Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:26
- Nahlásit

Kaccka
Gratuluji k takovému rozhodnutí a přeju spokojenějšího psíka.

Jinak přílohy v létě taky nedávám. Používám je jen na přibrání a na udržení tlustých psů (teď v zimě).

Dej vědět jak pokračuješ.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:27
- Nahlásit

Dáváte někdo jako přílohu kroupy?

Já jsem je včera uvařila se lněným semínkem, přidala jsem zelí, mrkev, řepu a okurek a psíci si pošmákli...
Zkusila jsem to, aby měli změnu...

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:29
- Nahlásit

jana33
flatakova ozkouseny to zatim neni, maso dostaval do ted jen prilezitostne, abych otestovala pripadny prujmy nebo tak neco. Chtela jsem si bejt jistejsi nez zainvestuju do megamrazaku Uvidime jak na tom bude a jestli postupne ubereme nebo ne. Je to silenej akcnak, takze spis asi pribirat nebude.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:31
- Nahlásit

pawLINka
dekuju je to kyselina, byl nadsenej i z granuli, ale maso je prej stejne o tochu lepsi . A nejsem si jista kdo z nas dvou byl rano nadsenejsi

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:35
- Nahlásit

Kaccka
My máme dospěláky na nízkejch dávkách,ale je pravda,že Fanča dostává taky přes půl kila

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:37
- Nahlásit

Se podělím jak jsem přečůrala včera jednoho pséka. Dřív zeleninu nežral - to je pod jeho úroveň. Postupem času se to ale naučil a hezky všechno sežral. V poslední době ale přílohy se zeleninou nežral vůbec. (Dostávají teď opravdu hodně masa, a tak necítí potřebu do sebe ještě něco cpát). Včera jsem se ale naštvala, dostal jen přílohu a šla jsem krmit do vedlejšího kotce - tam jsem dala i maso. Chudák, stál nad miskou a smutně se díval. Bylo mi ho i trochu líto. Ale byla jsem tvrdá a šla jsem krmit do dalšího kotce. Když jsem se vrátila, žral přílohu. Sice se u toho tvářil jak kdyby měl umřít, ale žral. Pak se na to ale vyprdl a jen tak tam seděl. Šla jsem za ním a dávala jsem mu to z ruky. Až to sežral, teprve dostal maso. Jsem si prostě řekla, že to sežere a basta.

Kaccka
A nejsem si jista kdo z nas dvou byl rano nadsenejsi
To znám.
Když chystám nějakou mňamku, tak taky u nich kolikrát sedím a kochám se tím jak hezky papají.

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:43
- Nahlásit

pawLINka
Dáváte někdo jako přílohu kroupy?
sem tam.
Jinak mi přibral ovčák , alergie to sice asi byla, ale ne potravní. Teď jdu pomalu zase vracet zeleninu a možná mu, hadovi, snížim ranní dávku a večer přidám přílohu

Matejka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:44
- Nahlásit

Kaccka
My máme snídaně taky takový, mám velkou kníračku rok a kousek. Ráno dávám kosti nebo jogurt nebo něco podobnýho a večer maso se zeleninou. Přílohy typu rýže, těstoviny nedávám vůbec, jen když mi zbyde něčeho od nás a neni to moc slaný...Psice je v super kondici, na mase je od 9 týdnů dkk 0/0, rozbor krve skvělej

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:51
- Nahlásit

Matejka
Tak to je paradni, gratuluju
Jak casto ma smysl delat rozbor krve? Za cas bych ho taky chtela nechat udelat, jen pro jistotu.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:52
- Nahlásit

pawLINka
to máš dobrý,já to musím elis strouhat,jinak se v tom,alestejně nimrá,čuza jedna malá a to dostává to samé co ostatní,jenom to množství je jiné
Kaccka

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:54
- Nahlásit

Cha cha a když jste krmili granulema, tak jste taky nechali dělat rozbory krve?

Jen mě to zajímá - rozbor je samo plus a když dopadne dobře, tak má člověk další argument proč maso... Ale na druhou stranu - proč při mase rozbor ano a při granulích ne?

A nebo jinak - dělal někdo rozbor krve když krmil granulema a pak když krmil masem? Byl tam rozdíl??? Tohle by mě fakt zajímalo...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 10:54
- Nahlásit

dnes si jdu pro skořábky a příští tejden přivezou prasečí nožky, kůži a zadarmo

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 11:06
- Nahlásit

pawLINka
protoze jsem paranoidni

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 12:43
- Nahlásit

Kaccka
Nevím kolik máš nebo jsi měla psů a jak jsi krmila dřív, ale když krmilas (nebo kdyby krmilas) granulema, tak taky dělalas rozbor?

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 13:02 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

pawLINka
Já ti nevím, u žádného psa jsme nikdy rozbor nedělali, ale kdybych nechala udělat rozbor před 3/4 rokem, tak už se ta slinivka mohla zjistit ( a kdysi u jednoho psa ledviny). Takže já asi už teď budu radši paranoidní.Tím neříkám, že to mají dělat všichni...No jinak nemyslím to tak, že u syrového krev ano a u granulí nee. Jen jsem se poučila, že se z krve dají zjistit chronické nemoci ( ledviny, slinivka, játra) o dost dřív, než se to projeví jinak.Takže možná nějaké kontrolní odběry nemusí být až tak špatný nápad.

Matejka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 13:42
- Nahlásit

pawLINka
Kaccka

Rozbor jsem nechávala dělat jen preventivně, jestli je vše ok. Asi bych ho ani nedělala, kdyby přítel nebyl zdravotní laborant a kamarádka veterinářka - takže komplet gratis A mám to taky jako dobrý argument pro granuláře a jiné veterináře, se kterými se setkávám...

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 13:45
- Nahlásit

pawLINka
tohle je treti pes, ale prvni uplne vlastni, kdy uz mam vic rozumu. Driv jsem to neresila, proste jsem to brala tak, ze granule jsou jistota a pohoda. Po tom co jsem se o to zacala vic zajimat jsme skoncili u masa a i kdybysme byli na granulich, rozbor by probehl, protoze ta jistota ohledne granuli, i kdyz podle me tech nejlepsich co jsem mohla vybrat, je pryc. Chapu, ze to asi vypada divne, ale pro me je krmeni masem porad jeste spis experiment, ucim se za pochodu a lidi co krmi masem moc neznam, vlastne temer zadny, takze rady sbiram kde se da a ten rozbor chci jako potvrzeni toho, ze to delam spravne, pripadne jako voditko co pozmenit.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 13:53
- Nahlásit

Nechtěla jsem, aby to vypadalo, že si myslím, že je špatně dělat rozbor. To ne, je to samozřejmě jistota, jestli je vše ok, nebo není...

Jen mě to zaujalo. V poslední době tady těch rozborů bylo víc, tak mě jen zajímá, jestli byste ten rozbor dělali i kdyby byl pesan na granulích. Většinu to totiž ani nenapadne - vždyť je to kompletní strava atd. atd...
Přitom když se člověk zamyslí, tak jsou grancle monodieta - pokud pes furt dostává ty samé, tak je tam kolikrát jeden druh masa a tak. A to přece nemůže poskytnout psovi vše. Teda může - je to tam dosypaný uměle samozřejmě...

Jsem jen chtěla podotknout, že je vidět, že přestože razíme trend přirozeného krmení, tak jsou tady pořád pochybnosti. (ale ty v nás vyvolávají pouze výrobci a propagátoři granulí)
Sobě taky neděláme krevní testy a nevážíme si denní dávku masa, zeleniny a tak.

Matejka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 14:05
- Nahlásit

pawLINka
No ja se na krevni rozbor chystam sama taky, ale duvodem asi bude zas ten pritel laborant
Jinak s tebou souhlasim, driv jsem se o krmeni psa moc nezajimala. Ted co jsem si poridila svoji vlastni fenu velkyho plemene, tak jsem se snazila vybrat to nejlepsi krmeni (granule), po precteni tun prispevku na diskuzich, slozeni ruznych znacek, atd... jsem dospela k jedinemu a to je maso. Ale porad tu byla trochu nejistota, jestli neco neopomijim a pak ti slavni veterinari, kteri se na me divali, jak na deb..., ze krmim syrovym. A tak kdyz byla moznost rozboru, tak jsem ji rada vyuzila a uz mam v dusi klid a dlasi argumenty pro doporucovani krmeni timto zpusobem

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 14:07
- Nahlásit

pawLINka
chapu jak jsi to myslela A mas pravdu, samozrejme. Ja nemam ani tak neduveru ke krmeni masem jako takovymu (kdyby jo, tak s tim ani nezacnu), ale spis sama k sobe. Preci jen ten pes je zavislej na tom co mu do misky hodim, takze potrebuju nejakej dukaz, ze to delam dobre. Pro svuj klid. A jako argument pro ty co mi to rozmlouvaji to bude taky fajn

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 14:08
- Nahlásit

Matejka
a pak ti slavni veterinari, kteri se na me divali, jak na deb..., ze krmim syrovym
To znám...
U vetů se nebavím o:
krmení, chovu, zlepšování kondice psa, výchově atd atd.
Prostě tam chodím jen se zdravotníma problémama...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 14:10
- Nahlásit

Líbí se mi názor jedné kamarádky (taky psa krmí syrovým, ale fakt dbá i na sebe):
U psa sleduješ co mu dáváš, čteš na co je kterej vitamín a kde ho najdeš, připravuješ se jim s večeřama a sobě namažeš rohlík paštikou a nebo si na něj dáš salám a dojíš to tatrankou.

Bohužel tohle sedí přesně na mě... Jenže u psa se začíná líp. Ten prostě sní co mu dám.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 14:13
- Nahlásit

hmmm, tak ja jsem taky ten rohliko-tatrankovej pripad... ackoliv podle starosti o psa to tak nevypada

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 14:15 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Kaccka
Hm, a v tom je to jádro pudla...
U sebe na to kašlem, protože víme, že tady přežijem i na rohlíkách a na tatrankách, ale pejsánkům vymýšlíme kraviny a děláme jim krevní rozbory... (protože nepřežijí na ničem jiném než na granulích, samozřejmě)

Neříkám, že je to špatně, ale že by nebylo špatné se zamyslet i nad sebou...

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 14:19
- Nahlásit

pawLINka
No co na to rict, mas pravdu...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 14:22
- Nahlásit

Kaccka
Na tohle mě přivedla ta kamarádka - původně začala číst o výživě kvůli psovi a fakt šla do sebe a sama jí zdravě.

Já jsem to zkoušela, ale nikdy to nevydržím dýl jak týden.

Prostě - klobásku bych psovi nikdy nedala, ale sobě ji kliďánko uvařím. A tohle je fakt mazec - to mám jako radši psy než sebe?

Matejka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 14:41
- Nahlásit

pawLINka
A tohle je fakt mazec - to mám jako radši psy než sebe?
No to je jasný, ne

Kaccka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 16:51
- Nahlásit

Tak jsem tu zase s dalsim dotazem. Jak je to s ovocem? Dostalo se ke me totiz dneska sdeleni, ze ovoce a zelenina se nema michat dohromady a k masu se muze pridavat jedine zelenina, ovoce ne. Prijde mi to trochu divny, nejak nemuzu prijit na to proc by to takhle melo byt, proc jako nedat zeleninu a trochu ovoce dohromady... Cukernatost ovoce je mi jasna, ze ma byt vic zeleniny je taky jasny, jen nevim proc by trocha ovoce mela byt na skodu. Co vy na to?

impact
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 16:54
- Nahlásit

Nekde jsem to tady psala. Je to pry kvuli kvaseni nebo tak neco. Zkus pohledat v tomhle tematu.

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 16:55
- Nahlásit

Dávám ovoce k masu, dávám ovoce se zeleninou a pséci se netváří, že by jim to dělalo nějakej problém

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání