Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nové štěně doma = páníček na odstřel
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 24 . 25 . >>
Autor Zpráva
modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:53
- Nahlásit

Jumi
Děkuji moc za obsáhlou odpověĎ na mé všetečné a stále se opakující dotazy. Jak už jsem psala brutovi, většina názorů je, že neučit na hadr, či noviny, ale ven. Já však nevím, jestli ti lidé chodí do práce a mají pak za nějakou dobu štěňátko doma samotné třeba víc než osm hodin..Taky nevidím štěňátku do hlavy, jeslti bude mít zmatek, nebo ne, když budu chodit ven, přitom občas dávat na hadr, když to udělá doma...Taky nevím,jestli ho pak nechat v chodbě, jsou tam kachličky, aby mu nebyla zima, nebo v kuchyni, kde je toho zase hodně ze dřeva a na hryzání..

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:56
- Nahlásit

Jandula
To je super, že jsi mohla jezdit v poledne domů, to já nemůžu, nestíhám se vrátit v polední pauze...a kde teda Sára byla , když jsi byla v práci, kolik prostoru pro sebe měla?

monika
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:56
- Nahlásit

modrypes
já si osobně myslím, že si tu cestičku, kterou se dát a co bude pro vás nejlepší najdete postupně sami. Sama vidíš, jak rozdílné návody tady padly a všechny ve své podstatě fungují a jsou fajn. Každé mimi je jiné a co vyhovuje jednomu, nemusí se líbit druhému. Já mám dvě dogy. Jedna byla čuně, čurala dlouho všude a ta druhá je u nás už tři týdny a měli jsme tři loužičky.Vydrží celou noc a je v pohodě.

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:59
- Nahlásit

Ketrin
JO, dneska jsem si pelíšek dala k sedačce do obýváku, tak spal klidněji, ale byla bouřka, občas znervozněl, rukou jsem ho občas pohladila, ale nejraději by mi ji uhryzl, je to fakt vlkoun. Teď právě řeším, co pro něj bude nejlepší, až budu muset za týden do práce(tedy která místnost) a hlavně, když s ním chodím ven čůrat a kakat, jak to bude snášet, když bude doma skoro devět hodin sám? Panelákoví lidé mi tvrdí, že než by sjeli x pater dolů, stejně by to pesan nevydržel, takže prý je hadr nejlepší řešení..Vím, nedám si pokoj, ale nechci mu v kebulce něco pomotat..

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:00
- Nahlásit

modrypes
Jak jsem ti psala já, chodím do práce, se Sárou jsem chodila v šest ráno, pak v poledne (do 4. měsíce) a pak kolem páté, večerní venčení nejpozději v 10 večer...

Po dobu mojí nepřítomnosti taky udělala loužičku, hromádku, v klidu, bez hubování jsem to setřela a každý víkend a volnou chvilku jí vynášela ven... naučila se to, tak jako se to naučí všichni...

Jestli bude pokračovat čůrání každou půl hodinu (teď to může být trošíčku nervama ze změny prostředí, nechala jsem takhle první týden Sáru kamarádce s její čivavou a Sára čůrala kudy chodila, jakmile jsem jí nechala doma, kde je zvyklá, udělala za dopoledne jednu, až dvě loužičky), tak bych došla na vyšetření na veterinu, může být přistydlý, mít zánět atd.

Já bych ani plenu, ani hadr nepoužívala, prostě štěně se musí naučit, že doma se to nedělá a podle mě je pak hrozný problém, když plenu, hadr štěněti vezmete nebo v tom nejhorším případě se ani venku nevyčůrá...

monika
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:00
- Nahlásit

modrypes
nechala bych pejsu v kuchyni na kachličkách. Ty jsou na údržbu lepší. Dej jí pelíšek a hračky, něco na kousání, odstraň z dosahu elektrické kabely, čistící prostředky a samozřejmě se připrav na nehody. Já taky chodím do práce. Holky jsou samy doma a po čase to zvládla i Dora (dnes 18 měsíců). Té to trvalo docela dlouho .Fanynka (11 týdnů)vydrží.

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:01
- Nahlásit

modrypes
Já jsem jí nechávala k dispozici celý byt, aby si sama vybrala, kde chce spát (teď jen zavírám do ložnice, protože se mrcha naučila, že když tam nejsem, tak se přece nejlíp spí v posteli, kde to voní paničkou)... nechala jsem jí tam spoustu hraček, svoje ponožky a starý tričko, aby mě cítila...

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:05
- Nahlásit

Panelákoví lidé mi tvrdí, že než by sjeli x pater dolů, stejně by to pesan nevydržel, takže prý je hadr nejlepší řešení..Vím, nedám si pokoj, ale nechci mu v kebulce něco pomotat..
Taky bydlím v paneláku, víš, ono jde o to,že lidi jsou moc pohodlní... Čivava mojí známé takhle chodí na kočičí písek, jenže někdy taky ne, a je to dost nechuťárna, když přijdeš k nim a na zemi nasr....

Těch devět hodin určitě nevydrží, alespoň ne ze začátku, takže buď se budeš muset smířit s tím, že první dva měsíce tam budeš mít loužičku a hromádku nebo co se třeba dohodnout s nějakou sousedkou, aby ho vyvenčila v poledne???

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:10
- Nahlásit

ko4ka
Díky za podporu Já Nerouška chtěla už před sedmi lety,kdy jsem se s nimi seznámila na praxi, jako se slepeckými psy. Jenže i já už jsem měla chvilku, když jsem "ilitovala" a připadla jsem si při tom jako krkavec..že jsem si ho pořídila...Ubrečená, nevyspaná, doma binec, na děti nemám čas...Jsem neustále v kuchyni, hlídám loužičky, chodím ven, nechávám se okousávat a snažím se zabrátnit,aby kousal do všeho, co je v jeho blízkosti. Naši si klepou na čelo, že je to jenom pes, a kdybych neměla papíráka za tolik peněz, že bych to tak nežrala...Jenže já si nemůžu pomoct, když mám odejít z kuchyně uklidit do dětského, tak mám hrozný pocit, co se za tu chvíli stane, že prostě nemůžu odejít..a to už jsem pokročila a nejsem skoro celý den v noční košili v kombinaci s teplákama..pozůstatek z noci, abych byla na vše připravena..))
K tomu jemnému otvírání tlamičky..já se snažím, ale tomu vlkovi tu tlaminu neotevřu někdy ani nejemně a můj prst v jeho tlamině zůstává velmi dlouho..)

monika
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:15
- Nahlásit

modrypes
Ubrečená, nevyspaná, doma binec, na děti nemám čas...Jsem neustále v kuchyni, hlídám loužičky, chodím ven, nechávám se okousávat a snažím se zabrátnit,aby kousal do všeho, co je v jeho blízkosti. Naši si klepou na čelo, že je to jenom pes,
tak tohle přesně jsem měla doma taky. Ale chce to čas a sesynchronizuje se to. Taky to chce zapřáhnout rodinku. Jsou činnosti, které můžou udělat děti a ty se můžeš věnovat pejskovi. Možná se jim to nebude líbit, ale to se holt pak musí smířit s tím, že budou k večeři jenom párky nebo chleba s máslem.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:18
- Nahlásit

modrypes
Ségra si přivezla 8 týdenní feňulku....učí jí v kuchyni, kde zatím bude do doby než se naučí pořádně čistotě. Chodí s ní často, ale ne každou půl hodinu....pravidelně po spinkání, jídle a ještě jednou mezi tím.....malá rychle pochopila, že doma se brblá a paničce se loužičky nelíbí ( a to udělala jen jednu), za to venku je plno radosti a mňamka ve formě mrkvičky.
Myslím, že tím, jak moc chceš, tak jsi malinko nervózní a přenášíš nervozitu na pejska......ne vždy se ti všechno hned podaří, tak se tím nenech vyhodit z normálu. Malinký se u Vás bude mít náramně, protože je vidět, že se o něj staráš a snažíš se udělalt maximum. Ale z vlastní zkušenosti vím, že občas míň je v konečném důsledku víc. Snaž se k němu přistupovat s malinkým nadhledem, vždyť je to ještě mrňousek....on postupně pochopí pravidla a přizpůsobí se vašemu životnímu stylu, ale chce to čas.
Jinak já bych plenu ani nic jiného nedávala...pak si bude hůř odvykat a mohli by jste dojít do stadia, kdy venku nic dělat nebude a všechnu potřebu udělá doma na pleně.Myslím, že to už Ketrin psala v nějakém příspěvku.

Jinak koukni na začátek, tam popisovala ko4ka problémy s častým čůráním pejska...kdyby jste na tom byli podobně, tak hned běž k veterináři, ať udělá vyšetření na zánět močov. cest.
Ještě jsem chtěla napsat, že mi pokaždé, když si přineseme štěně, tak s ním jdeme na první ( vstupní) vyšetření k veterináři - ten ho prohlídne, vyptá se na všechno a v případě jakých koliv nejasností nebo problémů hned hledá řešení.

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:19
- Nahlásit

modrypes
Taky jsem byla prvních pár dní hrozně utahaná, v noci jsem Sáru kontrolovala, jestli dýchá...
Musíš se trošku zklidnit, jemu se nic nestane a jen co se trošku naučí nečůrat, tak bude moct po celým bytě, ne?

Tlaminu mu nejlépe otevřeš tak, že těsně na konci (u koutků) mu jí rozevřeš, neboj, krom labradorky, kterou má Eda, to jde snad u všech (u ní se mi to nepodařilo)...

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:27
- Nahlásit

monika
JOjo, jsem ráda, že vás tu mám..ty jo, nikdy bych si nepomyslela, jak to všechno budu brát..takhle jsem nejančila ani u jednoho dítěte, v porodinici nám toho dost řekli, něco podobného by mělo fungovat i u psích miminek..

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:27
- Nahlásit

modrypes
monika

Tímhle si musí projít všichni.....

modrypes
Nevím, jak staré máš děti, ale já bych jim nechala třeba uklidit dětský pokoj. Já už je mám větší, ale od malinka jsou zvyklí, že musí doma pomáhat. Prvního pejska ( naší babču) jsme si vzali, když klukovi byl necelý rok a dceři tři. Vědí, že pokud mi nepomůžou, tak nemají večeři nebo vyprané prádlo. V tu chvíli se uleví a děti se učí zodpovědnosti.
Brutovi bude rok a první tři měsíce děti nejen venčili ( myslím běžné venčení, ne nějaké cvičení poslušnosti) babču, ale i připravovali se mnou pro oba jídlo, staraly se o pelíšky a to jsme si k němu ještě pořídili kotě, takže mimo běžných povinností ještě vyfasovaly starost o kotě.

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:29
- Nahlásit

Jandula
Jo, budu muset poprosit mamku, protože jinak by to nešlo ani s krmením, když bych mu dala ráno při odchodu do práce a pak až v 14,45...

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:30
- Nahlásit

modrypes
Fakt se uklidni a nehoň se......teď máš nejkrásnější psí mimi pod sluncem, tak si ho užívej v klidu

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:31
- Nahlásit

monika
Jojo, dcera je teď doma, tak když sí tady píšu,musí mi do obýváku hlásit, co NEro dělá, jinak bych tu vůbec nebyla, je to fakt smršť..jsem se styděla, když mně napadlo,jak tu bylo klidno a tak, pokud nebyl. A byla jsem to já, kdo si ho "vypřál", naškudlil a těšil se mnoho let...vím,že jednou se tomu zasměju, zatím je krásné plyšové pro ty ostatní, pro mně je to kousadlo, co ho pusinkuju, když spí a když je vzhůru často si nevím rady..díky za podporu

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:31
- Nahlásit

modrypes
Vidíš, však ono to půjde...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:33
- Nahlásit

modrypes
Hlavně se uklidni a ničeho se neboj. Dostalas tady spoustu rad, stejně si musíš vybrat od každého něco, a zkombinovat to jak to bude vyhovovat TOBĚ, TVÉMU psovi, TVÉ rodině a TVÝM podmínkám. Je jasné, že v bytě je to složitější než v domku se zahradou, např. já mám z kuchyně-obýváku dveře rovnou ven na dvorek a dále na zahradu - to je pohoda.
Nechala bych ho až bude muset začít být sám v místnosti, kde je toho co nejméně ke zničení a omyvatelná podlaha, tj.nějaká ta předsíň-chodba,... dala bych mu tam pelech (nebo třeba starou deku, je nutné počítat s destrukcí, krásné pelíšky stačí pořídit až když štěňuch vymění zuby), hračky, vodu, něco na kousání atd.
Musíš se zkrátka smířit určitou dobu s tím nepořádkem, ono to přejde. A co děti, jak jsou staré? Měla bys je do péče o psí mimi zapojit, už kvůli tomu aby se s ním sžívaly. I ´=uplně malé dítě může něco pomoct, přinést atd.
Hlavně KLID! I když uděláš ve výchově nějakou tu chybu, labrador to rozchodí, pokud cítí opravdovou lásku a zájem.

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:34
- Nahlásit

brut
Malý má pět a dcera dvanáct. uklízí si to ano, venčit ještě nemohou, druhé očkování máme až za týden, ale oba se Nera tak nějak bojí, protože opravdu pokud chytne tepláku nepustí...mnohdy i mi trvá delší dobu, enež mu ji vyndám a u toho vrčí a trhá kebulkou...Přesto, že mu mávají jinou hračkou nad hlavou..Jde spíš o tusynchronizaci a o to, že chci asi až moc, ať neudělám chybu a máme toho nej hodnějšího a nejjjjjjj pesana..a nebo nevím, jsem docela dost utahaná a to má na vše velký vliv..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:35
- Nahlásit

Koukám že píšeme to samé...

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:36
- Nahlásit

brut
JO, to mám a až mi poradíte, jak jeho fotku, co mám v PC v obrázcích dodám sem, taky vlka uvidíte.. Já vím, máte pravdu, asi to moc prožívám...jenže jsem už taková...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:37
- Nahlásit

modrypes
No, nechci Ti do toho kecat, ale myslím že 12-letá holčina už by mohla štěně vyvenčit, jakmile přijde ze školy, (určitě dřív než Ty z práce) pak nakrmit a Tobě by se tím pádem hodně ulevilo.

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:40
- Nahlásit

modrypes
To s dětmi a hraním: udělej to tak, že děti si sednou na pohovku, budou mít v ruce mlsky a štěňátku je nabízet, ale dostane je jen tehdy, když bude hodný..., přitom ho budou hladit, jde o to, že i děti se musí přestat bát, že je pes chytne a pes se zase musí naučit, že nemůže být tak hrrrr... Ať děti nejančí, ať jsou v klidu a všechno bude...

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:40
- Nahlásit

Ketrin
Jo, nevím, nevím, jestli by mi Nerouška paní Doč. svěřila, kdyby tohle všechno četla...děti se starají, tedy v rámci možností, ty jeho kusadla v tom však docela hrají velkou roli. On totiž kvůli "širokým" nožičkám chodil až po té, kdy mu doktorka nandala nějakou ponožku a chovalteka mi říkala, že se naučil bránit sourozencům, kteří ho převálcovávali tím, že se otočil na břicho a kousal a kousal..S destrukcí samozřejmě počítám a i s loužičkama..jen chci prostě věci dělat co nejlépa a nejvhodněji a jak mají být..

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:42
- Nahlásit

Ketrin
Já se o prvního psa starala od šesti (ne teda úplně, ale venčila jsem, otírala tlapky, zabavovala, hrála si...), jen máma vařila, to bylo v době, kdy granule ještě neexistovali... a to hlavně proto, že pes se koupil na můj popud a táta byl v tý době v Libyi, takže máma byla na všechno sama...

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:43
- Nahlásit

Jandula
Dobrá,zkusíme, mlskou myslíš piškoty, nebo co jiného takovému malému labrouškovi? Ve čtvrtek mu bude teprve 8 týdnů..

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:45
- Nahlásit

modrypes
Cokoliv, co je prodáváno jako mňamka pro psy, nebo na malé kousky nakrájený tvrdý sýr nebo vařené kuřecí maso...

modrypes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:45
- Nahlásit

Jandula
No, Neroušek je hlavně kvůli mně, protože se mi nedařil malý..a byla jen dcerka, takže jsem měla štěndo slíbené už před skoro šesti lety..nějak mně to nepustlilo, takže jsem si myslela, že mé skorokulatiny budou dobrým důvodem..veškerá péče je tedy na mně..kromě toho, co budou moci děti..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:47
- Nahlásit

modrypes
On totiž kvůli "širokým" nožičkám chodil až po té, kdy mu doktorka nandala nějakou ponožku
To vůbec nechápu... Hlavně asi bude po tatínkovi docela temperamentní, žádná putička, tak si toho buďte vědomi od začátku. Jestli se ho děti bojí teď, co až bude mít 40 kg? Musejí se s ním sžít, jemu musí být jasné že je až pod nimi. Ať mu dávají třeba pamlsek vždycky až když splní nějaký povel. I kyby to bylo třeba jen sedni. Ať se s ním přetahují, to je pro takhle malé štěně báječná hra. I takhle malé štěně už je schopné se naučit spoustu věcí. Musíte být fakt důslední.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 24 . 25 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání