| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 18:32
- Nahlásit
Aluli
Poradíte mi co na letní výcvikový tábor?
My vozime nejaky granule, coby jistotu + konzervy treba Rex, ale stejne nekdo z party jede co den nakupovat. Takze ma smecka vetsinou i bez lednice syrovy maso - skelety, kosti, vnitrnosti, reznictvi mivaj v kazdy vesnicce. A zasoby granul a konzerv zase jedou na konci s nama zpet dom.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 18:49
- Nahlásit
Aluli
Sušitt musíš libový, svalovinu, ořezaný srdce ad. Když někam jedeš na týden,tak nemusíš řešit vnitřnosti nebo kosti atd
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 19:12
- Nahlásit
fifi
no na tomhle tabore nevim nevim ve svojanove je jen par domecku
a jit pesky v hicu do par kg vzdalene vesnicky ...se mi po narocnem dni nechce navic nevim jestli tam neco takoveho je ... a granule to by uz byla jen nouzovka bo ona je nechce a kolikrat jsem musela krmit jak tady popisujete z ruky do huby ,....
a nepomuze ani cizi pes ona mu to mile rada prenecha
asi vyzkousim ty zavareniny, prvne doma na necisto jestli to vydrzi tyden bez lednice
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 19:13
- Nahlásit
jana
jak se prosiim te susi maso?:-D
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 09:10
- Nahlásit
Aluli
Já nepsala o konzervách. Fík a Mlsík je v podstatě zavařené maso. Já nejsem zastánce konzerv...
Tak zavařenina by se zkazit neměla, ne?
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 09:53
- Nahlásit
pawLINka
Má 21 kg, krmím tak 500 kg masa rozdělených do dvou dávek. Do masa teda počítám jak svalovinu, tak vnitřnosti, kůže...
Teď jsem v Glóbusu koupila za pětikorunu balík vepřových kostí s ořezkama, jsou tam aji ocásky, ta si říkám, že bych jí to dávala navíc v poledne na přilepšení a večer bych už kůže nedávala.
Takhle vypadá v létě, teď je teda jak koule, ale díky tomu, že jí narostly chlupy. Trochu přibrala, ale nerada bych, kdyby kvůli tomu, že ji blbě krmím, teď v těch mrazech zhubla. Takže jí teď teda budu přidávat trochu přílohy. A dáváte když mrzne i víc tuku?
Aluli
Co si pamatuju ze Svojanova, tak tam do obchodu vždycky někdo jel autem. Stačilo se jen vnutit . Na turnusu, co jsem byla, tam bylo aji kolo, které holčina taky bez problémů půjčila. Já jsem teda chodila pěšky, ne po cestě, ale přes pole za chatkama a nebylo to tak daleko.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 10:02
- Nahlásit
zuzkaJ
No ještě je rozdíl jestli ji máš doma a nebo venku. Já zakrmuju jen venkovní psy, u domácích to moc smysl nemá...
A myslím, že jí dáváš docela hodně. Teda na přibrání OK, ale jako normál dávka je to docela hodně. Ale každý pes je jiný, takže jestli jí to vyhovuje, tak není problém...
Tuku víc asi nedávám. Krmím totiž tím, co mi zrovna přijde pod ruku. Ale nedávno jsem měla vepřové kůže. Původně jsem je chtěla dávat jen tak, ale nakonec jsem z nich uvařila sulc, tuk jsem posbírala a psíkům jsem ho nedala.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 10:36
- Nahlásit
ZuzkaJ
Jo to je fakt taky budu autem, protože jinak se tam dostat je docela o nervy :-D teda aspoň pro mě bylo.
Jo přes pole jsme sli taky ale nevim jestli tam maji reznika ,....
Tak děkuju všem za odpovědi a rady
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 10:36
- Nahlásit
Je hyperaktivní, tak jí toho dávám trochu víc. Několikrát do týdne běháme s koněm po lese, občas sama prožene srnky, agility, takže to vyběhá
Já jen teď trochu magořím, jak jsem psala na začátek, páč jsem si nevybrala zrovna dobrou dobu na změnu stravy z granulí a vařenýho na barf. Začalo hrozně mrznout, mám ju celý den venku, tak aby mě nezhubla. Ale asi v tom nebude problém
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 10:40
- Nahlásit
zuzkaJ
V klidu - maso je výživnější než nějaký kuličky ze šrotu
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 10:42
- Nahlásit
Aluli
jinak se tam dostat je docela o nervy
To teda jo. Jela jsem z Olomouce vlakem do Mohelnice,pak hodinu hledala po Mohelnici autobusák, a pak busem do Svojanova. S krosnou na zádech, ve který jsem měla granule pro feňulu a spacák, a už se tam nic víc nevlezlo. Naštěstí bylo krásně. Kdyby pršelo, tak jsem byla ztracená
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 10:44
- Nahlásit
pawLINka
Díky
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 11:08
- Nahlásit
V klidu - maso je výživnější než nějaký kuličky ze šrotu
tak tak mě po granulích nikdy nepřibrala a dokonce jsem měla aj trochu problémy s udržením váhy. Taky je hyperaktivka a když zrovna ,,nic" neděláme vystačí si i s deštěm, vločkama, muchama, a padajícím listím,... zkrátka pokud ji nezavřu tak furt líta,... a po krmeni syrovým mi už přibrala a konečně ji dou méně citit žebra a pánevní kosti(i když ty ji zatím furt trci asi to má stavbou ,...)
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 13:35
- Nahlásit
Nevíte někdo kolik botulotoxinu může zabít psa?
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 15:08 - Změnil/a: Aluli
- Nahlásit
Netuším, ...
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 22:04 - Změnil/a: Aluli
- Nahlásit
Veselé Vánoce
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 22:50 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
Dneska jsem venku při -11st.C sekala na špalku štangle a pytlíky masa z Vetamixu... Soused otevřel okno a blbě čuměl... Jsem si připadala jak idiot, ale ono to tak krásně šlo sekat... :-D Tentokrát byl i krásný losos, doslova kusy masa a skoro žádné ploutve
Drůbeží žaludky znova nádhera, krásná svalovina... Tady o nich sem moc nečetla, nevím zda kupujete, ale pro nás to stojí zato!!
Další fotky najdete zde URL
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 14:16
- Nahlásit
Nori
Jojo, žaludky jsou super. S barfem začínám, tak zkrmuju první várku z Vetamixu, a zatím stoprocentní spokojenost. Dívala jsem se u tebe na rajčeti na fotky barfu - ty zelený držťky teda humus . koupila jsem jednu štanglu, ale zatím jsem nenašla odvahu ju zkrmit
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 16:35
- Nahlásit
zuzkaJ
a počkej až je ucítíš ....:-D taky sem váhala ale moja psica říka ze jsou dobre a kdyz ma na vyber maso-drstky tak sezere prvne drstky
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 17:25
- Nahlásit
zuzkaJ
Ahoj, tak pro mě to ze začátku bylo stéjné. Pes prvně sežral jen půlku dávky a teď už na ně nedá dopustit...
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 18:21
- Nahlásit
http://www.chovatelka.cz/zdravi-zvirat-clanek/psi- konzervy-granule-nebo-kosti-45/
co vy na to?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 18:32
- Nahlásit
Vikula
Je to zajímavé. Kupodivu se článek opírá o fakta a nezrazuje z krmení masem a nedoporučuje granule.
Jen mě překvapují ty kuřecí krky. Psům, u kterých nemám problém s krmením, je nedávám často, protože mají dost jiného masa a kostí. Ale Tomovi, kterého jsem teď v 7 letech převedla na maso (dřív granule) a má citlivé zažívání, dávám kuřecí krky docela často a bez problémů...
Jsem si říkala, že je to právě jedna z mála věcí, ve které jsou kosti a nemá s tím problém.
Navíc mu je nemíchám s ničím jiným - koupím v Albertu slevněný krky o 30 %, bývá toho cca 300 gramů, což je jeho dávka a prostě mu to vysypu do misky...
Tak teď nevím.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 09:29
- Nahlásit
pawLINka
My to taky tak děláme Prvním kostičkovým zážitkem mojí feňule byl ve 3 měsících krůtí krk a taky si s tim poradila a nic jí to neudělalo. Takže bych to rozhodně nehrotila
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 11:23
- Nahlásit
Asi na tom něco bude ale když se krmi syrovou stravou tak těch kosti moc ven nejde ne? Ason si to myslim, Lussi ze zacatku měla v bobanech aj kosti a ted jen vyjmečně,...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 12:47
- Nahlásit
čéče s těma kuřecíma krkama na tom kupodivu u nás něco je..mám NO a na granulích není,žere normálně skelety,celý kuřata,i vepřovou nohu v poho zpracuje.ale stalo se mi víckrát,že přesně po tom zminovaným balíčku krků..syrovejch teda...ráno vyblila pár těch obratlů..mi to překvapilo bo sem myslela,že jsou měkký
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:54
- Nahlásit
jaké máte zkušenosti s vemenem od vetamixu?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:00
- Nahlásit
vlkXY
ahoj...
já moc dobrý. Je tam sice trochu víc vody, ale koupila jsem dvacetikilovej pytel a bylo z toho hafo porcí. Pesan po tom pěkně přibral a móóóc mu chutilo.
Jen to nejni pro cimprlichy. Pěkně puší....
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:11
- Nahlásit
Jen to nejni pro cimprlichy. Pěkně puší...
??
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:14
- Nahlásit
vlkXY
no, smrdí, no.... moc
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:17
- Nahlásit
vlkXY
Já ho teď v zimě beru dost pravidelně. Vemeno je hodně tučný a mám psa, kterej je spíš vyhublej. A co se smradu týká, tak mě smrdí úplně nejvíc. Ještě nepříjemnějc než nepraný dršťky, ale to je samozřejmě hodně subjektivní.
|