| Autor |
Zpráva |
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 08:56
- Nahlásit
monika
tiše závidím, my máme pročůranej celej koberec v obýváku a jeden pelíšek....
|
monika
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 08:57
- Nahlásit
ko4ka
no my právě u starší doginy měli taky, ale tohle mimi je vzorné.Doufám, že ji to vydrží.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:19
- Nahlásit
monika
a jak dlouho vám trvalo, než jí to čůrání na každým kroku přestalo bavit? My už jsme z toho doma celkem na mrtvici a to s ní lítám dost často na záchod ven
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:22
- Nahlásit
ko4ka
monika
Já mám několik vzorků:
první kokřice byla od počátku až do konce svého života prase... nikdy se neobtěžovala zakňučet, když chtěla ven, takže když se jí chtělo v noci, tak jsme doma ráno našli louži...
druhá kokřice byla zlatíčko, ani jako štěně doma nikdy nic neudělala, přitom jsme jí to učili stejně jako tu starší, doma jsme s ní byli prvních pár dní, pak jsme ráno odešli do práce a školy, po poledni s ní došla babička a pak odpoledne my...
retrieverka jako štěně, když jsem byla doma a dbala na to, aby každý dvě hoďky chodila ven, tak taky nic neudělala (jednou hodila bobek hned po návratu z vycházky), když jsem chodila do práce, tak tam do čtvrtého měsíce nějaká ta loužička, občas i hromádka byla... Od tý doby nic...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:29 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jandula
asi už jsem s tématem štěně a záchod otravná, ale my na to asi nejsme zvyklí, to víš, mamka těžkej "pořádkumilomil"....
Štěně jsme měli naposled před 12 rokama a najednou ten "stroj na čůrání"....Já už si můžu začít vydělávat jako profesiolní čistič počůraných koberců Vyzkoušeli jsme snad všechno : noviny, hadr, kočkolit,....a každý 2 hodiny běháme ven a stejně si ještě mezitím prostě tu louži udělat musí, kdyby aspoň chodila na lino, nebo zakňučela, ale to dáma ne, ona si dřepne a jede
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:31
- Nahlásit
ko4ka
do 4 měsíce má čas, obrň se trpělivostí, ona tě jednou překvapí, když přestane ze dne na den...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:35
- Nahlásit
ko4ka
vydržať!
A co koberec na čas odstranit?
To se prostě musí přežít, do 4-5 měs. má nárok. Taky to teď mám doma, jenže my máme výhodu že z kuchyně vedou dveře rovnou na dvorek, kde už může...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:35
- Nahlásit
Jandula
no jo, co mi taky zbude, když 8.6. jí budou teprve 3 měsíce Ten měsíc to teda bude ještě asi všechno zajímavý
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:37
- Nahlásit
Ketrin
já držím jak můžu, akorát mamina je už těžce na nervy
koberec jaksi dát pryč nejde, bohužel.... Jen mi nejde na rozum, že si čůrá i do pelechu nebo do druhýho pelechu, co má labroušek
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:39
- Nahlásit
ko4ka
To je fakt zvláštní, co zajít na veterinu, jestli nemá nějaký zánět?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:45 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jandula
byly jsme tam hned druhej den, co jsme jí přivezli na preventivce a našla jí zánět v obou uších, teplotu ale neměla. Jen si neumím představit, jak bychom jí právě odebrali vzorek čůrání Taky nám vetka řekla, že to, že hodně pije je u štěňat běžný....což mi je taky nějaký divný
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:48
- Nahlásit
ko4ka
nevím, přijde mi to divný, aby čůrala každou chvilku... Sára to udělala jednou a to když jsem jí nechala u kamarádky, kterou neznala a ještě s její hysterickou čivavou....
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:52
- Nahlásit
no tak jsem volala vetce, taky se jí to nezdá normální, aby čůrala takhle často, neohlášeně a ještě k tomu do pelechu. Máme ráno vzít moč, prej pod ní venku dát talířek nebo něco plochýho, no to bude komedie....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:53
- Nahlásit
ko4ka
Zkus zařídit, aby udělala loužičku na linu nebo na dlažbě a nabrat stříkačkou.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:55
- Nahlásit
ko4ka
A vždycky přidřepne a čůrá, nebo je pod ní třeba mokro když spí? Neukapává jí moč pořád?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:57
- Nahlásit
Ketrin
ona na lino z 90% nečůrá, vždycky buď pelech nebo koberec..to už musí fakt nestihnout, aby sedla na lino
Ne, to ne, jen přidřepne a čůrá, ještě tohle by mi zbejvalo
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:58
- Nahlásit
ko4ka
tak zkus s ní být dneska třeba dvě hoďky jenom na lině nebo dlažbě, sedni si na deku, hraj si s ní... a pak to zkus vychytat...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:00
- Nahlásit
ko4ka
Tak to snad nic nebude, maximálně mohla třeba trochu nastydnout... nebo je prostě větší pochcanda než bývá průměr
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:25
- Nahlásit
Ketrin
já si právě myslím, že asi nastydla právě, to počasí stojí za prd a malý štěndo nastydne rychle. No, zítra se ukáže
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:27
- Nahlásit
no vetka chce ranní moč, takže to musíme ulovit zítra ráno. To zase bude akce
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:30
- Nahlásit
ko4ka
My když jsme přivezli Bastyho, tak taky čůral všude( i do pelíšku - asi se mu to zdálo měkčí či co) a často. Přesně jak ty popisuješ. Hodně pil a neudržel se. Okolo čtvrtého měsíce si začal říkat a pak už se doma téměř nikdy nepočůral.
A Brut to dělal taky, jenže já měla neustále otevřený dveře ven, takže si mohl kdykoliv vyběhnout. Vydrželo mu to až skoro do pěti měsíců. Pak ze dne na den klid.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:33
- Nahlásit
brut
no tak uvidíme, buď je to normální nebo je prostydlá. Ach jo, jsou to starosti s těma "dětma"
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:43
- Nahlásit
ko4ka
V tomhle počasí může být klidně prostydlá, ale snad není a pomalu se srovná. Starosti s nima teda jsou.
Ségra si jede pro feňulku za 14 dní a pro jistotu nedělala v bytě žádné úpravy ( chtěla si dát plovoucí podlahy). Rozhodla se počkat až malá povyroste....
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:49
- Nahlásit
brut
jo snad to bude v pohodě.
Máš prozíravou sestřičku .-)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:03
- Nahlásit
ko4ka
Ona není prozíravá, už měla objednané řemeslníky....to já jsem jí připomněla Bastyho a jeho věčné čůrání....
Takže vše odložila na srpen...to už snad bude holka umět alespoň trošičku zakníkat..
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:16
- Nahlásit
ko4ka
hele tu moč nabereš v pohodě my to dělali s feńulkou minulej tejden...stačil takovej nízkej kelímek v tom se to dobře neslo
je fakt že čůrá teda asi fakt hodně,tak ti snad poraděj...naše chodí od startu ven a doma ze začátku neudělala nic,pak sem tam louži a tedka si zakníká...budou jí 4 měsíce
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:20
- Nahlásit
sarax
Já si představuju, jak chytám moč u Denynky....ta vždycky přimáčkne zadeček k zemi, tak se nedá pod ní nic dát.....pevně doufám, že to nebudu nikdy potřebovat...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:33
- Nahlásit
ko4ka
Dorka byla fakt čuně a to skoro do pěti měsíců. Chodila jsem s ní ven hodně často. Byla jsem z ní vyčerpaná a nešťastná, ale je fakt že to prostě ze dne na den skončilo.Chce to asi fakt trpělivost. Já ji za to nijak netrestala, jen když jsem to uklízela, tak jsem u toho hodně nadávala.
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:47
- Nahlásit
ko4ka
nazdar zvířátka, a kde jste byli u vetky? Tady ve Městě? Ne že bych ji neměla ráda, ale po těch pár zkušenostech mi už nepřijde tak důveryhodná. co zkusit Johanidese? Jinak já si taky malýho přitáhla se zánětem v obou uších.Nepůjdete venčit na chvilku? že bychom šli s váma? Tentokrát se psem a ne se strejdou koněm, jako včera Ale byla z něj nadšená hele.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:22
- Nahlásit
Sterkule
no jo, u Dobrovolný. Zítra jí nechám vyšetřit tu moč a bude to jasný. O panu Johanidisovi mi vůbec nemluv, s tím mám své zkušenosti....Tak přijď před barák, já s ní vylezu jo?
|