| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2006 12:04
- Nahlásit
ko4ka
Tak to jsem zvědavá.....držím palečky
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2006 21:39
- Nahlásit
Také držíme palce!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 09:58 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
brut
Jumi
Tak pelíšky úspěšně přežily celý včerejší den a tuhle noc A loužiček o 90% ubylo!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 11:43
- Nahlásit
tak to moc gratulujem! Vše už určitě půjde jen dobře!
Zato nám malej občas kvíkne a kulhne - jsme z toho značně vyděšení, v pondělí jdeme k vetovi na očkování, tak se tam poradíme a možná budeme muset k ortopedovi - jsme z toho smutní
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 12:25
- Nahlásit
Jumi
tak jsem to zakřikla, opět to odnesl pelíšek, ale to možná byla moje chyba, nešla jsem s ní ven od zhruba půl osmé ráno, tak to už asi nevydržela...
Neboj, třeba si nějak víc hrál s Thorinem a mohl blbě šlápnout nebo si nožičku narazit a nebo je to drápek...Budu držet pěsti!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 15:42
- Nahlásit
ko4ka
nám se počůral do pelechu 2x a pokaždé mojí vinou nešli jsme v čas ven a on jak si v pelechu hraje, tak si hrál a najednou už to prostě neudržel! psala jsi, že malá má pelech také jako hernu, tak to možná bylo nějak podobně, prostě to už neudržela a pelech je prostě nejpravděpodobnější místo, když si v něm hraje!
Dnes ještě nekulhnul, ale dost mě to děsí... S Thorinem jsem si pět let říkala, že si něco narazil a teď má nohu v háji a je po operaci. Tak bych nerada opakovala stejné chyby...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 18:28 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jumi
tak to bude fakt asi tím s tím pelíškem, včera už v něm hezky spinkala s Jackem i sama, ale někdy to na 100% schválně udělala, jen dneska to bylo takové nejasné ( půlkou stála v něm a půlkou na linu), takže nešlo poznat kam vlastně chtěla čůrat.
No, tak s ním radši co nejdřív běž za vetkou! Já malý každou chvíli kontroluju nožičky, jestli jí nebolí když zmáčknu (vím, trošku schizofrenické, ale nemůžu si pomoct )
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 18:39
- Nahlásit
Před chvílí jsme se s tátou vrátili z prochajdy s našema medvědama.Byla to sranda, jen lituju, že jsem neměla foťák Nejdřív jsme malou seznamovali s kozama, co se u nás na louce pasou, to byl pohled pro bohy Malá od nich nešla odtrhnout, s jednou dospělou a kůzletem se tam oňufávali Jedna jak druhá z tý druhý vyjevený, já tam umírala smíchy a nebyla schopná v těch křečích odtáhnout malou, táta z nás nemohl Pak Jackoun na další louce objevil koroptev a projevil se v něm lovecký pes Pustil se za ní a malá to brala jako velkou srandu, takže ta se pustila pro změnu za Jackem.Chvílema byl vidět v té vysoké trávě pták letící nad vysokou trávou, za ním vlající hnědý ocas a za ním skákající bílý flek Bohužel, táta musel zachovat dekórum a Jackovi za toto extempore řádně vynadat a vytřepat kožuch, jelikoš se za ním i přes jasný varování rozběhl, což dělat neměl, ale bylo to fakt děsně komický Malá škodolibě poskakovala okolo káraného Jackounka, jako by se chlubila, že jsem jí ještě pochválila protože přiběhla na pověl "ke mně" a on dostává cajmrsk Cestou zpátky mi štěndo málem sežrala (totiž udělila jí výchovnou lekci ) jistá kokršpanělka, který se nelíbilo, že si na ní malá počíhala v hluboký trávě, když zrovna scházela z louky na cestičku. Takže si z mojí kuličky udělala přistávací dráhu. Sejmula jí jedním skokem a za hlasitého vřeštění mýho miminka jí pohledem z očí do očí dala najevo, že tohle si dovolovat nebude. Asi ne dostatečně důrazně, slezla z ní dolů a malá jí začala otravovat... Paní majitelka hned začala tu svojí bafinu kárat, což jsem jí řekla ať jí nechá, že si za to malá může sama a že jí roztrhat nechtěla,takže jí taková výchovná lekce neublíží ( tvářila jsem se jako úplně v klidu, ale lekla jsem se s prominutím jak sviňa, když malá začala vřeštět strachem )
No a tento výlet jsme zakončili tím, že jsme se rozhodli, že se Jackoun smí vykoupat v potoce a zkusíme, jestli by měla malá zájem zkusit plavání. Nejdřív jsme šli do hlubší části, kde si Jack vesele plaval a malá po přemlouvání hupsla za ním, přičemž si dávala těžkýho bacha, aby se pohybovala jen tam, kde nemusí plavat a může jen běhat a máchat se, pak nás napadl ten blbý nápad se přesunout do části kde je mi potok po kotníky a malá že by tam s Jackem ťapali, aby pochopila, že pohyb ve vodě je přece normální věc.Fungovalo to do chvíle, než Jack objevil chcíplou rybu a odevzdal jí malý,která se jí snažila sežrat ( což díky tátovi naštěstí nestihla ).Samozřejmě oba smrděli jako s prominutím ty prasata a skončili ve sprše
Takže taková klidná procházečka
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:28
- Nahlásit
Bernáš si dnes vysloužil takovej sprdunk, že to tu ještě nezažil! Dala jsem psům véču a jen na chvíli se zabrala do ládování toustéru, když najednou koukám, že okolo obchází Thorin s dost nešťastným výrazem, tak se juknu a co nevidím! Miska malýho je plná, ale Bernáš se zrovna láduje Thorinovou porcí granulí pro psy starší 6-ti let! Tak to mě teda vážně namíchnul.Poslední dobou chudáčka Thorinka šikanuje až moc. Jeho oblíbená hra je, že Thordu loví pomalu se připlíží pak se rozběhne zakousne se mu v nejlepším případě do náprsenky v nejhorším do slabin a rve. A Thorinek jen třeští oči a snaží se zdrhnout!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:34
- Nahlásit
Jumi
No, tak mu asi Thorinovo žrádýlko chutí víc no U nás je to tak, že malá se nejdřív taky rvala k velkýmu do misky, ale teď už jdou každý do svý a počkaj až ten druhý dopapá a pak si zkontrolujou misky navzájem...
Chelsina si lovnou zvěř z Jackouna udělala taky a on se ten trouba ani pořádně nebrání. Zastáváme se ho teda my, ale copak to má mít nějakej účinek, když ten truhlík na ní ani nezavřčí... Maminka je nešťastná, že nechávám tu malou potvoru,aby ubližovala jejímu chudinkovi pejskovi, ale co já s tím nadělám, když je to trotlík....Možná kdyby odkoukal ten chvat tý kokršpanělky z dneška, jenže na druhou stranu by jí se svýma 40 kg asi rozmasakroval
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:57
- Nahlásit
ko4ka
náš trouba taky nezavrčí ani nic jen zoufale kouká a snaží se zdrhnout, tak Bernáše pucuju já....
a přitom by stačilo jen štěknout!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 22:18
- Nahlásit
Jumi
Doufám,že tlapka bude v pořádku...prcek snad jen blbě šlápl a má lapku namoženou....držíme palečky..
ko4ka
Hezká procházka....taková veselá
Feňulka by pelíšek už asi nepočůrala, ale při ře se prostě zapomene......a je to...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:41
- Nahlásit
brut
jo já se taky nasmála , večer při venčení už mi ale tak do smíchu nebylo, když se konečně voňavá a oschlá musela vyválet v nějakým smrdlavým hovně! To už na mě bylo moc, moje unavený nervy už nevydržely a nevyspání a otrávení z každodenního utírání loužiček se projevilo, takže jsem s milou holčičkou večer nebyla schopná komunikovat, dokonce jsem prohlašovala, že jí prodám do nějaký čínský restaurace, aby jí tam mohli vydávat za kuře! Musel jí vykoupat tatínek, jelikoš bych jí nacpala asi čenich do odpadu a počkala až dojdou bublinky
A s tím pelíškem taky pokoj nedala, včera to stihla 2x a dneska ráno zatím 1x...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:43
- Nahlásit
Jumi
taky Jackovi říkám ať aspoň zavrčí nebo bufne, ale jak kdybych mlela do dubu.....Jen stojí a čumí
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:54
- Nahlásit
ko4ka
Já se snažím Thorina naučit aby držel hračku v tlamě i když se malej přiblíží. On by se chtěl třeba i přetahovat ale Thorin to hned pustí! Takže když hračku udrží a dokonce zatáhne, nebo ji malýmu vezme, tak šííííííléééénáááá radost a chválení!
Jinak už jsem z Bernieho tak zblblá, že jsem tuhle začla tak nadšeně Thorina chválit, když očůrával lampu, že se na mě otočil a vypadal, že si myslí, že už jsem se zcvokla nadobro!
to já mu taky občas vyhrožuju, že ho vrátím! Chce to s nima opravdu ohromnou dávku trpělivosti a tolerance! Hlavně jak je čověk zvyklej na toho staršího, že poslouchá, tak si s tím malým občas tak úplně nevím rady
Proto mě docela dost dostává ta Brody z diskuze o AB. Myslím si, že si ani nedokáže uvědomit, co výchova a výcvik psa obnáší! Ta její sebejistota, že to vše přeci zvládne a neudělá žádnou chybu! já mám pocit, že dělám boty pořád a to je to už můj druhý pes
Hlavně nám odpoledne držte palce - jdeme k vetovi!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:05
- Nahlásit
ko4ka
Já jsem takhle byla nepříčetná na podzim. Jeli jsme se podívat na výstavu do Letňan.....Brut byl ještě malý, tak aby si zvykal na ruch.
V pátek ráno našel nějaký hnus a oválel se v něm. Tak jsem ho doma vykoupala, aby jsme po cestě nepadli smradem a z výstavy nás rovnou nevyhodili.
Jenže ten mizera se večer vyválel v lidském ho*ně a ještě se otřel o přítele, který ho venčil...to byl neuvěřitelný smrad.
Kdyby bylo léto, tak se oba myjí venku, jenže to už byla docela zima a tak jsem opatlanýho, smradlavýho psa nacpala do sprcháče a doufala, že z něj neuteče, neoklepe se dřív, než ho řádně vydrbu.
Asi jsem byla dost nasr**á a ne zrovna jemná. Naštěstí zřejmě pochopil, že příště by mohlo být hůř, fujtajblům se od té doby vyhýbá ( teda doufám, že mu to vydrží).
Myslím, že největší trest pro něj bylo spaní v koupelně, kde se jako v jediné místnosti topilo ( jinde jsem měla strach, aby nenastydl).
S tím pelíškem to bude u Vás na dlouho......já bych jí ho opět sebrala a nechala jí jen deku nebo něco takového. Zřejmě má zafixováno - pelíšek = čůrání
Vrátila bych jí ho ve chvíli, kdy přestane doma dělat loužičky.....dřív ne.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:10
- Nahlásit
Jumi
Palce určitě držet budeme....doufám, že jde jen o nějaké natažení nebo namožení.
O slečně, která se ptá a pak se ještě uráží, si myslím, že není dospělá ( myslím zralostí). A já bych na místě chovatele takovému člověku tento druh pejska nedala ....jen doufám, že psa opravdu zvládne a nebude z něj další nešťastný hafan. Horší varianta by byla, kdyby pes někoho napadl...ale ta snad nenastane.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:14
- Nahlásit
brut
Když byl Thorin puberťák tak jsme šli uprostřed zimi na prochajdu a on našel chcíplého ježka na kterém byla i přes velmi nízké teploty takováta hromada červů!
Můžes si být jistá, že se v tom vyválel. Hadice už byli schované, tak musel do sprcháče!
Nikdy na to nezapomenu! Tak šílenej smrad! No prostě jsme ho drhli s tátou spolu - jeden ho vždy držel a drhnul ve sprcháči a druhej smrady zvracel do umyvadla - a tak jsme se střídali!
Nejhorší zážitek s naším miláčem a doživotní trauma
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:15
- Nahlásit
brut
Chytrému napověz......
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:57
- Nahlásit
Jumi
Fuuuuuj, tak na to jen tak něco nemá. Já jsem zvyklá na smrady ( i na ty lidský ho*na), ale ne doma a už jen ten pocit, že bude všude smrad, nepůjde to vyvětrat.....brrrrr hrozná představa
Chytrému napověz......
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:57
- Nahlásit
Jumi
no ta Brody....
Právě, Jackoun už je takovej jako, do jistý míry poslušnej a tahle opice si dělá většinou co chce, popřípadě poslechne venku když poslechne Jack, když jdou spolu, když jdem sami je to lepší.Dokonce se mi teď pokoušela venku plavat, musím jí odpoledne vzít znova a nezapomenout foťák, je to děsná sranda, jak tam plácá těma ťapinama do vody
Co ten veterinář? Jak jste dopadli? My jdem na kontrolu odpoledne....Tak doufám, že to dopadne dobře
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:58
- Nahlásit
ko4ka
jsme objednaní na 17h - takže čekám a trnu!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:01
- Nahlásit
to s tím ježkej je teda pěknej humus, bléé...Zlatá chcíplá ryba a hovínka...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:03
- Nahlásit
nic si z toho nedělej, my trnem už taky. Čekám na tátu a razíme...
Držíme pěsti!!!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:11 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jumi
napad mě šílenej nápad, co když se nám ty naše malý zlatíčka podaří uchovnit a hlavně budou zdraví tak co z nich neudělat rodiče malých zlatíčáčků? Odkud vlastně jste jestli se můžu zeptat?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:32
- Nahlásit
ko4ka
No to je teda dost šílenej nápad
Jsme z Prahy!
Jo můžeš juknout na naše stránky URL
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:35
- Nahlásit
Jumi
stránky jsou moc pěkný Budu malý taky dělat, Jackoun už má, tak musím ještě její
No to já vím, já mám pořád takový bláznivý nápady, takže se tak za 2 roky domluvíme
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:42
- Nahlásit
ko4ka
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:45
- Nahlásit
Jumi
NO, Chelsa už s Berníkem počítá
Tak ať nám oboum a hlavně našim mrňousům to dneska dopadne dobře u toho veta!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:04
- Nahlásit
Tak hlásím, že návštěva u pana doktora i jízda v autobuse proběhla nad očekávání dobře!
Pan doktor byl hrozně překvapený, jak malý hrozně vyrostl, že už by ho nepoznal!
Nožičky mu důkladně vyšetřil, ale již předem řekl, že obtíže které popisujeme jsou naprosto běžné, hlavně když se takhle rychle vytáhl. A při vyšetření zjistil, že vše je v nejlepším pořádku. Znova je důkladně prohlédne za 14dní při poslední vakcinaci.
V případě, že obtíže budou přetrvávat tak se za 14dní domluvíme a uděláme Bernáškovi důkladné ortopedické vyšetření a případně změníme granulky. Pokud bude takhle rychle růst budeme muset už ve 4měsících přejít na dospělácké granule!
|