ketrin. Večer se uloží do pelíšku a usne, při kníkání ( zatím kníkla jen jednou) ségra nátáhne ruku a dotkne se jí...přitom říká pšššt, spinkej. Malá usíná před půlnocí a vstává okolo šesté. Neudělala žádnou loužičku...prostě spí.
Přes den chodí často ven na krátké procházky, chválí moc a moc za udělanou potřebu, doma žádnou plenu ani noviny nemá a mít nechce. Od zítra začíná chodit do práce, po 4hod přijede domů, malou vyvenčí a pojede zpět. Jinak na odchod od ní jí zvyká od neděle. Dala jí hračky, pamlsek a odešla na chodbu o patro níž...počkala pět minut a přišla zpět, moc a moc chválila a odměňovala.Včera už došla s odpadkama a dneska půjde pro pečivo. Malá si rychle zvykla a neštěká ani nekňučí. Hraje si s velkým plyšákem se kterým i spí.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:12 - Změnil/a: Jandula
- Nahlásit
brut
jo jo, taky jsem takhle zvykala na odchod, bylo to v pohodě, a pokaždý když jsem pak odcházela do práce, jsem jí dala žrát, aby mě neviděla...
já si fakt myslím, že pes, který spí blízko páníčka spí celou noc... páníček je v klidu, pes je v klidu... aspoň prvních pár týdnů... když jsme u našich, tak má Sára volný pole působnosti a za mnou přijde až kolem šestý ráno...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:05
- Nahlásit
Jandula
U nás byla ( a je ) výhoda, že máme ještě babču, tak Brut od začátku spí s ní. Ale ségra má jen malou, tak je pro ní tohle spaní samozřejmostí.
Musím říct, že feňulka je proti Bastymu hrozně klidná a hodná, takový mazlíček. Jsem zvědavá, čemu se u nás o víkendu přiučí....
A taky jak zvládne babča další štěně, když už nechce pejsky......trochu se bojím, aby malou nezpražila.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:31
- Nahlásit
brut
Tety fena, vzali si jí z útulku asi v roce a půl, teď je jí kolem 11 let, taky štěňata moc nemusí a docela jsem se bála, co řekne na Sáru, ale musím říct, že to proběhlo nad očekávání dobře, Bonča Sáru, která si chtěla hrát, hned na začátku zpražila, že ona o něco takovýho nestojí a jsou v klidu (krom uražený ješitnosti Bonči, že už není sama), Sára má občas tendence Bonču provokovat, ale hned si zase uvědomí, že by se jí to mohlo vymstít, takže je tam vzájemný respekt...
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:49
- Nahlásit
brut
Jak starou fenečku ségra má? A kde ji tedy nechává, když ji učí na samotu? Nero čůrá co půl hodiny, kdybych ho nechala jen v chodbě, byl byl za chvíli celý mokrý...Já tak děsně chci všechno dělat co nejlépe (pro něj), ale ty názory se tak liší...Myslela jsem si, že je super, že s ním chodím často ven, že se mi občas i zdálo, že už to umí..Ségra na to, že učila na hadr, protože když pak odešla do práce, věděl pesan, kam má jít.ˇA že z toho bude moje štěňule vedle, když u něj pak delší dobu nebudu, bude doma zavřený, žádné pravidelné venčení a že stejně bude muset čůrat,nebo kakat doma...ach jo..
|