| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 20:39
- Nahlásit
impact
jo jsem z Hněvotína
No uvidíš, já beru jen drůbež a hobliny a sušený pamlsky, ty mají opravdu levný, já to beru po kilech. Ale ještě se mi nestalo, aby měli vše, co jsem chtěla, jezdím tam od začátku, kdy to otevřeli.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 21:06
- Nahlásit
impact
Je fakt, že já jsem tam nakupovala jen jednou, protože na syrovou teprv najíždím. Dostala jsem všechno, co jsem chtěla. V podstatě jsem brala od každýho po balíčku, páč jsem nevěděla, co mi fena bude žrát. Ale bylo to někdy v listopadu, kdy jsem tam byla, teď to může být jinak. A je pravda, že majitel na webovkách psal, že má nějaký problémy s dodavateli.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 21:08
- Nahlásit
Ebony
Řešíš nějak to sušený ohledně výživy jako jestli to je tučný a tak. A někdo tu kdysi psal, že to perforovalo střevo, tak nevim
( tak teď nevím, jestli jde pochopit, co tím myslím )
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 21:34 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit
zuzkaJ
neřeším, mám celkem vylítaný vychrtla...
že to perforovalo střevo
fakt? já nevím, kupuju sušený hovězí uši, vepřovou kůži, rypáčky, vemena, záušky a malým psům koktejl, ten je nasekanej na malý kousky akorát pro ně...a žádnej problém tedy...
jo a hovězí nohy, ale ty spíš ohlodají, i když to kopyto sežerou celý, ale kosti z toho zůstanou
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 21:42 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
zuzkaJ
Ebony
Řešíš nějak to sušený ohledně výživy jako jestli to je tučný a tak
Já u sušených věcí řeším to, že např. tracheu je třeba brát jako maso, protože obsahuje samý fosfor, žádný vápník. Jinak z pohledu tučnosti to moc neřeším, zas tolik toho nedávám (max. 4x denně). Beru tracheu, rypáčky, dršťky, ohryzek, plíce, šlachy - s ničím nebyl nikdy problém. Co se týče perforace střeva, řešilo se to tu, to je fakt, taky jsem to četla. Asi se to týkalo právě sušené nohy, nebo ne? Já měla špatnou zkušenost jen s vepřovým uchem - pes je malý, takže jsem mu je nikdy nedala celé. Jenže ať to rozpůlíš jakkoli, vždycky je tam nějaký ostřejší roh. No a dvakrát se mi stalo, že to pes trochu ožvýkal a pak spolknul (je to hltač) a následovalo zřejmě pěkné píchnutí do žaludku, protože se nahrbil, kňučel, sáňkoval, koukal zoufale. Když se to stalo podruhé, přestala jsem to pokoušet a uši už neberu.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 22:01
- Nahlásit
Ebony
corgi
Děkuju
Mě ve Vetamixu "zaujaly" ty králičí uši. Nikdy by mě nenapadlo, že by se to dalo sušit, a taky se to musí stahovat, ne
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 22:16
- Nahlásit
zuzkaJ
Mě ve Vetamixu "zaujaly" ty králičí uši
Já okolo toho vždycky ve zverimexu jenom prošla, přijde mi to jako poměrně drahá záležitost na to, že je to průsvitný jak papír Zlatý prasečí rypáčky, nad těma Ríša tancuje (k vidění tady - ale to tancuje nad nesušeným kachním pařátem)
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 23:57
- Nahlásit
corgi
tracheu je třeba brát jako maso, protože obsahuje samý fosfor
vždyť je to chrupavka, myslíš, že tam není žádný vápník...? Ale je fakt, že tak daleko jsem tedy nedošla, nějak tyhle věci neřeším, prostě všechno dávám "vod voka"
nesušeným kachním pařátem
jo, tos mi připomněla, že beru ty sušený slepičí pařátky, to taky můžem respektive naše alergická Megča může jen drůbež, tak to je snad jedinej drůběží sušenej pamlsek
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 08:05
- Nahlásit
heledte u nás,brem z petka Grand - lidi nejvíc berou na prvním místě: králičí uši a pak jsou to plíce,trubice,penisi,dárková směs,střívka....
jako mi to máme drahý,ale lidi to berou jako blázen
měli jsme v akci šlachu za 13 a v tom byli 2 malí šlachy,tak jsem to brala psům a šmakovalo
jinak beru sem tam plíce
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 08:15
- Nahlásit
corgi
To mi dělá feňule taky, ještě k tomu tu mňamku vyhazuje do vzduchu
Cenově mi to nepříjde drahý, v malým množství je rypáček nebo jícen dražší. Ale jestli je to jak papír, tak se to nevyplatí.
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 08:23
- Nahlásit
Já jsem taky dlouhou dobu krmila psiska masem+granule. Nikdy nebyl žádný problém... Ale předsevzetí je už jen maso a žádné granule...
A co se týče sušených dobrůtek - kupuju záušky a kuřecí pařátky. Oboje je velkou mňamkou
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:00
- Nahlásit
Já teda složení sušenejch pamlsků neřeším, nedostávají jich tolik,aby to něco ovlivnilo. Kupujeme hovězí a vepřový uši (králičí jsme kupovali štěndu, jinak jsou fajn pro pidi plemínka), plíce, rypáčky, šlachy
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:02
- Nahlásit
Tak já sušený věci nekupuju. Nebo teda minimálně. Kdysi jsem měla od impact sušený střeva a furt jich mám hafo v kýblu. Ne že by nechutnaly, ale člověk jim to musí dát...
Jinak máte někdo vyzkoušený to nový pomletý kuře z Vetamixu?
Já jsem ho poprvé včera zkusila dát Tomovi (tomu, co nic nemůže) a před chvilkou vykakal krásný hovínko. Nebylo vůbec bílý nebo tak, takže to asi neobsahuje opravdu tolik kostí...
Dneska mu poprvé zkusím dát hovězí s droby, tak nám držte palec. Já si totiž myslím, že se mi po tom pos...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:04
- Nahlásit
pawLINka
Jo,koupila jsem ho mlaďošce a je to fakt maso a trochu kostí, super.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:04
- Nahlásit
A jinak novej mrožák je malej! Sice je větší cca o 80 litrů než starej, ale je prostě malej!
Nějak se mi sešlo maso najednou - Vetamix, z Německa bedna od stréca, kuřecí skelety z Polska... No a mrožák prostě nestačí. Ještě že venku mrzne...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:23
- Nahlásit
pawLINka
ty seš dobrá,z německa bednu,z polska skelety
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:26
- Nahlásit
brezen2008
To jsou ty kontakty.
Z Německa mám zadarmo z jatek - tentokrát hovězí srdce, celý vemeno, hrtany, tracheu (sama si to dej do množnýho čísla, pač nevím jak to napsat ) a táák... No neber to ;)
A z Polska nám dovezl skelety taky jeden stréc - on tam jezdí furt a tady za 12 kč neseženu
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:29
- Nahlásit
pawLINka
já skelety mám tady od 7 kč do 10 kč
bud malé nebo velké,ale každej jinej krám,já si to udělám z vycházkou,vezmu batužek,psiska a jde se na vycházku a domů přitáhnu plno masa,dasty ten už natahuje celou cestu co že to tam voní a eliška mi jednou do toho vlezla celá
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:32
- Nahlásit
brezen2008
Jo, to jsem se už kdysi rozčilovala, že to máš tak levně.
Tady jsou v obchodě přes 20 Kč... Jinej obchod tady není. A v civilizaci co jsem se dívala, tak taky nic moc. To už je lepší vzít třá hřbety z Albertu...
Teď mám teda nedostatek kuřecího, ale jinak jsme jezdili pro ty dvojkový brojlery...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:41
- Nahlásit
pawLINka
no ale zas třebas hovězí srdce tu maj za 70kč kilo ,jsem jako myslela že bych dastymu,jemu zejména dávala,ale na to prdím
prosím vás lidi nemyslete si,že dávám jenom dastymu najíst,já dávám i holkám,ale ty nepočítám tak kvuli množství dostávaj to samí co dasty,kromě elis,ta zas nějaké maso nemusí a sindy zas nemá ráda játra syrové a kuže,každej pes je jinej
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:42
- Nahlásit
brezen2008
Já tady taky melu furt o Tomovi a vypadá to, že ostatní nekrmim. Ale ti zase žerou fšechno, u Toma musím furt vymýšlet.
A jinak - co máš vlastně za pséky?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:49
- Nahlásit
pawLINka
Držím palce ať mu to maso sedí. My zatím budeme ještě aspoň dva týdny na vykostěných vařených stehnech bez kůže s rýží. Ale je to pěkná blbárna, krmit 3x denně a aby to nebylo studené, připadá mi, že nedělám nic jiného
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:09
- Nahlásit
pawLINka
http://klimatizac.rajce.idnes.cz/
tohle mám doma
dasty je ten černej,ta jako špicová je sindy a ta nejmenší je eliška
ale jiní maj fotky hezčí,tohle je mobilem
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:11
- Nahlásit
brezen2008
Hefcí, pefani.
makrel
No uvidím co na ty droby bude říkat...
Krmit 3x denně? To by mě cvaklo...
Jsem myslela, že dáváš syrové.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:15
- Nahlásit
pawLINka
dík,dasty už přibrala,takže někdy zudělám fotky,už má skoro 40 kg,ale dál to nesmím hnát,kvuli nohám
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:16
- Nahlásit
pawLINka
Teď ne, ze začátku je prý lepší dávat vařené,ale doufám, že se k syrovému zase vrátíme.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:21
- Nahlásit
brezen2008
Eliška je naprosto boží
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:24
- Nahlásit
makrel
Teď ne, ze začátku je prý lepší dávat vařené
Nevím, já s tím zase dobrou zkušenost nemám...
Ale pokud to psíkovi vyhovuje, tak je to dobře. brezen2008
No fotečky udělej. Chodí sem hafo lidí a u některých vůbec netuchám co mají za pséky...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:30
- Nahlásit
Dáška
dík,je to prosím kříženec: kočky a morčete
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:43
- Nahlásit