| Autor |
Zpráva |
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:34
- Nahlásit
makrel
A co losos? Máte s ním dobré zkušenosti?
No, všichni ho celkem chválí, mě se po něm ale psi poblili (a to jsou oba fakt popelnice), takže ho neberu.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:35
- Nahlásit
VerčaZ
To je divné...a ostatní ryby jimnevadí? jen ten losos?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:39
- Nahlásit
lidi prosímvás,jak dlouho mám vařit ty kůže? mám to na kostičky a dolejvám vodou,ale nevím jak to má vypadat
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:40
- Nahlásit
makrel
Jo, dávám jim ryby normálně, ale tohle nějak neunesli. Ale třeba byla jenom blbá várka, nevím, já to radši víckrát nebrala. Respektive, dala jsem to dvakrát, protože jsem vzala dvě kila (najednou skrmím kilo) a mělo to právě stejný výsledek.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:07
- Nahlásit
pawLINka
Nene, tohle bylo ve skladu Dolany.
makrel
A co losos? Máte s ním dobré zkušenosti?
Já ho beru od začátku krmení BARFem a jsem naprosto spokojená. Můj pes nerad ryby, kapr sumeček jsem brala jenom jednou a jedl to s odporem. Losos do něj padá bez problémů, dávám ho tedy jen 1x týdně, jednou jsem neměla nic jiného a dala jsem ho asi 3x týdně a to už pes nebyl tak nadšenej. Ale u něj je to fakt tím odporem k rybám. Nestalo se mi, že by losos nějak smrděl nebo byl olezlej, vždycky to bylo fajn maso (s kostmi).
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:11
- Nahlásit
corgi
To je přesně ono , každej je úplně jinej, moje zkušenosti s lososem viz výše a oproti Tvýmu psovi ty moje zase kaprasumečka zblajzli úplně v pohodě.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:17 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit
impact
Normálně tam pujdeš za pánem, nadiktuješ mu, co chceš, on ti vyjede fakturu, zaplatíš, a pak jdete ven k mrazícímu přívěsu, tam otevřeš tašku a on ti do ní nahází, cos chtěla
Maj tam všechno, co na netu a je každý výrobek je o 10% levnější mimo akce (ale to tu už padlo)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:21
- Nahlásit
brezen2008
idi prosímvás,jak dlouho mám vařit ty kůže? mám to na kostičky a dolejvám vodou,ale nevím jak to má vypadat
A jak dlouho je uz varis? jinak ja treba praseci hlavu podlejvam fest, az se rozpada, a pak ve vyvaru udelam rejzi. Jinak davam kuze klidne i syrovy.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:24
- Nahlásit
VerčaZ
moje zkušenosti s lososem viz výše a oproti Tvýmu psovi ty moje zase kaprasumečka zblajzli úplně v pohod
A to je právě to krásný, že můžu všechno vyzkoušet, vidím, jak to psovi jede nebo nejede, jak to stráví nebo nestráví, a podle toho se zařídím. Bože, proč já nezačala dřív
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:30
- Nahlásit
Kůže vařím dokud nejdou přepůlit vařečkou, pak vypnu,ale ještě nechám dojít na plotýnce.
Lososa naši milujou,ale to on všechno, takže i kapra a sumečka, piliny..... .-)
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:32
- Nahlásit
Fifi
hodinu a dělám to tak,že sleju a zas doleju vodu
tak to dělám blbě
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:34
- Nahlásit
brezen2008
Nesleješ tím náhodou i ten právě žádoucí sulcík?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:35
- Nahlásit
brezen2008
Neslívej to, proč to slíváš? Zbavuješ se sulce. Vodu jen dolívej, vyvařuje se
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:35
- Nahlásit
Dekuju Zuzko. Uz se tam docela tesim.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:42
- Nahlásit
impact
A víš, jak se tam dostaneš?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:47
- Nahlásit
Vytisknu si na mapy.cz mapu. Koukla jsem odpolko jen zbezne a vypada to, ze je to v nejakym areale, ni?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:48
- Nahlásit
brezen2008
dělám to tak,že sleju a zas doleju vodu
Si trubicka, ta voda se musi jen dolivat..
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 19:50
- Nahlásit
impact
Jojo, jak vjedeš do toho arálu, tak tam pak uvidíš ten mrazící box
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 20:14
- Nahlásit
dík,tak něco tu je ztoho zbytku a zítra to udělám tak jak říkáte
no jsem trubka
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 22:35
- Nahlásit
makrel, VercaZ
říkám nevím jak dalece je to pravda. Četla jsem to v té knížce
studie švédského institutu prokázala, že konzumování slunečnicového oleje(krome jineho byly pozitivně testovány take bodlakovy olej a olej z kukuricnych klicku) ovlivnuje zmeny v genotypu, které mohou vést ke vzniku rakoviny až přes 50%.
Proč nás nezaráží, že už mnoho let je slun.ol. používan v pokusnych laboratořích u krys jako urychlovac rustu rakovinných nádorů? Takže jsem slunečnicový olej preventivně přestala dávat. Je pravda že se po něm leskne srst ale to mozna i po ostatních.
k té soji je tam napsano sojove produkty a seminka alfalfa ovlivnuji hladinu estrogenu a proto se jimi nesmeji krmit brezi a kojici feny. Krome toho jsou soja, lusteniny,...,které -nepatri na jidelnicek v syrovem stavu
Jenže ono se toho napíše tolik, že pak člověk ani neví co je a co už neni pravda.....
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 07:07
- Nahlásit
Nori
Ponornej mixér mám a mixuju s ním veškerou zeleninu. Když se mixuje něco tvrdšího jako ta mrkev, celer atd, tak je k tomu lepší dát něco šťavnatého jako okurka...jde to pak snadněji.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 07:56
- Nahlásit
Aluli
Přesně, člověk jak to začne číst a studovat, tak se nakonec dozví, že je škodilvé skoro všechno ((
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 08:13
- Nahlásit
Matejka a me tvrdili v prodejne, ze to ponornym nerozmixuju. Tak jsem si koupila se sklenenou miskou a jak misku rozbiju, muzu to cely vyhodit.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 08:55
- Nahlásit
impact
No me v prodejne rekla, ze nevi,ale ze asi jo. Tak jsem si ho radsi nechtela koupit,ale pak mi ho dal pritel, tak jsem to zkusila a jde to. Ze zacatku mi to chvili trvalo nez jsem vychytala, jak to udelat, aby to slo rychle a ted mam nastrouhanou zeleninu na mesic za par mninut. Robot je asi rychlejsi a je s tim min prace, ale nemam na to v kuchyni misto a u ponornyho je rychlejsi myti
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:17
- Nahlásit
asi začnu taky dělat zásobu zeleniny do mrazáku a co jde zamrazit a co nejde?
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:33
- Nahlásit
Ahoj všem tady
Snad nebude vadit, že se mezi vás přidám... Už dlouho vás jen čtu a konečně jsem našla odvahu napsat. Svoje psiska taky krmím masem - do teď jsem to teda střídala s granulkama, ale právě jsem odeslala objednávku na maso z Vetamixu a plním tak svoje předsevzetí, že psiska budou už jen na mase Protože jedna moje psise na mase prospívá výtečně, za to po granulích má spoustu zdravotních problémů.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:53
- Nahlásit
brezen2008
Ja mrazim snad uplne vsechno nebo me ted nenapada co by neslo? Proste to namixuju,narvu do kelimku od jogurtu, sacku a pod a sup s tim do marazaku...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:13
- Nahlásit
mixéři
Já nakonec od Ježíška nedostala robota, ale takový ten sekáček (chopper) - není to takový ten "znáte z teleshoppingu", je to Eta, tak doufám, že vdrží. Píšou tam, že se má zelenina nejdřív pokrájet na kousky 3x3cm, už jsem tam dávala i velké kousky mrkve a je to v pohodě. Může se to buď nakrájet najemno nebo úplně rozšmelcovat na pyré, takže super. Pes má v mrazáku zeleniny, že mu to musí vydržet na půl roku
Dannie
plním tak svoje předsevzetí, že psiska budou už jen na mase
Báječné novoroční předsevzetí, gratuluju
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:38
- Nahlásit
ještě jednou mixér
já jsem všechnu zeleninu strouhala.. už nikdy více!!! byla to pořádné dřina...
Teď právě přemýšlím, jaký robot/mixér koupit... Takže budu ráda za vaše tipy, které jsou fajn a které už máte odzkoušené
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:22
- Nahlásit
brezen2008
No jde všechno,ale z měkký zeleniny po rozmrazení budeš mít sračku. Takže ideál je všechna tvrdší. Já bych na zeleninu potřebovala další mrazák, ten náš 360l nějak nedostačuje
Dannie
Můžu doporučit tenhle Philips, používám ho mi. každý den už tři roky a bez jeiný závady
http://www.zbozi.cz/p35213-philips-hr-7605/?q=phil ips%20hr%207605&sId=&r=hint&order=relevance
|