| Autor |
Zpráva |
bambule
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:45
- Nahlásit
Fifi Já to fakt neřeším. Pro mě je nejjednodušší krmit ho kvalitníma granulema, když je po tom naprosto v pohodě. Nemusím za každou cenu krmit masiskem. Testovat psisko nenecham, pokud mi to nedoporuci vet a to to nemáme od jednoho.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 20:02
- Nahlásit
bambule
No spíš jde o to,co budeš dělat až po roce na granclích začne průjmovat taky. Granule nebude moct, maso nebude moct a diagnozu nebo důvod,proč se tak děje, nebudeš znát. Už proto bych alespoň základní testy na štítnou žlázu, slinivku,játra udělala. Jinak se ti samozřejmě nedivím,že nechceš přecházet na maso, když se na granulích drží
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 20:30
- Nahlásit
bambule
já su asi divná, ale taky bych nechala testovat - po tom co jsem si prodělala s pumákem, už ničemu nevěřím - alespoň krev bych nechala...
Ale přeji aby na těch graulích zůstal ok
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 07:05
- Nahlásit
My teď nechávali dělat rozbor krve jen tak preventivně (přítel je laborant, tak jsme platili jen za odběr u veta) a výsledky po 10 měsících na mase naprosto skvělé. Z krve se toho pozná hodně a není to pro psa žádný velký zákrok, takže já bych taky byla pro vyšetření...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 07:35
- Nahlásit
asi to víte,ale přece jenom:
v každém globusu maj vepřové kosti,jsou to 5kg za 5 kč,mívaj i hovězí kosti,ale ty mívaj brzo ráno
včera jsem to oběvila,ale neměla jsem jak vést ty kosti
byli pěkný a lidi je pro psi brali
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 07:37
- Nahlásit
jinak jediná elis musí mít jenom granule,bo pomase,má děsnej průjema to maj psiska stejné maso,ale po granulích - brit care mi dělá bobky krásné
samo že jí dávám pamlsky a tak,ale jenom to maso jí nedělá dobře
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 07:58
- Nahlásit
brezen2008
Ještě tady tak ten Globus mít...
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 09:09
- Nahlásit
brezen2008
A vepřové nožičky za 12 Kč. Ale na ty jsem natrefila jen dvakrát, páč jsou hned fuč.
Kostí jsem si koupila dva pytle. Byli v tom aji ocásky, takže spokojenost vééliká
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 09:33
- Nahlásit
zuzkaJ
Tak nožičky za 12 je docela drahota, vestinou kupuju za 6, ale sem tam akce i za 2 v malych reznictvich...
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 09:49
- Nahlásit
Matejka
u nás je maj za 5
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 10:04
- Nahlásit
u nás za 5kč,právě jsemkoupila 7 kusů za dvacku,krásné velké masité
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 11:32
- Nahlásit
bambule
Já to fakt neřeším. Pro mě je nejjednodušší krmit ho kvalitníma granulema, když je po tom naprosto v pohodě. Nemusím za každou cenu krmit masiskem do masa Tě určitě nikdo nutit nebude , ale vzhledem k tomu, že cca 70% imunity "je střevo" , tak pes má prostě problém, je nepochybně jednodušší neřešit a nevědět , ale časem můžeš litovat a může být pozdě.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 13:42
- Nahlásit
bambule
No souhlasím s názorem zjistit příčinu pač po granulích se to může stát taky. Navíc nevím zda eukanuba patří mezi ,,kvalitní" granule. Určitě nejsou nejhorší ale kvalita neodpovída ceně. Zkusila bych pro jistotu treba nejake holisticke nebo FristMate sou prý dobré. Royalkama jsem krmila taky -docela klesly kvalitou. Po poslednim pytli jsem je zmenila protoze i kdyz sem kupvala ty same tak mi je nechtela zrat a mivala prujmy. I na obalu uz bylo uvedeno slozeni jen tak aby se nereklo proti tem co sem mela poprve. Ja na tvém místě bych se snazila najit příčinu z čeho je tvému pejskovi spatne, když rok snasel Barf bez problemů.... třeba to bylo po nějakém druhu masa nebo zeleniny,....
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 13:43
- Nahlásit
Majetka
tak to Vám pošlu krev mé čubiny jo ?:-D Ne sranda....
Ale nevíte někdo cca cenu ktera se pohybuje za vysetreni krve?
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 14:52
- Nahlásit
Aluli
Ale nevíte někdo cca cenu ktera se pohybuje za vysetreni krve?
alezi co chces vysetrit ale jestli komplet pocitej cca se tisicem - o trosicku mene - delali jsme ho 3x a platili jsme pokazde 900
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 14:57
- Nahlásit
bambule
taky jsem krmila masem a po roce se zjistila špatná slinivka. Takže máme veterinární granule a s barfováním utrum
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 15:49
- Nahlásit
leila
děkuju
makrel
a když je špatná slinivka nejde to barf nejak ,,nastavit" aby to bylo bez problémů? Nebo co při špatné slinivce pes nemůže žrát?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 16:51
- Nahlásit
makrel
No nevim, mít nemocnýho psa, tak o to víc chci vědět,co pe žere. Samozřejmě je to komplikovanější,ale dá se sestavit dieta na jakoukoli nemoc
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 17:08
- Nahlásit
To ale ne za kilo, ale za pytel ( možná taky pětikilový). Bylo jich tam asi dvanáct. Jinak u nás jsem na levnější nenatrefila - v jednom řeznictví dokonce 24 Kč za kilo
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:27 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit
jana33
Když nesmí bílkoviny z masa a tuk, tak to maso moc nejde
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 20:32
- Nahlásit
Aluli
Možná později, ale zatím nesmí žádné tuky a bílkoviny z masa
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 21:25
- Nahlásit
makrel
Vůůůbec? A z čeho je ta dieta? Co s tou slinvkou má,to jsem ještě neslyšel,ježiš
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2009 00:04 - Změnil/a: Aluli
- Nahlásit
makrel
no tak to nezavidim. Jsem ráda, že mám jen nežravce granulí a ne citlivku.
Protože, kdyby měla držet ,,granulovou dietu" tak umře hlady.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2009 06:52
- Nahlásit
zuzkaJ
Tak to jo, to u nás právě globus, tesco a hypernova maj ceny za nožičky kolem těch 15-20 kč a v malých řeznictvích jsou kolem těch 6 kč...tak to začnu globus víc sledovat i když naposled jsem v řeznictví koupila místo nožek kůže za 10 kč, což je levnější než vetamix, myslim
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2009 07:54
- Nahlásit
Matejka
jé co bych za to dala,kdybych někde sehnala kuže vepřový,tady nikde nejsou
jinak dastík včera zpucoval velkou prasečí nožičku a ráno malinko vyblil,ale nebylo toho tolik jako poprvý,to vyblil celou a venku bobečky krásné
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2009 07:58
- Nahlásit
brezen2008
Neboj, já myslim, že to taky byla spíš výjimka, zatím jsem je tam sehnala jen jednou, ale zas jsem je vykoupila všechny a rozdělila po známých To mě hafina dřív taky sem tam vyblila nějakej zbytek kostí, to jsem jí je dávala ve večerní dávce. Od tý doby co je má jako ranní, tak nikdy nic nebo je možná vyblije a než přijdu z práce, tak zas zpucuje
Jinak super téma, vzhledem k tomu, že u toho zrovna snídám
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2009 08:01
- Nahlásit
brezen2008
U nás, když zabíjíme, tak je vyhazujem(kůže). To se může dát psovi?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2009 08:36
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
To se může dát psovi?
Ve Vetamixu je normálně prodávají nařezaný na kostky Dávám buď přímo syrový, když neseženu vnitřní sádlo a chci pesu nabalit, nebo se z nich dá dělat sulc stejně jako z nožiček.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2009 08:52
- Nahlásit
corgi
Tak už vím, proč je vyhazuju, nepotřebuju je nabalit.
Ale sulc jim dávám, ten se dělá na zabijačce jen pro ně.
Po sádle by se čubina pos*ala.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2009 08:55
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Já svojim ichtylům kůže věším na strom. Oni se aspoň snaží a když vymyslí, jak na to, tak mají ještě práci se sundáváním z větve.
|