Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 18:35 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

makrel
Beru stehna skoro pořád, zatím je měli vždycky, bez problémů (ale já to beru přímo na prodejně - i když pokud to mají tam, měli by to mít i na rozvoz, ne?). K tomu tuku v žaludcích - asi to moc tučný nebude, ne?
edit: našla jsem si na netu tabulku nutričních hodnot, kde je uvedeno, že dršťky mají 1,7% tuku, tak to bude snad podobný...

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 18:37
- Nahlásit

corgi
Já si taky myslím, že to nebude mít víc jak 10g/100g, když srdce mají 7,92g a ty mi připadají o dost tučnější

Nori
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 18:38
- Nahlásit

makrel
K těm žaludkům, měla jsem je pokaždé co jsme objednali, ale momentálně jsou vyprodané. Je to pěkná svalovina a něco bílého tam je, takže stačí odřezat?

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 18:40
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Dam ti vedet, vozili vzdy ve ct.

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 18:41
- Nahlásit

makrel
že to nebude mít víc jak 10g/100g
To určitě ne, 10% má vemeno

Nori
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 19:17
- Nahlásit

corgi
Hřbety koupíš jako polévkovou směs, ne?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 19:32
- Nahlásit

Právě mi strejda oznámil, že bude porážet hodně starou krávu, a jelikož na jatkách by za ni dostal kulový, slíbil mi 100 kg masa zadarmo. To se holky pomějou.

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 19:33
- Nahlásit

Nori
No to asi budu muset - holt když pojedu do supermarketu pro tu řepu...

Aluli
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 22:06 - Změnil/a: Aluli
- Nahlásit

:-D stou řepou ...dávám ji taky obcas syrovou. Chrání před rakovinou, působí na krvetvorbu,odkyseluje žaludek,rozpouští tuk v krvi, chrani pred volnymi radikaly a posiluje imunitní system. Syrova je nejhodnotnejsi a proto se pouziva do pri syrove diety.ALE problem u ni je ze podobne jako spenat v sobe uklada ze zeme nitrat a proto by se mela krmit zridkaa (zaroven do stravy davat vice vit C. Kys. šťavelová váže vápník což může podporovat vznik žlučových kamenu)ale varena blansirovana nebo nalozena je neskodna a chutna .....

to je v jedne "chytre" knizce BARF -ZDRAVÁ VÝŽIVA PRO PSA
podle mě není uplně tak hrozná je v ní popsáno spoustu ovoce a zeleniny čím psovi prospíva atd, ale některé věci brat s rezervou jak už tady někdo řekl

blanšírovaní - přeletí (spaření) vřelou vodou - to nevím jak by se dalo provést u celé řepy

Aluli
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 22:09
- Nahlásit

corgi
sezenes v pohode ja koupila v kaufu (1kg kolem 3kc) byla v akci tak sem si koupila 3ks -nevěděla jsem jestli ji bude dlabat tak at to pak zbytečně nevyhazuju.... a platila jsem 60 haliru

impact
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 10:59
- Nahlásit

Davate nekdo psum houby?

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 11:04
- Nahlásit

impact
Davate nekdo psum houby?
dávám je jen s mraženou zeleninou, kupuju i tu čínskou, kde sem tam nějaká houba je, tak je z toho nevytahuju.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 14:03
- Nahlásit

tak jsem šla okolo našeho řeznictví a paní na mě zatukala,at jdu dovnitř,tak jsem šlaa říkala : heledte co máme,chcete? já ihned 10 nebo 15kg jestli máte a ona,že se podívá,ale že tedy jo
no měli tam za 10kč kilo vepřovejch kůží ,tak mám doma přes 12 kg kůží a ted jdu brousit nůž a nakrájet kousky

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 14:17
- Nahlásit

brezen2008
brousit nůž a nakrájet kousky
Bacha na prsty

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 14:30
- Nahlásit

Nori
Hřbety koupíš jako polévkovou směs, ne?
no pro moji smečku je polévková směs celkem někde jinde, tady ji neseženu pod dvacku,i více, hřbety jsem měla za třináct kaček ve skladu, tak mě celkem na.rali. A vzhledem k tomu, že jsem ve Vetamixu brala jen drůbež, tak asi naposledy...

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 16:08
- Nahlásit

Aluli
odkyseluje žaludek
Proč mi to nikdo neřek dřííííííííív!!!! Jedu pro řepu...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 16:45
- Nahlásit

zuzkaJ
to se nedá dělat
mám půlku a mám toho plné zuby

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 17:37
- Nahlásit

Tss, jsem díky vám objevila Emeriku. Psékům dávám běžně červenou řepu, pač si ji pěstuju na zahrádce, tak mám zásoby, ale dávat krmnou, které mám plný sklep (pro ovce, kozy, slípky atd...) mě nenapadlo. Fakt frajerka

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 17:38
- Nahlásit

A ináč - huž jsem to psala i jinde, ale mám děsnou radost. Včera jsme koupili psékům nový pultový mražák. (starej fůůůrt mrazil a mrazil)
Původní cena 12500 a byl slevněnej na 8000. Velikost 280 litrů.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 18:06
- Nahlásit

Sorry, že s tím zase otravuju, ale hledám ještě další nápady na dobře stravitelné potraviny pro nemocného psa. Máte někdo taky psa se špatným trávením, i z jiných důvodů, než je slinivka a co dáváte?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 18:25
- Nahlásit

makrel
Mám psa s chronickým zánětem tlustého střeva. Co krmím masem, tak jsem vypozorovala, že je asi alergický na nějaké obiloviny (mazec na to, že byl 7 let krmený granulema)

Dobře tráví - kuřecí srdíčka, krky, křídla, hřbety (ty jen v omezeném množství, protože se hodně ucpává), žaludky. Hovězí hrubomleté z vetamixu taky super, domácí kozlí svalovina taky naprosto bez problémů.

Totálně se zasral po dršťkách, když dostane větší množsví ryb (v malém množství k jinému masu to snese), taky se posral z těstovin, ovesných vloček. No je toho víc, ale teď si nemůžu vzpomenout. Jenže jde o to, jestli ti to k něčemu bude...

Jinak hoď sem složení těch granclí pro psy nemocné na tu slinivku - dá se z toho teoreticky vyjít. Jaký druh masa tam je?

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 18:29
- Nahlásit

brezen2008
vydrž prďka vydrž, hafani budou mít mňamku

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 18:31
- Nahlásit

pawLINka
Je v nich jehněčí nebo drůbež, rýže, vejce, v některých dokonce obiloviny, které by tam asi moc být neměly.Granule nežere a pokud to nebude úplně nutné, tak mu je dávat nechci. Proto hledám praktické zkušenosti. Díky moc za ty tvoje. Jinak to že ti netráví obiloviny jen potvrzuje to, že asi nejsou pro psy ideální, teda pro ty co mají problémy. Rýže ok? Jinak slinivkáři co jsem tak četla jsou na tom dost podobně s dietama jako ti se střevem

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 18:37
- Nahlásit

A další můj nový poznatek: Je xxx druhů granulí, které jsou označované jako lehce stravitelné,pro psy se špatným trávením, alergiema apod. a zvláštní je, že pokaždé obsahujou něco jiného-beru rýži a samotné brambory, ale mix: brambory, oves, ječmen mi teda extra dietní nepřipadá. A pak se v tom má člověk vyznat . Zvlášť když to tam naflákají všechno. Jak pak mám zjistit co mu sedí?????

impact
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:58
- Nahlásit

Ja chci mrazak. Uz par dni krmim Vetamiksem od Bambule a to je takova krasa. Ja to chci domu a mooooooc.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:06
- Nahlásit

zuzkaJ
HOTOVO
ale je toho skoro celej mrazák

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:08
- Nahlásit

impact
Tak ber společný odběr s někým a to uskladníš, ne?

A nebo si mrazák kup.

makrel
Rýži mi tráví bez problémů, brambory jsem mu nedávala. Taky je zajímavé, že mu nedělají problémy extrudované těstoviny...

Hoď sem nějaký složení těch extra granclí pro slinivkáře. By mě zajímalo jak moc se to liší od normál složení. Hlavně když píšeš, že je v každých něco jiného.

Co pesanovi teda dáváš?

A jinak bych to zkusila jak já - dávat jeden druh masa a čekat co to udělá. Z čeho se posere, už prostě nedávám. Když má z něčeho průjem, tak minimálně týden dostává osvědčená jídla, aby se zase dal do normálu. Je to sice blbý způsob, ale jak jinak...
Zatím jsem u něj taky nevyzkoušela všechno. Teď jsem z vetamixu objednala třá hovězí s droby. Na to jsem zvědavá. Holý vnitřnosti typu játra, ledvinky (co dávám ostatním psům běžně) si prostě netroufnu mu dát, ale takhle mi to možná stráví. No uvidím. Protože granule už nedostane. Celý život má chudák trávicí problémy. A jak jsem psala - když teď dostal granule, tak měl šílený problémy - krvavý průjem, prdy...

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:17
- Nahlásit

pawLINka
jehněčí maso, zlomková rýže, sojový olej, chlorid draselný, cholin chlorid, vitamin A, vitamin D3, Vitamin E (a-tokoferol), síran železnatý monohydrát, síran hořečnatý monohydrát, síran zinečnatý monohydrát, niacinamid, pantotenan vápenatý, bis (uhličitan) kobaltnatý monohydrát, síran měďnatý monohydrát, vitamin B2, vitamin B1, vitamin B6, biotin, kyselina listová, seleničitan sodný, vitamin B12 prášková celulóza, slunečnicový olej

nebo

Kuřecí maso, kukuřičný šrot, rýžová mouka, kuře, kuřecí tuk, sušená řepa, kuřecí vnitřnosti, sušené vejce, rybí olej, sušené kvasnice, fruktooligosacharidy, chlorid sodný, lněné semínko, chlorid draselný, DL-methionin

Obiloviny, vejce a výrobky z vajec, ryby a výrobky z ryb, hydrolyzovaný drůbeží protein, cukr, minerálie, oleje a tuky, celulóza v prášku, Plantago-semena (lusky Plantago psyllium). Neobsahuje žádná umělá barviva nebo aromatické látky.

Obsah živin ve 100 g:

proteiny 25g
tuk 13g
vláknina 1g
popel 5g
vápník 1.19g
fosfor 0.85g
měď (síran měďnatý) 1.02mg
vitamin A 847 MJ
vitamin D 85 MJ
vitamin E 24mg
Velmi dobře stravitelné složky: rýže, vejce, rybí moučka, kukuřice, hydrolyzovaný drůbeží protein, cukr, živočišný tuk
Antioxidant: BHT (E 321)

a ještě třeba:
Ryby a rybí deriváty (bílé ryby), maso a živočišné deriváty (ledviny, plíce), obiloviny (rýže, kukuřice), minerální látky, oleje a tuky.

Průměrné složení krmiva pro psy Royal Canin VD Digestive Low Fat:
Bílkoviny 33,8%
Tuky 6,9%
Bezdusíkaté látky (sacharidy) 51%
Hrubá vláknina 2,41%
Metabolizovatelná energie* 401 kcal/kg
Esenciální mastné kyseliny 2,69%
Vápník 1,24%
Fosfor 1,17%

Ty další už nevím, jaké byly, ale byly doporučovány taky jako diety na slinivku různými doktory a tam byly ty brambory, nebo brambory + něco.

Jinak já jsem teď začala na kuřecích stehnech bez kůže s rýží a po pár dnech uvidím, co to udělá.Asi pak půjdeme i na krev, abych měla jistotu.Projevilo se to u něj až po roce.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:47 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

makrel
Tak to složení teda nic moc - myšleno tak, že třá v tom prvním jsou všechny vitamíny dodávány asi uměle.
Jinak tam není fakt nic extra. A hlavně podle toho složení vidíš, že tam není nic, co bys sama nemohla dávat...
Jsou tam hodně vnitřnosti - v normál granulích to tak nebývá vypsaný.

Prostě - z toho složení mi nevyplývá žádný extra omezení. Prostě maso, vnitřnosti, zelenina, nějaký ten vitamín, vejce, rýže - a máš to to samý co v granclích jen za menší peníze...

Jak dlouho dáváš maso?

Na krev nemá cenu chodit dřív než třá za pár měsíců..

Jinak mě ještě zajímá - co ti vet řekl - jaký omezení teda tvůj pes má? Co nesmí nebo co by naopak měl žrát?

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:50
- Nahlásit

pawLINka
Masem jsem krmila hned jak jsem si ho vzala, ale asi měl moc tuku nebo nevím, že se ta slinivka rozjela. Měsíc byl na granulích a konzervách, teda spíš moc nežral, než žral, teď jsme najeli znovu na to maso, od neděle.Podle chytrých článků musíme hlídat tuk ( míň než 10%, vlákninu, pod 3 %) a pokud možno bez obilovin, kromě té rýža. Tak snad to nějak půjde.

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání