Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
makrel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 11:41
- Nahlásit

Nori
Kručení a bublání jsou plyny ve střevech, ale pokud nemá jiné problémy, tak to asi není třeba řešit. Jinak je to taky jeden z příznaků té špatné slinivky, takže my s bubláním, které je přímo hromobití a je slyšet do vedlešjího pokoje mám ebohaté zkušenosti, obvykle kolem 4.30-5 ráno .

pawLINka
Takže mleté hovězí zařadíte do jídelníčku?

Dáška
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 11:45
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Není v roboranu karoten?
Roboran - Vitamín A 500 000 m.j.
Tož je.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 11:57
- Nahlásit

makrel
Hovězí hrubomleté dostává už dlouho, hovězí kusové taky a v pohodě. A teď se tedy ještě přidalo to hovězí s droby
Ještě mám hovězí směs, ale ještě jsem nezkoušela dávat...

Jinak nevím jestli jsem to tady psala - mleté kuře z vetamixu je super - i Tom ho tráví bez problémů...

makrel
je to taky jeden z příznaků té špatné slinivky
Ne.er mě!

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 12:25
- Nahlásit

pawLINka
Nebo hladu nebo pochodů ve střevech.
Jinak my se držíme jakž takž, dneska už zase kadil vzorově, začala jsem přidávat rozvařenou pomačkanou mrkev

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 12:36
- Nahlásit

pawLINka
jj, dám pak vědět co se mi líbilo a co ne. Vzala jsem i lososa, ať si holky šmáknou.
Jo a jak je tam ten kapr se sumečkem, to je nějak mletý? Máte s tím zkušenost? Je to dobrý?

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 16:13
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
K tomu karotenu v Roboranu - existuje Roboran H pro barevné psy a Roboran H pro černé a bílé psy, tož tak. Jinak k přidávání vitamínů apod. - krmím 2x denně, do večeře přidávám pangamin bifi, jinak zasypávám FitBarfem (v něm jsou i semínka), 2x - 3x týdně Roboran (když si vzpomenu). Chondra jsem dávala, když byl mladý, teď jsem zkusmo koupila vitamínový přípravek z korálů (řešila jsem tu, že se mi zdá, že má pes prošlapy, proto ty vitamíny). Jinak se snažím o pestrost, oleje, ryby, zelenina, ovoce...
Kapr sumeček je mletý a asi i dobrý, ale můj pes ryby nerad.

all
Poznatek z tohoto týdne: Pes už kapra sumečka nežere vůbec, ani stopové množství v rýži. Zato kočky se po tom můžou utlouct, ale těm zas nechutná FitBarf

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 19:23
- Nahlásit

Barfovy dort k narozkam pro perdelici.

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 19:40
- Nahlásit

Fifi
Barfovy dort
Ježiš, to je krásný Já doteď dělala dort ze sulcu, ale tohle je skvělej nápad - zmenším to a použiju hned v březnu na psí narozeniny

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 19:42
- Nahlásit

Fifi
Krásnej
corgi
Kolikátýho psisko je?

wami
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 19:45
- Nahlásit

Fifi
dort je teda špicovej

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 19:54
- Nahlásit

wami
Ja se tlemila, ze se mi klepala ruka s fotakem.. a i sem cunikovi posunovala zornickama, kdyz sem to pak prohlizela ve fotaku, dobra animace.
corgi
ale tohle je skvělej nápad -
Nekdo by i rekl, ze morbidni.

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 20:28
- Nahlásit

jana33
Kolikátýho psisko je?
26. 3. - holt Beran, no

Fifi
Nekdo by i rekl, ze morbidni.
Jenom lehce

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 20:40
- Nahlásit

corgi
Tak naše holky ještě stihly rybičky, jako já

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 21:43
- Nahlásit

jana33
My se sešli v rodině Beran, Štír a Lev - ale nekoušem se

all
Ještě jsem nesehnala řepu, v Tescu jí neměli!

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 21:47
- Nahlásit

corgi
No tak u nás jsme ženský ryby, Sam je býk, Karel lev a Ferda štír,takže masakr
Prosím tě, řepu maj všude

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 22:47
- Nahlásit

jana33
Prosím tě, řepu maj všude
Přísahám, řepa žádná. Teda ta v nálevu možná jo, ale já hledala tu syrovou...

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 07:03
- Nahlásit

corgi
Dík, tak to použiju ten roboran pro černé psy, jen aby po něm nebyla černá celá, což už jednou byla. Potřebujem syté pálení.
Fifi
nějakej podobnej jsem Beckyně dělala k druhým narozkám, akorát tam neměla mrkev, ale bylo to zplácaný z mletého masa s vajíčkem, aby to hrželo pohromadě, oči a tak byli z nemletejch škvarek a ušiska taky presečí.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 08:45
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
http://www.roboran.cz/cze/category/roboran-pro-psy -12.html
hele podle toho co píšou, to vypadá, že máš použít spíš ten pro bárevný psy.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 08:59
- Nahlásit

kachna_
Hm, ale teď v tom mám guláš.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 09:13 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Roboran H pro barevné psy
Doplněk biologicky účinných látek určený pro zlepšení kvality srsti a zvýšení kontrastu barev u zlatých a hnědých psů nebo u psů se sytě pálenými znaky. Má výrazný vliv na zdraví kůže a následně na hustotu, lesk a výrazné zbarvení srsti. Je doporučen jako součást léčby nemocí kůže a srsti (ekzémy, záněty, vypadávání srsti) a při hojení drobných ran. Roboran podáváme preventivně, při přípravě psa na výstavní sezonu nebo jako součást podpůrné léčby.
Přípravek je určen především psům u kterých jsou žádány sytě pálené znaky nebo výrazné žluté či červené zbarvení srsti. Má výrazný vliv na zlepšení barvy, kvality (délka,struktura) srsti a zdravotního stavu kůže. Doporučuje se při přípravě psa na náročnou výstavní sezonu, v období línání a při prevenci kožních poruch.
Složení
Rýžová mouka, pivovarské kvasnice, řasy rodu Chlorella, síran měďnatý pentahydrát (CuSO4.5H2O), chelát měďi n-hydrát (Cu(x).nH2O).

A ještě v poradně toto:
Čím se liší Roboran H pro barevné a černé a bílé psy?

Oba druhy Roboranu H mají velmi podobné složení. Liší se především tím, že Roboran pro barevné psy obsahuje navíc beta-karoten, který může ovlivnit červený pigment v srsti. Proto je tento přípravek doporučen pro psy, u kterých jsou žádoucí červené nebo hnědé znaky nebo u kterých je tato barva na celém těle (např. německý ovčák, rotvajler, irský setr). Naopak Roboran H pro černé a bílé psy podporuje kvalitu srsti bez ovlivnění červeného pigmentu a hodí se proto pro psy, u kterých je hnědý nádech srsti nežádoucí (psi bílí, černí, vlkošedí, modří, pepř a sůl). Roboran H pro černé a bílé psy bez obav volíme i v případech, kdy si nejsme jisti, jak beta-karoten u konkrétního psa na zbarvení zapůsobí.
MVDr. Marta Nevřivá (vedení poradny - celá ČR)
Mobil: +420 606 761 817
marta.nevriva@univit.cz
Volej Martičku,maj v tom bordel

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 09:29
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
No já z toho důvodu přestala dávat roboran klouby - protože maj odfláklý složení. V poradně píšou, že ten pro barevný obsahuje betakaroten (já bych ho zkusila, u malý), ale ve složení u výrobku ani zmínka. V tomhle směru - neschopáci neschopný . JInak betakaroten některá černá zvířata nezreziví

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 10:00 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
No jo, je to tak, na pálení by měl být Roboran pro barevné, ale otázkou je, jestli černá nezrezne. Achjo, ještě že mám psa rezavýho celýho...

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 17:02
- Nahlásit

corgi
Právě, že mám zkušenosti, že jakmile byl v nějakém krmení karoten, tak pálení měla sice supper, ale v těle okamžitě zrezla, takže ten pro barevné asi nebude pro nás.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 17:32
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Ja ho mela - ten H Pro barevny psy a nebyl absolutne problem, nic cernyho nerezlo (a ani paleni se teda dvakrat extra nezvyraznilo, to je dost geneticky dany, si myslim). A nerezne se ani po obycejnym Roboranu pro psy, co je ve zlutym pytliku. Ze by to melo az tak silenej vliv na barvu, kdyz jim to prihodim dvakrat do tydne, primerene, to se mi nezda. A to dostavaj denne mrkev. Ted budes krmit prirozene, tak do ni prece nemusis karoten futrovat kazdy den, to je na tvym vyberu.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 18:26
- Nahlásit

Tak jsem si ten BARF vyzkoušela nejprve na sobě, dala jsem si tatarák.

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 20:31
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Tak jsem si ten BARF vyzkoušela nejprve na sobě
Často mám chuť trochu užrat. Třeba lososa jsem neměla ani nepamatuju a pes ho má každou sobotu k večeři

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 20:34
- Nahlásit

corgi
Až na no, že já ho měla ze svíčkové a holky to maj semletý s bůh ví čím.

miisha
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 20:47
- Nahlásit

Pavlina Moravcova

Až na no, že já ho měla ze svíčkové a holky to maj semletý s bůh ví čím.

muzes si to s pejsama prohodit

Barča85
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 23:19
- Nahlásit

Ahojky, můžete mi prosím poradit s dávkou pro 5ti měsíční štěně, vážící cca 8kg??Snažím se zorientovat v tabulce na téhle stránce, ale zdá se mi, že mi vychází nějak moc...400g??

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2010 10:01 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

Barča85
Ještě prosím doplň, čeho je to štěně...
Jinak, aniž bych věděla, co je to za rasu, v té tabulce je pro štěně rozmezí 4-6% hmotnosti, tudíž pro 8kg mi vychází 320 - 480g

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání