Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 16:58
- Nahlásit

Tak je to na strane 59. I kdyz se mi tady vysmali , mam to od cloveka, kteremu ohledne vyzivy verim.

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 17:00
- Nahlásit

impact
Strana 59. čeho? Bible? Nic tam nejni

impact
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 17:10
- Nahlásit

Z mobilu mi to ukazuje str. 59, ale tady je to vzdycky nejisty. Hledej smudlo.

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 17:41
- Nahlásit

Kaccka
No, naproti tomu knížka o krmení barfem doporučuje jablka jako nezastupitelná (bohužel nevím přesný název té knižky, půjčovala si jí mamča, když přecházela na BARF)
Já bych to brala takhle - pokud pes po kombinaci, resp. ovoci nemá trávicí problémy, tak to neřeš

Vikula
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 18:16
- Nahlásit

To už jsem četla někde několikrát, že ovoce a zelenina se nemají míchat a nejen u psů.Během chvilky jsem na netu našla např. tohle

Tradičně si například sportovci často míchají pomeranč s mrkví. Ve skutečnosti zmíněná míchanina zvyšuje překyselení, stimuluje nadbytek žluči, produkuje látky postihující ledvinový systém, způsobuje pálení žáhy a odvodnění. Pamatujte také, že kombinování sladkého ovoce s kyselým způsobuje kvašení ve střevech. Ananas se v mléce kvůli bromelinu stává toxickým, citron dohromady s papájou přivodí chudokrevnost a zažívací problémy.

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 18:17
- Nahlásit

Myslím,že zvlášt v lidský stravě jsou teda mnohem škodlivější věc než míchat mrkev a pomeranč Já bych řekla jako u všeho, všeho s mírou

brezen2008
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 18:45
- Nahlásit

tak jsem dostala asi tunu skořábek z vajíček

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 18:47
- Nahlásit

brezen2008
Holka, neblazni, rozdej to lidem, co maj slepice. Ty mas doma prece psiska.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 18:49
- Nahlásit

Fifi
no já to suším a pak drtím a pak dávám do jídla psům

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 18:52 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

brezen2008
no já to suším a pak drtím a pak dávám do jídla psům
A duvod? To jim radsi obcas prisypat vyvazenou smes CA:P (vapnik, fosfor) jako je treba Edit - Irish Cal - ale samotny skorapky.. rikam, nejsou to slipky.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 19:38 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Kaccka
Taky běžně míchám ovoce se zeleninou.

Když jsem v létě mrazila vlastní sáčky zeleniny do mrožáku, tak jsem tam dávala i hrušky a jablka. Furt jsem nějak nepochopila co je na tom tak hroznýho. A to jako upřímně Přijde mi to pouze vtipné. No nic, půjdu z těch sáčků ty hrušky vybrat - podotýkám, že je to nastrouhané. (kecám, už je to dávno zkrmené a pséci kupodivu přežili)

Edit: a když to platí i pro lidi - proč nás ve školce i ve škole furt ládovali nastrouhanou mrkví s japkem?

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 19:43
- Nahlásit

brezen2008
Pokapáváš citronem? Já bych se teda na to taky vybodla,vápník si stejně nejlíp vezmou z kostí a tak. Zas to nepřeháněj
pawLINka
Hrušky, jabka a u ná ještě banány. Takový hovězí srdíčko s jabkama, mrkví a banánosem,to je hit

brezen2008
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 19:46
- Nahlásit

Zas to nepřeháněj
když je to zadarmo
Fifi
jana33
já to takle delám od té doby co jsem měla ferdu - skořápky jsem usušila,pak rozdrtila a dávala

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 19:47
- Nahlásit

jana33
No já přiznávám, že teď toho ovoce moc nemají, ale v létě mají hlavně co si sami ukradnou na zahradě. A třá Delina stojí pod stromem tak dlouho, dokud tam něco je... Miluje nejvíc hrušky, ale nepohrdne ani jablkama, švestkama a čímkoliv jiným... A cpe do sebe fakt tuny, a pak to zají masem na večeři a je spokojená...

brezen2008
Jsem taky ňák nepochopila tu skořápkovou mánii. Občas skořápky taky přidám, ale že bych si pro ně někam chodila... (nehledě na to, že tady se spotřebuje proložka vajec skoro denně, tak je zásoba i tady...)

impact
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 19:49
- Nahlásit

Vsak se smejte posmevacci.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 19:50
- Nahlásit

pawLINka
Taky běžně míchám ovoce se zeleninou
Stejne tak.
a když to platí i pro lidi - proč nás ve školce i ve škole furt ládovali nastrouhanou mrkví s japkem?
A este by to melo byt spravne zakapnuty citronem a kapkou olivovyho oleje! To je pak salatek, mnaaam!

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 19:55
- Nahlásit

impact
Vsak se smejte posmevacci.
Co nas tu fuckujes? Kdo se smeje? Jen ti tu lidi pisou svy zkusenosti, ze nevidej v praxi problem michnout zeleninu s ovocem, jak u lidi, tak u psu. CO je na tom spatnyho?

impact
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:01
- Nahlásit

Pawlinka se smeje. Moc. Jen pockej.

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:08
- Nahlásit

brezen2008
Ale citronem to musíš zakapat, jináč je to stejně na nic.
impact
Bojim,bojim,budem celý zkvašený

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:17
- Nahlásit

Musím souhlasit s Impact. Taky jsem to četla a ani u lidí by se nemělo ovoce míchat s ničím jiným, kvůli kvašení. Když to vašim psům neva, buďte rádi

impact
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:20
- Nahlásit

Jana33 dockej casu...

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:23
- Nahlásit

impact
Huš kvašim já vím,že se to říká o jogurtu a ovoci,ale všechny kvalitní jogurty jsou přece s báječnými kousky ovoce

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:26
- Nahlásit

makrel
A ty to taky nemícháš?

Já si totiž myslím, že to problém způsobit může, ano... Ale v případě, že toho dám psékovi tunu. Promiň, ale jak může ublížit třá 1 jablko 25 kg psovi k 0,5 kg masa a třá hrsti zeleniny?

Já si taky klidně dám rohlík se šunkou a s paprikou a zajím to jablkem...

Prostě takhle - nechci nic hnát do extrémů u mě ani u psů. Já taky vím, že bych neměla tohle a támhleto a stejně to jím a žiju. A stejně tak to dělám a budu dělat i u psů. Prostě jim do té misky dávám všechno s rozumem. Nechci být otrokem svých psů a ani sama sebe.
Toť můj názor. Samozřejmě, pokud někoho uspokojuje to, že bude vyhledávat co se nesmí a striktně se toho držet, tak to je jeho věc.

A huž dost hádek. Radši napište, co jste večeřeli.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:29
- Nahlásit

Takže naše večeře:

Picbumové:
kusové vemeno (to je bžunda se dívat jak se s tím mordují, pač to nejde dobře rozžvýkat) a k tomu ze včerejška kroupy, zelí, řepa, mrkev

Tom:
hovězí hrubomleté a riskla jsem to a přidala jsem mu taky trochu těch krup. Pokud se po tom posere, tak je to další věc, co mu dávat nemůžu.

Já a muž:
ovesná kaše s medem, banánem a skořicí. Mňam.

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:32
- Nahlásit

pawLINka
Nemíchám, ani psovi ani sobě, nějak mě nenapadne jíst ovoce s něčím . nemyslím si, že je to vyhledávání, prostě jsem to někde zaslechla. Dokud byl pes ok, tak jsem hodně věcí neřešila, ale teď holt musím, když chci vystopovat, co může žrát.Jasně že u zdravých psů je to o něčem jiném. A tomu tvojemu se střevama to míchání neva?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:36
- Nahlásit

makrel
Já jsem to nemyslela přímo na tebe, ale tak nějak všeobecně. Navíc konkrétně u tvého psíka, co má takové problémy, je to něco jiného.
U Toma jsem to nemíchala ještě. Krmím ho tak tuším od listopadu a to už žádné ovoce na zahradě nebylo. Ale abych pravdu řekla, ani jsem nad tím takhle nepřemýšlela. Na zahradě si hrušky dá taky rád...

A jinak - ty vážně taky nejíš ani tu mrkvičku s jablíčkem? A nebo třá husu nebo něco na jablíčkách?

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:47
- Nahlásit

pawLINka
Mrkev s jabkem jo, ale husičku jedině se zelím

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:53 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

makrel
Mrkev s jabkem jo
Ha - a pak že to nemícháš.

A co bylo k večeři? Zase vařený kuřecí stehno?

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 20:58
- Nahlásit

pawLINka
mrkev s jabkem jsem měla naposledy jako malá, teď se mi s tím nechce chystat . k večeři bylo zase kuřecí stehno, ale jen málo masa a víc rýže, protože ráno zase blbě kadil

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 21:00
- Nahlásit

makrel
Jak blbě?

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání