| Autor |
Zpráva |
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:00
- Nahlásit
modrypes
Jako, že hlídá každý šustnutí na chodbě, nebo chce venčit, vyžaduje pozornost...? Víš, trošku z toho nechápu důvod proč to dělá
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:04
- Nahlásit
domluva,pokárání,jídlo a vyvenčení,prostě nechce spát a pokud se mu někdo nevěnuje,
myslím že to dělá právě proto - zkusil jednou a vyšlo to, vynutil si pozornost a tak v tom pokračuje.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:20
- Nahlásit
Souhlasím s Ketrin jednou to vyšlo, tak to opakuje! Chce to asi ignorovat a ignorovat, u nás by to teda mělo jasnej průběh - vylez by páníček zařval - popřípadě chytnul za čumes či vytahal a byl by klid!
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:30
- Nahlásit
ko4ka
Jak se Vám osvědčily granule Trainer - taky o nich uvažuji.
Modrypes
Náš labrouš, když byl malý taky byl takhle divoký, teď mu budou dva. Je v pohodě, ale když byl malý taky hodně kousal a skákal na nás, na mazlení moc není. Ale asi to byla naše chyba - je to náš první pes, možná jsme měli být přísnější. Ale nejvíc se nám osvědčilo ho zabavit něčím jiným - hračkou.. Pozornost si občas vynucuje i teď (štěkáním) - na zahradě, když chce abychom mu něco házeli. Ale kolem toho 6 měs. se zklidnil.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:39
- Nahlásit
Modrypes
by páníček zařval - popřípadě chytnul za čumes či vytahal
Přesně tak... nějak... jsem si právě vzpomněla, že když bylo Brestě asi 3 roky, tak měla období kdy v noci vždy tak v 1 nebo ve 2 začala bezdůvodně štěkat. Já ji kárám vrčením, takže nezbylo než párkrát třeba i 3x 4x za noc vstát a jít na ni ven zavrčet a poslat ji do boudy. A přešlo to. Člověku se nechce - je pohodlný, nebo mu je psa líto, ale musí to bejt... jinak budete otroky jeho libůstek.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:54
- Nahlásit
modrypes
Nepomůže domluva,pokárání,jídlo a vyvenčení,prostě nechce spát a pokud se mu někdo nevěnuje, tak štěká, co s tím, už nevidím na oči, je mu jedno, zda je víkend, nebo všední den.
Mně něco podobného začala dělat naše 13letá babča. Mezi čtvrtou a pátou začne kňučet a kňučí, kňučí do půlosmé, pak zalehne a spí.....sousedy nebudí, bydlíme v baráku, ale děti se skoro vůbec nevyspí.
Jsem naučená vstát, okřiknout, vytřepat za kůži, nekompromisně zahnat do pelíšku a odejít ( nepomohlo by venčení ani baštění). Pak je chvíli pokoj,někdy se to opakuje, jindy už je klid.
Jenže Denynkaje stará a vet nám řekl, že to může být k věku....naštěstí je zdravá, jen to kníkání je hrozné....
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:59
- Nahlásit
ko4ka
Nee..jako, že je konec spaní a chce ať se něco děje..něco je jídlo(to vždy), čůrání nee, to dělá v přestávce mezi spaním nikdy nemůžu přijít na to v kolik, když třeba ve 12 není loužička, venku nečůrá, ale ve 3 už je.
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:01
- Nahlásit
Ketrin
No, jenže štěká před dveřma do dětského...takže ho nejde nechat.On vlastně štěká i před dveřma do obýváku přes den, a to si ho nikdo nevšímá, nebo na terase, když potřebuju třeba vytřít v kuchyni...a to ví, že mu to štěkání vůbec nepomůže. Taky štěká na vanu, kachličky, někdy i na ledničku..
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:02
- Nahlásit
cherry
Díky, takže ještě dva měsíce..
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:03
- Nahlásit
Ketrin
No, ne, že by se mi nechtělo, ale tím, že budí děti a pokárání nepomohlo, tak jsem z toho docela nervozní jak na to. Ono se to všechno v tu brzkou hodinu děsně rozléhá....
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:05
- Nahlásit
brut
No, Nerášek štěká docela hutně, nevědět,že to je on, myslela bych si, že je to nějaký velký huňatý hafan..
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:20
- Nahlásit
modrypes
no jo, tak holt se vás snaží vyhodit z postele. Jak psala Ketrin, nevšímačka a šlus. Prostě musí pochopit, že si tímhle nic nevynutí a musí počkat až se rodinka vzbudí. Malá mi teď taky kňourá za dveřma, ale já prostě neotevřu a neotevřu ( malá poznámka : oni nejsou zavřený, ale jen přivřený, takže nechápu, proč do nich nežďuchne, ale to nic )
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:21
- Nahlásit
cherry
Trainer granulky zatím vypadaj dobře. Pro malou mám zatím to Baby Maxi 1-8 a dospělák má Light maxi a vypadá to, že jim to vyhovuje, tak doufám, že to tak bude pokračovat
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:29
- Nahlásit
ko4ka
nejsou zavřený, ale jen přivřený, takže nechápu, proč do nich nežďuchne
To je zajímavý, to Bondík si ty přivřený dveře vždycky otevře ještě večer, jakmile zhasnem v ložnici. Je prostě zvyklej lehnout si s hlavou na prahu a tím je vždycky okamžitě otevře. A my se potichu radujem (aby nevěděl), protože se nám líbí ráno pozorovat, jak tvrdě spinká na zádech a má třeba ještě v 8 ráno půlnoc.
modrypes
Já si vůbec neumim představit, co bych dělala, kdyby mě pes budil takhle brzo ráno a navíc každej den! Zkusili jste mu fakt ošklivě vynadat? Mám pocit, že u nás by to zkusil jen jednou - ale chápu, že na každýho psa funguje něco jinýho...určitě už jste zkusili všechno, viď?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 19:49 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Modrypes:
Ale já nepsala ignorovat. Je mi jasný, že to v paneláku ve 4 ráno dost dobře nejde. Radím sprdnout - stisknout čumec, zavrčet, třeba ho za kůži dotáhnout na místo a velet třeba Lehni, místo. Jakmile se zklidní, ihned mooooc pochválit a odměnit něčím mimořádně skvělým. Když začne za chvíli zas štěkat, postup opakovat. Atd. Jak píšeš na LR jak je šikovný, učenlivý - určitě je chytrý-pochopí to. Musíte být důslední, to je pořád dokola. A bude hůř - přijde puberta. Drž se.
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:00
- Nahlásit
Ahojky po delší době, no, co napsat, se štěkáním je to pořád stejné, už si připadám jako kruťas, že když otevřu dveře a on vrtí ocáskem a skáče, já ho seřvu a zmáčknu mu čumák, seřvu,případně dostane po prdeli...navíc se mi každou noc počůrá,nebo vykaká v koupelně a jak ho tak zpražím, ještě to tam ráno poskáče. Jinak je pořád na cvičáku štěněcí jednička, tedy kromě povelu vstaň, kdy nepostojí v klidu ani za "prase"
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 19:41
- Nahlásit
modrypes
Neboj, to zlobení a čůrání, kakání a štěkání přejde! Hlavně vydrž Vidíš, jakej je šikula, když je na tom cvičáku tak dobrej My už začali chodit taky tuhle neděli a jsem zvědavá jak to blodnýně půjde Já jsem teď tak neskonale šťastná, že už mám psa a ne účůraný mimino, takže slavím a pro změnu místo nad loužičkama se vztekám a rozčiluju nad jejím "aportováním x neaportováním"
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2006 21:37
- Nahlásit
ko4ka
jé a vzpomínáš si ještě jak to bylo s těma všema loužičkama, věšením se na vodítku, vztekání se, že nikam nejde a hrooozně ostrýma zoubkama? To je hrůza jak to letí. Krom toho dneska jsem srovnávala Pumu-psa s Sheilou a ono mu chybí už jen asi 10 čísel Jo a Sheila nemá dba drápy, jelikož si je servala na eskalátoru. Já bych tu Zuz zabila. CHudák Sheiluška.
|
Beauceron
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2006 21:49
- Nahlásit
Sterkule
Souhlas.Sheila je moc super pes na takovy zachazeni...
Uz jen 10 cisel? To nam Dingo ale pekne roste (Ano loužičky,zoubky..všechny nás to čeká )
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2006 21:59
- Nahlásit
Beauceron
Si piš, teď tu usnul na posteli a hlava mu visí dolů. Sakra nevim jak to dělá, ale připomíná mi mě
|
Beauceron
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2006 22:16
- Nahlásit
Sterkule
Čím?Ty taky tak pěkně rosteš? Inu jestli Ti taky zbývá 10cm do Sheily ,je to super
|