Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
vlkXY
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2009 15:41
- Nahlásit

moje feňule asik drží dietu ne že by úplně přestala žrát ale má malou chuť k jídlu normoš vymete misku a teď od polovic stávkuje a nece...chjoo dělají vám to pesani?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 14:45
- Nahlásit

Mám dotaz, docela se mi zamlouvá krmit přirozenou stravou, ale chtěla jsem se zeptat, jestli je hodně špatný, když bych tak krmila a nárazově dávala o víkendech granule? Jezdím na výcvikové akce, občas na víkend, někdy i na týden a tam se dá krmit jedině granulema. Myslíte, že by to nevadilo a nebo mám radši zůstat u granulí?

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 14:52
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Velký problém to podle mě není, ale jsou i jiné možnosti, než granule - např. Fík nebo Mlsík od Vetamixu se můžou skladovat při pokojové teplotě. Totéž sušené maso apod. chuťovky. Ale samozřejmě pokud to z nějakého důvodu jinak nejde, tak holt granule. I když musím ze svých zkušeností říct, že po měsíci na BARFu mi pes ke granclím ani nečuchnul a doteď všechny plive, když mu je chci vnutit jako pamlsek

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:04
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
To premyslis o krmeni pro mladou? Starsi si, mam dojem, driv psala, ze maso davat nemuzes, ze je na naky diete. Ale jestli si to promyslis a budes chtit, budu objednavat nekdy v tydnu nebo po novym roce, klidne ti objednam, co si reknes.
A ad akce, nebyva problem, bud se sezene maso od reznika nebo jsou feny na granulich, tech par dni to prezijou.
Jinak dobre popsany "masařství" najdes z praktickych zkusenosti zde, prostuduj a dej vedet ohledne vetamixu, kdyz tak mail. Jo ESTE TEN LINK - najdes tam i jidelnicek pro stenata.

Nori
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:05
- Nahlásit

Ahojte...
objednal jsi už někdo new štanglu kuře mleté? Jelikož má stát kilová štangle 27kč, tak by to měla být nej kuř. štangle... S droby už nechci ani vidět URL

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:10
- Nahlásit

corgi
moje čuby sežerou cokoliv. To víš rotvajler je popelnice. Občas jim dávám hovězí. Sežerou ho a navch jim dám na dožrání granule a jak si mlaskaj. Na těch výcvikovejch akcích vážně nejde krmit něčím jiným, než granclema.
Až bude mladá po rentgenech, tak bych na to chtěla přejít. Teď už ji necám do roka na granulích, abych u ní neudělala nějako dietní chybu páč se to budu muset nejdřív naučit, než zjistím, co jim bude vyhovovat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:24
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Až bude mladá po rentgenech, tak bych na to chtěla přejít. Teď už ji necám do roka na granulích,
Ok, ze se vubec ptam, takze objednat nic nechces?

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:34 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Granule občas dám, buď je nesežere (jakože fůj co se to tu vyskytlo, kde je sakra maso?) nebo jo.

Nori
Já raději dávám syrové kuře než to drůbeží všeckomleté.

Fifi
Zdárek Jak je?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:38
- Nahlásit

Fifi
Ty bereš maso z vetamixu? Tak já jim hovězí a kuřecí normálně dávám, tak bych si třeba něco objednala.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:43
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Jasne, tak si to sepis.
Terri
icq.

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 15:45
- Nahlásit

Nori
Teď jsem dávala mladý to nový mletý kuřecí a je to hezký maso, většina svaloviny, kostí minimum. Ale já jsem spokojená i s tím kuřecím s droby. Kuřecím teda krmím jen devítiměsíční čubu, dospěláky ne

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 16:00
- Nahlásit

Fifi
Jde se mrknout, co maj v nabídce.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 16:06
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Sepis a hod mi to do mailu pls.

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 16:12
- Nahlásit

leila
corgi
Tutuli
Prosíím dejte k davídkové fotky malinkejch kardyjaků! Těch nejušatějších z vrhu. Oni sou strašně úžasný, na joutubu sou nádherný videa kardyjačích mimin, tak přihoďte i fotky, nebo link na stránky, taky se chci rozplývat, jo? Ideálně když jsou co nejtmavší

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 16:20
- Nahlásit

Fifi
máš holuba.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 16:26
- Nahlásit

Došlo mi maso pro Toma (dostává jiné než ostatní psi), a tak dostal včera granule. Lidi, to jsou prdy a průůjem... No fuj, ještěže už tím normálně nekrmím...

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 16:27
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Já teda na akce jako LVT nejezdím, ale na dovču jsem brala Mlsíka a Fíka a bylo to OK. Pes by mi už fakt granule nepozřel, takže jsem byla ráda, že se dá vzít něco, co nemusí být v lednici a nezkazí se to.

Gerda
Já jsem přes Pemíky, ne přes Cardigany Nu ale něco sehnat můžu

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 16:33
- Nahlásit

Já jsem na akce začala sušit maso a zeleninu. Teď se chystáme na Silvestra, takže zítra začnu sušit

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 16:38
- Nahlásit

Fifi
To premyslis o krmeni pro mladou? Starsi si, mam dojem, driv psala, ze maso davat nemuzes, ze je na naky diete.

Jsem si ani nevšimla, že jsi ten příspěvěk psala. Přemýšlím o krmení obou, jelikož jsem zjistila, že alergii má jen na kuřecí a to by se přeci dalo nahradit hovězím a třeba rybou. A ke všemu jsem zjistila, že ona to kuřecí občas snese,ale jen když je syrové a není ho moc. Vetší problém ji dělá lepek, ten nesnese vůbec, ale myslím si, že to by se dalo nějak vychytat.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 17:34
- Nahlásit

Gerda
Tady je ten link na štěníky od Marty - jsou to ještě prcci, ale i tak jsou úžasní
http://www.zirexu-cardigan.unas.cz/stenata.html

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:00
- Nahlásit

Tutuli
ty sou boží! Vypadaj stejně jako golyje-vnoučci od gabifi.... )))

bambule
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:10
- Nahlásit

Ahoj lidi, naše zkušenosti s krmením BARFem jsou smíšené. Po granulích byl z masiska nadšenej. Brali sme z Vetamixu, spokojenost docela velká (až na vyjímečné zasmrádlé kousky). Po roce krmení se náš AST začal brutálně posírat a po dvou měsících, kdy nemohl ani vařené maso s rýží jsme museli přestoupit na klinickou dietu Eukanuba intestinal od veta. Ke zklidnění došlo do jednoho dne. Měsíc žral eukanubu, pak jsme začali přimíchávat i jiné granule. Teď jí Royal Canin. Zkouším občas maso, ale vždy se stejným výsledkem.... brutální vodnatá sračka 10x denně. Asi už nemám vůbec chuť to zkoušet a bude holt papat granule. Docela nás to mrzí, protože BARF byl super, ale u našeho hafana už to asi nepůjde. Toš tak.

Nori
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:21
- Nahlásit

bambule
Na co vše byl testován?

bambule
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:25
- Nahlásit

Vzhledem k tomu, že dietní granule (které neobsahují léčiva) zabraly okamžitě, tak testován nebyl. Stejný problém mají naši 2 kamarádi AST (také dříve krmeni barfem).

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:28 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

bambule
Mno, to ale nejde takhle zobecnit - že je chyba v Barfu... Být tebou, nechám mu udělat rozbor jestli je zdravotně OK. Tohle se mi nějak nezdá. (a jestli s tím nebudou souviset i ty ušiska - jsem psala, že to může souviset s imunitou...)

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:28
- Nahlásit

bambule
Po roce krmení se náš AST začal brutálně posírat a po dvou měsících, kdy nemohl ani vařené maso s rýží jsme museli přestoupit na klinickou dietu Eukanuba intestinal od veta.
Tak kdyz rok zral maso a pak nahle neco spatne.. asi bude zdravotni problem?

bambule
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:34
- Nahlásit

Já rozhodně neříkám, že je chyba v BARFu. To ne. Jen to už prostě asi nebudu zkoušet znova, protože efekt je vždycky stejný. Pro mě je fakt jednoduchý řešení mu dávat granule, když je po nich všechno o.k. Kámoši mají jinýho veta a závěr je stejný. Nám diagnostikovali chronický zánět tlustého střeva, citlivé zažívání. Prý je možné, že se to spraví. Pokrok je už i to, že může mít normální granule. Trvá to ale prý dlouho a někdy se to nespraví vůbec. Asi se už nepotřebuju za každou cenu vracet k syrové stravě, když vím, že z toho měl takový problémy a po granulích je nemá. Možná je to tím, že měl žrádlo nějak nevyvážený, nevím. Neřeším. Píšu jen svou zkušenost. Ale všem, co takhle krmí samozřejmě fandím. Požitek zvířátka se nedá srovnat.

bambule
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:36
- Nahlásit

pawLINka Ušisko se mu netřepí, teď zrovna to nemá na kraji. Poprvé to byl kraj, vzniklo to dvěma kovovými náhubky, mezi které se ucho dostalo. Zatím si myslím, že to je zraněním, uvidíme. Slabou imunitu nevím, problémy jiné nemá.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:37
- Nahlásit

bambule
chronický zánět tlustého střeva
Kurňa, todle má i Tom. I ty ušiska...
To je ňáký podezřelý...

Ale já jsem naopak úspěšně s Tomem asi před 2 měsíci na maso přešla. Zjistila jsem metodou pokus omyl, co mu sedí a co ne a konečně jsme se zbavili zažívacích problémů...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:42
- Nahlásit

bambule
Nám diagnostikovali chronický zánět tlustého střeva, citlivé zažívání.
Ja sem nenechavec, mne by nedalo spat, proc po roce na mase pes nahle sere a ma problemy.. a chronicky zanet? - z ceho? nechala bych udelat testy na stitnici prinejmensim. Nikdo te nenuti ani nepremlouva k navratu k masu, kazda zkusenost, i ta negativni jsou poucenim pro nas ostatni. Jenze bez ty konkretni diagnozy..

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání