| Autor |
Zpráva |
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 21:07 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
makrel
Jsem neználek - ta slinivka je třá geneticky podmíněná, je to nemoc a nebo to jako vznikne, když dáváš moc tuku? To se mi totiž nezdá...
No tak to znamená žádný vepř, žádný vemeno, žádný sádelnatý maso a víc mě snad už nenapadá. Vyřadíš obiloviny (ty stejně nejsou nutné) a vyprdla bych se i na rýži a místo ní bych dala radši zeleninu. Kvůli té vláknině tam možná v těch granclích jsou přidávaný ty vitamíny uměle... Nevím.
Jinak bych sestavila normál jídelníček jak já třá pro toho chronickýho zánětáře - taky dávám co nejmíň tučný věci a bez obilovin...
Jinak nezapomeň na jogurty, tvaroh, třá kozí mlíko jesti máš možnost, vejce, lněný semínko, piv. kvasnice...
Edit: Dobře mi Tom tráví z Vetamixu - hovězí a drůbeží směs... (je to docela dobrý kompromis)
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 21:12
- Nahlásit
pawLINka
Většinou je to genetické onemocnění. Nesprávná strava tomu ale taky prý napomáhá (jenže kdo to může tušit, když je pes rok ok).Vyřadím zatím všechno kromě drůbeže, aspoň na jeden měsíc, ale mám obavy z té zeleniny, ta má totiž hodně vlákniny (rýže loupaná jen 1%).A ještě se taky musí uměle dodávat enzymy.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 21:12
- Nahlásit
brezen2008
Jste šikovná, paní. To se hafíci pomnějou
A co s kůží děláte? Já tím nekrmím, tak vůbec netuším. Uvařit to na sulcík? Ale to by se zas nemuselo krájet na kostičky
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 21:15
- Nahlásit
zuzkaJ
Z kůží vařím sulc, sliju, kůže dám slípkám a sulc psům - a jsou spokojení všichni.
Ale vím že s tím někdo i krmí - je to hodně tučný, tak třá na zakrmení.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 21:35
- Nahlásit
pawLINka
Na sulcík používám nožky nebo hlavu, tak u toho asi zůstanu
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 21:37
- Nahlásit
zuzkaJ
Hlavu zkrmuju syrovou. Je sranda pak nacházet v boudě třá zuby. Jsem prostě masochista...
Jsem myslela že máš kůže a nevíš co s něma, tak jsem napsala co s nima dělám já.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 21:43
- Nahlásit
pawLINka
Nee, já reagovala, že brezen2008 má 12 kg kůží, tak co s tím dělá
Hlavu jsem měla jen jednou, respektive půlku. Jsem ju uvařila, vytáhla z hrnca, aby vychladla a než jsem se vrátila, tata jí stačil obrat pro sebe
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 21:46
- Nahlásit
zuzkaJ
Haha, hlavně že si taťka pochutnal. Ale tak z hlavy se dělají tlačenky normálně, tak proč ne... Já teda na takový mňamky nejsem...
A z vařené bych se asi poblinkala. Stačí ji dávat psům třá rozseklou na půl.
Nee, já reagovala, že brezen2008 má 12 kg kůží,
Aháá, já to zpětně nečetla.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 22:39
- Nahlásit
makrel
sója(takže bych rekla ze asi aj olej) a slunečnicovy olej pry nejsou pro psy moc vhodne .... ale jak daleko to je pravda netusim
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 09:38
- Nahlásit
Aluli
lunečnicovy olej pry nejsou pro psy moc vhodne
Jééé a mě zase říkalo spoustu pejskařů, že slunečnicový olej je úplně super, hlavně na srst, takže ho psům dávám. Tyjo, tak já nevím.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 09:42
- Nahlásit
Aluli
Sója ne, ale olej prý nevadí. Ale budu se snažit radši vyhýbat všemu ze soji. O slunečnici nevím.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 11:20 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit
pawLINka
Já mám teda doma problém spíše s dědou. Donesu domů pytel nožiček a děda už se olizuje, že bude polívka To stejný u kostí. Jednou protože jsem neměla nic na ražáku jsem poprosila babičku, ať koupí feňule v obchodu srdíčko. Takže ze srdíčka děda udělal polívku, srdíčko na paprice a feňule kousek jen kousíček k večeři Musím si dávat pozor, aby nenašel maso z Vetamixu, to by feňule neměla co žrát
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:55
- Nahlásit
zuzkaJ
no včera jsem to nakrájela na kostičky a dneska něco už vařím,bo mi bylo řečeno že je z toho ten sulčík,takže 10kg ted vařím,na etapy a 2kg jsem nechala v sáčku a dnes jsem dávala při cvičení za odměnu a jak dastík šlapak,jak jindy
jinak tu hlavu jsem musela uvařit,bo v bytě jsem nechtěla nacházet kostičky
alepracečí nožku dastík zblajzne celou
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 16:34
- Nahlásit
Žencký neblbněnte, co může být špatnýho na slunečnicovým oleji? Dyk ho jíte taky
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 16:36
- Nahlásit
pawLINka
no právě
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 16:56
- Nahlásit
Pls Vás, máte někdo ponorný mixer? Dá se s ním rozmixovat zelenina ze sáčku a salát? S bráchou jsme chtěli koupit na vánoce mamce kychyňského robota, tak to šel brácha koupit a donesl ruční a ponorný mixer... No pošlete chlapa do obchodu Jsem byla nas*aná...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 17:02
- Nahlásit
Nori
A proč ho nevrátíte,nevyměníte? Jinak zeleninu ze sáčku a salát to vezme, to je měkký,ale třeba syrovou nakrájenou mrkev,celer podle mě ne
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 17:17
- Nahlásit
pawLINka
Gratulace k mrazaku, ja ted skoncila s rozmrazovanim boxu. Centak ledu po obvodu ubere sakra na objemu, se to ani nezdalo predtim. Chudak, ted si slastne prede a tesi se na zitrejsi vetamiks - snad budou mit vse.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 17:24
- Nahlásit
Fifi
Děkuji za gratulaci.
A gratuluji k odmražení
Nám došel Vetamix dnes a neměli kuřecí žaludky a hovězí jazyk. Jinak to dorazilo v pohodě a dokonce mi pan řidič dovezl 2 kg masa, co mi posledně zapomněl vyložit...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 17:29
- Nahlásit
pawLINka
Nemaj zaludky, skelety a budu rada, kdyz budou 5 kg hovezi sisky a kaprsumec. Tak mi to bylo receno vcera.
A gratuluji k odmražení
No je fakt k cemu, porad se tam neco valelo, pridavalo se, ale ted jsem si rekla NE. Uz to byla potreba, zajimavy, ze z nej byly nejvic citit ryby, to je smrad fakt neznicitelnej.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 17:30
- Nahlásit
Mate nekdo zkusenost s tou prodejnou v Olomouci? Chystam se tam po vyplate s kamoskou pro velkej nakup. Co neuskladnim u sebe, uskladnim u ni. Bozi, fakt.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 17:36
- Nahlásit
impact
Tak máš to to samý jak když si to objednáš. Jen tam máš tuším slevu 5% (?)
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:00
- Nahlásit
Nori
Já tím zeleninu někdy mixuju, když chci aby sežrali něco, co jim nejede. Mixuju s tím salát, kapustu, papriku atd. Ale že by to šlo kdovíjak to ne. Vždycky do toho nakrájím něco mokrého - okurku nebo rajče, to jde líp. Mrkev, celer, petžel jsem tím nemixovala.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:16
- Nahlásit
Paw a maj tam stejnej sortiment jak v eshopu?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:17
- Nahlásit
impact
Jo, je to sklad, ze kterýho to rozváží. Co jinýho by tam měli než maso?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:18
- Nahlásit
Já včera nakoupila Vetamix a neměli hřbety, žaludky, hovězí šišky normoš byly, ale já beru 2kg, ne 5kg. Jinak teda pán byl nějakej divnej, trvalo mu to všechno skoro hodinu, takže jsme ze skladu odcházeli hezky dlouho po zavírací hodině. Křídla mají být zlevněná na 17Kč, ale k tomu pánovi ta informace asi ještě nedorazila, takže jsem platila o nějakých 80Kč víc, než jsem měla spočteno z domova. Plus taky byla dražší trachea (brala jsem rovnou 1kg), což v ceníku ani v eshopu není. Když jsem se podivila, že na webu je pořád ještě ceník červnový, tak pán jenom mávnul rukou a sčítal dál. No jo, holt není pán z vetamixu jako pán z vetamixu...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:23
- Nahlásit
corgi
O slevněných křídlech nic nevím... Brala jsem je za normál cenu a žádná akce mi na ně mejlem nepřišla.
Přišlo mi jen, že je v akci to nové kuře mleté - 2 + 1 zdarma. Tak se mi 9 kousků už válí v mrožáku.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:26
- Nahlásit
pawLINka
žádná akce mi na ně mejlem nepřišla.
Nejde o akci, jsou zlevněná na 17Kč jako kompenzace za to, že už nebudou hřbety. Kuře mleté jsem ještě nezkoušela, pak dej vědět, jestli nezacpávalo (chtěla bych ho dávat i koťatům).
Měli tam ve skladu Mlsíky a Fíky po 7Kč za kus, plné bedny - byly to takové ty ušpiněné kousky, ale jinak OK. Takže kdyby někdo potřeboval, maj je tam
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:29
- Nahlásit
corgi
A to jako v Olomouci?
Já dnes kupovala 16 fíků a mlsíků za normál cenu.
No já doufám, že to kuře ucpávat nebude - pokud je to vážně pomleté celé kuře, tak by to mělo být OK. Nevím, vyzkouším. Udělám zítra z chudáka Toma pokusného králíka.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:31
- Nahlásit
A co losos? Máte s ním dobré zkušenosti?
|