Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nové štěně doma = páníček na odstřel
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 24 . 25 . >>
Autor Zpráva
modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 21:31
- Nahlásit

Jumi
Kde můžu Benriho vidět?

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 21:35
- Nahlásit

ko4ka
Teda, vy jste šikovní...ani v noci nemáte loužičky? Nero někdy v noci vydrží, ale jindy, i když s ním jdu třeba ještě kolem půlnoci loužičky jsou. Poslední dvě noci i hromády, přesto, že po večerním jídle kaká venku, tak nevím..
Ty jo, čekej a lehni? Bezva....Na čekej ještě máme asi kapku času, řekla bych, ale lehni by snad mohlo jít. Jenže on ze sedu lehat nechce, nereaguje ani na zatlačení v kohoutku...jak jste to nacvičovaly vy?
Je fajn, že se koupete..to my zatím ne..on moc nechce.. Taky máme několika kombinačního Nera..)

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 21:36
- Nahlásit

Jumi
Gratulujeme...

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 22:24
- Nahlásit

modrypes
www.zlatejtorda.wz.cz

No nám malej sem tam taky ještě hromádku udělá..Předevčírem se celý den nevenčil asi z vedra a pak v noci udělal loužičku a tři hromádky - to mě teda dostal. Ale už je to s ním o moc lepší a v noci když náhodou loužičku udělá, tak na plínu.
Na čekej je nejlepší trénovat, když mu dáváš misku se žrádlem!Nám už jde čekání na jídlo náramně. položila jsem misku a on se k ní hrnul, tak jsem ho rukou podržela, posadila a řekla čekej, povolila držení, samozřejmě se hrnul k misce, tak opět zadržet a posadit a čekej a tak dlouho dokud se nepřestane snažit - pak moc pochválím a dám volno. teď už čeká rovnou.
Lehni a tlačení na lopatky je blbé.Učím ho to tak, že ho posadím položím na zem před něj pamlse a zakryju dlaní, jak se to snaží vyblíznout tak si lehne..nebo ho posadím, chytnu jednou rukou na zadečku, že nemuže vstát ani se sunout do předu a sunu pamlsek před ním směrem od něj....no a když se nepovede ani to tek mu prostě jakoby podtrhnu přední packy. Sám si ale zatím ještě nelehne.

brut
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 23:46
- Nahlásit

Tak jsem měla doma přes víkend "tornádo" . Ségry maličká je hotový poděs. V kombinaci s Brutem - hrůza. Je moc šikovná. Přes noc spinká, naposledy chodí ven okolo 23hod a pak spí až do 7hod. Přiběhne na přivolání ( Bali, ke mněěěěě) a už jí jde i chůze na vodítku. Zatím moc neštěká, což je dobře, protože má ségra dost blbého souseda.
Jinak s Brutem hrozně řádili, Denynka chudák měla o zábavu postaráno, protože mrňavka jí chodila budit.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 06:27
- Nahlásit

brut
Ona se jmenuje Bali? To je dobrý, taky jsem jedné fence dala jméno Bali (ale majitelé jí říkají Sára) a další lidi, co si brali poslední volnou fenku s jiným jménem, tak těm se zas to Bali tak líbilo, že jí tak říkají.

modrypes
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 07:28
- Nahlásit

Jumi
Jsou oba moc pěkní, je radost se na ně dívat Je fajn, že chodí na plenu, Nero nechce hadr, ani nic jiného...takže v noci louže po kuchyni, přesto, že chodím o půlnoci venčit a vstávám v pět. Dnes dokonce dvě hromádky. Přestal kakat po jídle, je to úplně nepravidelné..Díky za návody na čekej a lehni

modrypes
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 07:31
- Nahlásit

brut
Bali je šikulka, jsou s Nerem plus mínus vrstevníci a ten teda vstává v pět, potvůrka, a to ho chodím venčit o půlnoci. Přesto je pak v kuchyni někdy pohroma, poslední dobou kupky a loužičky...Na vodítko učíme denně, zjistila jsem, že mám doma pravého oslíka. Když venku sedne, nic s ním nehne, někdy dokonce ani dobrotka....Občas je šikovný, ale jako na potvoru, když ho pochválím, sedne a nehne se..
Štěká jen na balon, nebo na hračky, taky občas. No, museli jste mít veselo...)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 07:52
- Nahlásit

Když venku sedne, nic s ním nehne
Asi se "diví" všem těm novým věcem venku-Borgo to na prvních pár "výpravách" taky dělal. Dřepnul si a - jé lidi, jé auta, jé pes...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:15
- Nahlásit

Jumi
Máš hezký stránky a taky jsem tě viděla na titulní stránce Bernýskovy CHS... koukám, že pořád ještě mají jeho bráchu já nechápu, proč ty lidi pořád chtějí jenom feny. Skoro každému zbývají psi.

modrypes
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:50
- Nahlásit

Hlásím novinky, právě jsme se s N

modrypes
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:51
- Nahlásit

Nerem vrátili z procházky, šlapal skoro jako "hodinky", dokonce chtěl pořád běžet za dětmi, jenže nevím, kolik je toho pro něho únosné, tak jsem ho trošku krotila. Jinak byl mooooc šikovný, začal reagovat na povel pojď, když si sedne a sedí jako oslík. Dcera mi právě hlásí, že malý usnul

modrypes
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:56
- Nahlásit

Ketrin
Ještě k tomu, proč lidi chtějí feny..původně jsem si jela do Him. cedru pro fenku..otec, který má zahradu mi totiž slíbil bezvýhradné hlídaní, za podmínky, že to bude fenka a nebude mu občůrávat stromky a skalku. Sama vím, jak jsou kluci krásní a ,že zkrátka jsou to kluci...-) No, a když jsem se po setkání s otcem Nera Bisquitem málem lekla, protože při podání piškotů mně málem porazil, řekla jsem si, že na psa bych asi nestačila. Jenže...když jsem se pak otrkala a uviděla dědečka Nera a strejdu Jacka, prostě jsem musela mít psa..) A to jsem tak dlouho čekala na žlutou fenečku....chovatelce s níž jsem byla nejdřív domluvená se narodili všichni černí a kluci...pak jsem čekala na fenku od Him. Cedru a jak to nakonec dopadlo to už víte..)

ko4ka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:04
- Nahlásit

modrypes
ale to víš, že loužičky občas jsou, hromádky naštěstí ne, to byla jen jedna a to mojí vinou, jelikoš jsem malý zmáčka asi bříško, když jsem jí někam nesla, jinak je šikovná. Teďka v těch vedrech, ale jak chlastá, tak se nehoda stane. Ráno už si většinou zakvílí, že chce ven, což je pak rychlovka, jelikoš pokud začne řádit s labrouškem, tak to pustí A mám hodnou holčičku, i když mám otevřený dveře, tak mě chodí jen pozdravit a na záchod si jde vzbudit mýho taťku Ten poslušně vstane, obleče se, čapne oba medvědy a vyrazej
Ale může si za to sám, zjistil, že zvládne vyvenčit oba, tak mě frajersky nebudí a myslí, jak mu to jde, ale chci ho vidět až se malá dostane do puberty
Lehni jsme nacvičovali tak, že jí dám sedni, což už umí a pak jsem řekla lehni a podtrhla ( něžně ) nožičky a moc pochválila
( ale jako ne vždy se jí chce ). U toho jídla to dělej jak píše Jumi, jelikoš máme dva, tak nepřichází v úvahu, aby se na mě vrhali. Labík už je tak naučenej od začátku, že prostě musí počkat a dokud bude žďuchat nebo hopsat, tak nic nedostane. Malá už umí počkat taky. A to si sednou naproti sobě, řeknu čekej, první dostane velkej a pak malá a potom dám povel volno ( nebo hodný, vemte si ). Plavat je silný slovo Jen se tak cachtá, ale mám v plánu jí vzít na rybník, ale až najdu nějakej slušně vyhlížející, kterej nemá brčálově zelenou barvu a není hluboký od kraje, abych se při té výuce plavání neutopila první

ko4ka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:11
- Nahlásit

Ketrin
nevím, proč každý chce feny, ale já třeba chtěla fenu kvůli povaze, myslím, že by měla být ovladatelnější než pes. Náš labrouš je moc moc hodnej, ale prostě paličák, fena se projevuje jinak a taky z hlediska toho, že by měla být lehčí než pes. Další důvod, náš labrador je pes a vykastrovaný a vzhledem k tomu, že jsem chtěla druhého psa s PP, takže kdyby to byl pes a nebyl by vykastrovaný, mohl by mi v dospělosti machrovat na labrouška a v okolí je hodně fen,takže poslouchat vyjícího a trpícího psa se mi fakt nechtělo. Možná i proto, ale samozřejmě jsou tací, co chtěl vydělávat na štěndech... Toť můj názor. Jinak "opticky" se mi víc líbí psi

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:24
- Nahlásit

ko4ka
modrypes
Jasně, každý má své priority, nechtěla jsem nikoho kritizovat, jen se tomu divím. Čekala bych, že to bude tak půl napůl (zájem o psy x feny). že by měla být ovladatelnější než pes. teoreticky... ale ne vždy to platí.
Jinak já jsem si teď taky nechala psa a příště to bude zas fenka.

modrypes
Ringo je super, že? To je PAN PES

ko4ka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:31
- Nahlásit

Ketrin
jasný, taky mi je to divný, mělo by to být teoreticky vyrovnaný, ne zase každej snese hárání fenky...No jo, je to o vkusu

modrypes
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:38
- Nahlásit

Ketrin
Jo, to je...byla jsem tam jako v labradořím ráji... Když jsem si pak jela vyzvednut Nera, divila jsem se, že je Bisquit tak hodný a klidný, když jsem mu dávala piškoty a paní D. na to, že je to Ringo....

brut
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:05
- Nahlásit

Ketrin
Malá se oficiálně jmenuje Casie, ale to by se pletlo se sousedovic fenkou ( Nesie) a hlavně se nám tohle jméno nelíbí. Za to Bali je nádherné jméno ( zřejmě máme nějakou úchylku na začáteční písmeno ve jménech ...Basty, Bruttus, Bali a nejstarší je sice Denynka, ale už pár let se jí říká "babčo"...na to slyší skoro líp jak na vlastní jméno )

modrypes
Děkujeme za pochvalu. Malá je šikovná, ale já se těším na pubertu...to bude s ní síla. Ještě štěstí, že jí bude mít u sebe ségra a ne já

S tím sezením, koukáním ......tohle dělala u nás všechna štěňata, taky jim pár dní trvalo, než si na ten "velikánský" svět zvykla. Neboj, to se poddá. A taky to může být těma vedrama.

ko4ka
Malá je šikulka. Pochopila hned, že tatínek je ráno venčící
Jsem ráda, že antibiotika zabraly a už je v pořádku

Jinak k debatě fenka x pes. Já si jela k chovateli pro fenečku ( chtěla jsem jí po zkušenostech se psem a fenkou), ale přítel si postavil na poslední chvíli hlavu a chtěl psa. Takže se skřípáním zubů, slzičkami dětí jsme odjížděli s pejskem.
No a tak jsem to vyřešila jednoduše a fenka bude za rok až dva to už bude Brut dospělý

Tady je odkaz na Brutovu galerii, aby jste viděly "tornádo"
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=756

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:46
- Nahlásit

Ketrin
On má Bártíček takový pohnutý osud
Vzala si ho paní od Zuzky z ulice, měla ho rok zamluveného do předu. Denně za ním chodila na návštěvu. Půjčovala si ho dom...Koupila koberec do celého bytu, aby nebyl na kluzkém...Přišla podepsala smlouvu, zaplatila a druhý den ho vrátila....
teď se našli noví páníčci, žijí trvale v Rakousku měli si ho o víkendu vzít ale ve čt volali, že se jim rozbilo auto a už nezavolali....
Zuzka je z toho nešťastná, začínají si na malého příliš zvykat!

To já jsem přívrženec psů - raubířů

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:06
- Nahlásit

Jumi
měla ho rok zamluveného do předu. Denně za ním chodila na návštěvu. Půjčovala si ho dom...Koupila koberec do celého bytu, aby nebyl na kluzkém...Přišla podepsala smlouvu, zaplatila a druhý den ho vrátila.... Nechápu... podle popisu musela aspoň tušit, do čeho jde?!

On se ten správný páník dřív nebo později najde. Jenže individuální péče, kterou štěně v tomhle věku nezbytně potřebuje, je časově náročná. Já měla z prvního vrhu doma 2 psy až do 4 měsíců.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 15:18
- Nahlásit

brut
já jsem taky ráda, že je zdravá. Je fakt celkem chytrá. Zrovna si tatínek pochvaloval, že je na štěně dost inteligentní a rychle se učí. Byla jsem odpoledne s mamkou ve špitále a tatínek měl hlídání, takže s nima byl venku a pak mi pyšně ukazoval, jak malá umí k noze. Že si dá nejdřív Jacka a malou pak vedle něho a má je u nohy NO, nechme mu ten pocit, že je velký cvičitel, on se z toho jednou probere. Taky jsme zhodnotili, že nás maj dobře rozdělený. Mamča je taková ta panička, co sice křičí, ale je to "ta paní s rohlíčkem", tatínek se sice musí poslouchat, ale spíš je to "holka pro všechno" a já jsem panička, co se musí poslouchat, ale miminko ví, že jsem její panička a má mě ráda. Ale milujou nás všechny. Jsou to naši mazlíci

ko4ka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 15:26
- Nahlásit

Jumi
Tak co budoucí manžílek mojí holčičky, jak se má??
No, tak doufám, že rostem jak máme, ještě se optám vetky, až půjdem na očkování vztekliny. To jsou šoky, když jsem takový psisko od mala nikdy neměla, tak jí sleduju asi jak magor
Jdete do štěněčí školky? Co myslíš, měla bych jít pak s malou taky? Mám v okruhu 15 km 2 cvičáky a myslím, že je tam školka pro štěnítka. Ale nevím, jak to na cvičáku chodí, nejsem na žádným přihlášená....

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 16:13
- Nahlásit

ko4ka
Manžílek se má skvěle, ale uvidíme jak to s ním bude pokračovat...Ten jeho týlní pahrbek geniality roste každým dnem - kamarádka mi říkala, že to je předzvěst velké hlavy, tak doufejem, protože jestli néé, tak si malé za muže vybrala lebkouna
Nám nakonec ty dospělácké granule nehrozí...Nožičky má prý mnohem lepší než minule a to že má místo nohou chůdy je prý jen můj milný dojem. Za tři měsíce nás čeká podrobná ortopedická prohlídka a RTG...Tak už se bojím teď jak dopadnem!
Jestli je ten cvičák dobrý, tak bych jí tam rozhodně vzala....To jí jen prospěje.Ale chce to dobrý cvičák, já s THorinem narazila na pěkně děsnej a to není nic moc.Chce to aby chápali, že máš ZR a néé NO. Tam na tom nutili 3 měsíční štěně ZR lézt normálně postavené prudké áčko a skákat překážky

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 16:17
- Nahlásit

Ketrin
Uvedla důvod, že je živnostník a v práci 12h a syn, že teď odmaturoval a jde na VŠ a možná do ciziny a nemůžou se o něj starat....
No moje teorie je, že paní psa chtěla a např. muž nee, ale nějak ho umluvila, slib v slabé chvilce, nebo tak něco...Pak Bártík něco zničil (nejlépe oblíbenou věc manžela), počůral, nebo tak něco...muž nevydržel a takhle to dopadlo!

brut
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 20:01
- Nahlásit

ko4ka
Oni jsou opravdu pěkný kvítka a moc dobře si smečku rozdělí
Do školky s malou jdi, myslím, že to prospěje jak jí, tak tobě. Ale dej si pozor na výběr cvičáku. Pravdu má Jumi, ne každý cvičák je dobrý. Tak opatrně.

Jumi
Vidíš, nemáš doma nohatce, ale normálního ZR. Do předu se neboj, určitě bude v pořádku.

modrypes
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 12:17
- Nahlásit

ko4ka
Buď v klidu, taky jsem štěně nikdy neměla a sleduju ho pořád, až mi naši říkají, že z něj bude neurotický pes, když ho tak pořád pozoruju..Na procházce, kdy usnul vedle lavičky se na něj najednou drápala asi roční holčička, vyděsil se a já, ač matka měla strach o něj a ne o tu malou...)
Na cvičák se taky chystám, už jsem tam volala, tak uvidíme. Dnes jdeme na druhé očkování, to jsem zvědavá, je to naše první společná návštěva u vet.

modrypes
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 12:20
- Nahlásit

Jumi
Je fajn, že máte nožičky lepší Jsem zvědavá, na jaký cvičák narazím já, máme jeden hned za humny, tak uvidím. Ale zatím má Nerášek čas, zítra mu je 9 týdnů, krmím už podle správné tabulky, snad bude dnes vet. spokojená

Jumi
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 12:37
- Nahlásit

modrypes
Bernášek teď na posledním očkování začal kňourat, dost mě to udivilo, protože náš starší si injekce nikdy nevšiml...No, dospěla jsem kzávěru, že simuluje, ale sestřička se ho zastávala, že je to někdy štípe a pan doktor mu dal mlsku, aby to chudinka nevnímal
Jenže ten náš trouba se prozradil, ve chvíli kdy se začal už po několikáté zhrzeně drbat! Spletl si nohu a drbal se na druhé straně, než injekci dostal

JaninkaW
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 13:35
- Nahlásit

modrypes
Zdravím, dostala jsem na Vás kontakt na mail - hledám na různých psích diskuzích někoho s retrieverem z Ostravy. Já sama mám doma dnes 8mi týdenní fenečku GR, chceme se věnovat lovu a výstavám. Ocením rady zkušených či "jen" prostě hledám kamarády pro Aillín ..
Pokud máte zájem, prosím ozvěte se mi na mail janinkaw@centrum.cz

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 24 . 25 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání