Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nové štěně doma = páníček na odstřel
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 24 . 25 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:41
- Nahlásit

Jumi
A jak rychle ti roste? Kolik už má kg?
(Taky pořád trnu, jestli Borgo neroste moc rychle, ale on aspoň nemá žádný potíže.)

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 19:19
- Nahlásit

Ketrin
No na kg se to nedá měřit, je to hubeňour. Dnes jsme ho vážili a měl 7,8kg. Při odběru 1.6. měl 6,6kg ale za těch 12 dní co ho máme doma se mu nohy protáhli 2x a je pěkná nohatka. Rád spí ve stylu ledního medvěda. 1,6. měl nohy poloviční než ocas a teď je to naopak!

monika
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 21:57
- Nahlásit

Jumi
zkoukla jsem stránky a jsou bezva. Fanynka taky roste jak maxipes Fík, ráno otevřu oči a je zase větší. Máme ji od 27.5. a přibrala 4 kg a zvětšila se asi 2x.Taky se mi zdá nohatá a hubená.Mám sice německou dogu,ale skoro stejně starou jako Bernísek, narodila se 5.4.2006.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:10
- Nahlásit

Jumi
Haha, tak už jste v období samá ruka samá noha samý ocas? To brzo
Borgouš tak taky vypadá, ale nezdá se - má 14 kg. Jsou mu 3 měsíce.

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:05
- Nahlásit

monika
jenže dogy jsou nohaté celý život! a navíc kam až musí narůst - to opravdu musí být jak u maxipsa.
Dogy jsou strašně nádherný a úžasný a skvělý....já je miluju a s přítelem o doze sníme!Neznám hezčího psa!
Jenže to jejich zdraví - to je důvod proč mi doga nesmí přes práh
Ketrin
jo to on je právě taková nohatka, má jednoho brášku a ten je pořád takovéto plyšákovité válečkovité štěňátko, ale takové my si moc neužili - máme nohatého tryskopsa!
už jsme se chtěli někde zeptat jestli se v papírech dá změnit jméno z Bernie na Bestijka, ale asi to neprojde

monika
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:19
- Nahlásit

Jumi
ani nevíš jak dlouho mi trvalo, než překročila práh u nás. Taky se jen třesu, ale je to jako výhra v loterii a v podstatě u každého psa. Jsou fakt úžasné a co se týká jména, taky uvažuju o přejmenování na Megera. Dělová koule je slabý odvar toho, co ty dvě doma dělají.

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:19
- Nahlásit

Tak Bernášek přitvrzuje - když nesmí do Thorinovy misky, tak jsem ho dnes vytáhla z Thorinova pytle s granulema - koukal jen ocásek a zadní nohy

monika
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:24
- Nahlásit

Jumi
já sbírala 15 kg granulí v sobotu. Fanka lezla dovnitř a celé to s ní spadlo.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:26 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Jumi
Tak gratulujem!
My dopadli taky dobře, a byli jsme pochválený jak pěkně vypadá a jak hezky roste. Když jí viděla před 3 týdny, tak se zhrozila, ale teď nad ní doslova slintala
Má asi 13 kg a paní doktorka říkala, že je akorát a není vůbec tlustá Ani zatím není nohatá, vypadá, že z ní bude kus "ženský", to bude mít po mamince
Ouška už má zahojený, pochválila nám úbytek loužiček a zkontrolovala zoubky. Už začíná přechlupovat na dospěláckou srst. Ještě zítra musí počůrat lakmus, aby se zkontroloval ten cukr, ale doufám, že to bude taky v pohodě

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:28
- Nahlásit

monika
koukala jsem na Vaše stránky a holky jsou opravdu nádherné! Taky koukám, že jste přešli od bez pp k pp - jako my! U mě to bylo kůli zdraví - a každý večer jen doufám, že jsem vybrala dobře a s Bernáškem už nebudeme muset prožívat to co s Thorinkem!

Koukala jsem také, že se chceš věnovat chovu. Tak to ti strašně moc držím všechny pěsti ať je vše dle tvých představ!

Já vím, že kdyby se octla doga u nás, tak už taky nechceme nic jiného - nechť zlaťáčci odpustí! Ale třeba se podaří chov tohoto nádherného plemene zase nějak zkorigovat a budou na tom lépe!

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:30
- Nahlásit

ko4ka
Tak supéér - budeme držet palce s tím lakmusem - ať je cukr v pohodě a vy máte z malé jen radost!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 15:42
- Nahlásit

Tak hlásím, že jsme ráno odebrali úspěšně to kontrolní čůrání a bylo to v pořádku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

brut
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 15:52
- Nahlásit

ko4ka
Perfektní, úžasný......tak to gratulujeme.....

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:28
- Nahlásit

brut
no jo, jaký pán, takový pes, já to říkám furt....

brut
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 19:45
- Nahlásit

ko4ka

máš pravdu...dneska jsem odpolko říkala, že je takové vedro, že by psa nevyhnal něco dělat.......no a v šest jsme šli na agility. Tak mi Brut hned předvedl, jak to vypadá, když je tak hrozné vedro.........všechny překážky obíhal

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 19:48
- Nahlásit

ko4ka
Tak to moc gratulujeméééé!

brut

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 21:14
- Nahlásit

brut
no jasně, ještě, aby to tam přeskakoval a přebíhal, v takovým vedru

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 21:17
- Nahlásit

Jumi
Děkujem a mimochodem, asi se půjdu opít - dneska žádná loužička! Asi mi někdo vyměnil moje pochcánkový miminko!!!
No a aby toho nebylo málo, tak nám večer psala sms chovatelka Chelsinky a ptala se na malou, tak jsem jí napsala co novýho a tak a ještě jsem jí poslala mailem nějaký další info o malý a pár čerstvých foteček

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 22:26
- Nahlásit

ko4ka
Tak vydíš, já ti to říkala, oni to ti chovatelé také nemají jednoduché! Naší chovatelce po 1 dni vrátili Bernáškova bráchu. Tak si představ, že máš doma štěňátko samotný, který vychováváš a pipláš se s nim, to se potom dává pryč daleko hůř než když jde celý vrh!

No uvidíš, že loužičky budou ubývat a takovéto dny se budou kupit
Ale řeknu ti, že velikost loužiček a bobánků, co nám Bernášek předváděl před tí a co teď až si říkám, kde se to v tom drobečkovi bere!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 23:34
- Nahlásit

Jumi
No jo, hlavně, že je malá zdravá...o víc nejde
Bylo na čase, jinak by to moje máma začala psychicky nezvládat, jelikoš,co ona se navřískala kvůli tomu blbýmu koberci ...Mě hlavně štvaly ty pelíšky, přišlo mi to jako škoda, člověk se s tím tak vybíral a levný teda taky nebyly a ona si z toho udělala záchod Jackounek v tom pak nechtěl hajat a furt se tak divně tvářil...
Jo, to já si říkala taky, než jsem si na to zvykla....Jsem si taky říkala, jestli to moje mimi netrpí nějakou divnou střevní chorobou, protože když jsem viděla jaký množství ona ze sebe dostala a to několikrát za den, tak mi to opravdu hlava nebrala

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 20:56
- Nahlásit

Tak musím toho našeho holomka pochválit! Konečně snad pochopil, že se doma chodí na plínu! Samozřejmě néé vždy se to povede a loužička se sem tam ocitne i jinde. ale případy, kdy se strefí a plínu se množí, takže mám ohromnou radost!

vždyť každá snaha se počítá

ko4ka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:17
- Nahlásit

Jumi
teda, gratuluju! My tu naši na nic nenaučili, ale je fakt, že už to většinou vydrží ven, sem tam sice ještě nevydrží, ale už je to mnohem lepší. Pelíšky zatím taky přežívaj, takže aspoň tak

brut
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 19:51
- Nahlásit

Jumi
ko4ka
Paráda, to máte doma šikulky

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:46
- Nahlásit

Včera jsme byli u vody - Bernáškovi se tam sice nechtělo, ale páník ho tam poodnes a pak ho jistil. Hrozně mu to pomohlo, jak se osvěžil, tak začal šíleně řádit!
Ale je to opravdu děsnej chrtík a vyžloun! a vypadal jako děsnej podvraťák

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:55
- Nahlásit

Jumi
Ze který CHS ho vlastně máte???

Sáře, když byla maličká, všichni říkali, že je jak koule, ale nikdo si neuvědomoval, že je to srst a když se nemočila, byla jak hrábě a všichni mě zase obviňovali, že jí nedávám žrát (což přetrvává dodnes - teda to obviňování)...

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:26
- Nahlásit

Jandula
CHS Z Botičských meandrůURL

Je to hrozný nezvyk mít doma mimčo! Thorin už vše umí a člověk je na něco zvýklí a u malého to najednou neplatí....Třeba pořád dávat pozor - už jsem ho několikrát málem zavřela do lednice či špajzu! A hlavně kničení - na Thorina můžeš dupnout, přiskřípnout ho do dveří - prostě cokoliv a on nevyjekne, takže když vyjekne, tak vím, že se mu stalo něco už opravdu příšernýho! A malej tan zase vyjekne hned a při všem, jenže jak jsem naučená od Thordy, tak hned vyletim, že se mu něco příšernýho stalo a ona zatím nějaká úplná blbost

modrypes
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:05
- Nahlásit

Zdravím všechny, ráda bych vám představila nového člena naší rodiny, pravý jménem Zig Zag, mezi náma "Nero". VE čtvrtrek mu bude 8 týdnů, je to malý krásný smetanový labroušek. A hned mám na vás všehny milion otázek, přesto, že jsem to tu četla..Právě spí, využívám chvíli klidu, já totálně nevyspaná. Takže, prosím vás, co mám dělat v noci, když nechce spát ve svém pelíšku, když chce do obýváku, pokud ho tam nepustím, vrčí, kňučí, škrábe na dveře, nespí. Pokud ho pustím, nebo dám pelíšek vedle sedačky, usne, ale občas vyleze a počůrá koberec..Mám s ním chodit ven i v noci? A jak dlouho v kuse má v noci spát? Jemu se to nepovede ani 3 hod. v kuse, mi ještě méně. Mám pořád strach, jestli se mu něco nestane. Přes den s ním chodím co hoďku a půl, ale i přesto se někdy venku vůbec nevyčůrá, zato doma v klidu a pohodě, aniž by nějak upozornil..nevrtí,nečmuchá... Taky děsně kouše, už mám docela hodně krvavých dírek na rukou, děti už se občas i bojí ho pohladit, když chytne za tepláky nepustí a ani mi se nepodaří mu tlamičku otevřít. Píše se, že netrestat, neplácat, tak jak? Na noviny, ani na hadr vůbec nereaguje, a to se ho snažím vést, že když se doma počůrá, utřu to hadrem, dám mu čichnout, hadr nechám na zemi a občas ho tam dám..a nikdy nic. Máme pusinu doma čtyři dny, doma je binec, s dětma si nehraju, nevařím, mám obavy nechat mazlíka na chvíli samotného, aby se nepočůral, neohryzal něco, co nemá...Taky nevím, jak docílit toho, že když tak čůrá, nepouštíme ho do obýváku, takže nevím, co je to telka, nebo rodinný život. když nechám dveře otevřené, samozřejmě tam vleze, když zavřené, je schopen škrábat, štěkat a kňučet i 15 minut v kuse. A to zas nevydržím já..tak nevím. prosím o radu, jak to zvádnout, všechny knihy jsou na jedno brdo a malý je úplně jiný.Děkuji všem

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:17
- Nahlásit

Ahojky, tak už máme taky štěnítko....teda přesněji ségra má malou feňulku od soboty. Je hrozně hodňoučká a mazlivá. Brut jí hned přivítal, umyl a dal jí spoustu pusinek. Pak mu ona chtěla jednu dát sama a to se tak lekl, až si dřepl na zadek s výrazem...ta hračka mi to vrací

modrypes
Každý pejsek je jiný a na všechny příručky neplatí.
Já sice nemám labrouška, ale australáka, myslím, že začátky jsou u všech stejný.
Pokud Nero moc kouše a chytá tepláky, tak bych zkusila ublíženě volat "auuuu" a jemně, ale nekompromisně mu tlamičku otevřít a tepláky vyndat.
Na hadr hned chodit nebude, jestliže ho máte doma teprve čtyři dny, tak je ještě vyjukaný a musí si postupně zvyknout. Zkus ho po malinkých chvilkách nechat za dveřma v chodbě a moc ho po návratu chval ( když bude hodný), odměňuj ho pamlskem.
Jinak další rady budou mít určitě holky, já mám výhodu, že psi můžou být venku a tak si doma uklidím a uvařím.
Jinak oba moji psi od malička mohli být všude se mnou, ale na noc měli ( mají do dneška) svůj pelíšek, kde spí. Od začátku věděli, že nikde jinde spinkat nebudou. Problémy to nedělalo ani jednomu. Chvíle škrábání a kňučení u nás taky byla, ale já nepovolila a dnes jsem tomu ráda.
Takhle mám od začátku naučenou i kočku...taky ví, kde má místo na spaní...ani při mrouskní jí nenapadlo, že by škrábala na dveře a dobývala se jinam, než má určeno

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:35
- Nahlásit

modrypes
Nezapomínej, že labrouši jsou závisláci na páníčkovi, tzn. že bude dělat vyrvál, když ho zavřeš v pokoji a sama jdeš se koukat na televizi... Možná bych přežila počůraný koberec, ale aby byl s tebou...
Co se týče čůrání, nechoď s ním na tak dlouhé procházky (jednu třeba delší), ale ostatní procházky omez jen na to, že s ním vyjdeš ven, počkáš pět minut, vyčůrá se - nevyčůrá, zpět domů, když nic neudělá, tak za dalších dvacet minut znovu, aby si uvědomil, že to, že je venku znamená, že by měl něco udělat...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:45
- Nahlásit

modrypes
Jak vidíš, začátky jsou těžké On spí v noci v místnosti sám? Lépe by si zvykl, kdyby někdo spal s ním a v případě neklidu na něj sáhl, pohladil. Uvědom si, že byl pořád s mámou, sourozenci a dalšími psy a je to pro něj velká změna.
V noci ven já jsem s čubinou, která se narodila na podzim, takže první zimu spala doma, chodila tak 1x - 2x za noc, aby se vyčůrala a vykakala. Určitě se to vyplatí vstát. Ovšem podle mých dosavadních zkušeností pejsci jsou na tu hygienu trošku tvrdší než fenky. A jinak to kousání a tak - no je malý, je to mimino, "nemyslí" to zle. Dělej to co radí brut - zapištět, zaječet, přestat si s ním hrát. Netrestat! - je malý! - plácání novinama apod. je nanic! s miminem všechno po dobrém. A na hoďku a půl ven se mi zdá strašně moc, lépe častěji a krátce. Ono se to všechno zklidní, neboj.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 24 . 25 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání