| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2009 08:17 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
mac1
se musí Ešuš postarat sám
chraň ho ruka páně. Okamžitě by se z něj stal salámista. Páč by šel do salámu
kachna_
bílý granulky - kostičky, zelený granulky - zeleninka, hnědý (červený) granulky - masíčko.
tady je někdo echtgold blbka
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2009 10:20
- Nahlásit
kachna_
My dostali na závodech pytel granclí a jsou všechny hnědé, tudíž my máme jen masíčkové
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 15:21
- Nahlásit
Heh, to je dneska smůla koupila jsem roboran pro psa a dívám se na datum trvanlivosti do 11.6.09 ... asi vratit ze?
A ještě jsem kupovala kuře 1kg 29 a půlka s toho je nazelenalá a sradlavá...
všichni jsou to mazaní obchodníci a já blbec, že sem se pořádně neotočila...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 15:36
- Nahlásit
Nori
Hele tomu Roboranu nemá,co být. Toho bych se fakt nebála
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 15:42 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
jana33
Snad jo, ale při mém 11kg psu budu dávat asi 1lžičku 2x týdně... spočítala jsem,že mi Roboran výjde na 125týdnů (2x2g týdně) Jak ty a ostatní dávkujete?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 15:45
- Nahlásit
Nori
My nijak, dospělákům žádné vitamíny nepřidáváme a štěndu dávám něco jiného
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 15:48
- Nahlásit
Nori
Já to dávkování až tak neřeším. Chystám v jednom kýblu maso pro 3 psy, a tak tam nasypu trochu toho, trochu onoho
Někdy Roboran, jindy Plastin a teď mám zas cosi jinýho
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 16:24
- Nahlásit
jana33
Hele tomu Roboranu nemá,co být. Toho bych se fakt nebála
Já s ním teda taky v životě problém neměla, i když jsem si brala prošlý se slevou z krámu, ale jestli se nepletu, tak Nori tu někde řeší, že pes má opakované záněty žaludku a střev, tam bych se trochu bála
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 21:54 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Tak mě napadlo, že bychom tady mohli dát příklady jídelníčku našich hafů. Třá nás to inspiruje k něčemu novému...
Tak já začnu (nebudu uvádět gramáže, pač to za a) dávám vod oka a za b) to není důležitý )
Včera:
- každý pes celé kuře, vepřové plíce, domácí tvaroh z kozího mléka s ledovým salátem
Dnes:
- žebra z kozla (i se svalovinou), kuřecí pařátky, mochovská zelenina se sušenýma pivovarskýma kvasnicema a Mikrocosi (něco jak Roboran) - všechno syrové
Zítra:
- vepřové nožky, vepřové hrtany, těstoviny, lněné semínko, mrkev a křepelčí vajíčka
Když to tak po sobě čtu, tak čoklové žerou líp jak já
Ale mám teď čas jim chystat, pač jsem doma. Když není čas, tak mají "jen" maso.
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:07 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit
My:
předevčírem:
zelený držky, vločky(nevařený), mořský řasy,roboran, vajco, hrášek a salátovka.
včera:
mletý kuřecí, vločky(nevařený), mořský řasy, roboran, vápník, přes den hrůzu zeleniny jako pamlsky.
dnes:
kuřecí skelty, mořský řasy, roboran, vajco, nějaká zelenina jako pamlsky.
A kloubní výživu mají každý den - Chilly preventivně a Aisha na zlepšení.
Jo a zítra bude asi hovězí mletý, rýže a ty doplňky (nebo možná zbytky od oběda )
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:10
- Nahlásit
Aisha
Myslíš, že je vhodný dávat Roboran denně..?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:12
- Nahlásit
pawLINka
Ja je dneska zaplacla jen skeletama od reznika a mrkvi a cinskym zelim, kapkou olivovyho oleje a jajco navrch (nebylo teda krepelci), rano kazda skyvu tvrdyho chleba.
Na zitra maj prichystany v rozmrazovacim procesu kapr+sumecek (vetamix) + nakej balast k tomu a po ranu coby lahudku lopatky praseci.
A predevcirem vdechly hovezi s drobama + naky zeleny k tomu, vidis, roboran bych jim mela zase prisypat.
Do toho kazdej den svrastelych par jablicek lonskych dostanou, samy si vytahnou ze zahonu redkvicky (strasne jim chutnaji predevsim nate) a dneska mi ohlodaly i kvetouci petrzel - tam mam podezreni na chytani hmyzaku a ze to vzaly dva v jednom).
Kazdopadne je to strasne nevyvazeny a je videt, ze jim to vubec nesvedci.
žebra z kozla (i se svalovinou)
domácí tvaroh z kozího mléka
křepelčí vajíčka
Ze bych ti poslala cuby expres, at si taky uzijou??
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:19
- Nahlásit
Fifi
Křepelky jsem koupila spešl pro pséky, pač slepičích je nedostatek (dycky je někdo sežere ). S miniaturníma křepelčíma se nechce nikomu otravovat, tak je nikdo nejí a mají je psíci.
Maso z kozla mají často, sice trochu smrdí, ale evidentně je móc toprý
A tvaroh jsem zkoušela dělat poprvé. Byla to zkušební první várka, kterou mi otestovali psi (nezdechli, tak příště udělám pro nás ).
A závidím tobě i Aisha, že vám žerou tak zeleninu. U nás je na zeleninu jen jeden. Ten zbytek musím obalamutit tím, že jim zeleninu ovoním těma kvasnicema..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:24
- Nahlásit
Tak u nás psiska měli v neděli držťky, včera lososa,dneska hovězí s droby, k tomu kvantum zeleniny,co si vybavuju,tak tam byl celer,papriky,jablka,banány, okurky,brokolice,mrkev a určitě ještě něco, k tomu velkej bílej jogurtek a sýr cottage, ráno dostanou jako pamlsek biotinek a do žrádla hrst ovesnejch vloček, večer kloubní výživu a bylinky Phytovet. Štěndo mělo tuším taky držťky, hovězinu, rybí filé a každý ráno dostává vemínko, k tomu dvakrát denně rýžičku a večer už to má jen se zeleninkou jako dospěláci, plus odpoledne svačinku, bílej jogurt s banánem, lučinu s celozrným rohlíčkem,cottage. Ráno Juniorcall a ráno i večer kloubní výživku a Cetebe.
V příštím životě chci být náš pes
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:26
- Nahlásit
jana33
Cottage nekupuju ani sobě, bo je to drahý
Dyž si představím, že bych měla každýmu čoklovi koupit jako doplněk na véču Cottage, tak mě to zruinuje
Smekám.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:28
- Nahlásit
pawLINka
že vám žerou tak zeleninu.
U nas se zelenina nezere, u nas se vdechava. Mrkva chlazena z lednice - mnamka nejvetsi, o kedlubne ani nemluvim. A tu ze zahonu spasaji jak dobytek i s nati, prezvykavci.. Kdo nevidel, neuveri.
Jediny, nad cim se takhle ze zdravych priloh xichti jedna erdelka sou rajcata, druha zase nekdy flusne cinsky zeli.
Ostatne, posud sama - zde vysavac, nejstarsi rtw a jeji "papani" - rikam ji Sadlo, s prasetem toho ma hodne spolecnyho.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:29
- Nahlásit
pawLINka
Néé,nesmíš kupovat značkový Meggle,ale takový ty hypermarketový značky. My jim ho kupujeme jednou týdně,taky víckrát ne. Ale je fakt,že já jsem debil, u sebe koukám,co kolik stojí,ale psékům kupujeme i čekanku a fenykl Ale jinak jsem držgrešle a nechci investovat do kvalitní granulovaný stravy
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:30
- Nahlásit
jana33
Dyk to i tak stojí dvacku, ne? Když si to vynásobím počtem čoklů, tak mi můžou políbit v řiť
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:36
- Nahlásit
pawLINka
Stejnak z něj nesní všechno(pokud to není zamíchaný v mletým) - jak je to posypaný tak to otřepou.
a někdy mají jen maso - ale bavil jsem se o tom s vetem a ten mi to tak nějak doporučil.
Někdy to maji denně a pak z toho mají jen tak masko na prudko.
Zatím nám to funguje.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:36
- Nahlásit
pawLINka
Já myslím,že dvacku ani ne,ale my taky kupujeme na tři dospělý dva cottage. Štěndo má ted jeden solo pro sebe. Prosim tě,kolik jich máš?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:37
- Nahlásit
Aisha
Já jsem někde četla, že by se vitamíny neměly dávat denně, že většinu mají v mase, zelenině a tak a vitamíny jen občas jako doplněk. Asi aby nebyli "převitaminovaní".
Nevím... Proto se ptám
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:39
- Nahlásit
jana33
No zas tak moc jich nemám. Problém je spíš v tom, že jsem študent
Ale já se polepším a Cottage jim koupím, ať si neřeknou co jsem to za paničku :-D
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:41
- Nahlásit
pawLINka
buď v klidu,já jsem od začátku roku dobrovolně nezaměstnaná tak zase máte ty kozí tvarohy a křepelčí vejce kozu taky možná budeme mít,ale jen na ozdobu, páč majitelé se jí chtějí vzdát,páč se neprská tak jim chudák trčí v chlívku a nikdo si jí krom nás nevšímá a ona je přitom bytost společenská a tak krásně zdraví
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:45
- Nahlásit
pawLINka
Jako my toho zas nedáváme nějak moc - ale už jsme tak naučení a jak říkám zatím dobrý, tak to tak necháme - peseci měli i nějaké rozbory a bylo to dobrý.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 07:08 - Změnil/a: Matejka
- Nahlásit
Tak my předevčírem: ráno vepřový s drobama + giom + kvasnice a mixlá zeleninka, k obědu to samý jen bez giomu, ale s olejem a řasama, k večeři kuřecí skelet.
Včera: dršťky s trochou zeleniny + roboran, oběd to samý s olejem, večeře vepřový žebírko
Dnes: hovězí srdce + zelenina + řasy, oběd taky srdíčko s něčim a večer kuřecí stehno.
Přes den co upadne a pamlsky...
Fifi
Sadlo - pěkný videjko
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 10:05
- Nahlásit
Tak my včera ráno - hrubomletý se zbytkem drůbežího mletýho, večeře- hafo různý zeleniny (ale já to musím mixovat, páč jinak by to nesežrali), hrubomletý s dršťkama, pangamínek a yuccu, dneska k snídaní maj kachní krky, k véče bude hrubomletý s dršťkama a vejce, zelenina, pamgamin+mikrominerál a zinek, zítra ráno ryby a k véče hovězí s droby a zelenina s pangaminem+jogurtík, krapet posypaný fitbarfem a hrstkou spařených vloček..a dál zatím nevim,ale ponese se to v podobným duchu.. jo a cottage maj aspoň 2x týdně..Já to nejim, tak mi to ani nemrzí....
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 10:15
- Nahlásit
tak já ještě jsem i na granulích takže každej den je takovejhle,když není jinak:
ráno maso hrubomleté, nebo konzerva + nastrouhané ovoce a zelenina + vločky a těstoviny co se nevařej
večer granule
a přes den sem tam rohlík s máslem,s paštikou,sekanou s houskou,zkrátka co jim já dostanou i psiska
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 11:12 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Po: ráno - zelené dršťky s mrkví, večer hovězí ledvina
Út: ráno - kapr+sumeček s mrkví, večer vepřový kůže (tentokrát byly tučný, tak seniorka a šeltka s nadváhou dostaly jen čtvereček a sušený jícen)
St: ráno - kapr+sumeček + hrubomletý s mrkví, večer kuřecí hřbety
Čt: ráno - hrubomletý se špenátem a zeleninou (mixovanou) a vejce + roboran a olej dermanorm, (to samé bude i v pátek) večer - asi kuřecí hřbety
edit: jooo a St - šeltka dřevěnou měchačku!
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 11:38
- Nahlásit
Za kolik koupíte nejlevnější hovězí v mastně?
Já jim jednou za čas koupím hovězí v mastně, ale stojí okolo 80 kč což je celkem dost. je to hovězí na polívku (kůže, maso kosti), jako vypadá to hezky, ale cenovka by mohla být lepší.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 18:07
- Nahlásit
Aisha
Kupujem za 39/kg hovězí žebra, jsou úplně dokonalé a je na nich hafol masa. Vždycky z nich odkraju libové pláty masíčka na ráno a eště zbyde na kostech na večer. Jinak hovězí v masně ne, to bysme pak my neměli ani na ty rohlíky
|