Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:19
- Nahlásit

VerčaZ

co se vemena týká, přijde mi spíše objektivní....

mně to neva, ale doma prskaj, co je to za smrad...

vlkXY
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:31
- Nahlásit

ahaaa tak mě smrsd nevadí a feňuli asik taky ne

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:54
- Nahlásit

Teda nevim, ale mně se nezdá, že by vemeno smrdělo. Akorát když ho dám po ránu na teplou plotnu trochu ohřát, tak to kuchyní mírně zavane, ale asi už jsem nějak obrněná nebo co...

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 16:09
- Nahlásit

corgi

Cože, ty ho dáváš ohřát? To bych asi nepřežila, mě to fakt smrdí dost.

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 16:28
- Nahlásit

VerčaZ
Nu ty jo, tak teď si připadám fakt divně, mám totiž neobyčejně dobrý čich. A to jako beze srandy! Ale to vemeno mi fakt smrdí mnohem mnohem míň než zelený dršťky nebo trochu jetý drůbeží. Má takový jemně nakysle mléčný aroma, to jo, ale nesmrdí mi ani trochu Třeba jsem v minulým životě byla pěkná kravka.......

vlkXY
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 16:30
- Nahlásit

dáváte psovi maso i když smrdí - zkažením
trochu jetý drůbeží

Aluli
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 16:36
- Nahlásit

vlkXY
trochu ,,jetý" maso dle mého nevadí, v přírodě vlci taky kolikrat sezereou zdechlinu a to je dle mého horší ,.... ale hodne smradlave a zkazene nedavam preventivně.

leila
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 20:12
- Nahlásit

lidí, zase budu trochu otravovat..
co dáváte bafanům a jak za pamlsky? Malá, když je na mase - granule zná fakt jen letmo, je v tomhle hodně nimravá - tře za piškot pracuje neochotněji než za párky, sýr apod... - jenže je to ještě štěndo a když máme "párkový den" tak zkrmím tři párky na pamlscích a malá po tom docela brutáně přibírá - dávku masa a zeleniny ji nechci nějak snižovat páč je přece jen ještě ve vývoji...

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 20:19
- Nahlásit

leila
My střídáme, pes je hrozně vybíravej a navíc po týdnu přestane jíst to, po čem by se byl předtím ubil. Takže sušené plíce, psí piškoty, měkký salám, tvrdý sýr, pečené játroví (recept odtud), občas dojde na syreček. Ráda bych i sušené dršťky, ale nemůžu je sehnat. Pokud má psice problém s přibíráním, řešila bych to ukrojením z denní dávky masa - např. ve středu má mít k večeři drůbeží maso, tak třetinu uberu, uvařim, nakrájim a vezmu odpoledne na procházku. Tímpádem nepřibyde k denní dávce nic, psice jí jen sní na pokračování

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 20:32 - Změnil/a: VerčaZ
- Nahlásit

Já dávám normálně piškoty nebo frolíky a když chci aby byly ňamky extra dobrý - při klikru a při obedienci - tak mám vařený maso, vařený drůbeží žaludky, vyjímečně sýr nebo párek. Maso a žaludky koupím ve větším množství, uvařím, nakrájím na kousky, naporcuju a šupnu do mrazáku. Pak už to jenom vyndám a nechám rozmrazit a používám. Jo a maso a žaludky, když je beru hned po uvaření, tak je ještě trošku osuším v troubě, aby to nebylo v kapse nebo v pamlskovníku mokrý.

leila
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 20:38
- Nahlásit

corgi
no malá není nějak vybíravá akorád za něco maká lépe, rychlej a radši než za něco jiného - teda nejlépe maká na balónek, ale to až na naučené povely páč je strašně divoká, a když něco učím, přece jen potřebuji trošku té soustředěnosti každopádně díky za radu - nechci nic zbabrat, přece jen je to ještě miminko - játrové sušenky vyzkoušíme - poslala jsem otce pro kilo plic a donesl kilo jater od pošváře tož je alspoň využiju

vlkXY
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:42
- Nahlásit

dotaz když vám rafák nesežere všechno skladujete to do druhého dne?

Tutuli
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:45
- Nahlásit

vlkXY
nesežere všechno
To neznám, ani u jednoho psa, máme opačný problém, fena je neustále hladová, doslova nám hraje scény, že umírá hlady

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:48
- Nahlásit

vlkXY
No tak to se mi často nestává Stane se mi to u kostí - pes si zahrabe, nebo okouše a pak se ještě zbytek venku válí. Nechám to bejt (i když to je třeba masová kost a on jí pak žere obalenou hlínou, když jí vyhrabe). Včera si do sněhu zahrabal kus syrové plíce, to taky nechám na pokoji. Samozřejmě pokud by se mi stalo, že mu dám lososa nebo kapra a on půlku nechá v misce (nemá ryby rád), tak chvíli počkám, třeba do odpoledne, a pak to vyhodím. Nutit ho nemá cenu. V létě bych to likvidovala ihned - mouchy. Ovšem mně se to ještě nestalo, že by vyloženě nechal, od té doby co jí maso I toho kapra a lososa nakonec sežere, sice s odporem, ale sežere

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:50
- Nahlásit

Tutuli
Dobrý večír, paní kolegyně No jo, corgi se nezapřou. Ale na granulích se mi to stávalo! Pes holt poznal dřív než já, co je jenom šrot...

vlkXY
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:51
- Nahlásit

no já mám problém ten, že keště pořádně neodhadnu dávku a pak mi toho trochu zbyde a navíc mi teď pes drobet stonal a nemá chuť k jídlu

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:54
- Nahlásit

vlkXY
Tak tam bych asi soudila selským rozumem - trochu jetý nevadí, pokud k tomu neměly přístup mouchy. Takže když to zbyde a nesmrdí, dala bych to hned do lednice (jestli máš zásuvku na čerstvé potraviny, tak tam) a druhý den to zkusila.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:55
- Nahlásit

corgi
Taktéž zdravím
No nám se to nestalo ani na granulích, ta malá je fakt neskutečná popelnice. Apol je na tom podobně. Jediná Žaneta žere normálně, ale u ní je to dané tím, co si prožila jako štěně, u ní jsme rádi, že je taková jaká je, neměla to vůbec jednoduché. Od té doby, co je u nás, je v pohodě.

leila
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:55
- Nahlásit

vlkXY
tak to taky neznám, malá sežere všechno a když neodhadnu dávku, tak to takyy sežere a pak chodí jak koule nekdy by ji neuskodilo kusu sebezachovy

leila
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:57
- Nahlásit

corgi Tutuli
Hlásím , pokud to tedy nevíte, ze uz ma Marta 10dnu male kardyjaky, moc peknoucci medanci to jsou

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:58
- Nahlásit

Tutuli
Rišule měl asi nějaký čuch na to, co za hnusy je v granulích, takže ke konci už stávkoval a nejedl je ani s jogurtem, vývarem apod. Už jsem se bála, že je marod, ale pak jsem ho viděla luxovat maso a došlo mi, že byl naopak zcela zdráv

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:59
- Nahlásit

leila
Však ona se Tutuli brzo přidá, ne?

Tutuli
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 22:00
- Nahlásit

leila
S Martou jsem mluvila, viděla jsem i fotky, jsou úžasní, taky doufám, že se nám alespoň jeden nebo dva narodí.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 22:02 - Změnil/a: Tutuli
- Nahlásit

corgi
No to právě bohužel není jisté, sice vypadá, že by v ní mohlo jedno nebo dvě být, ale na sonu nic pořádného vidět nebylo , tak zatím čekáme a doufáme.

leila
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 22:02
- Nahlásit

corgi Tutuli
toz ja do kardyjaku nejak nevidim, ale marta je moje vycvikarka tak to mam s prvni ruky akorad se ji nenarodila ta cerna fenecka co jsme ji prali

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 22:04
- Nahlásit

Tutuli leila
Juju, jsou to radosti a starosti s miminky. Už abych taky něco měla, hergot. Nějak měknu, asi si napřesrok tu fenku pořídím

leila
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 22:04
- Nahlásit

Tutuli
toz vam preji at tam v brisku neco mate a at se vam nejaci ti kardyjaci narodi, jsou uzasni

Tutuli
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 22:06
- Nahlásit

leila
Aha, takže se taky znáte osobně, Martu znám moc dobře, posílala mi i fotky, když jsem jí telefonovala, tak jsme po drátě prokecaly skoro půl hodiny. Jinak jsem jí taky moc přála tu téměř celočernou fenu, je to její sen už hodně dlouho. Ta černá, co se narodila, pokud bude pěkná, tak si myslím, že si ji nakonec stejně nechá.

leila
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 22:11
- Nahlásit

Tutuli
jj známe známe pamatuji si ještě Džery jako štěndo - byla úžasná s těma ušiskama jinak ja si taky myslim, ze si jednu necha - malem ji zabrezla aji Daisy (bohuzel se to nepotvrdilo) mohla rodit dva vrhy asi 5dnu po sobe a tehdy si planovala nechat 2 feny.. toz si myslim, ze ji to neopusti a necha si jednu jak rikala pod Ivara

Tutuli
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 22:15
- Nahlásit

leila
O Daisy vím, já jsem jen měla strach, aby nedostala nějaké komplikace, zánět nebo tak, přece jen už jednou ho prodělala a bylo to hodně vážné. Ale hlavně, že to dobře dopadlo, štěnda sice nebyly, ale myslím, že to Martě až tak moc nevadilo, už se snad smířila s tím, že od Daisy nikdy žádně štěně mít nebude. I když bych jí to samozřejmě přála, ale hlavní je, že je Daisy v pořádku.

pod Ivara

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání