| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 22:42
- Nahlásit
Ahoj,tak se tady objevila další dušička. To je dobře. Každá pomoc je drahá.
My máme teď po aportování. Brut stávkuje ( ahc ta puberta )a tak se jen přetahujeme a nechávám ho vyhrát. Pak čekám, jestli mi uzel nebo peška přinese ( zatím nosí) a včas ho uklízím, aby měl chuť si s ním znovu hrát.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 06:31
- Nahlásit
Jumi
Vůbec neškodí v tomto věku se se štěnětem o aportík potahat, pokud to zvýší jeho zájem a nadšení z nošení.
Metodiku RS do detailu neznám. Vím jenom, že psi cvičení tímto stylem mívají (někdy, někteří) s aportem problémy na lovec.zkouškách. Workingoví "guru" se za tyto názory vždy velmi zlobí, ale nemohu si pomoct, na zkouškách jsem to viděla mnohokrát.
A jak ses teda rozhodla-budeš chodit do Koloděj nebo s RS? Nebo obojí?
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 07:30
- Nahlásit
Ahoj vsichni,po delsi dobe,byla jsem s "vlkem" Neraskem u babicky na chalupe. Lumpik opet slupl, na co prisel,takze jsme dost průjmovali a hlavne ho neustále bylo třeba hlídat, aby neokusoval kytky,okurky,kedlubky a celou babiččinu zahrádku,nechodil ze schodů a přežil to bez úhony..Nachytali jsme plno klíšťat, prolezli snad všechny potůčky, ale zatím jde jen tam, kde dosáhne. Včera jsme absolvovali cestu z Ostravy do Zlatých Hor a zpět, musím Neráška pochválit, je strašně hodný v autě i v těchhle vedrech.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:14
- Nahlásit
Ketrin
Budeme chodit na obojí. v kolodějích se dělá taky poslušnost a to my potřebujeme a RS teď cvičí od září 5 min od našeho baráku a byla bych blbá, kdybych tam za 200Kč ročně nechodila...
já jsem se pro RS rozhodla z jednoho prostého důvodu a to protože můj chlap je v některých věcech cíťa a veliká! a kdyby našel doma v lednici mrtvolku a ještě ke všemu svého nejmilovanějšího zvířátka kachny, tak by nám prostě dříve nebo později utekl - a on by si nezvykl, jak mě kamarádka přesvědčuje, jsme spolu 6 let, takže to vím jistě! Na druhou stranu bez zvěře se trénuje blbě!
Navíc mně se RS líbí a kdyby jsme měli potom problém s loveckým výcvikem, tak mě to nijak moc nerozhodí! Není to moje priorita...tou je zaměstnat sebe a psa, tak aby nás to oba bavilo...třeba s RS
Jinak ti samozřejmě věřím, že tu problémy mohou být, ale na druhou stranu znám psy, kteří zvládají obojí bez problémů - jak RS, tak lov. výcvik...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:35
- Nahlásit
Jumi
5 min.od baráku-tak to bych taky brala Tak ať se vám daří
Jojo, s chlapama jsou někdy problémy... ten můj si např.myslí, že náš velký pultový mrazák je plný masa a vůbec netuší, že minimálně polovinu obsahu tvoří mrtvoly zajíců a králíků
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:38
- Nahlásit
Ketrin
dokud netuší - tak je to super a nic se neděje
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 09:05
- Nahlásit
Jumi
Prosím, popiš mi něco víc o Retriever sport a Cvičáku v Kolodějí, kde se dělá co, kde se cvičí s RS atd. Prosíííím...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 09:25 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Jandula
takhle to bude asi nejjednoduší:
www.retriever-sport.cz jde vlastně hlavně o aport, dělají simulace lovu, ale vše jen s 0,5kg dummy místo zvěře, ale problém je, že berou jen PP psy
www.vycvikretrieveru.cz - to jsou ty Koloděje cvičák pro retrívry, dělá se tu poslušnost a hlavně lovecký výcvik a příprava na něj
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 10:13
- Nahlásit
Jumi
takže první je pro nás stejně pasé... díky moc, asi to zkusíme na ty Koloděje. Jen by mě zajímalo, ve které skupině budeme... aport žádnej, poslušnost tak nějak...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 18:49
- Nahlásit
modrypes
ahoj, tak jak už to zvládáte,je to lepší? Co Nerášek, jak snáší tyhle vedra a už plavete?
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 07:26
- Nahlásit
ko4ka
Ahojky.Nerášek snáší horka úplně v pohodě, žere stejně nenasytně a začal pít sám od sebe.. Neplaveme, do vody si vleze rád, pokud ho nikdo nenutí a neláká, ale jen tam, kde dosáhne.
Jinak máme takové nějaké divné období ohledně čůrání a kakání doma...Manžel to docela nezvládá, když přijde domů a před bytem je hejno much, to samé v předsíni. Neráš, i když kaká ráno na procházce prostě začal dělat hromádky i doma, než se vrátíme ze práce. V kombinaci s dvěma, či více loužičkama je to docela dost i na mně, natož na něj.
Taky nějak necelistvě spí v noci. Nejvíc čtyři hodinky, pak i po venčení párkrát udělal hromádku v noci doma, nebo louži. Takže jsem zas nevyspaná, jak ho hlídám a navíc to nemá efekt, protože skoro vždycky něco najdu. Spí max. do čtyř rána, nevím, proč má tak nastavený budíček.
Jinak jdeme ve čtvrtek na třetí očkování, máme za sebou vymáčknutí plných análních váčků. Trénujeme k noze, s vodítkem i bez, sedni a ke mně docela jde. Lehni ani náhodou. Chystáme se na cvičák, problém je, že v OV není speciál pro retrivry.
Tak jsem se teda rozepsala, jéje.
A jak vy, povídej, co děláte, jak se vám co daří, co hygiena? Nějaká rada, co dělat, když najdu doma kupku a nepřistihnu ho při činu?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:47 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
modrypes
Nějaká rada, co dělat, když najdu doma kupku a nepřistihnu ho při činu?
Pokud ho u toho nechytneš, tak ti nezbude nic jinýho asi než to bez řečí uklidit, bohužel....maximálně to okomentovat, ale pochybuju, že na Nera to bude mít nějakej účinek... Je to prcek, ještě nevydrží. Malá už teda většinou vydrží, ale ještě teď se objeví doma sem tam loužička. To už pro změnu začínám špatně snášet já ( asi jako tvůj chlap ), jelikoš si člověk říká, že ve 4,5 měsících, už to snad může udržet a naši se jí furt zastávaj ať nejsem netrpělivá ( ano ta samá maminka, co ječela kvůli svým milovaným kobercům je teď na straně tý chlupatý záškodnice :rolleyes , ale jinak se to s hygienou celkem dá. Přišla jsem na něco a to, že není pravda, že retrieveři milujou vodu v jakýkoliv formě Například moje princezna nemá v lásce sprchování ve vaně a nejvíc nesnáší rosení vodou z rosprašovače To i takový vodomil jako retriever začne kňučet a schovávat se kamkoliv se narve. To je objev co? Jinak, co se poslouchání týká, jak kdy a jak se dáma vyspí. Pokud jsme nerušeně sami jde celkem v pohodě, ale pokud se na obzoru objeví nějaká zajímavá osoba ( což je každá, která se na tom obzoru objeví ) nebo pes, tak nezájem Jinak v září se chystáme na první výstavu - na národku do Brna, takže to bude trapas a pak další trapas v říjnu v Třeboni na klubovce... Už teď mi je z toho špatně. A jak jí tak pozoruju, tak pochybuju o tom, že v půlce září zvládnem udělat canisterapeutickou zkoušku pro půl roční štěnda... Takže to budeme mít velmi ale velmi veselé
A co vy, kdypak se s Neráškem pochlubíte na nějaký výstavě, co? A nějaký Neráškovi stránečky nemáš, že bych si vás přidala do našich psích kamarádů?
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:19
- Nahlásit
ko4ka
Ty jo, to jsou věci....
Neráš včera vlezl do přehrady za mňamkou, dokonce tak daleko, že musel plavat. Ale pak seděl na břehu a vyčítavě se na mně díval. Za další mňamkou už nešel ani náhodou. Sprchovat tlapky a bříško si docela nechá, nemá rád hadici na zahradě.
První výstava...tedáá..
A zkoušky..no, paráda.
Já se zatím potýkám se samými nováčkovskými věcmi.
Vůbec nemám ujasněné, jak a co.
Nerášek má dnes 3 měsíce, na cvičák, kde jsem měla domluven výcvik nás pro velkou účast asi nevemou. V žádném klubu zatím nejsme, mám v tom docela guláš. My a výstavy? Neráš odmítá stát v postoji, myslí si , že si s ním hraju, absolutně se mi nedaří. Tak poraď, jaké kroky se štěndou ohledně přípravy na zkoušky, na koho se obrátit ohledně výcviku, kde se vy připravujeete na canis. zkoušky?
Stránky nemáme, ale doufám, že se to co nejdřív napraví
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2006 12:42
- Nahlásit
modrypes
my na cvičák vůbec nemáme možnost, tady nic pro retrievery není. Ale nedávno se mi ozval pán, co má labíka a bydlí kousek od nás, že mi rád s výcvikem pomůže, takže na ovvr by jsme to měli zařízený. Ještě zbývá to s tím pánem domluvit a vůbec se za ním jet podívat a domluvit se co a jak. Dala jsem si inzerát na www.retriever-sport.cz Naše skupina by byla v Třebíči, což je asi nejblíž, co tady pro retrievery je a on mě skrz to nakontaktoval. Na canis jaksi nacvičujem doma a při venčení, nikam nedocházíme. Akorát 16.-17.9 je právě školení Cantes, včetně testování psů, takže to zkusíme tam. Nic si z toho nedělej, mně v postoji stát taky nechtěla, teď fakt jak se jí chce, občas si vydrží nesedat nebo nehopsat, někdy dělá jak trdlo, ale ve 3 měsících mi dělala to samý Dělám to jak každej, postavím jí,jednou rukou držím ocásek a v druhý mám pamlsek, aby držela tlamku nahoře a chůze u nohy nám jde tak na 35% ze 100%, takže na tom nejsme o moc líp než ty s Neráškem
Na stránky jsme moc zvědavý
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 11:14
- Nahlásit
Tak to máš super, ohledně těch OVVR. Já se dnes jdu podívat na klasický cvičák, tak uvidím, jo, známá mně lanaří na agility, tak nevím, teď bylo v OV mistrovství agility retrievrů, jenže pokud se dám touhle cestou, asi už nezvládneme přípravu na OVVR, fakt bych potřebovala nějak navést... Podle čeho nacvičujete canis doma?
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 12:27
- Nahlásit
Tak zas mám na vás jeden dotaz, Nerášek má už skoro 12 kg, schodů na zahradu je dost a já už občas nemůžu..jak to vidíte s nošením štěňátka do a ze schodů? Občas mi stejně uteče a vyběhne je sám, ale nemám pak dobrý pocit.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 12:30
- Nahlásit
modrypes
Do schodů (nahoru) to ani tak nevadí, spíš aby nelítal dolu ze schodů.
Borgo má 22 kg, takže ho ze schodů pomalu přestávám nosit ale radši ho vždycky vemu na vodítko. Naštěstí se to týká jen pobytu v práci (půl patra).
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 12:41
- Nahlásit
Ahoj holky!
tak já mám pocit, že 3,5 měsíční štěně by už doma pravidelně čůrat nemuselo, ale Bernáš se od soboty počural každý den, tak nevím, jestli nepřitvrdit a nezačít na něj kvůli tomu vřeštět
s tím agility bych moc nespěchala - je to pěkná zátěž na klouby. bernáš má 14kg a taky se dost pronese, ale nedá se nic dělat - úpím a nosím. když ti vyběhne nahoru tak to zas až taková tragédie není - hlavně ať neběhá dolů!
Na držení ocásku se holky zatím vykašlete - důležité je aby prcci vydrželi stát a nesedat si takže jednou rukou k čumáčku - dobrý je prý pamlsek který můžou ukusovat, nebo oblizovat(prst ve tvarohu) ale to já nedělám, bernáš jak vidí pamlsek, tak s ním neudělám nic, a druhou držet pod bříškem a hladit..Dát povel postoj a pokud stojí tak moc moc chválit!
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 12:48
- Nahlásit
Jak dlouho teda ještě? Nosit? Dokud ho unesu?
S tím postojem, on jede hned po ruce /zubama/, pohladit bez "vyjetí" se mi ještě nepodařilo, pořád čekám, kdy se to zlomí...a zatím nic...tolik jizviček jsem na rukou, krku a občas i tváři ještě nikdy neměla..
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 12:49
- Nahlásit
Jumi
No, Nerášek je sice o půl měsíce mladší, ale stává se to. Hlavně noci jsou poslední dobou noční můrou..ohledně spaní a všeho..(vyměšování)...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 13:22
- Nahlásit
modrypes
správně by se měl nosit do 1,5 roku takže v praxi to znamená - dokud jenom trochu můžeš nos....
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 13:23
- Nahlásit
Díky, no... To je teda docela síla, tak dlouho jsem nenosila ani děti...))
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 13:35
- Nahlásit
modrypes
to je....a nejlepší na tom je že ho jako magor sundávám i z obrubníků, když mi příjdou vysoké - nedej bože aby z něj ta chuděrka malinkatá skočila! No a pak ho pustíš z vodítka - skáče jak magor - přeskakuje příkopy a minulý týden mi žuchnul z 0,5m srázu - prostě si ho nevšiml - skočil, nohy se mu podlomily on jel po držtičce a pak vstal a zakulhal a já jenom stála - čučela na něj jak blázen až mi do očí vyhrkly slzy, že si určitě něco udělal...
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 13:57
- Nahlásit
No, to znám, ten můj kozel se pustí bezhlavě dolů skoro ke každému potůčku, byl by schopen skočit i z mostu dolů, nevím, kdy mu bude něco říkat pud sebezáchovy. Skáče potvora na stůl, nebo vyskočí na židli a pak je skoro na stole. Dávají nám zabrat a vůbec netuší, jaké o ně máme obavy.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:03
- Nahlásit
modrypes
no, canis nacvičuju tím stylem, že mám staženej zkušebák a podle toho se zkoušíme při různých situacích chovat, ale jaksi začínám váhat, jestli se vůbec na ty zkoušky hlásit.... Malá nějak v přítomnosti psů, vody, kachýnek a cizích lidí povely nějak nevnímá, tak nevím, jestli to zvládnem. Dokonce je reálná možnost, že jí radši nebudu hlásit na tu výstavu do Brna a pojedem asi jen do tý Třeboně. Taky jí furt sleduju jak "psychopat" zuby a něco na ní hledám. Možná bych si měla vzít rohypnol a nechat jí taky chvíli napokoji
Vy je nosíte ze schodů?? Já teda malou nosila jen ze začátku, ale potom, co mi ty schody začala vylítávat sama, tak jsem to vzdala. Samozřejmě jen ty před barákem, v baráku máme naštěstí výtah. Myslíte, že je to špatně??? Já doufám, že ne... Snad když je na vodítku a dostává granule s přídavkem gondroitinu a glukosaminu, tak jí to nemůže nijak uškodit...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:23
- Nahlásit
ko4ka
no já jsem na rohypnol zralá taky - pořád mu pozoruju nohy - jak sedí, leží, chodí - prostě zralá na psychiatra
Já teda ode dne odběru přidávám artican - kloubní výživu pro zdravé psy na podporu vývoje kloubní chrupavky a vazů...nechci ti nijak brát iluze ale obsah chondroprotektiv v granulích je jen symbolický....podívej se na ceny chondroprotektiv - kolik by asi musel stát pytel granulí, kdyby v něm bylo nějaké smysluplné množství těchto látek.
Jestli malou normálně po schodech necháváš chodit, tak to dělej alespoň jako Ketrin tedy na vodítku ať to nejsou takové nárazy
ale pokud tu problém je tak ho ani nošení ani chondroprotektiva nespasí a pokud jsou nohy úplně ok tak se sbíháním schodů asi také nic nestane....
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:40 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jumi
ach jo, tak já už nevím, chovatelka mi říkala, že tak od 7. měsíce mám začít něco přidávat, vetka mi zase tvrdí, že se to dává u těhlech plemen, až pokud začnou kulhat, aby se srovnal růst ( že se to někdy stane, že jim třeba jedna nožka roste rychlejc než jiná, tak, aby se to spravilo ). Už si začínám připadat jako v Tatarsku . Po těch schodech jí nechávám chodit jen na vodítku a jdem v klidu, nijak do nich nelítá, tak jí snad nezmrzačím... No, tak mi asi nezbude nic jinýho než naběhnout a něco jí koupit, ach jo...
Tak sí říkám, proč jsem si nekoupila čivavu - to bych takový problémy řešit nemusela ( i ty loužičky by byly menší.... )
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:49
- Nahlásit
A jo, vlastně vím. Protože bych přišla o to naše ráno....To, když mi sedí a veje u postele s mojí podprsenkou ( nebo jiným kusem mého šatstva, který někde vyhrabe ) v tlamičce a čeká až rozlepím mé unavené oči...Podívám se na ní a ona mi "něžně" začne rvát ten kus hadru do oka, abych už laskavě vypadla z tý postele a šla jí udělat konečně tu pitomou snídani!!! K tomu se ještě přidá náš velkej grizzlík a se vší horoucí láskou, kterou ke mně cítí mi umyje celou hlavu včetně vlasů Prostě idilka, něžnost a romance.....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 23:43
- Nahlásit
Ahojky, tak Balinka byla dneska na očkování a protože od sobotního večera kulhá, tak taky na prohlídce. Dostala inijekci na posílení, další s vápníkem a od zítřka bude baštit vápník a chondroprotetika. Musí být v klidu ( teda to jsem zvědavá, jak to ségra zvládne,protože je strašlivě živá) a když jí léky nezaberou, takjde v pondělí na RTG a možná bude muset nožka do sádry nebo dlahy. Asi jde o namožení nebo podvrknutí ramenního kloubu. Tak držte palce, ať se vše urovná.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 06:48
- Nahlásit
Všem
ohledně nošení do schodů, ze schodů, bránění štěněti v nadměrné námaze atd.atd. (prevence dysplazie):
Všeho s mírou. Samozřejmě taky štěně neberu ke kolu, nenechám ho lítat do úplného padnutí, snažím se aby neskákal a tak dál. Ale to všechno je spíš proto, aby si člověk pak mohl říct - no, udělala jsem maximum co jsem mohla. Protože přátelé, zrovna včera jsem se dověděla od známého, že byl s LR (rok a něco) na rentgenu a pes má kyčle krásné 0/0. A mám v živé paměti, jak jako štěňátko vždycky vyskakoval na plot, za nímž šly děti ze školy a sápal se nahoru aby ho hladily a neustále u toho plotu stál na zadních... a už ve 3-4 měsících s ním Tom denně chodil několik kilometrů... atd. Největší váhu tam stejně má genetika a taky to chce mít trochu štěstíčka.
Jinak buďte v klidu, jsem na tom úplně stejně-taky pořád pozoruju mechaniku pohybu atd.... o zubech nemluvě... včera nám vypadl poslední špičák!
|