Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Dannie
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 11:42
- Nahlásit

jana33
díky za tip

jinak jak jste tu mluvili o těch kůžích a kostech - já je dostávám od řezníka vždycky zadarmo nabalí mi velkou tašku, ze které mám radost já i psiska

Dáška
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:30
- Nahlásit

Já mám ruční mixér za 200 Kč a jde mi s tím všecko. Mrkev nakrájím na kolečka a pak jde rozmixovat v pohodě. Mám ho něco přes rok a furt drží (až se divím, za tu cenu).

Jinak v Albertu je teď kuřecí polévková směs za 13,50 tuším 800 g, dobrá cena, skoro jak vetamix

krecinek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 17:08
- Nahlásit

Ahoj všem
Také už začínáme konečně "barfovat", dokonce mám už mrazák narvaný Vetamixem Ale co se chci zeptat, jestli je tu mezi váma někdo, kdo krmí kombinací granule/maso - ted nemyslím vse v jedne davce. Ja to mam zatím tak, že některé dny dostavaji granule FirstMate a tak čtyřikrát do týdne dostanou masíčko. Dělám to už cca měsíc, asi to není nejideálnější, ale zatím žádné zažívací potíže nepozoruju, naopak, chutná jim jak maso, tak kupodivu i granule. A mě to celkem taky vyhovuje, nemusím tak hlídat, jestli jim něco nechybí a zároveň jim dopřávám maso. Má někdo dlouhodobější zkušenost s krmením jak maso tak granule??? Díky

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 17:11
- Nahlásit

krecinek
Já jsem v začátcích takhle krmila tři psy, resp. ráno granule, večer maso a ani jeden neměl problém

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 17:18
- Nahlásit

krecinek
Předchozímu psovi jsme taky dávali ráno granule a večer maso. Ale nemusí to sedět každému.

krecinek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 17:19
- Nahlásit

jana33
Super to ráda slyším, mimochodem, taky krmím tři psy (dvě bordery a maltézák) a zatím ok, ale chtěla jsem znát zkušenosti i dalších.... A za jak dlouho jsi přešla "jen" na maso?

krecinek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 17:22
- Nahlásit

makrel
Já právě taky nepozoruju nic zvláštního - bobky ok, nezvrací, kondice super atd, jen jsem dost často slyšela, že se to nemá kombinovat, kvůli odlišnému trávení. Asi bych v budoucnu přešla na maso úplně, ale zatím nemám odvahu, tak kombinuju...

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 17:24
- Nahlásit

krecinek
Nemá se to kombinovat pokud se nepletu v jednom žrádle. Když píšeš, že to dáváš v jiný den, tak by to nemělo vadit vůbec, když máš zdravé psy a jsou v pohodě.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 17:26
- Nahlásit

krecinek
To už si nepamatuju, je to pár let zpátky, půl roku,rok. Ale dělala jsem to z praktických důvodů - malá lednička, ráno málo času, než jsem se naučila toho večer dělat víc a ráno do toho frknout vločky a zalít vodou. Odvahu seber, jestli to děláš jen kvůli nedostatku odvahy, tak se na grancle vybodni

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 17:29
- Nahlásit

jana33
Souhlas

krecinek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 17:37
- Nahlásit

jana33
makrel
Díky za rady, asi dokrmím ten pytel, co tu mám, nakoupím nějaké potrav. doplňky a půjdu do toho na 100%, jak říkám, mrazák mám narvaný Vetamixem a zatím teda spokojenost na obou stranách - jak té psí, tak mojí, masíčko vypadá suprově...

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 17:40
- Nahlásit

krecinek
Pokus to není z jiných důvodů, tak se fakt není čeho bát. A když nebudeš něco vědět, tak tady je hodně lidí, co mají s krmením masem zkušenosti a určitě dobře poradí.

krecinek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 18:00
- Nahlásit

makrel
Už pročítám téma

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 18:03
- Nahlásit

krecinek
taky jsem to dlouhou dobu dělala, i jsem míchala granule s masem v jedné dávce. Nic se nikomu nikdy nestalo. A myslím, že mám dost reprezentativní vzorek. Když to vezmu selským rozumem, zelenina se jinak tráví, maso se jinak tráví, kosti se jinak tráví...to by člověk nemohl míchat nic...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 18:08
- Nahlásit

krecinek
V mrazech krmím směs mleté maso a levnější granule zalité horkou vodou, psi OK, sportují, běhají a štvou mě stejně jako jindy.

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 18:15
- Nahlásit

Mucholabka
saňáci tak krmí běžně, a že ti taky potřebují, aby byli psi v cajku

nikihoney
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:29
- Nahlásit

Nevím, jestli sem to četla tady, ale zeptám se. Někdo tu psal, že dává psům kysané zelí - koukala sem v tescu a všechno bylo v slaném nálevu, nebo sladkokyselém. Ta sůl mě tam odrazuje. Co vy na to? Dáváte?

impact
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:35
- Nahlásit

Krecinek ja krmila vzdycky granule, pak asi pul roku ci rok nekdy grancle, nekdy varene maso. Pak jsem snad pul roku nemela granule v baraku a krmila jen ciste varene maso. Postupne jsem do toho zacala davat prilohy a zeleninu. Pak nejaky cas tenhle vareny mix a sem tam kusove syrove a syrove kosti. A ted jsem se dostala k Vetamixu a jsem nadsena. Vidim to na casto ciste syrove, a sem tam varene mlete se zeleninou. Jeste musim domyslet, jak prekecat psy na syrove + zelenina a zustanu u toho. Asi mi taky chybela ta odvaha.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:37
- Nahlásit

nikihoney
Ja davam, zrovna dneska feny kysany zelicko schruply v ostatni smesi. Nejlepsi je samozrejme domaci, ale kdyz neni zbyti, tak sleju vodu z pytliku kupovanyho a proplachnu a s klidem podam. Kdyz nad tim dumam, tak jedinou slozkou, kde dostanou cuby sul, je obcasny krajicek tvrdyho chleba nebo pamlsky typu tvrdy syr, nakrajeny parek nebo co upadne od stolu. Cehoz nesezerou na kila, stejne jako asi toho zeli, takze si myslim, ze muzes byt v klidu. Primerene, primerene.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:45
- Nahlásit

Já taky dávám kysaný zelí, normální z pylíku, propláchnu a šoupnu jim to do směsky,ale labradoři ho žerou i jen tak

krecinek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:47
- Nahlásit

impact
Taky dávám syrové a z Vetamixu jsem taky nadšená, máme zatím hovězí hrubomleté, hovezi s droby, mlete kure - super, kridla a drubezi mlete. Zatím taky jen čistě maso, plus semtam zpařené vločky, rýže... Protože zatím dávám i granule, tak to nijak neřeším, ale až dokmím pytel, tak začnu přidávat zeleninu, doplňky atd., taky doufám, že to sežerou všechno.
Mucholabka
Tak to ráda slyším, že jim nehuntuju zažívání, a že to jde fakt i kombinovat

impact
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:51
- Nahlásit

Krecinek ja zatim krmila kusove hovezi a cela kurata - zmizelo syrove, jen to hvizdlo. A hovezi srdce jsem povarila a vonelo jak hovezi u rajske omacky. Az se mi sebehly sliny.

krecinek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:54
- Nahlásit

impact
No, tak to je výhoda krmení syrového - na to mi sliny fakt nesbehnou ale jak tu píšeš o té rajské...úplně jsem dostala chuť

impact
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:54
- Nahlásit

Jo a jinak se po vyplate chystam do skladu v Olomouci, tak tam se vyradim.
Tady z fora mam okoukane, co tak brat a fakt se tesim. Tesim se na to nadseni psu, az to budu mrskat do misek.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:55
- Nahlásit

já to dělám jako holky,někdy to dělám tak,že vemu maso a granule dohromady a baštěj taky a bobky v pohodě

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:59
- Nahlásit

impact
co tak brat a fakt se tesim
no jen aby něco měli
Já tam byla před vánoci a měli prd, a prý po Novým roce to nebude lepší, aspoň to tak pán říkal...

impact
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 20:02
- Nahlásit

Ebony nestras. Me tady zasveceni tvrdili, ze maj vse, co v eshopu. Ty jsi nekde z okoli OL? Si tam asi predem zavolam. Pry tam zavazi uz 2* tydne.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 20:09
- Nahlásit

krecinek
Bacha na to drůbeží mleté, je to samá kost, jesti není pesan zvyklej,mohlo by ho to ucpat

krecinek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 20:17
- Nahlásit

jana33
JJ, uz jsem slysela, ze to neni nic moc, ale vcera kluci meli, s trochou vlocek, kvuli vlaknine, kdyz je to sama kost, ale dneska vsichni ok, bobky tuzsi, ale zacpa ne. Navic je to pomlete fakt na jemno a pro mladocha super zdroj vapniku. Ale priste beru uz radeji spise misto toho mlete kure, to je o dost lepsi;)

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 20:20
- Nahlásit

krecinek
Naše mlaďoška ho žere samotný a v pohodě,ale některý psům to může vadit, zvlášť když ještě nejsou na maso a kosti zvyklý

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání