Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nové štěně doma = páníček na odstřel
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 24 . 25 . >>
Autor Zpráva
modrypes
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 14:15
- Nahlásit

Jumi
Ty jo, to mi něco připomíná...byli jsme s Nerášem pod stanem, pak u babičky a po všech možných známých. Připadám si jako zaměstanec úklidové služby, když vždy uklízím místo, kde Neráš ulehne, od vajglů, žvýkaček, obalů, skla, zbytků jídla. Tahám mu z hubiny kameny, slimáky, suché žížaly a kdoví co ještě. Takže Tě a Tvé pocity plně chápu, máš štěstí,že pak Bernášek dostal rozum. To Neráš ještě ne.Takže je jak průtokový ohřívač malin, rybízu, angreštu, zbytku kostí, kamenů,a všecho možnného dalšího...Někdy je to k smíchu, někdy k pláči, kažodpádně más skoro pořád obavy, abychom nemuseli akutně někam na veterinu.. Říkám si občas, že jsem totálně zešílela, když jsem si Neráška "vydupala", vyčekala a pořídila...
+

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 14:36
- Nahlásit

modrypes
Je to s nimi někdy o nervy, ale jsou to naše sluníčka a hlavně to s nimi je a bude den ode dne lepší. Bernáš právě zlikvidoval kus koberce - vyndala jsem mu z tlamy jen ohromné klubko nití...Ale co s devastací vybavení bytu jsem částečně počítala!

Chce to trpělivost a pevné nervy a právě proto je tu tohle diskuzní fórum, kde si člověk postěžuje zanadává a především zjistí, že v tom není sám!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 19:11
- Nahlásit

modrypes
to přejde, neboj.........................................čase m

modrypes
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 06:44
- Nahlásit

Jumi
Jasně, sluníčka to jsou, někdy bych ho umazlila k smrti (když nechá zuby schované v tlamině), to je pravda. Jo, holky, už jsem se chtěla kolikrát zeptat, je normální, že když se Neráš podívá nahoru, má bělmo v obou očích dole červené? Je to vidět jen, když stojím nad ním a on sedí...A ještě něco, dostala jsem "radu", že když mu budu dávat pravidelně mrkev, nezrůžoví mu čumáček...máte s tím nějaké zkušenosti ?

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:04
- Nahlásit

modrypes
to bělmo normální je...
co se týče mrkve tak přesně nevím, jak to u labroušů je, ale vím, že karoten u nich nějak barvu ovlivňuje a chovatelé si ho dost hlídaj..Tohle by asi věděla Ketri, nebo se zeptej na labrouších

Jinak my už to máme dohodnuté a zítra jdeme večer cvičit s retriever sportem, tak jsem zvědavá, jak nám to půjde...

modrypes
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:40
- Nahlásit

Jumi
Určitě dobře Možná, že v Ostravě bude něco podobného, jedna kočka šikovná to zařizuje.

modrypes
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:42
- Nahlásit

Ketrin
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak je to s informací, kterou jsem dostala, ohledně podávání mrkve labrouškům. Slyšela jsem, že pravidelné podávání má podpořit černý čumáček, aby nezrůžověl a prý také ovlivňuje barvu srsti. Máš nějaké doporučení, ohledně množstí a častosti?

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:45
- Nahlásit

modrypes
Koukala jsem! mám radost, že jste si našli retrívří kamarády...My jich tady v Praze máme spousta a je to super. Zrovna včera jsme byli s nimi venčit. bernášk se tak utahal, že přišel dom, snědl véču a od osmi večer až do rána do sedmi, kdy jsem ho vzbudila jsme o něm nevěděli!

modrypes
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:56
- Nahlásit

Jo, jsem taky ráda, protože fakt je super, když se máš s kým osobně poradit, vyměnit názory, zítra máme první "rande" .-))
Tak to musel být Bernášek fakt grogy. Jo, zjistila jsem, že když spal Nerášek na návštěvě sem tam s náma v jedné místnosti, spal celou noc a neudělal ani jednu louži, natož bobek. Takže jsem to zkusila doma, dala mu pelech do ložnice a celou noc se budila při každém jeho pohybu s obavou, kam co udělá. A on se jen z pelechu přemísťoval po ložnici ve spánku. Ráno v pět jsem ho dala ven, louže jak mraky, pak jídlo, kakanec veliký , takže asi bude spát v ložnici, v posteli nikoli, přesto, že ho mám moc ráda, vím, co kdy kde sežral a kam šlápl a kouše jak ďábel, ale asi to, že je s náma dělá divy....

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 12:03
- Nahlásit

modrypes
ono to s těma loužičkama a hromádkama bude pořád už jen lepší, jak stárne a víc vydrží. Bernášek už vydrží přes den i 4h ale pak udělá louži, že až mrkám, kam se to do toho mrňouska vejde...U nás je zase velká novinka to, že už přes den nezavíráme dveře do ložnice. Malej ví, že tam nesmí a když do ní jdu já, tak se zastaví a lehne si u dveří a čeká až zase vyjdu a celou dobu na mě kouká!

modrypes
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 12:07
- Nahlásit

Ty jo, šikulka.... No, Nerášek někdy překvapí a nereaguje totálně na nic, ale zase jindy nádherně poslechne a na povel ke mně přijde a předpisově se posadí čelem ke mně. Zato lehni pouze s pamlskem a zatlačením na záda. Trénujeme zůstaň u podávání jídla, někdy je zlatý, jindy ne. Ale zůstavá na povel pod schody, když jdeme z procházky a já jdu odemknout a pak se pro něj teprv vracím...

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 12:15
- Nahlásit

modrypes
Tak vidíš, co všechno už vám jde! podle mě je to výborné..Nám také lehni ještě moc nejde a sem tam je to boj. Ale povel už vnímá jako povel, takže když neposlechne tak na něj zahartusím a on poslechne! taky nesmíš zapomínat, že Nerášek je mladší a v tomhle věku je každý den podle mě dost znát, takže se kluci spolu nedají tak úplně porovnávat

modrypes
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 06:53
- Nahlásit

Jumi
Jojo, já to taky tak beru, i kdyby byli kluci stejně staří, každý pesan, tak jako dítě je jiný a porovnávat se moc nedá............Povel tedy zatím jako povel nebere, včera snad i kvůli tomu děsnému vedru stávkoval i při jindy skoro okamžitém poslechnutí na ke mně ..byli jsme u vody, ale on si jen namočí tlapky, že by řádil ve vodě,plaval a lovil kameny to ani náhodou..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 07:39
- Nahlásit

modrypes
Ahoj. Nikdy jsem neslyšela, že by mrkev ovlivňovala pigmentaci. Kvalita pigmentu je daná geneticky, u žlutých LR může nos v zimě trochu zesvětlat a na jaře s prvním sluníčkem zase tmavne, ale pokud má pes správný genotyp, tak nos zesvětlá max.do hněda a nikdy nebude růžový. Někdy pigentace taky trochu slábne věkem. Správná pigmentace se pozná na orámování očí a pysků-to je vždy černé, i když třeba nos je momentálně světlejší.
Já psů strouhám mrkev do žrádla pořád, ale kvůli vláknině, ne kvůli pigmentu Světle žlutá - smetanová - čuba mi jednou "zčervenala" jako liška po Purině ProPlan, zřejmě působením syntetického karotenu. Normální mrkev s barvou srsti ani pigmentem nic nedělá.
U Tvého pejska vzhledem k předkům nevidím důvod, proč by neměl mít správný pigment.
A k té vodě a plavání - zachovej klid, je malý. Náš Rambo byl poprvé ve vodě v 7 měsících a pak z něj byl vodař par excellence Není kam spěchat!

modrypes
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 07:52
- Nahlásit

Ketrin
Ahoj, díky za upřesnění "mrkvové otázky"
Ohledně vody, spěchat určitě nebudeme, jen mi to ovčas přijde líto, že mu musí být vedro a nechce si jít zaplavat, nebo se aspoň pořádně namočit..)

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:51
- Nahlásit

modrypes
Já v těhlech vedrech Bernáška normálně máčím, ať chce či ne

modrypes
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:10
- Nahlásit

No, už mně to napadlo, ale mám strach, aby pak náhodou nezačal vodu nesnášet,když prý jsou labrouši tak vodomilní....když měl přejít potůček, tak v místě kam nedosáhl začal kňučet a dál ne a ne..

ko4ka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:31
- Nahlásit

Ahoj holky! Tak jsem dneska zjistila, že moje malá princezna plave jak vydra! Ještě včera se jen cachtala a dneska mi vlítla do takovýho jezírka a plavala jak kapřík Bylo na ní vidět, jak jí to děsně baví, ani nechtěla vylést, furt se tam vracela a plavala a plavala. Já ní ní čučela jak blázen Taky už celkem poslouchá na povely a umí jich docela dost. Líp teda poslechne, když je bez druhýho pejska, ale dá se to. Je mi jasný, že jí ta poslušnost, ale vydrží tak max. do puberty a pak pápá lálá, ale teď je to super jí sledovat Loužičky se teda ještě občas vyskytnou, ale spíš přes den, jak je vedro, tak dost pije a pak to hůře drží, ale už to jsou fakt jen nehody
Taky jsem zjistila,že z ní bude nejspíš norník. Vyhrabala takovou džuznu na louce a vešla se do ní úplně celá a to i na dýlku , takže musela doma do vany, z čehož tak odvařená teda nebyla...čili voda v "umělém" stavu jí teda nezajímá a taky je vodomilná jak blázen

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:42
- Nahlásit

ko4ka
Tak to je supéér! už se také nemůžu dočkat až ten náš rarach začne plavat...Voda ho děsně láká, je y ní celý nadšený ale plavat si ještě netroufne...yato prasopsí sklony má teda velký už se mi vyválel v chcíplé rybě. byli jsme venčit s našima retrívříma kamarádama a všichni malýho obdivovali - dokud nespadnul do vody - pak to totiž prasklo - není to pejsek ale vydra

koukala jsem, že máte info a foto na stránkách KCHLS - moc pěkné

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:43
- Nahlásit

Hlavně jsem zvědavá, jak se dnes předvedem na tom cvičení s retriever sportem hlavně aby nelilo, to nevím jestli bychom šli....

ko4ka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:58
- Nahlásit

Jumi
o těch prasopsích sklonech mi ani nemluv....Už se taky vyválela v čemsi a to už asi po týdnu a taky se snažila sežrat chcíplou rybu - tatík jí to rval až z krku... Krom chcíplých ryb jí jinak chutnaj mravenci, žízalky, komáři, pavouci a taky mrtvý malý žabičky...
No jo, musela jsem se s ní na tom kchls pochlubit, ještě nás prihlásím i do RK-CZ, ať to máme komplet
Tak ať se vám na RS CZ zadaří, přejem hodně štěstí!

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 14:51
- Nahlásit

ko4ka
a to si jim to tam poslala na ten email, co je u toho a co všechno si posílala, aby vás tam takhle hezky dali? My budem v KCHLS. RK-CZ se mi moc nezamlouvá!

to my jsme zase dolovali z tlamy chcíplého hraboška

ko4ka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:32
- Nahlásit

Jumi
posílala jsem to na brunoz@quick.cz, přiložila jsem tu fotku a do emailu požádala o zavedení do databáze štěňat a doposud neuchovněných jedinců GR. Pak jsem tam napsala podle průkazu původu datum narození, ČLP, barvu,jména rodičů a do závorky jejich rodičů a zbytek PP si tam doplnili sami, ještě jsem tam dopsala chovatele a majitele,+ adresu www.stránek a emaily. Já nevím, jak ono to v těch klubech je nebo není...handrkujou se mezi sebou, člověk neví, kdo z nich lže. Tak se přihlásím do obou, abych měla od obou zpravodaje a výstavy a pak se rozhodnu, přes který malou uchovním.
Hraboška? Taky dobrý...

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:53
- Nahlásit

ko4ka
Jejda, tak to si se pěkně upsala! No, tak já jim to tam taky vypíšu, chceme totiž mít fotečku u své snoubenky

ko4ka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 19:18
- Nahlásit

Jumi
tak to jo, aby byl náš malej páreček pěkně pohromadě Pak dej vědět, až to tam budeš mít, já se juknu

hessa
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 21:22
- Nahlásit

Ahojky, tak jsme si v neděli přivezli štěňátko choďáčka. Nevím jestli to tu už nepadlo, ale chtěla bych se zeptat, jak řešíte kousání rukou, nohou, vlasů ;)...?
Taky máme doma 7-letou fenku westíka. Když ji malá otravuje (no spíš se ji snaží vyzvat ke hře), tak na ni Sanča vrčí a raději vyklidí pole. Doufám, že si časem zvyknou. Máte někdo podobnou zkušenost?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 21:30
- Nahlásit

Jumi
My budem v KCHLS. RK-CZ se mi moc nezamlouvá
Ono je to tak nějak úúúplně jedno-prašť jako uhoď nás řadových majitelů a drobných chovatelů se ty války netýkají a jde jen o to, aby načalstvo moc neškodilo Dělat si svoje jak nejlépe umím a nenechat si kazit radost ze psů.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 12:07
- Nahlásit

hessa
gratuluju k choďáčkovi!!! Mimina prostě koušou, už se to tu nějak asi probíralo. Zkus mu nacpat do čenichu něco lepšího než je tvoje ruka, noha,...třeba hračku. Pokud tě nějak chytne, tak je asi nejlepší křičet auu ( možná to i lehce přehánět ), ono to časem pochopí, že dělá něco špatně
My máme ještě 12 letýho, starýho, nervního, rozmazlenýho pudlíka. Když ho malá otravuje ( což děla, jakmile ho uvidí ), tak na ní vrčí a snaží se uklidit, pokud to mimi nepochopí, tak jí ňafne....Oni si zvyknou a časem si prostě rozdělí svoje role, neboj

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 20:08
- Nahlásit

ko4ka
tak mi dnes přišla členská karta s KCHLS a asi ji ani nezvládnu vyplnit nejsem si jistá na co se ptaj...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 20:25
- Nahlásit

Jumi
nepříšla ti spíš přihláška?Já poslala nejdřív přihlášku a pak mi poslali už vyplněnou členskou kartu. Akorát jsem jim spolu s přihláškou poslala originál ústřižku o zaplacení a nějak se neobtěžujou mi odpovědět jestli by mi nemohli poslat aspoň kopii nebo si to skopčit a odeslat mi to zpátky....Takže nevím co s tím

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 24 . 25 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání