| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 13:24
- Nahlásit
Jumi
No nejsem si jistá, že ten můj divous se až tak uklidní, takže budu dál sledovat cannisterapeutický psy z dálky a doufat, že možná jednou......
ko4ka
Tak to je o něčem jiném...Brut má rodiče taky divochy. Vůbec netuším, jestli někdo děla cannist. s australákama.....spíš si myslím, že se na tohle moc nehodí. Takže zůstaneme u sportovních aktivit a budeme z dálky obdivovat ostatní psy.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 13:46
- Nahlásit
ko4ka
Tak dneska malej řádí jak černá ruka a už si také udělal loužičku do pelechu
Já taky doufám, že ho uchovníme a ráda bych s ním dělala nějaký lovecký výcvik, nebo retriever sport a working testy...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 14:31
- Nahlásit
Jumi
no vida, taky loužička do pelíšku .....to mi něco říká
Taky bych s malou chtěla něco dělat, krom výstav a canis, ale bojím se, jestli s ní svedu víc než OVVR, kterých se taky bojím jak čert kříže, jelikoš jsem s pesou nikdy nic takovýho nedělala, tak nevím, jestli to zmáknu
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 14:33
- Nahlásit
brut
to víš, že i nějaký australáci dělaj cannis. Viděla jsem nějaký na fotečkách a vůbec, třeba se fakt zklidní. Koukala jsem, že cannisterapii dělá i rotík, staford nebo německá doga, tak proč ne australák
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 14:49
- Nahlásit
ko4ka
fakt jsi je někde viděla? A náhodou netušíš kde, viď....moc by mně to zajímalo..
Jenže zatím co znám rotvíky, stafordy, tak jsou o dost klidnější než Brut...ale uvidíme časem, vždyť je mu teprve 11měsíců.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 15:08
- Nahlásit
ko4ka
No OVVR se také obávám, ale u nás jsou dva specializované cvičáky pro retrívry. Pořádaj tábory zakončené OVVR a paní chovatelka nám jistě také ráda pomůže, takže to snad zvládnem!
brut
Kdo si počká ten se dočká, taky bych nevěřila jakej z Thorina bude kliďas!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 18:26
- Nahlásit
brut
viděla na netu a moc jim to slušelo.Dyť je to mlaďoch! Náš Jack bude mít 3 roky, je to labrouš a zatím by to s ním bez likvidace potenciálních pacientů vůbec nešlo Řekla bych : dočkej času Nikdy bych nevěřila, jak se Jackoun uklidní s příchodem malý a taky se to stalo
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 18:30
- Nahlásit
Jumi
u nás právě asi nic není a s paní "chovatelkou" jsem ukončila veškerou konverzaci,natož, abych po ní chtěla radu, takže u nás nevím, jak to provedu Ale já něco vykoumám To zmáknete, Thorin je skládal nebo to bude s malým premiéra?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 18:31
- Nahlásit
ko4ka
Jumi
Tak Vám oběma děkuji za naději ( občas jsem asi už moc skeptická). .....třeba se mi v Brutově pozdějším věku podaří cannisterapii zvládnout.
Jinak štěně taky bude, jen musíme ještě alespoň rok počkat.....dva divouse najednou bych asi nepřežila a když k tom připočtu své dva dětské puberťáky....tak bych mohla skončit v blázinci
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 19:30
- Nahlásit
ko4ka
Thorin je bez PP, takže na takovéto akce nesmí, tudíž s malým to bude premiéra.
Právě pro vás by byl nejlepší ten tábor nebo nějaký výcvikový výkend, kde bys zjistila co a jak a pak už trénovala sama. Např. www.horys-lov.cz mají takový výcvik a jsou to moraváci
No, tvůj postoj vůči paní chovatelce naprosto chápu. Koukala jsem se na jejich stránky...
Ale zase ji také trošku chápu je to asi dost blbá situace, když ti chtějí takhle vrátit štěně.....Možná si měla počkat na výsledky vyšetření a pak zavolat. Věř vím jaké to asi bylo, já byla v obdobné nepříjemné situaci, když jsme za malého zaplatili zálohu a chovatelce také hned napsala a teď toho trošku lituji, měla jsem nejdříve myslet a pak psát.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 19:52
- Nahlásit
Jumi
díky mrknu tam, třeba nám to maličko pomůže
Víš co, já jí ho hned vrátit ani nechtěla, chtěla jsem počkat na výsledky a pak se domluvit, ale chtěla jsem jí jen informovat co se děje a z ničeho jsem jí neobvinila. Třeba jsem potřebovala radu co a jak a ne, aby na mě vyjela co si dovoluju si svýho psa tahat po veterinářích a nechat jí brát moč a krev. Vůbec toho nelituju, paní se pěkně vybarvila, myslela jsem si jak je super....
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 19:55
- Nahlásit
brut
vidíš, přece ses dala ukecat .-) No, radši počkej, to víš, aby ses dožila aspoň vnoučat, v blázinci by asi byl s návštěvama trošku problém
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 21:40
- Nahlásit
ko4ka
Problém by nebyl...ale psi tam smějí jen na cannisterapii a tu teda Brut ještě dlouho zvládat nebude....
Já se ani moc ukecávat nemusela...přemýšlím nad tím několik let ( asi za to může tak trochu profesionální deformace a taky lidičky, které mám ráda a kteří mi moc pomohli)
Vnoučat se asi jen tak nedočkám. Holce je 16, prohlásila,že se vdávat nebude, děti nechce, když vidí, co se tady na světě děje. Bude studovat, pracovat, jezdit po světě a to ostatní jí zase tak moc nezajímá . Klukovi je sice 13,5, ale naprosto s ní souhlasí.
Takže mi zbývají jen ti psi...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 09:29
- Nahlásit
Jumi
chci se zeptat, nevíš nebo nemáš někde zjištěno, kolik by štěndo goldíka mělo v určitým věku vážit? Kolik má tvůj prcek? Chelsea má něco přes 12 kg ve 3 měsících, zdá se ti to moc? Mně přijde akorát,když na ní kouknu,ale zase o něco hubenější by být taky mohla.Nerada bych, aby nám přerostla z hlediska chovu a taky hlavně kloubů
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 10:40
- Nahlásit
ko4ka
říkli mi 2 věci - kolik týdnů tolik kilo, ale to mi moc nesedí a pak počet měsíců krát 4 a to až do 8měsíců a to mi příjde rozumnější výpočet - takže jste v normě
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:22
- Nahlásit
Jumi
oki, já už se bála, že z ní dělám pašíka
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:28
- Nahlásit
To mě zase příjde, že nám Bernáš hubne, ale máme nějakou blbou váhu a tak ho nemůžu pořádně zvážit - vím jen, že má něco okolo 7kg, což je info dost na prd, protože když jsme si ho brali, tak měl 6,60kg
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:11
- Nahlásit
Jumi
to je nějak málo,ne? Ale ono kolik mu je?
Jinak za včera musím malou moc pochválit, udělala jen jednu loužičku a to na lino, jinak furt venku a pak odpoledne jsme byli zkusit městský ruch a byla moc šikovná, skoro se nebála a přes noc ani jediná loužička ( to byla naposled venku večer před půl 10 a ráno až okolo třičtvrtě na 7 )
Dneska zatím taky úspěch, jen jedna loužička na balkoně, teda, snad nakonec začnu být optimistická
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:58
- Nahlásit
ko4ka
ATB zabraly a ty už budeš mít doma vzornou holčinku....gratuluju
Co pelíšek, zkoušela jsi ?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:09
- Nahlásit
brut
snad zabraly, dneska jí beru na kontrolu, ale vypadá fakt o moc líp. Zatím to nechci zakřiknout: Ne pelíšky jsou ještě skovaný, akorát jsme vrátili Jackovi polštář, aby neřek
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:52
- Nahlásit
ko4ka
držím palce, ale myslím, že nejhorší už máte za sebou....a pelíšků si alespoň budou víc vážit (možná)
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 14:26
- Nahlásit
brut
jo díky moc, já taky myslím, že už to nejhorší je pryč Taky doufám, třeba v nich pak budou víc spát a nebudou nám zabírat naše postele
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:30
- Nahlásit
ko4ka
myslíš?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:55
- Nahlásit
brut
taky fakt, to je moje naivní představa, asi tak jako, že budu mít hodné a klidně štěně ( to mi vydrželo pouze první noc samozřejmě )
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 21:42
- Nahlásit
ko4ka
Bernýsek započal 9 - týden života. Narodil se 12.4. ale musela jsem mu teď zvýšit krmnou dávku, je nějaký hubený a za ten týden co ho máme doma se nám děsně vytáhnul a je pěkně nohatý!
Taky jsem měla představu, že budu mít hodnoučké štěňátko! Ale mám děsnýho tryskopsa! No, když paní chovatelka prohlásila, že je moc ráda, že už pejska máme, že pro Bernáška hledá zkušenější majitele, tak jsem pochopila, že mně klidné hodné štěňátko není souzeno
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 21:44
- Nahlásit
Takhle máme naše miminko nejraději
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 23:58
- Nahlásit
Jumi
Jestli řádí stejně jako Brut, tak se ti ani nedivím. .......taky ho mám nejraději v noci, když jdu na záchod....to jen zvedne jedno oko a jukne, kdo ho budí....dokonce se nechá i prohlídnout
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2006 11:12 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
To já jí nejvíc miluju takhle
a takhle
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2006 11:18
- Nahlásit
Jumi
My už započali 12.týden, bylo to přesně 8. Už nám z ní roste pořádný pes, bude to mohutná hafina po mamince. Taky se nám vybarvuje, původně měla být taková do běla, ale už začíná tmavnout do zlata ( ještě, že jí napsali do papírů už prozíravě "zlatá" ).No jo, aspoň si jí lidi konečně přestanou plést s čuváčkem
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2006 11:36
- Nahlásit
brut
dneska zkoušíme vrátit pelíšky, tak jsem zvědavá, jestli to přežijou bez úhony
|