Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nové štěně doma = páníček na odstřel
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 24 . 25 . >>
Autor Zpráva
Lucinda
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2006 23:34
- Nahlásit

Ketrin
mléčné přídavky dávám, ovšem jen symbolické 1x denně Nehrozí rozhození poměru vápníku a ostatních prvků obsažených v grnulích? Já dávám štěndům jenom granule a občas piškoty aby mě nesežrali, když k nim jdu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 06:15
- Nahlásit

Lucinda
Nehrozí rozhození poměru vápníku a ostatních prvků obsažených v granulích?
No to jsem se právě snažila vysvětlit o pár příspěvků výš-že to je jen teorie, ale praxe je jiná. On ten údajně ideální poměr všech prvků v granulích stejně není pro každého jedince a v každém životním období ideální - viz Gaussova křivka. Řekla bych, že krmení štěňat od začátku jen a jen granulema jim může založit budoucí problémy se zažíváním. Ale nechci tady rozpoutávat diskusi "granule ano x ne", těch už tu bylo nepočítaně.

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:41
- Nahlásit

Ketrin
Ahojky, takže hlásím, pořádáme naučné vycházky s kombinací učení na vodítku. Za asistencí obou dětí, protože Nero se mění v oslíka..sedne a sedí a nic s ním nehne. Občas piškotová cestička, nebo cinkání klíčemi před čumáčkem...Už necuká při zvuku startování motorky, včera jel poprvé výtahem u tchyně a nahnal strach jejich kocourovi. V noci skoro přestal dělat loužičky v kuchyni, zato tam už dvakrát v noci vyrobil hromádku, a to se večer po jídle venku vykakal a v noci kolem půl jedné jsem s ním byla venku..Dneska dostal novou hračku, balonek s provázkem, těším se, že se přestane vyžívat v bolestivém okusování mých končetin..)

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:43
- Nahlásit

Ketrin
Já dávám Neráškovi denně do jedné porce granulí dvě až tři velké lžíce bílého jogurtu a do dalšího jídla vývar a trochu rýže, nebo kuřecího masa. Třetí jídlo má jen namočené granule..Miluje banán

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:50
- Nahlásit

Jumi
No, na purině je napsáno i nakresleno jak co, taky jsem dávala horní hranici pro věk dvou měsíců,, k tomu rýži a kuřecí..tak nevím, teď jsem to zvedla na 110 g za den, na tři dávky, tak uvidím. Na očkování jdeme tento čtvrtek. Chci se zeptat i na něco proti klíšťatům, jestli to vůbec taková malá štěňata můžou. A ještě, dostali jsme v srpnu pozvání na Slovensko, tak nevím, je to dost dlouho autem...jaké máš zkušenosti s několikahodinovým cestováním?

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:53
- Nahlásit

ko4ka
Díky, díky, no ..zvládá,..je to lepší, to je pravda, někdy s Neráška šílím, někdy bych ho láskou snědla..) No, s tou optimální váhou, ve čtvrtek jdeme na druhé očkování, uvidím, co řekně zvěrol....Jak se máte vy?

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:55
- Nahlásit

brut
T

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:56
- Nahlásit

brut
Tak jo, zkusím na to jít, snad se dílo podaří a fotku tam dostanu..
Jasně, už tam Nera dávat nebudu...těším se až budeme někde u řeky, kde si bude hloubku korigovat sám..

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:58
- Nahlásit

modrypes
Auto zvládá bezva lehne si a chrní, ale raději ho zvykejte postupně a né hned až na Slovensko, ať mu auto nezprotivíte.

Na klíšťata jsem se ptala, ale řekl nám, že máme raději vydržet až do toho 3. měsíce...Ale naštěstí měl jen ty tři na začátku a teď už je klid!

Těch granulí mi přijde nějak děsně málo...my krmili úplně tím samím co ty a už v den odběru jsme dávali 125g za týden 175g a teď má 225g large breedky na den.

Ale těžko radit, když nevím jak vypadá, jestli mu nelezou kosti, tak v pořádku...

Jandula
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:59
- Nahlásit

modrypes
Nejsem Jumi, ale co se týče cestování mám hodně zkušeností: Sáru jsem si koupila v Chorvatsku a od té doby podnikáme co dva měsíce cesty do ČR, jako štěně to snášela dobře, začala jsem s ní nejdřív jezdit po městě, aby si zvykla a pak jsme vyrazily na cestu trvající 9 hodin a v pohodě, teď mám sice malé auto, kde jí vadí ty vibrace, takže je trošku nervóznější...

Základní rady:
- nejdřív začít jen s tím, že ho do auta dáš a nastartuješ
- pak jezdíš krátké vzdálenosti
- před cestou já nedávám svojí čubě žrát
- stavit (jako s malým děckem)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:00
- Nahlásit

modrypes
zkusím na to jít, snad se dílo podaří a fotku tam dostanu
No hurá, už jsem na něj zvědavá

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:03
- Nahlásit

Pokud Nero nebude z těch, co v autě blinkají, a pokud máte klimatizaci a bude už kompletně očkovaný, tak bych ho na Slovensko klidně vzala. Předtím určitě neuškodí kratší zvykací jízdy, jak píše Jandula.
Náš Borgo už má vypěstovaný podmíněný reflex: auto se rozjede = Borgo lehne a chrní.

Jandula
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:06
- Nahlásit

Ketrin
To měla Sára taky, když jsem měla velkýho Peugeota 405, který byl pohodlný, žádný otřesy, prostě klídek...
Sára prostě nemá ráda Corsu, je to malinký a třesese to... Jsem zvědavá, co s ní udělá cesta s našima (budou jí odvážet do ČR, abych já tady měla poslední dva týdny klid a mohla všechno udělat bez toho, abych se strachovala, že musím jít domů a s klidným svědomím to předala), mají Xsaru, tak snad to bude v pohodě.

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:20
- Nahlásit

Ketrin
Klimu, bohužel nemáme, ale uvažovali jsme jet v noci, očkovaný v srpnu by měl být..

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:21
- Nahlásit

Ketrin
Už je tam Galerie Nero...))

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:22
- Nahlásit

Jandula
Děkuji za rady

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:25
- Nahlásit

Jumi
Tak já fakt nevím...jedu podle tabulky, kde je pro štěňata od 1,5 do 3 měsíců 50-90 g ...navýšili jsme to sami, na těch 100, tak podle jakých údajů jste krmili vy? Samozřejmě, že mu nechci nic odpírat, paní chovatelka ukazovla menší hrst, po odvážení to vycházelo na ty údaje o +- 70 gramech denně....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:27
- Nahlásit

modrypes
To je krááásná pusinka, ale asi jak říká o štěňatech můj manžel, "hodnej jen když spí", ne?

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:37
- Nahlásit

modrypes
áááááá tady je ten zakopaný pes!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Špatně jste tu tabulku přečetli!
první sloupec není aktuální váha -ale váha v dospělosti, takže vás se týká pátý řádek:
Váha v dospělosti : 35-40kg
1,5-3 měsíce: 110-250g

Čtu to z tabulky Purina pro plan puppy salmon and rice!

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:39
- Nahlásit

Jééé ten je nádhernej!!!!! To je pusinka! Takhle má vypadat správné štěňátko a néé jako ta naše nohatka!

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:46
- Nahlásit

Ketrin
No,, nebo když se probudí mezi spaním...a když se venku vyčůrá a vykaká a když přijde na ke mně a sedne si...)

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:52
- Nahlásit

Jumi
Ježíš...děkuji moc..nemám s tím žádné zkušenosti, měla jsem se zeptat chovatelky, ale nějak jsme na to zapomněly..já jsem ale, to je hrůza...fakt děkuji....(bych se normálně liskla)...

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 14:12
- Nahlásit

Jumi
) Děkujeme, ale takhle asi vypadala všechna štěňátka ve stejném věku, kolik je teď přesně vaší nohatce a od kdy jste přešli na large breed?

brut
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 14:46
- Nahlásit

modrypes
Nero je krásný pesánek....taková plyšová kulička.

modrypes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 14:49
- Nahlásit

brut
) Děkujeme, už jsem mu to vyřídila...

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 14:57
- Nahlásit

modrypes
Bernie se narodil 12.4. takže mu ve středu bude 11týdnů!

Já jsem domů koupila rovnou Large breed, ale součástí chovatelského blíčku byli i granulky - puppy losos. Tak jsem nejdříve dokrmila ty - tzn. přešli jsme asi tak v půlce 9. týdne. Ale já na to spěchala, protože malej se vytahuje až moc rychle a to není dobře skrze ty výše zmiňované klouby. vet nám řekl, že jestli takhle rychle poroste i dál, tak bude muset ve 4. měsících přejít na dospělé, aby měl méně živin a trochu se zastavil

ko4ka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:26
- Nahlásit

modrypes
no, my se máme celkem dobře. Loužičky už skoro nic, jen občas, jenže v těhle vedrech když moc pije, tak občas nevydrží nebo když se koupe, tak jak je ve vlhku, tak jí to ještě občas inspiruje, ale dá se to Už umíme pár povelů, rozšířili jsme sedni, čekej, fuj, pust o lehni ale je to dámička, když se jí nechce něco dělat, tak s ní nehne ani buldozer Přijde mi jak ten šampon 2v1 ( andílek - mazlíček -ďáblík - nafoukanec-zákeřná potvora-.....)

ko4ka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:28
- Nahlásit

Jumi
jak je prcek velikej? To už máte přejít na dospělácký granule?? Tak já totiž nevím, jak má být štěndo vysoký. Budou jí 8.7. 4 měsíce a nevím, jestli není moc veliká. Každýmu se zdá už "taková pěkná", jak se někdo vyjádřil. Není tlustá, to právě vůbec, ale ani vyzáblá. Přijde mi akorát, ale bojím se kvůli těm kloubům...

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:52
- Nahlásit

ko4ka
Jéé já ho neměřím, ale nohy má prostě dlouhatanánský na svůj věk...
já bych na ty dospělácký rozhodně nepřecházela...Doufám, že se nám to vyhne.Určitě se naděs a nech jí štěněcí. Kdyby byla nohatá moc, tak věř, že to poznáš.
Já lezu na různé retrívří stránky a čučim tam na fotky a porovnávám.
Dnes jdeme na další očkování, tak uvidíme, co vet řekne...

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 19:08
- Nahlásit

Jupííí už máme komplet očkování! Teď týden počkat až se nám udělají protilátky a pak hurááá do štěněcí školky!

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 24 . 25 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání