Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nové štěně doma = páníček na odstřel
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . >>
Autor Zpráva
Lucinda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:33
- Nahlásit

S tím pohybem je to pravda. Jako nezkušená majitelka labradoří holky, jsem Gitu opravdu nešetřila. Běhala za mnou za koněm asi v 5 ti měsících, chodila zkušebně na hony a to ve sněhu, protože je rozená v červenci a já si jí brala ve třech měsících a to už za sebou měla dvoje kachny. Věčná skokanka a neuklidnitelný lítací tvor. Dneska je to osmiletá dáma s RTG 0/0 ve třech letech. Měla jsem také velké štěstí, takový extrém co zažila Gita, už žádné moje štěně nepodstoupí, ale pohyb je důležitý a pejsek se musí naučit všemu. Dneska mám od Gity tříměsíční fenku dělá všechno, ale s mírou. Toleruji tak dva seskoky za den, protože mám také strach, ale vzpomeňte si na sebe, byli jste klidná dítka? Já jsem pořád lítala po stromech a skákala z kombajnů a ti naši štěníci jsou taky děti a ty prostě neposlouchají.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:48
- Nahlásit

Asi tak - pokud tam ta dispozice k DKK geneticky je, tak tím "nošením psa v baťohu" do roka věku se možná zachrání negativní nebo aspoň slušný snímek v roce a něco, jenže později se to stejně vyvalí.
A pokud je to geneticky čisté, tak ani značná zátěž neuškodí tak, jak se říká a traduje.
A tou genetikou nemyslím jenom rodiče, ale aspoň 4 generace.
Taky jsem teď nedávno slyšela o nějaké statistice v USA, kterou doložili, že se to dědí po linii otců.

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:04
- Nahlásit

Taky jsem teď nedávno slyšela o nějaké statistice v USA, kterou doložili, že se to dědí po linii otců.
hmm tak to by mě celkem zajímalo - z čistě profesních důvodů - ale jsem poněkud skeptická k věrohodnosti...

Jinak o tom omezování jsem kdysi četla článek na mujpes a to byla teda síla - nepustit do roka a půl z vodítka a ke psům - ani sourozencům...
No je nutné mít na paměti, že na utváření kloubu se dost velikou měrou podílí i svalstvo, které kloub obklopuje - takže je záhodno, aby tam nějaké bylo!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:15
- Nahlásit

nepustit do roka a půl z vodítka a ke psům - ani sourozencům...
No tak sama vidíš, jaká je to kravina-výsledek by byl pes asociál s (možná) dobrým výsledkem DKK...
Ta trocha opatrnosti není na škodu, nepřetěžovat a všeho s rozumem a s mírou.
O té statistice nic víc nevím. bylo to takové povídání letem světem u výstavního kruhu.
Jiný výzkum pro změnu divoce žijících vlků prý odhalil, že asi 80% jich je dysplastických... a to nejsou zatíženi důsledky příbuzenské plemenitby, nechodí po klouzavé plovoucí podlaze, neskáčou po schodech... a podléhají tvrdému přírodnímu výběru.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:52
- Nahlásit

Jumi
tak ten samej článek na můjpes jsem četla taky. Zdálo se mi to jako pěkná blbost.... Při představě, že bych jí k žádnýmu psovi nepustila se trochu proběhnout mi vstávaly vlasy, právě kvůli socializaci. A když nebude lítat s nima jak blázen dokud nepadne, tak si myslím, že se nic stát taky nemůže. Já bych jí teda nebrala ke koním, to už se mi zdá moc, ale tohle nemůže uškodit žádnýmu štěndu.
Lucinda
Přesně, jsou to děti a ty si nenechaj vysvětlit, že pak můžou mít v háji kloubíky a na provaze je mít taky furt nemůžem

ko4ka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:53
- Nahlásit

brut
tak to teda držím pěsti a ať to dobře dopadne! Chudák malá, ještě tlapku v sádře,to je fakt potěšení

modrypes
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 14:46
- Nahlásit

Jumi
No, snažím se, ale ten šílenec se mi v náručí občas tak škube,že mám obavy, aby nevypadl..

modrypes
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 14:48
- Nahlásit

ko4ka
No, já mu do puriny nepřidávám nic. Volala jsem chovatelce a po rozhovoru s ní jsem si řekla, že ona to musí vědět nejlépe....

modrypes
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 14:53
- Nahlásit

Holky, vím,že už to tady mockrát bylo, taky mám vyzkoušené rady typu noviny, nevšímat si,nehrát si,nebo vzít za kůži..Ale,Neráš měl tři měsíce...pokud ho kdokoli chce pohladit, vyjíždí mu po ruce, a to okamžitě. Neexistuje, aby ho člověk pohladil a on po ní nevyjel, leda je těsně před usnutím, nebo po něm.Když stiskne, je to na modřinu, na roztrhnutí kůže, nebo oblečení. Nemůžu po něm přece neustále pokřikovat nesmíš, fuj, pusť,plácat novinama, držet čumák u sebe..a on stejně v zápětí kousne....
Nedá se s ním pomazlit, děti se ho bojí a to s ním mají za dva týdny ráno zůstat samy doma,než odejdou k babičce. Poraďte...i ti, kdo nevěřili a pak u nás byli zjistitli, že nepřeháním, viz vlastní zkušenost, stopy na mých rukou, obličeji.Skoro si s ním nepohraju, natož pomazlit se...tak co vy na to?

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 15:07
- Nahlásit

modrypes
hmm...tak to je blbý....
asi budeš muset začít být opravdu tvrdá!Já vím je to těžké u malého štěněte...
Jak kousne opravdu zařvat okamžitě chytnout za kůži, vytřást fakt hodně a pak odkopnout a nevšímat...
nebo mě napadá - nechat ho na vodítku doma, běhat a tahat vodítko za sebou, jeden se ho pokusí pohladit, druhý bude čekat u konce vodítka jak chňapne - tak důrazné nesmí a škubnout vodítkem až malej poodlétne...

já nevím, příjde mi zvláštní, že s tím pořád bojujete a bez výsledku...to co platí na všechny ostatní...prostě buď hlavně nekompromisní a DŮSLEDNÁ!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 19:33
- Nahlásit

Mi to přijde nějaký divný a skoro bych řekla ne normální.... Jasně, štěňata ve hře koušou, chňapou atd., ale tohle je nějak přesmoc. Ani si netroufám něco radit, když nevidím na vlastní oči, jak se štěně chová a jestli něco dělá blbě modrypes anebo je "divné" štěně.
Co na to chovatelka? Co veterinář? Dokážeš odhadnout, jestli je to ve hře, z rozdováděnosti, nebo že by už zkoušel mít nad vámi navrch? Co řeč těla, ocásek atd.?

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 20:04
- Nahlásit

Ketrin
mně to taky příjde dost divné, to co jsme tu už několikrát radili normálně funguje velmi dobře

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 20:36
- Nahlásit

Jumi
No právě. Nějak se mi nechce věřit, že by tříměsíční LR opravdu natvrdo vyjížděl po ruce.
Navíc já znám ten chov a i kdyby nic jiného, tak povahy tam bývají opravdu OK.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 21:13
- Nahlásit

Jumi
Ketrin
modrypes

Viděla jsem taky malého labradorka takto kousat. Trvalo hrozně dlouho než se to odnaučil. Povaha nebyla špatná, ale byl tam nějaký jiný veterinární problém (jestli se nepletu, tak něco s ušima, ale na jisto to nevím).
Já bych se asi nejdřív poradila s chovatelkou, taky bych se snažila sejít s ní nebo s někým, kdo má zkušenosti natolik velké, aby byl schopen poznat ,zda se jedná "jen" o hraní nebo o nějakou chybu ve výchově nebo přímo v pejsovi. Teprve potom bych hledala pomoc u veterináře.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 21:18 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

modrypes
Asi je na čase na něj být opravdu trvdá, jak píše Jumi. Tohle je fakt dost drsný. Asi je chlapeček "trošku" dominantní a zkouší machrovat Rozhodně bych si to líbit nenechala i s ohledem na ty děti. Když nezabíraj noviny, tak bych se s ním nepárala. Vykrákat a to pořádně! Bohužel, je vidět, že i malý labík není vždycky takový zlatíčko. Na mě to malá vyzkoušela natvrdo fakt jen jednou, jak jsem to tu psala a zatím se to neopakovalo. Takže důsledně a tvrdě do něj. On to brzo pochopí. Jinak se zkus ještě poradit s tou chovatelkou, jestli neví co a jak a samozřejmě příčina může být i veterinárního charakteru, takže bych zkusila i veta, třeba je to ono

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 22:08
- Nahlásit

Ketrin
brut
ko4ka
no asi jepravda, že nejlepší by asi bylo, aby se modrypes
sešla s někým kdo tomu rozumí a kdo by to viděl přímo na živo...a věřím, že jestli je chovatel seriózní a vyskytl se takovýhle problém, tak se na pejska přijede podívat.

hlavní je opravdu důslednost!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 06:32
- Nahlásit

Já bych s těma radama natvrdo a podobně byla trochu opatrnější...
My tady toho psa nevidíme, nevíme jaká je realita. jasné je jen to, že modrypes je začátečník a neví si rady.
Osobně si myslím, že pejsek bude značně temperamentní a možná i trochu dominantnější, ale pořád v normě, a modrypes se snaží o nějakou korekci, ale dělá to špatně a tím ho spíš v nevhodném chování utvrzuje, a motají se v začarovaném kruhu.
Ale to je jen moje domněnka.
Souhlasím s brut a postupovala bych tak, jak radí ona.

Juli
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 20:12
- Nahlásit

modrypes
Ahoj všem, dlouho sem tu nebyla, holt s miminkem a dvěma dětma je práce ...
K tomu kousání.... já sem úplná začátečnice a moc mě to děsilo, kvůli malému, protože on je postižený a vlastně pro něj naše labouška je. Známý má labradora a je děsně divokej, neposlušnej, kousavej, celá rodina z něj má strach. Bála sem se aby i naše slečna nebyla taková. Když sme si ji přivezli, po pár dnech na mě taky děsně vyjela, ruku sem měla až do krve a nevěděla co sní. Zavolala jsem chovatelce, je to úplná psí máma, co dělat. Poradila vykrákat a přitlačit čenichem k zemi a vrčet jako fena "fuj", zabralo to. Ne, že by teď občas nechtěla chňapnout, ale stačí zavrčet "fuj" a je pokoj. Takže já vrčím jako fena, když kárám a když chválím, tak zase vyzpívávám.....
Sousedi si určitě ťukaj na čelo, ale Juli poslouchá, no jako pejsek...

modrypes
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:12
- Nahlásit

Díky moc vám všem, s paní chovatelkou se pokouším spojit, ale asi je na dovolené. Když jsme na veterině, chová se úplně jinak, takže nám bylo řečeno, že je to štěně, a to teda kouše, chňape a vyroste z toho.
Byli jsme teď na Slovensku, cestu (6h) přečkal krásně, je na auto naučený a moc hodný.
Pořídila jsem si proutek, ale i tak je Nerášek v tom natrhování oblečení a kůže stále stejný. Hlavně ráno, když se se všemi vítá, pak když se zas objevíme po práci, děti od babičky, ale i normálně při tom, když ho chceme pohladit, nebo si pohrát. Zkusím to vrčení, co mi poradila Jumi a přitlačení čumáčku, ale je děsně hbitý a utíká mi. Řeč těla? Vrtí ocasem, štěká, kroutí se jak paragraf, vypadá,že si chce hrát, ale přitom zraňuje děti a mně. Nemluvě o ničení oblečení, dírkách na ponožkách dětí. Zvýším hlas, plácnu novinama, nebo sevřu čumáček s tím, že nesmí a nevšímáme. Ale on přiběhne,začne skákat a natrhávat dál. Když má klidné chvilky, kdy je před usnutím, vypadá jako andílek a je k "sežrání"...ale těch chvilek je málo...a malý se začíná třepat, když má jít ráno sám na záchod, přes chodbu, kde Nerášek spí...tohle jsem teda nikdy nechtěla, ani nepředpokládala...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:18
- Nahlásit

modrypes
Jé, sláva že jsi se ozvala. Já už měla strach.
Vydrž, dokud nevymění zuby. nenechávej pokud možno děti s ním bez dozoru, ať to nepřeroste v nějakou vzájemnou nechuť. Aby si nespojil: přítomnost dětí = jsem stále trestán za to, že si chci s nimi hrát.
Nebij ho, ale vždycky když začne kousat, důrazně napomeň a na chvilku ho někam zavři o samotě. To by bylo, aby nepochopil.
Když ti utíká, nech ho doma tahat za sebou kus šňůry a přitáhni si ho. Nemůžeš ho trestat, když přijde na přivolání, i kdyby předtím provedl nevímjaký zločin.

modrypes
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:44
- Nahlásit

Ketrin
Na Slovensku jsme byli na konci světa, bez netu.. Ano, doufám v to, že to přejde. Děti chtě nechtě musí od včerješka být od šesti do osmi,než jdou k babičce samy, když začne škola, bude to to samé, oba pracujeme a tak nemůžeme zůstat doma, dokud neodejdou.Takže každou chvíli volám domů, jak je.
Dobrá, dnes zkusím metodu zavírání, kvůli kousání. Ale co s tím skákáním na malého? Oba se mají hodně rádi(když ho nekouše a netrhá mu oblečení), ale Nerášek mu to dává najevo bolestivě.Bojí se ho už i děti mých sourozenců, kvůli tomu skákání a kousání.
Vím, že když ho přivolám, nesmím ho trestat, díky za rady.
Dneska jsme se vrátili ráno z procházky, měla jsem ho na klíně a utírala mu packy, asi dvě minutky seděl, hleděl, držel, byl v klidu a já si užívala štěňátka, hladila ho, dostal pusu na hlavu a než jsem se nadála, bylo po idylce...a změnil se opět na pyraňu

modrypes
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:45
- Nahlásit

Ještě bych se chtěla zeptat, máte někdo zkušenosti s krmivem Calibra? Nabídli nám jej jak v obchodě, tak nezávisle na tom veterinářka.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:22
- Nahlásit

modrypes
Ten můj blbouš taky při vítání skáče jak gumídek, ale naštěstí jen na mě. Přidržuju ho v oblasti kohoutku, velím NEskákej a honem ho zaměstnám něčím jiným. Předchozí pes zas vůbec neskákal, ani se mu to nemuselo zakazovat... každý je jiný.
Co kdyby synek měl vždy u sebe nějakou hračku nebo přetahovadlo, vrazil mu to do tlamy a odvedl pozornost od skákání a kousání ke hře? Psisko se neškodně vyblbne a je to lepší než stálé zákazy a tresty.
Nevím kolik malému (teda dítěti) je...? jak moc zvládá rázným tónem psovi říct to FUJ nebo NE? To se musí naučit...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:48 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

modrypes
My s Calibrou máme dost živé zkušenosti. Zkoušeli jsme ho teď měsíc a jdeme na jiný. Taky nám ho nabídla vetka, tak jsme si říkali, že by to nemuselo být špatný, když to vyvinuli veterináři, ale prostě nesedlo. Naši psi a to oba ( a když už něco nerozchodí mámina "popelnice" labík Jack, tak je to co říct ) po tom prděli, smrděli a s prominutím sr** jak blázni a my mysleli, že tu pojdem. Malá teď začíná pytel Trainer Baby Maxi 1-8 a labík od příštího týdne Trainer Light Maxi, je to superprémium, tak se to snad zlepší. Někomu Calibra asi vyhovuje, četla jsem na to i kladný ohlasy, asi bys to musela zkusit

modrypes
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:27
- Nahlásit

Jo, tak díky, nemají totiž na netových stránkách žádné ohlasy a neznám nikoho, kdo tím krmí.

modrypes
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:35
- Nahlásit

Ketrin
JO, víš co děláme? Každý večer, když jde malý spát mu dávám k posteli jednu s Neráškových hraček, aby s ní vylezl z pokoje, když jde ráno na záchod.Jednou jsme zapomněli, tak mu obětoval svého spacího králíčka(dost to obrečel). Nerášek hračku veme a vzápětí ji pustí a věnuje se opět skákání a chňapotrhání Davika.Je mu šest, není moc velký, tedy Nerášek mu dosahuje ke krku a přesto, že jsem jemu i dceři dělala přednášku o intonaci a síle hlasu se to nějak míní účinkem...
Jinak je Davik daleko odvážnější než jeho 13 letá sestřička a když ho Neráš netrhá, klidně ho přes den objeme a vlepí mu pusu mezi uši. Což by dcera neriskla, při tom, jak se Nerán okamžitě ožene a chňapne..

Jumi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:36
- Nahlásit

modrypes
tak malýmu nedávej k posteli Neráškovy hračky, ale tyčinku z bůvolý kůže - podle toho co jsi říkala je pěkně žravej, takže tyčinku jen tak nepustí, ale spíš si s ní zaleze a bude od něj na chvilku klid!

modrypes
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 07:40
- Nahlásit

Jumi
Díky, tu tyčku mu dávám do předsíně, když odcházím do práce, aby děti nebudil už před šestou a neskákal jim na dveře do dětského..) Ale jinak dobrý nápad.

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:48
- Nahlásit

modrypes
Já když se chci zbavit našeho torpéda na hodně dlouho, tak jsem mu koupila takový balíček asi za 30kč a je tam toho hodně sušených kůží - stejné balíčky mají s plícema, hrtanama a kde čim ale ta kůže mu vydrží opravdu tak půl hodiny a až povyroste, tak dělaj i sušené šlachy a ty by mohli být ještě odolnější

modrypes
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 13:45
- Nahlásit

Ahoj všichni, dlouho nám nešel v práci net, takže proto ta odmlka, ale vidím, že tady to taky nějak ustrnulo
Takže, Nerán se trošku uklidnil, zato začal ve čtyři ráno, někdy i dřív, jako dnes štěkat na plné pecky.Nepomůže domluva,pokárání,jídlo a vyvenčení,prostě nechce spát a pokud se mu někdo nevěnuje, tak štěká, co s tím, už nevidím na oči, je mu jedno, zda je víkend, nebo všední den.Budí děti, sousedypokud ho nechám tak..co vy na to?

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání