Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 08:17 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

mac1
se musí Ešuš postarat sám

chraň ho ruka páně. Okamžitě by se z něj stal salámista. Páč by šel do salámu

kachna_
bílý granulky - kostičky, zelený granulky - zeleninka, hnědý (červený) granulky - masíčko.

tady je někdo echtgold blbka

Pink
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 10:20
- Nahlásit

kachna_
My dostali na závodech pytel granclí a jsou všechny hnědé, tudíž my máme jen masíčkové

Nori
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 15:21
- Nahlásit

Heh, to je dneska smůla koupila jsem roboran pro psa a dívám se na datum trvanlivosti do 11.6.09 ... asi vratit ze?
A ještě jsem kupovala kuře 1kg 29 a půlka s toho je nazelenalá a sradlavá...
všichni jsou to mazaní obchodníci a já blbec, že sem se pořádně neotočila...

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 15:36
- Nahlásit

Nori
Hele tomu Roboranu nemá,co být. Toho bych se fakt nebála

Nori
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 15:42 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

jana33
Snad jo, ale při mém 11kg psu budu dávat asi 1lžičku 2x týdně... spočítala jsem,že mi Roboran výjde na 125týdnů (2x2g týdně) Jak ty a ostatní dávkujete?

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 15:45
- Nahlásit

Nori
My nijak, dospělákům žádné vitamíny nepřidáváme a štěndu dávám něco jiného

pawLINka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 15:48
- Nahlásit

Nori
Já to dávkování až tak neřeším. Chystám v jednom kýblu maso pro 3 psy, a tak tam nasypu trochu toho, trochu onoho
Někdy Roboran, jindy Plastin a teď mám zas cosi jinýho

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 16:24
- Nahlásit

jana33
Hele tomu Roboranu nemá,co být. Toho bych se fakt nebála
Já s ním teda taky v životě problém neměla, i když jsem si brala prošlý se slevou z krámu, ale jestli se nepletu, tak Nori tu někde řeší, že pes má opakované záněty žaludku a střev, tam bych se trochu bála

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 21:54 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Tak mě napadlo, že bychom tady mohli dát příklady jídelníčku našich hafů. Třá nás to inspiruje k něčemu novému...

Tak já začnu (nebudu uvádět gramáže, pač to za a) dávám vod oka a za b) to není důležitý )
Včera:
- každý pes celé kuře, vepřové plíce, domácí tvaroh z kozího mléka s ledovým salátem

Dnes:
- žebra z kozla (i se svalovinou), kuřecí pařátky, mochovská zelenina se sušenýma pivovarskýma kvasnicema a Mikrocosi (něco jak Roboran) - všechno syrové

Zítra:
- vepřové nožky, vepřové hrtany, těstoviny, lněné semínko, mrkev a křepelčí vajíčka

Když to tak po sobě čtu, tak čoklové žerou líp jak já
Ale mám teď čas jim chystat, pač jsem doma. Když není čas, tak mají "jen" maso.

Aisha
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:07 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit

My:
předevčírem:
zelený držky, vločky(nevařený), mořský řasy,roboran, vajco, hrášek a salátovka.

včera:
mletý kuřecí, vločky(nevařený), mořský řasy, roboran, vápník, přes den hrůzu zeleniny jako pamlsky.

dnes:
kuřecí skelty, mořský řasy, roboran, vajco, nějaká zelenina jako pamlsky.

A kloubní výživu mají každý den - Chilly preventivně a Aisha na zlepšení.

Jo a zítra bude asi hovězí mletý, rýže a ty doplňky (nebo možná zbytky od oběda )

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:10
- Nahlásit

Aisha
Myslíš, že je vhodný dávat Roboran denně..?

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:12
- Nahlásit

pawLINka
Ja je dneska zaplacla jen skeletama od reznika a mrkvi a cinskym zelim, kapkou olivovyho oleje a jajco navrch (nebylo teda krepelci), rano kazda skyvu tvrdyho chleba.
Na zitra maj prichystany v rozmrazovacim procesu kapr+sumecek (vetamix) + nakej balast k tomu a po ranu coby lahudku lopatky praseci.
A predevcirem vdechly hovezi s drobama + naky zeleny k tomu, vidis, roboran bych jim mela zase prisypat.
Do toho kazdej den svrastelych par jablicek lonskych dostanou, samy si vytahnou ze zahonu redkvicky (strasne jim chutnaji predevsim nate) a dneska mi ohlodaly i kvetouci petrzel - tam mam podezreni na chytani hmyzaku a ze to vzaly dva v jednom).
Kazdopadne je to strasne nevyvazeny a je videt, ze jim to vubec nesvedci.

žebra z kozla (i se svalovinou)
domácí tvaroh z kozího mléka
křepelčí vajíčka
Ze bych ti poslala cuby expres, at si taky uzijou??

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:19
- Nahlásit

Fifi
Křepelky jsem koupila spešl pro pséky, pač slepičích je nedostatek (dycky je někdo sežere ). S miniaturníma křepelčíma se nechce nikomu otravovat, tak je nikdo nejí a mají je psíci.
Maso z kozla mají často, sice trochu smrdí, ale evidentně je móc toprý
A tvaroh jsem zkoušela dělat poprvé. Byla to zkušební první várka, kterou mi otestovali psi (nezdechli, tak příště udělám pro nás ).
A závidím tobě i Aisha, že vám žerou tak zeleninu. U nás je na zeleninu jen jeden. Ten zbytek musím obalamutit tím, že jim zeleninu ovoním těma kvasnicema..

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:24
- Nahlásit

Tak u nás psiska měli v neděli držťky, včera lososa,dneska hovězí s droby, k tomu kvantum zeleniny,co si vybavuju,tak tam byl celer,papriky,jablka,banány, okurky,brokolice,mrkev a určitě ještě něco, k tomu velkej bílej jogurtek a sýr cottage, ráno dostanou jako pamlsek biotinek a do žrádla hrst ovesnejch vloček, večer kloubní výživu a bylinky Phytovet. Štěndo mělo tuším taky držťky, hovězinu, rybí filé a každý ráno dostává vemínko, k tomu dvakrát denně rýžičku a večer už to má jen se zeleninkou jako dospěláci, plus odpoledne svačinku, bílej jogurt s banánem, lučinu s celozrným rohlíčkem,cottage. Ráno Juniorcall a ráno i večer kloubní výživku a Cetebe.
V příštím životě chci být náš pes

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:26
- Nahlásit

jana33
Cottage nekupuju ani sobě, bo je to drahý
Dyž si představím, že bych měla každýmu čoklovi koupit jako doplněk na véču Cottage, tak mě to zruinuje
Smekám.

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:28
- Nahlásit

pawLINka
že vám žerou tak zeleninu.
U nas se zelenina nezere, u nas se vdechava. Mrkva chlazena z lednice - mnamka nejvetsi, o kedlubne ani nemluvim. A tu ze zahonu spasaji jak dobytek i s nati, prezvykavci.. Kdo nevidel, neuveri.
Jediny, nad cim se takhle ze zdravych priloh xichti jedna erdelka sou rajcata, druha zase nekdy flusne cinsky zeli.
Ostatne, posud sama - zde vysavac, nejstarsi rtw a jeji "papani" - rikam ji Sadlo, s prasetem toho ma hodne spolecnyho.

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:29
- Nahlásit

pawLINka
Néé,nesmíš kupovat značkový Meggle,ale takový ty hypermarketový značky. My jim ho kupujeme jednou týdně,taky víckrát ne. Ale je fakt,že já jsem debil, u sebe koukám,co kolik stojí,ale psékům kupujeme i čekanku a fenykl Ale jinak jsem držgrešle a nechci investovat do kvalitní granulovaný stravy

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:30
- Nahlásit

jana33
Dyk to i tak stojí dvacku, ne? Když si to vynásobím počtem čoklů, tak mi můžou políbit v řiť

Aisha
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:36
- Nahlásit

pawLINka
Stejnak z něj nesní všechno(pokud to není zamíchaný v mletým) - jak je to posypaný tak to otřepou.
a někdy mají jen maso - ale bavil jsem se o tom s vetem a ten mi to tak nějak doporučil.
Někdy to maji denně a pak z toho mají jen tak masko na prudko.
Zatím nám to funguje.

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:36
- Nahlásit

pawLINka
Já myslím,že dvacku ani ne,ale my taky kupujeme na tři dospělý dva cottage. Štěndo má ted jeden solo pro sebe. Prosim tě,kolik jich máš?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:37
- Nahlásit

Aisha
Já jsem někde četla, že by se vitamíny neměly dávat denně, že většinu mají v mase, zelenině a tak a vitamíny jen občas jako doplněk. Asi aby nebyli "převitaminovaní".
Nevím... Proto se ptám

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:39
- Nahlásit

jana33
No zas tak moc jich nemám. Problém je spíš v tom, že jsem študent
Ale já se polepším a Cottage jim koupím, ať si neřeknou co jsem to za paničku :-D

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:41
- Nahlásit

pawLINka
buď v klidu,já jsem od začátku roku dobrovolně nezaměstnaná tak zase máte ty kozí tvarohy a křepelčí vejce kozu taky možná budeme mít,ale jen na ozdobu, páč majitelé se jí chtějí vzdát,páč se neprská tak jim chudák trčí v chlívku a nikdo si jí krom nás nevšímá a ona je přitom bytost společenská a tak krásně zdraví

Aisha
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:45
- Nahlásit

pawLINka
Jako my toho zas nedáváme nějak moc - ale už jsme tak naučení a jak říkám zatím dobrý, tak to tak necháme - peseci měli i nějaké rozbory a bylo to dobrý.

Matejka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 07:08 - Změnil/a: Matejka
- Nahlásit

Tak my předevčírem: ráno vepřový s drobama + giom + kvasnice a mixlá zeleninka, k obědu to samý jen bez giomu, ale s olejem a řasama, k večeři kuřecí skelet.
Včera: dršťky s trochou zeleniny + roboran, oběd to samý s olejem, večeře vepřový žebírko
Dnes: hovězí srdce + zelenina + řasy, oběd taky srdíčko s něčim a večer kuřecí stehno.
Přes den co upadne a pamlsky...

Fifi
Sadlo - pěkný videjko

Montik
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 10:05
- Nahlásit

Tak my včera ráno - hrubomletý se zbytkem drůbežího mletýho, večeře- hafo různý zeleniny (ale já to musím mixovat, páč jinak by to nesežrali), hrubomletý s dršťkama, pangamínek a yuccu, dneska k snídaní maj kachní krky, k véče bude hrubomletý s dršťkama a vejce, zelenina, pamgamin+mikrominerál a zinek, zítra ráno ryby a k véče hovězí s droby a zelenina s pangaminem+jogurtík, krapet posypaný fitbarfem a hrstkou spařených vloček..a dál zatím nevim,ale ponese se to v podobným duchu.. jo a cottage maj aspoň 2x týdně..Já to nejim, tak mi to ani nemrzí....

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 10:15
- Nahlásit

tak já ještě jsem i na granulích takže každej den je takovejhle,když není jinak:
ráno maso hrubomleté, nebo konzerva + nastrouhané ovoce a zelenina + vločky a těstoviny co se nevařej
večer granule
a přes den sem tam rohlík s máslem,s paštikou,sekanou s houskou,zkrátka co jim já dostanou i psiska

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 11:12 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Po: ráno - zelené dršťky s mrkví, večer hovězí ledvina
Út: ráno - kapr+sumeček s mrkví, večer vepřový kůže (tentokrát byly tučný, tak seniorka a šeltka s nadváhou dostaly jen čtvereček a sušený jícen)
St: ráno - kapr+sumeček + hrubomletý s mrkví, večer kuřecí hřbety
Čt: ráno - hrubomletý se špenátem a zeleninou (mixovanou) a vejce + roboran a olej dermanorm, (to samé bude i v pátek) večer - asi kuřecí hřbety
edit: jooo a St - šeltka dřevěnou měchačku!

Aisha
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 11:38
- Nahlásit

Za kolik koupíte nejlevnější hovězí v mastně?
Já jim jednou za čas koupím hovězí v mastně, ale stojí okolo 80 kč což je celkem dost. je to hovězí na polívku (kůže, maso kosti), jako vypadá to hezky, ale cenovka by mohla být lepší.

Dáška
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 18:07
- Nahlásit

Aisha
Kupujem za 39/kg hovězí žebra, jsou úplně dokonalé a je na nich hafol masa. Vždycky z nich odkraju libové pláty masíčka na ráno a eště zbyde na kostech na večer. Jinak hovězí v masně ne, to bysme pak my neměli ani na ty rohlíky

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání