Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 11:52
- Nahlásit

makrel
Tak mu ještě pošli mail,že ti odpověděl to a to,a že bys to potřebovala upřesnit, on je fakt ochotnej. Jinak myslím,že ti napsal,co jsem očekávala - libový lehký maso,lehku přílohu, dotovat béčko. Vláknina je dost v zelenině, takže asi spíš dávat multivitamíny. Ale toho homeopata určitě zkus, já mám dobrý zkušenosti s tou Müllerovou - jen pokud jí pošleš mail,doporučuju zároveň i poslat SMS - posílala jsem vám mail ohledně toho a toho.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 16:46
- Nahlásit

jana33
Díky, nechci ho zase moc otravovat, ale pokud je tak ochotný. Dneska celý den čtu anglické stránky a tam proti domácí stravě nejsou, ale přesné dávkování musí člověk asi odzkoušet sám.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 16:50
- Nahlásit

Ebony
Tak to mě docela překvapuje, bylo mi řečeno, že je to jedno z nejšetrnějších krmiv. Ale asi to je individuální. Hledám co nejvíce informací, ty granule ani konzervy mu moc nesedí.Jsem příznivce Klasické stravy, takže mě mrzelo, že jsme sní museli přestat.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:14
- Nahlásit

makrel
bylo mi řečeno, že je to jedno z nejšetrnějších krmiv
veterinářem, nejlépe tím, co ho sám prodává?

taky jeden veterinář řekl paní, co má ode mě štěně, že jestli bude krmit masem, tak ho taky může zabít...a hned jí nacpal granule, co prodává...

jinak, složení Specific CPD-XL Puppy Large+Giant Breed:
Pšenice, rybí moučka, bílkoviny kukuřice, živočišné tuky, rýže, hydrolyzovaný drůbeží protein, kvasnice, minerálie, vejce, oligo-fruktóza, slunečnicový olej.
Neobsahuje žádná umělá barviva nebo aromatické látky.
cena za 15kg - 1673,-

myslím, že celkem vypovídající

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:19
- Nahlásit

Ebony
Já vím, že veterináři někdy chtějí prodat, ale u diet pro nemocné psy, jako je Food Allergy Management apod. už si myslím, že ta kvalita je, za tu cenu musí

miisha
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:19
- Nahlásit

Neobsahuje žádná umělá barviva nebo aromatické látky.

Výrobci nejen krmiv, ale také potravin pro nás, si velmi oblíbili výše uvedenou větičku, která prodává.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:39
- Nahlásit

makrel
že ta kvalita je, za tu cenu musí
proboha kde žiješ

jinak složení tvé drahé diety:
Obiloviny, vejce a výrobky z vajec, minerálie, oleje a tuky, Plantago-semena (lusky Plantago psyllium). Neobsahuje žádná umělá barviva nebo aromatické látky.

asi bych někomu pěkně poděkovala s touhle dietou pro mimochodem i alergické psy s mojí fenou alergickou mimo jiné na obiloviny

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:53
- Nahlásit

Ebony
To složení jsem viděla, možná, že problém jsou právě ty obiloviny. Na angl. stránkách o slinivce psali, že obiloviny by být neměly, někteří autoři připouští rýži, ale jen u psů, kterým nevadí. Doporučují tam brambory, ale z těch mám trochu strach.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:56
- Nahlásit

mac1
Neznám nikoho, kdo by měl psa s nemocnou slinivkou
já jo,akorát to byl toy pudl..po vyzkoušení všech možnejch i nemožnejch granulí a diet od vetů za neuvěřitelný prachy kámoška stylem pokus-omyl vychytala po čem mu nejni nic..v jeho případě to byly kuřecí prsa vařený s rejží.Jinak sral a blil po všem,hlavně po těch dietách.Dožil se 10 let a odešel na ledviny..

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:58
- Nahlásit

davidkova renata
Hm, o tom tady právě uvažuju a pátrám, čím krmit, aby žral a přitom z toho něco taky strávil a nešlo to všechno ven.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:02
- Nahlásit

makrel
budeš to muset taky vychytat timhle stylem..jí to taky trvalo než na to přišla a hlavně než přišla na to ,že jí veti fakt nepomůžou,leda od peněz.Nejsem žádnej doktor,ale logicky mi vyplývá,že todle všecko jsou sračky co se musej nutně divně upravit bo jinak by tak dlouho nevydržely,což asi nebude to pravý..

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:02
- Nahlásit

davidkova renata
Já jsem předtím taky krmila masem a přílohama a teď jak vidím, jak se ten pes ksichtí a zlepšení minimální, tak asi vytáhnu z mražáku kuřecí prsa

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:10
- Nahlásit

makrel
vidím, jak se ten pes ksichtí
no todle eště k tomu...já bych na to neměla nerf..představ si,že na jedné z nejdražších pražských klinik ti vet normálně řekne,že krmit jedině Eukanubou bo vona nejni moc dobrá na chut a psům nejede,což je právě vono páč pes tim pádem sežere jen miminum a nepřežírá se a nemá pak kloubní problémy kopla bych ho do pr*ele,vola bo představa psa co se cca 10 let plouží k misce s vědomím,že pokud to nesežere zdechne hlady, tak tadle představa ve mne budí agresivitu

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:17
- Nahlásit

davidkova renata
Však právě proto jsem nad tím vařením začala uvažovat. On už měl stavy, kdy se schovával před miskou, když v ní byly granule. Konzervu vzal na milost, ale už se to taky zhoršuje, Kdyby byl zdravý, tak seberu-nechceš, nežer, ale u nemocného hubeňoura na to nemám.

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:25
- Nahlásit

davidkova renata
Prosím tě, která vyhlášená klinika to je? To je fakt hnus
makrel
Já bych začala s kuřecíma prsíčkama, trochu ovařit,aby se to líp trávilo, rýži namočit pár hodin předem, pak ještě propláchnout, pak rozvařit i třeba s troškou kořenový zeleniny. A přidávat ty vitamíny a pangamin. Když na tom bude OK, můžeš zkusit dietní rybu, libový hovězí.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:27
- Nahlásit

jana33
Už jsem prsa vytáhla z mražáku. Ještě váhám nad tou rýží, na angl.webech psali, že rýže není ideální a doporučují brambory, ale u nás je ta rýže taková klasika...

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:34
- Nahlásit

makrel
Já si myslím,že co by tam mohlo event. vadit je škrob (ale ten je v bramborách taky). Proto radím namáčet na několik hodin a pak ještě propláchnout,tím se škrob vyplaví. Já to takhle dělá dodneška mladošce - když byla malinká,tak když jsem rýži jen propláchla,tak jí blila, pak mi někdo poradil tohle a pohoda

davidkova renata
Člen
- Nahlásit

makrel
On už měl stavy, kdy se schovával před miskou
chudák
bych zkusila tu rejži spíš,brambory sou nějak blbě nebo málo stravitelný ne?
jana33
která vyhlášená klinika to je
animalclinic

makrel
Člen
- Nahlásit

jana33
Takto jsem ještě neslyšela, vyzkoušíme.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:44
- Nahlásit

makrel
Jsem koukala, ze ma vetamix primo slinivky v nabidce. Ble, zni to hnusne, ale treba by to taky pomohlo? http://www.vetamix.cz/eshop/node/4941

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:46
- Nahlásit

Fifi
Píšou, že se to dá použít místo tabletek, dává se 5-10 g na 1 kg hmotnosti psa. Prasečí snad není moc dobrý, hovězí jo, ale prý je to překonané a komplikované se skladování a smrdí to ( to asi psali granuláři ))))

Aluli
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:46
- Nahlásit

makrel
Tak ty brabory zkus. My jsme občas psovi brambory dali a nic mu z toho nebylo. Asi ti nezbyde nic než vyzkoušet co mu bude sedět.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 19:48
- Nahlásit

Určitě to nesmrdí víc než dršťky apod. )

zzizalka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 20:01
- Nahlásit

ahoj, nevím jestli to tu už nezaznělo ale jak dáváte zvěřinu? syrový nebo vařený? podotýkám že se jedná o zdravotně prověřené maso ze zvěřiny co baštim i já, prostě čerstvě střelený (dala jsem pse do mrazáku kýtu a žebra a teď nevim jestli to může syrový)a co kosti ze zvěřiny? syrový nebo stačí přemrazit nebo úplně uvařit?
díky za názory

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 20:25
- Nahlásit

davidkova renata
ti vet normálně řekne,že krmit jedině Eukanubou bo vona nejni moc dobrá na chut a psům nejede
to je teď móda, u ovčáků zase tímhle propagují ten specific, že po něm hlevně! neporostou...poslední dobou jsme viděla pár vrhů ovčáků, že bych z nich blila, jak byli ty štěňata malý a hubený, ale co, když to řekne veterinář a slavnej chovatel v jednom

Dáška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 20:26
- Nahlásit

makrel
Já myslím, že brambory klidně můžeš zkusit, ale určitě je udělat na kaši! (samo bez mlíka atd. já tam leju jen trošku vody a rozmixuju eště horký). U nás je to nejlepší řešení na průjmy u obou psic, navíc starší ji miluje víc než maso. Brambory se dávaj tuším ale matně do dietních granclí, takže i z tohohle pohledu vypadaj jako funkční.
Jinak zkus ty granule fakt vypustit, pro veta by to bylo hodně mozkově i časově náročné zkusit ti poradit dietu z normál žrádla, musel by chudák hromadu věcí dostudovat a to je lepší vrazit ti granule, to už jsme taky zažili. Zvládli jsme pak udělat i jídelňák pro fenku s moč. kamenama, taky s přispěním pana Šťourače.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 20:26
- Nahlásit

Ebony
Jako že ho psi nechtějí žrát? tak to můžu potvrdit!!!! 2 týdny max. a pak odpor.Jsem ráda, že to nenítím, že je můj pes rozmazlený.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 20:29
- Nahlásit

Dáška
Jo, brambory jsou součástí některých dietních granulí.Dr. Šťourače už jsem se ptala, ale zatím mi neodepsal na druhý dotaz ohledně přesné dávky všeho. Jako kolik gramů rýže (brambor), kolik masa a jaké vitamínovépřípravky. Když byl pes zdravý, tak jsem to dělala od oka, ale teď mám strach, že mu bude něco chybět.

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 20:30
- Nahlásit

zzizalka
Zvěřinu nedávám, pokud už bych jí dávala,tak bych jí důkladně provařila,ale pak už je to naprd.
Ebony
Jasně, proč by taky měli štěnata růst,ne?

Dáška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 20:31
- Nahlásit

makrel
Jo, já to z něj tahala z chudáka taky na etapy, ale je ochotnej a kdo ti dneska poradí zardarmo, navíc uznávaný odborník...

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání