| Autor |
Zpráva |
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:26 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Ketrin
jo tak. No, já bych se na to asi vykašlala a počkám až v tom roce. I kdyby to dopadlo blbě, tak je moje a nikomu jí nedám, akorát by holt neměla štěnítka .-). Jedině, kdy bych byla ochotna ji dát pryč by byla ta cukrovka, pokud by se u ní potvrdila, ale i tak bych to blbě nesla
S tou klubovkou by mi to asi nedopadlo, protože v tomhle období má Chlupaté štěstí výcvikový pobyty nebo Cantes Polička pořádá 2 denní školení o canisterapii s možností složit zkoušku ( v našem případě by se dala složit ZMP ). Ale myslím, že se určitě na nějaký výstavě dřív nebo pozdějc potkáme .-)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:32
- Nahlásit
ko4ka
Na každé výstavě jsou malinko rozdíly. Někde se hlásíš přímo v kruhu jinde zase u předem uchystaného pultíku u vchodu. Jinak se přihlásíš, dostaneš číslo a většinou složku ( desky, papír na napsání posudku, nějaký reklam. lístek na který si vyzvedneš mňamku nebo granule a prázdný diplom). U kruhu bývá rozpis, kde se dozvíš, v jakém pořadí plemena jdou. Hned to první bývá rozepsáno. Nejprve jdou štěňata ( teda pokud je tam vůbec někdo přihlásí), pak dorost atd. Psi zvlášť fenky zvlášť. Jen o šampiona plemene je to na konci smíchaný.
Snad jsem na nic nezapomněla
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:40
- Nahlásit
brut
kuju!!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:48
- Nahlásit
ko4ka
Není zač
Podrbej za nás princeznu
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:53
- Nahlásit
brut
tak jo, ale až se vzbudí, teďka chrupe... a psychicky se chystá na očkování vztekliny...akorát o tom chudák ještě neví
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:18
- Nahlásit
ko4ka
To zvládnete bez ztráty kytičky...takže v pohodě
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:23
- Nahlásit
ko4ka
zvlášť - feny a pejsci jsou zvlášť i ve štěňatech - prostě separace od raného mládí
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:26
- Nahlásit
ko4ka
jéé vy jdete teprve na vzteklinu - tak držím palce ať si malá ani nevšimne!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:57
- Nahlásit
Jumi
no jo, tak to dělej už tak brzo, tak si holt malá po chlapech nepokouká...
Teprv se chystáme no, furt nám do toho něco lezlo, tak doufám, že už se tomu dneska malá nevyhne
Pochybuju, že si nevšimne....těch jiných očkování si všímala tak hlasitě, že i Jack se k ní prorval a kontroloval paní doktorku cože jí to dělá
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:41
- Nahlásit
ko4ka
Pane jo, tak to s těma jejich štěňátkama nevim nevim co z nich bude - takový dva simulantíci dohromady
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 18:01
- Nahlásit
Jumi
já vím - ještě větší simulantíci
Tak to máme za sebou, malá ani nevřeštěla, chovala se vzorně. Je to fakt dámička
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 19:22
- Nahlásit
ko4ka
Vida, vždyť jsem říkala...bez ztráty kytičky
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 19:26
- Nahlásit
ko4ka
tak to je fajn...Ale Bernášek tedy je spíš třeštiprdlo než gentleman... aby se Chelsince vůbec líbil!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 19:47
- Nahlásit
brut
no jo, však se pak tvářila pěkně nafoukaně jak je namakaná
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 19:52
- Nahlásit
Jumi
ona není o moc lepší, takže uvidíme jestli by si padli do oka
Doufám, že ti dopadnou dobře ty jeho klouby, pak dej vědět. Držíme pěsti. Já se budu nervovat až do března. Půjdem na to hned po Chelsinčiných narozeninách, ať to máme co nejdřív za sebou. Paní doktorka mi dneska říkala,že už se na to ten pejsek nemusí úplně uspat, že se dělaj už i v sedací narkoze ( čili jen oblnout a zrentgenovat )...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 21:57
- Nahlásit
ko4ka
Já vím píchnou injekci - usne a píchnou druhou a je fit... já se toho bojím od chvíle co nám řekl, že to chce dělat. Thorin při RTG dostal tonickou křeč - něco jako epileptický záchvat a trvalo to docela dlouho, bylo to děsný normálně jsem se tam rozbulela a teď mi ty narkózy nebo sedace prostě vadí...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 06:16
- Nahlásit
Jumi
dostal tonickou křeč - něco jako epileptický záchvat
Totéž měla Salina při narkóze na rtg DKK. Když se začala budit, začala sebou zmítat a trvalo to skoro 2 hodiny. Museli jsme ji celou dobu držet, aby si neublížila nebo jí nezapadl jazyk. Ale myslím, že to byla chyba doktora-špatně zvolená a dávkovaná anestézie-pak měla narkózu ještě 3x a nikdy se to neopakovalo.
To Decker je machr-ani se nezeptal, kolik pes váží... píchl narkózu, za chvíli pes spal, udělal snímky, psa jsme sundali ze stolu a odešel po svých, jen se trochu motal.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:34
- Nahlásit
Jumi
no, dobrý, tak teď jsi mě s tím vyděsila ještě víc....ale snad to dopadne dobře jak pro Bernieho, tak pro Chelsu
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:47
- Nahlásit
Jumi
tak je možný, že ještě budu trapčit 16.9. v Brně
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:11
- Nahlásit
ko4ka
No já uvažuju o Brně na čumendu - o vystavování spíš néé...Jedna výstava stačí - už tak všechny ty poplatky a tak - jsme přeci jen oba studenti a žijeme sami...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:30
- Nahlásit
My půjdeme na RTG kyčlí po prázdninách, taky se docela bojím narkózy. Ale na druhou stranu půjdeme k vetovi, který je dělá často, tak si říkám, že snad už má oko na správnou dávku.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:46
- Nahlásit
brut
Nám se to stalo u dr. Musila v Českém Brodě a to je pan někdo...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 11:14
- Nahlásit
Jumi
no tak nakonec jsem se doma dohodla, že toho 16.9. na výstavu nejdem. Budem o tom víkendu na školení Cantes Polička ohledně canisterapie a zkusíme složit ZMP ( zkoušku mladých psů ) a asi se vypravíme na národku o týden dýl do Brna....To bude jízda
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:37
- Nahlásit
ko4ka
zkusíme složit ZMP ( zkoušku mladých psů
Co obnáší ZMP? Jako jestli mlaďoch může být v budoucnu vhodný pro canisterapii?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:47
- Nahlásit
Ketrin
ZMP = zkouška mladých psů, přesně, takový test pro štěnda, jestli může dělat canis ( platí do 18ti měsíců )
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:49
- Nahlásit
Cože, ono některé sdružení vydává certifikát pro štěňata do 18 měs., že už můžou prakticky vykonávat canisterapii?? Jestli je to tak, tak to si teda dost zahrávají...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:55 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Ketrin
je to certifikát do 18 ti měsíců, který vydává Cantes. Tohle mi poslali : Test psa ZMP můžete udělat a také po této zkoušce - testu je možné vykonávat canisterapii, ale s ohledem na psychickou i tělesnou vyspělost psa. Nedoporučuji "polohování" které vyčerpává psa. Další zkoušku můžete dělat od stáří jednoho roku. Nejpozději však v 18 měsících, kdy končí platnost ZMP. Ve svazu učíme canisterapii již štěňata, aby jsme je učili a nepřetěžovali. Tato zkouška je schválená ÚKOZ Mze.
Obsah :
ZMP - zkouška mladých psů Body
Ovladatelnost psa za pochodu u nohy psovoda
10
Reakce na slabší hluk a pachy
10
Dotyky cizí osoby po celém těle psa (přítomnost psovoda)
10
Sedni u nohy psovoda, pes na vodítku
10
Aport volný – předmět si určí psovod
10
Podávání pamlsků z dlaně i špetky. Přivolání
10
Pohyb CT týmů kolem sebe –psi na vodítku, nebo i volně
10
Celkem
70
Minimální hranice
49
Kriteria pro hodnocení:
Tento test je pro mladé psy a je zaměřen s ohledem na věk - vývin po stránce tělesné i psychické. Právě u štěňat se pozná povaha psa, která se dá výchovou a výcvikem zlepšit nebo i pokazit, ale ve věku 6 měsíců by při správné výchově měl psík tyto cviky zvládat bez větších problémů.
1) Pes na vodítku provádí chůzi přímým směrem, oblouky vlevo i vpravo. Mírné nepřesnosti nejsou hodnoceny ztrátou. Větší se hodnotí jako drobná chyba. Stálý tah a cukání vodítkem je hrubá chyba až anulování cviku. Obraty na místě se neprovádí.
2) Pes na vodítku u psovoda. Přichází cizí osoba, která má u sebe látku mírně napuštěnou desinfekcí. Promluví s psovodem a dotýká se psa po celém těle a zároveň dává psovi pamlsek z dlaně i špetky prstů. Pes nemusí pamlsky brát, ale nesmí po pamlsku zuřivě chňapat. Po těchto výkonech je asi z dvaceti metrů pohozená plastiková láhev s kamínky jako nárazový hluk. Tímto jsou spojeny tři cviky, ale hodnotí se každý zvlášť (2, 3 a 6). Psovod odejde od pomocníka (který se psa dotýkal a dával mu pamlsky) pět kroků a psa si přivolá. Může ukázat pamlsek nebo jiný motivační prvek pro přivolání.
4) Pes na vodítku jde s psovodem. Po zastavení se pes posadí u nohy psovoda. Povel je povolen i mírné zatlačení na záď psa.
5) Aport volný - předmět si určí psovod sám. Psa může vydráždit (máváním předmětu kolem psíka a při odhození může psík hned vyběhnout). Předmět musí však psovodovi donést i za použití povelů.
6) Psi na vodítku se při chůzi potkávají s ostatními dvojicemi. Nesmí docházet k agresivnímu chování mezi psy. Zvladatelné odbočování psíka k dalším psům je drobná chyba. Nezvládnutá agresivita psa vylučuje.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 13:06
- Nahlásit
Test je v pořádku, ale že potom takový mládě může vykonávat canisterapii, to je hoooodně předčasné.
Většinou se pro CT zkoušku-test požaduje MINIMÁLNÍ věk 18 měs.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 13:15
- Nahlásit
Ketrin
to si právě myslím, že je to myšleno tak, že spíš chodí s nějakým CT týmem na čumendu ( bez zkoušky by tě tam nepustili ), tak aby měl ten pes certifikát, že je canisterapeut a tudíž ho pustí do zařízení. Pochybuju, že by nechali půl roční štěndo dělat samostatně canis
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 13:20
- Nahlásit
ko4ka
No jestli je to myšleno takhle, tak to jo. Takže nejspíš v tom certifikátu budou přesně uvedená konkrétní omezení.
|