| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2010 21:06
- Nahlásit
pawLINka
No hodně a mělo to takovou hnusnou nafouklou konzistenci-už to poznám, jak to vypadá
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2010 21:08
- Nahlásit
makrel
To je blbý... Zvlášť když dostává už delší dobu to samý...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2010 21:10
- Nahlásit
pawLINka
Mám dojem, že to může být tím, že jsem mu včera v jednom jídle dala víc masa, došla mi uvařená rýže. Oni na těch cizích stránkách varujou, že každá malinkatá změna, i pár gramů se může ze začátku projevit, že stabilizace trvá i rok, tak asi maj pravdu.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2010 21:11
- Nahlásit
makrel
Tak tohle je fakt mazec...
Obdivuju tě, většina lidí by to už dávno vzdala a dávala granule... Otázkou ovšem je, jestli by na nich prospíval...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2010 21:12
- Nahlásit
pawLINka
Ono kdyby je žral, tak bych je možná i dávala
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2010 21:13
- Nahlásit
makrel
Ono kdyby je žral, tak bych je možná i dávala
Hlad by ho donutil
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2010 21:15
- Nahlásit
pawLINkaJo, to jsem si taky myslela, ale zobal jen tak aby neumřel hladem a to je krmení na nic, zhubl za dva týdny kilo.Takže jsme se vydali jinou cestou. Až najdu ten poměr, co mu sedí, tak to bude ok. Však to znáš od Toma, že?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2010 21:17
- Nahlásit
makrel
Jj, znám to moc dobře, ale je to pořád jen slabej odvar toho tvýho psíka. Ale držím palce a věřím, že to vychytáš a bude to v pohodě.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2010 21:22
- Nahlásit
pawLINka
no myslím, že to taky není žádný med, hledat z čeho se nepo...Nic jiného nám nezbývá, než pomalinku zkoušet.Ráno je rozhodující, co z něj vypadne jsem si vzpomněla, že pes co jsme ho měli kdysi se taky posr... ze všeho, takže žral celý život jen rýži a netučné maso. Tenkrát se to ještě nějak moc neřešilo, ani krev mu nebrali a dožil se 13 nebo 14 let (nevíme kolik měl). Takže na rýži a kuřecím se dá žít
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2010 07:32
- Nahlásit
Psová měla k večeři: dršťky se zeleninou (okurka, paprika, rajče, ředkev, salát atd...) s trochou oleje a řas. Míchala jsem to za pečlivého dohledu a neúnavného povzbuzování kňouráním od psice a když jsem to položila na zem, tak to v ní bylo snad za 10 s a pak čuměla u misky jakože přídavek
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:13
- Nahlásit
Včera jsem dala Tomovi hovězí s droby z Vetamixu, frfňal se v tom pěkně dlouho, ale sežral to. Šla jsem se osprchovat a ten degen to celý vygrcl! A na koberec. Samozřejmě.
Dělala jsem, že to nevidím, abych negrcla taky a nechala jsem ho to zase zpátky sežrat. Jen jsem doufala, že to zase neskončí na koberci.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:23
- Nahlásit
jsem si obědnala z vetamixu ty držky na zkoušku,jsem zvědavá
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:30
- Nahlásit
pawLINka
Ahoj a jak jste dopadli? Nepo...l se? U nás se to zvracení objevuje už čím dál méně
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:31
- Nahlásit
Na foru Vetamixu někdo nadnesl, že by do nabídky mohli zařadit i velké hovězí kosti. Takže pokud máte zájem, přidejte se do diskuze taky
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:32
- Nahlásit
Nori
Nevím po čem myslíš? Naposled jsem čekala jestli se posere z toho, že jsem mu dala kroupy. Ale neposral. Na druhou stranu to ani nestrávil - jak to vešlo, tak to vyšlo...
Tom právě normálně nezvrací... Nevím proč mu to nesedlo...
A dáváš mu už všechno?
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:39
- Nahlásit
pawLINka
Myslela jsem hovězí s droby...
Ovoce zatím ne, jednou měl nějaké hovězí s jabkem, takže jabko asi nesedí, ale s kuřecím je to ok a to mu chutná
Ale je to vybírač, když jsem mu dávala zeleninku, vločky, bilinky a kuř. žaludky, tak si vybral jen ty žaludky... Tak tu přílohu dostane večer ke kaprovi+sumeček
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:42
- Nahlásit
Tak jsem si sehnala mrazák a budu vobjednávat z vetamixu. Postupně tak přejdu na syrovou stravu. Ste mě tak trochu překecali, no.
Tak se chci zeptat, jak hlídáte, aby měl pes dost vitamínů a všeho, co je třeba, hlavně klouby a srst je u nás priorita, páč je to přece jen těžší plemeno.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:42
- Nahlásit
Nori
Jo táák, tak teď dostal hovězí s droby už podruhé a v pohodě. Takže jsem ráda.
Ale je to vybírač, když jsem mu dávala zeleninku, vločky, bilinky a kuř. žaludky, tak si vybral jen ty žaludky..
Tak to je pes a ne popelnice, no. Většina mých psů jsou popelnice - na jednu stranu je to dobré, pač sežerou zeleninu a všechno co jim dám, ale na druhou stranu slíznou taky kdejaké hovno a všechno možné na procházce..
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:43 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Hurááá, hurááá!!!
Já osobně přidávám jen Roboran (nebo Plastin) a pivovarské kvasnice... V prvním jsou vitamíny a minerály a kvasnice na srst.
Jinak na srst vařím i lněné semínko...
Na klouby sulc z vepřových nožiček a nebo nožky syrové..
Edit: A jinak dávám všechno možné i nemožné. Snažím se, aby měli stravu pestrou - dávám různé druhy masa, ne jen libové, ale i třá pajšl, kosti, různé ryby, různou zeleninu, vejce, mléčné výrobky. Nemají všechno každý den, ale snažím se, abych toho třá v průběhu měsíce vystřídala co nejvíc...
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:46
- Nahlásit
pawLINka
Nožky dávám pořád i teď, ale nějaký ty chondra radši budu přidávat, aby se něco nestalo, páč obě budou ve velké zátěži.
Není v roboranu karoten?
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:47 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
pawLINka
Tak to je fajn
Já dělám v třísměném provozu, takže mu dělám jedno jídlo ze dvou. A teď mi taťka řekl, že některý den kadil 5x... takže něco bylo špatně
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:48
- Nahlásit
Už jsem objednala od vetamixu 50 kg. Vzala jsem od každého něco, abych to vyzkoušela a uvidím, co jim bude nejvíc sedět a chutnat, i když jsou to popelnice, takže myslím, že sežerou cokoliv. Teď mám doma ještě pro každou 2 pytle granulí, takže to začnu míchat, budu krmit 2x denně a jednou to budou grancle a jednou maso.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:50 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Nori
Já krmím pořád jednou denně...
Pavlina Moravcova
Chondra dávám taky, podle mě toho tolik v té stravě nedostanou...
A s tím karotenem v roboranu ti neporadím. Já mám většinu psů zrzavou, a tak mi to nevadí. Zkus pohledat složení na netu..
Edit: Tak dej vědět jak ti to dojde s čím budeš a nebudeš spokojená...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:54
- Nahlásit
pawLINka
Nevím zda by vydržel, maso dáváš večer? A třeba snídaně je u vás jaká? Rohlík, jogurt, tvaroh?
Nevím, jestli to má význám, ale v něm to tak vrzne, pískne, jak u člověka...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 10:57
- Nahlásit
Nori
Já krmím jenom večer. Ráno není čas... Takže pesani dostanou maso, někdy k tomu kozí mléko nebo třá tvaroh a tak...
Nevím, jestli to má význám, ale v něm to tak vrzne, pískne, jak u člověka...
Nechápu
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 11:02
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Možná to znáš, ale kdyžtak to sem dám. Dobré články mají o krmení masem na těchto stránkách (v pravém sloupečku - je tam toho hodně) http://www.manwe.eu/
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 11:19
- Nahlásit
Tak my dospělákům vitamíny nedáváme, myslím,že to při pestrý stravě není potřeba.Dávám jen mladošce,ale to je spíš ž teď pro pocit a už s tím budu končit, období překotnýho růstu má za sebou. A krmíme dvakrát denně, mlaďošku ještě třikrát
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 11:28
- Nahlásit
pawLINka
To se těžko vysvětluje, takové to šplouchnutí asi ze střev, kamarádka mi říkala, že je to pohyb plynu ve střevech...
Dáváš Tomovi nějaké šušené pochoutky? Maso, vnitřnosti, kosti...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 11:32
- Nahlásit
Nori
Sušené kosti ne - k tomu nemám důvěru - jsem u něj opatrná i s normálníma kostma a na sušené bych si netroufla... Ale třá sušené uši, střívka, penis a tak to mu dávám, má to rád. Ale jen občas, protože jsem někde četla, že to taky může způsobovat trávicí potíže... Takže mu to dávám fakt jen někdy, když je hodný. (a to on moc často není...)
To se těžko vysvětluje, takové to šplouchnutí asi ze střev, kamarádka mi říkala, že je to pohyb plynu ve střevech..
Tak to sice nevím o co jde, ale Tomovi v báchoře hučí pořád - pořád tam má nějaké pochody.
Když byl na granulích, tak mu odpoledne vždycky už hrozně v břichu kručelo. Granule jím prošly rychle a nic z nich neměl, tak měl hlad. Teď už tohle nepozoruju...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 11:37 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
pawLINka
Tak to jsme doma kručení, hučení = to je ono
Tak jestli to bude z hladu, tak proto dávám i přílohu, aby se zasytil. Mám se tím kručením znepokojovat nebo jen přidat jídla, když on dneska vybral jen ty žaludky pozdeji dostal ještě stehno.
|