| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 20:42
- Nahlásit
ko4ka
nepříšla ti spíš přihláška?
no já volala nějaké té paní - ona mi poslala tu kartu (je na tom napsáno členská karta), že ji mám vyplnit a s kopií ústřižku poslat zpátky - to kopií zdůrazňovala...originál prý pečlivě uschovat!
Co máš teda vyplněné "název chovatelské stanice" - Chlupaté štěstí nebo to je když máš nějakou svoji a za "chci pracovat v sekci"
i když dneska jsem se tak rozčílila, že mám chuť se na nějaký kluby a výstavy úplně vykašlat
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 20:56
- Nahlásit
Jumi
jo to je ono. Na tu chovku pak vyplňuješ název svojí stanice, když nějakou máš nebo to zatím nemusíš vyplňovat a v sekci, to vyplňovat nemusíš. Ta sekce je asi myšlená "Retrievrů" a nebo konkrétně ( organizátor zkoušek, výstav,fotografování,...).
Copak,že ses tak rozčílila??
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 22:14
- Nahlásit
ko4ka
jukni na labradory a uvidíš - vztekám se tu už od rána!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 07:37
- Nahlásit
Ahopjky, tak už jsme zpátky. Počasí bylo skvělé, voda teplá jako kafe a taky sem tam nějaká houbička na přilepšenou.
Brut plave jako ryba, naštěstí nemá tendence nás topit, tak s ním můžeme být v klidu ve vodě. Našel si spoustu kamarádů ( a taky sem tam nějakého "nepřítele"). Proběhl se několikrát za daňkama a skoro týden řádil s Balinkou. Ta roste jako z vody, pěkně poslouchá, ale stává se z ní "piraňa". Chňape po všem, co se hýbe (teda většinou to odnesl Brut, ale občas i naše ruce). Nachodili jsme spoustu kilometrů a Balča pak spala jako mimino - teda to ještě stále je, ale ona toho jinak moc nenaspí.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:22
- Nahlásit
brut
ahoj, vítej doma! Tak hlavně, že jste si to tak užili
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:28
- Nahlásit
Ahoj Brut! Rádi tě tu zase vidíme!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:31
- Nahlásit
Jumi
no, tak jsem se tím prokousala a musím souhlasit s holkama, ta paní chovatelka se zachovala docela divně. Něco jak ta moje ohledně malý, když byla nemocná. Nenech se odradit! Je jedno kolik váží, záleží jak vypadá...a tak dál, to už bych se opakovala. Zachovej klid a nohy v teple .-)
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:47
- Nahlásit
ko4ka
Jo už je to v pohodě - já se z toho přes noc vyspala a teď už to neřeším, akorát se autorce toho pěkného dopisu budu raději obloukem vyhýbat, nedokážu si představit, že by si měla Bernáše prohlížet a hladit...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:06
- Nahlásit
Někdo holt odchová úspěšného psa a hned se vznese do nadoblačných výšin, z nichž pak shlíží na nás, obyčejné patlaly a majitele ba i nechovných psů a fen
|
JaninkaaW
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:44 - Změnil/a: JaninkaaW
- Nahlásit
Všem
Tak taktéž se přidávám k "novopečeným" majitelům psích mimísků
Jak už někteří asi vyčetli na jiných forech mám doma fenečku Golden retrievera z CHS Vetcare bohemia narodila se 28.4. a máme jí doma od 25.6. Tady jsou její velmi provizorní stránky sloužící spíš jako galerie http://www.brandy-aillin.wz.cz/
K počůrávání - Aillín, když jsme si jí s mužem přivezli domů, byla vzorná, byla naučena tak od půlnoci spinkat a pak kolem 5:45 vstávat už z CHS, takže to bylo v pohodě, doma za týden udělala tak max. 3 loužičky, ale to byla moje chyba - nešla jsem s ní hned jak se vzbudila, ale mezitím jsem se oblékala pak jsem ven vybíhala z paneláku na sídliště třeba i v pyžamu Ale : teď se budeme asi muset znovu stěhovat kvůli neshodám s majitelem domu, hlídám už asi 14 dní byt rodičům ... tady se počůrala snad 20x a jednou dokonce i vykakala ... Vůbec jí to nepříjde, můžu s ní jít ven na půl hodiny, tam se vykaká vyčůrá ...pak přijde domů, já pracuju a ona za 10minut už vesele čůrá .. Nedělá to pořád, ale nějak se mi jí nedaří vysvětlit, že se tady v bytě čůrat nesmí, asi se jí to tady více líbí, jako záchod Chodíme co dvě hodiny .. vydrží i 3-4 když je sama, protože spí ..
K zvykání na samotu a umístění pelíšku
malá s náma spí v ložnici, má tam svůj pelíšek. První večer sice tak půl hodiny skákala do postele, ale byli jsme nekompromisní, i když máme kruhovou postel v průměru tři metry, nechceme tam v budoucnu spát se 40ti kilovou chlupatou koulí
na samotu jsem jí zvykala od prvního dne - zavřela jsem jí třeba na 5 minut do pokoje, kňučela, štěkala, pak jí to přestalo bavit a usnula, pak jsem začala chodit do obchodu atd. nakonec zůstala poprvé sama doma asi 5 hodin a já spěchala domů v hrůze, po cestě jsem jí koupila mňamku .. příjdu do pokoje (nemá k dispozici celý byt, nezdá se mi to bezpečné kvůli nábytku, ale hlavně co by mohla sežrat ..) a pes nikde ... nakonec jsem jí našla rozplácnutou pod postelí, říkám si, jestli je mrtvá .. ona na mě čumí jak puk s výrazem, co mě budíš??!! žádné moje hoooodná holka a podplácení dobrotama jako odměna za úžasný výkon nebylo ocěněno
|
JaninkaaW
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:50
- Nahlásit
Ketrin
modrypes
k tomu pigmentu a mrkvi ¨- fakt nevím, jak je to u psů, ale mám chovatelskou stanici morčat v krémových odstínech a vím, že mrkev opravdu pigmentaci kůže ovlivňuje - morčata min. týden před výstavou nesměla mrkev ani vidět, protože mi pak ztmavly jak v kůži tak v srsti .. Takže na tom asi něco bude, ale fakt u psů jsem se o to ještě nezajímala
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:45
- Nahlásit
JaninkaaW
k tomu pigmentu a mrkvi
zajímavá informace! I to o těch morčatech - mají také PP, výstavní tituly, šampionáty, atd.? (nedělám si srandu)
Každopádně přidáváním mrkve psům do krmení se nic nezkazí
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:11
- Nahlásit
JaninkaaW
Tak to moc gratuluju - stanici Vetcare bohemia znám, uvažovala jsem také o jejich štěňátku, ale Dream teamáčci jsou na mě příliš bílí, tak jsem se rozhodla jinak
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:12
- Nahlásit
Ketrin
já nejsem chovatel ničeho, ale vím, že morčata PP a vše kolem toho mají také
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:58
- Nahlásit
JaninkaaW
tak tě tu vítáme! No jo, s těma miminama jsou ale starosti .-)
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:59
- Nahlásit
Jumi
vidíš a moje mimi mělo být původně bílý, ale nějak mi příšerka zlátne....no nic, aspoň mi nebudou na ulici říkat "jééé, to je krásnej čuváček"
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:00
- Nahlásit
Ketrin
přesně tak
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:10
- Nahlásit
JaninkaaW
Jani, já myslím, že to její čůrání bude stresový, prostě přišla do jiného prostředí než na které je zvyklá. Kdyby to nepřecházelo, tak bych s ní došla na veterinu.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 16:12
- Nahlásit
ko4ka
moje mimi mělo být původně bílý, ale nějak mi příšerka zlátne
Tak moje mimi zase zlátne nějak málo a asi bude dost světlé
|
JaninkaaW
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 18:36
- Nahlásit
Ketrin
jojo mají PP, jezdí na výstavy, uchovňují se atd. Tituly .. no jak se to vezme, na výstavě je většinou vyhlášeno nejhezčí morče výstavy, kategorie atd. ale nepíše se to do rodokmenu, dostáváš diplomy, poháry atd. Však koukni http://www.klubmorcat.cz/ já chovám crested anglický, hladkosrstý obyčejný a US Teddy všechny v odstínech krému takže - krém, buff, bílá, zlatá a oranž
Jandula
No ona nečůrá nějak často, že by to bylo jak měla ko4ka problémy s tím zánětem, ale spíš, že se tady není schopna naučit, že se tu nečůrá ... i když s ní chodím co 2 hodiny ven ..
|
JaninkaaW
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 18:38
- Nahlásit
Jumi
Já jsem právě chtěla krémové mímo ... uvažovala jsem nad Dream team a Vetcare a nakonec zvítězili oni, stejná úroveň psů (jak by ne, když jsou obě jejich fenky z DreamTeam) ale cena byla na slovensku kolem 25tis, takže máme sice o málo, ale levněji I když o ty penízky nešlo, museli jsme se podle něčeho rozhodnout ;)
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 19:17 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jumi
ona zatím vypadá, že snad bude žíhaná, tak uvidíme až přesrstí úplně
Kdy budeš mít manžílka naší princezny na kchls ve štěňatech GR?
Malinko jsem pozměnila stránky, tak se junkni, jestli chceš a Jack má taky, aby se neřeklo http://www.labradorjack.estranky.cz
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 21:07
- Nahlásit
JaninkaaW
mě se na Vetcare také hodně líbí, že paní chovatelka je veterinář což je v mých očích k nezaplacení!
ko4ka
no bude tam, až to tam pošlu - snad se k tomu o víkendu dokopu - ještě taky musím vybrat nějakou fotku, ale takovou, aby mi potom nechodili maily o týrání a koncentrácích
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 21:09
- Nahlásit
ko4ka
stránky máš fakt dokonalý
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 00:50
- Nahlásit
Děkuji za přivítání. Po neděli už budu mít trochu klidu a tak dám do galerie taky nějaké fotky. Teď nestíhám.....No a konečně si pořádně prohlídnu i vaše stránky
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 06:50
- Nahlásit
Jumi
stejně jako Brdský zlato, btw. budou mít štěňata po Aireen...
|
hessa
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 12:18
- Nahlásit
Ahojky, jak dlouho tak vaše štěňátka v noci spinkají?...Jessinka je přes den strašně hodná, ale v noci skoro nespí a pořád hledá do čeho by mohla kousat (a samozřejmě si vybírá všechno možné, jen né hračky ).
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 13:19
- Nahlásit
hessa
mně malá spala tak průběžně, naposled šla ven o půlnoci a pak tak různě, vždycky chvilku, pak se šla prošmejdit... Teďka už od tý půlnoci do 6 ráno
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 18:53
- Nahlásit
Jandula
já jsem původně chtěla počkat na štěňátko od Libušky ale pak se vše semlelo jinak a máme Bernáška. Co vím, tak líba dělala v pondělí Aireen sono a ještě na něm nic nebylo, takže to jestli je březí není jisté a Mimi posledně nezabřezla....
Chtěli jsme štěňátko na léto, abychom na něj měli dost času ho pořádně vycepovat. Taky letos byla nějak tak poslední příležitost na pejska. Příští rok končíme školu, nevíme jak to bude s prací a pak už chci miminko a to zase chce už velkýho poslušnýho psa a né rozverné štěně....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 13:20
- Nahlásit
Jumi
No vidíš, to jsem ani nevěděla, jsem tu odříznutá od světa a myslela jsem, že když nemá tak dlouho aktualizovaný stránky, tak že jsou asi na dovče. Tak snad Aireen nebude následovat mamču, ale bude mít krásný štěnda...
|