| Autor |
Zpráva |
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 21:42
- Nahlásit
jana33
Tak jsem tu.
Hele, mi pes taky nežere zeleninu - fakt to vykompenzuju vitamínama? a co vláknina? a jaký vitamíny dáváte - pilule nmebo sypací? bych se bála, že když mu to posypu práškem, že to nebude vůbec...mu do toho pašuju aspoň nadrobno nasekanou pažitku nebo petrželku, to snese...
Jinak dnes krom toho, že jsem do něj silou narvala tvaroh s petrželí a tuňákem - to by dobrovolně nežral, sežral s ohromným nadšením čtyři kuřecí hřbety...ale musim mu to kouskovat, velký kusy nechce.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 21:48
- Nahlásit
Lucie od Arta
Tak když sežere bylinky,tak samozřejmě dávat, to je logický! Ale znám pár lidí,co krmí masem a pes prostě molekulu zeleniny nepozře a tak přidávaj vitamíny a v pohodě. Jedna holčina s labradorem mu teď nechávala dělat i krevní testy a všechny hodnoty má v pořádku, i ten omílanej poměr vápníku a fosforu. Nejčastěji se asi dává klasickej Roboran nebo hodně lidi dávaj Mikromineral od Barona. My nedáváme nic, naši pséci sežerou každej den dohromady tak dvě kilča zeleniny Jen Fanče panče dáváme.
Kouskovat? Bože,ty máš šelmu
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 21:55
- Nahlásit
jana33
být to na něm, nežere vůbec nic, jídlo se mu ekluje...krom řekněme chrupavek, ty prý jsou poživatelné. a sušené plíce jsou prý i jedlé, ale na těch jaksi nemůže být pořád. Jiné susšené věci ne, syrové ani vařené plíce taky ne. On opravdu nežere nic, to se musí vidět, on asi žije ve vzduchu...Spousta lidí nevěřila, dokud se s ním nepotkali a nemávali mu před nosem tu grilovaným kuřetem tu sýrem, tu uzeným - a on se jen zhnuseně odvracel...On je jinej,no.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 21:58
- Nahlásit
Lucie od Arta
Hele Ferda tyhle tendence měl taky,ale pod vahou labradořích argumentů s tím rychle přestal. Nicméně když už to je teda nucen žrát,tak každý sousto bere předníma zubama,opatrně kouše, no labradoři už maj dávno sežráno, já mám uklizíno,zapínám myčku a Ferda má ještě plnou misku. Nejneuvěřitelnější je to teď pro Fanynku, lehne si k němu a kulí oči,co to tam s tím jako dělá
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 22:02
- Nahlásit
jana33
hm, nám druhej pes ani jiní psi na návštěvách nepomohli, Benji je nadšen, že ten hnus za něj někdo sní...a Teddy nevěří vlastním očím.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 22:07
- Nahlásit
Lucie od Arta
Já myslím,že to není o návštěvě,ale trvalým tlaku. Ferda taky podlehl až časem
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 22:11
- Nahlásit
jana33
hele, půl roku Benjiho nezviklalo-Teddy žral jak nezavřenej a Benji na něj znechiceně zíral a evidentně se mu navalovalo...Pak jsme se teda odstěhovali,ale trávíme spolu stále dost času - a nic.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 22:16
- Nahlásit
Lucie od Arta
Ale teddy je štěně,resp. byl v tý době,ne? Můžu tě ujistit,že když Fanča přišla,tak Ferda zkoušel,jestli by se nemohl tvářit jako hodnej strejda (jinak z ní do dneška zvrací) a žrádlo jí nechat. Ale samozřejmě to nemusí fungovat na všechny,to je jasný
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 08:33
- Nahlásit
Tak jsme pomalu přešli na BARF a teď už týden žereme hezky podle jídelníčku Mám jenom jediný problém - pes všechno zhltá. Když mu to nakrájím, vyluxuje ty kousky bez jedinýho žvejknutí. Když mu to nenakrájím, chvíli ten kus převaluje a přežvykuje a pak ho nakonec taky spolkne celej. A že to jsou kusy - dneska měl hovězí srdce, porce pro něj je tak půlka, já mu jí rozkrojila ještě napůl a on ty kusy normálně spolknul Zvláštní je, že to pak nevyhodí, normálně to stráví. Tak si říkám, jestli to mám řešit dál krájením (i když to vyluxuje), nebo to neřešit vůbec...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 08:39
- Nahlásit
corgi
heled mě dasty,kříženec No,tak ten hltá taky a furt,ale já to nakrájím na kousky,pokud to není teda maso od granda hrubomleté,když sem tam koupís plíce se srdcem nebo kuže,tak to nakrájím na kousky
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 09:10
- Nahlásit
nevíte někdo, proč se nemá dávat syrová strouhaná cuketa?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 09:15
- Nahlásit
brezen2008
Když mu to nakrájím, tak to stejně vyluxuje bez jedinýho žvejknutí - ale je pravda, že to aspoň v tom žaludku bude mít nakrájený a ne jeden obří kus
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:03
- Nahlásit
malinka
Já jí teda do směsi zeleniny normálně dávám a žádný problém nenastal...Naopak jsem zas někde četla že ji doporučovali...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:17
- Nahlásit
corgi
Hele já tě někdy pozvu na krmení labradorů,abys věděla,co to znamená vdechovat
malinka
O tom jsem v životě neslyšela a syrovou cuketou normálně krmíme a bez problému.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:41
- Nahlásit
corgi
u nás se taky luxuje bez žvějknutí
má to nejrychleji sežraný ze všech
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 12:10
- Nahlásit
jana33
pozvu na krmení labradorů,abys věděla,co to znamená vdechovat
To bych teda chtěla vidět Ale fakt, já to nechápu, jak může corgi "vdechnout" ctvrtku hovězího srdce! Dyť mě by to zabilo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 12:16
- Nahlásit
corgi
No mě málem kleplo,když jsem Fanče dala v osmi týdnech kuřecí krk a ona ho spolkla, o týden později po dvou kousnutích spolkla křídlo. Naposled spolkla čtyřcentmetrový špalík hovězí oháňky i s kostí (čtyři měsíce). Takže asi tak
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 12:53
- Nahlásit
Ahoj, jen hlásím, že jsme včera nechali dělat Molince komplet krevní testy - po dvou letech krmení syrovým a vše v pořádku! Přecházeli jsme v osmi letech, teď má deset. Takže spokojenost!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 12:59
- Nahlásit
Dáška
Gratuluju! Samoušovi je dělali loni a taky měl vše ukázkový
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 23:07
- Nahlásit
Musím se podělit, nedá mi to. Dostala jsem na nějaké promo akci dva výtisky časopisu Reader's Digest (plátek o ničem za 85Kč) a mimo jiné jsem se tam dočetla tyto perly:
"Čokoláda, káva, syrové maso ani syrová cibule nejsou vhodné pro psy. Čokoláda je nebezpečná hlavně pro plemena s krátkou lebkou."
"Nejrizikovějším obdobím z hlediska napadení psem je duben až září."
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:38
- Nahlásit
corgi
že on to je nějakej humoristickej magazín?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:58
- Nahlásit
jana33
Bohužel, ten časopis je myšlen nejspíš smrtelně vážně. Přidám jednu perlu ze včerejška ze cvičáku. Stojím v řadě vedle paní s boxerkou a chlubím se, že už skoro týden jíme syrové. "No to snad ne, krmit v dnešní době masem!" Zbylou půlhodinu se mnou už nepromluvila
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 13:26
- Nahlásit
corgi
Se paní nedivím,když jsi taková divná a týráš psa Kubišku na tebe
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 13:45
- Nahlásit
"No to snad ne, krmit v dnešní době masem!"
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 20:41
- Nahlásit
jana33
když jsi taková divná a týráš psa
Já jsem starej kruťas, psovi házim maso, nechávám ho spát venku, furt ho beru k veterináři...
Mimochodem, dneska jsem mu dala celý krůtí krk a sledovala jsem, jestli se ho taky bude snažit vdechnout. Snažil. Příště ho radši přepůlím...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 20:53
- Nahlásit
corgi
Krůtí je malej,na vdechnutí je lepší kachní,ten je dostatečně velikej
Btw dneska jsem zas zapomněla,že ta naše malá prďola nemá zuby a dala jsem jim jabka,chudák nevěděla,co s tím a polknout se to nedalo
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 07:17
- Nahlásit
Škoda že nemam pořádnej foťák, ukázala bych vám jak si Cora trhá ovoce - spadaná jabka a švestky ji už nelákají, tam jsou vosy - pěkně si vyhlédne co přesně chce, vyskočí 1,5 m do vzduchu a utrhne
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 11:09
- Nahlásit
Zajimají mě těstoviny z Vetamixu, co ty tmavé, žerou Vám hafani? A nemusí se fakt vařit? Stačí zalét vařící vodou a nechat nabobtnat?
Díky
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:04
- Nahlásit
Nori - mé čubinky (kao 60 kg a bl 40 kg) baští už nějakou dobu Vetamix - hovězí hrubomleté + těstoviny tmavé nebo vločky(těstoviny nebo vločky předem zaliju horkou vodou a 10 minut nechám, když déle, nevadí). Spokojenost veliká! Někdy dostanou lososa, toho vařím a vykosťuju. Chutná jim i sumeček, ale po něm řídká stolice, i když ho mají s vločkama.
Zelenina - info od veterinářky: psi ze zeleniny moc vitamínů nevysosnou, měli by v tomto případě dostávat psí vitamíny v tabletkách.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 14:03
- Nahlásit
Zelenina - info od veterinářky: psi ze zeleniny moc vitamínů nevysosnou, měli by v tomto případě dostávat psí vitamíny v tabletkách.
To fakt není pravda. Jen je potřeba zeleninu rozmixovat nebo spařit horkou vodou. Tohle je jedna z klasických pověr
|