Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:37
- Nahlásit

Já si tady plácám játro a vona si klidně začne žrát
pawLINka
Kolik váží?
14 kg

pawLINka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:39
- Nahlásit

kachna_
Počky a to jí dáváš 300 g masa denně plus granule? Nějak jsem to nepochopila :-D

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:42 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

pawLINka
Proč bych měla dávat granule? Jen prostě těch 300 g celkem (maso + zelenina + masité kuřecí kosti) dávám ve dvou dávkách

pawLINka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:45
- Nahlásit

kachna_
Ahá, tak to jsem si tě spletla s někým jiným

Právě mi to přišlo jako mega velká dávka s těma granulema

Jinak čistě toho masa bez příloh je tak kolik?

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:58 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

pawLINka
Jinak čistě toho masa bez příloh je tak kolik?
Když to počítám bez těch kostí cca 50-60% podle situace, beru vetamixí hřbety tam je masa na masitých kostích nejmíň, přílohy těstovinové (nebo rýže) dávám minimálně (2-3x do měsíce).
Kromě šeltičky, která ale tloustne fakt po všem a dostává max 100 g denně, mají váhu akorát.
Tahle má pořád hmatná žebra, jen ne tak pěkně jak bych chtěla.
Jinak spíš je to celé o tom, že jsme ubrali psům na pohybu, ale se změní až za pár měsíců

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:59
- Nahlásit

pawLINka
Právě mi to přišlo jako mega velká dávka s těma granulema
ale zase bych jí mohla na procházku kutálet a neřešila bych útěky za zvěří, protože by jí fakt neměla šanci dohonit, ono všechno má svojje

Nori
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 10:07 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Zdá se Vám hubený? Má lehce přes 11kg. Když ho hladím, žebra cítím, ale ven mu nelezou..

Ty jeho kýty, ty má pěkně nasvalené, hezky zaoblené..
Ten lesk na druhém obrázku je pravý, asi zato může Pangamin.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 09:18
- Nahlásit

Nori
mě se líbí

Nori
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:54
- Nahlásit

brezen2008
Díky..

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 11:01
- Nahlásit

Nori
Tak jako klinická studie to neni, no , ale myslim, že pro ilustraci by to mohlo stačit, ale jestli je vypracovanej, tak bych ho přibrat nenutila. A lesklej je krásně
http://www.myhillspet.com/Weight-Management/Dog/We ight-check/Can-I-feel-my-dogs-ribs.aspx

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2009 13:18
- Nahlásit

Výňatek z rozhovoru s MVDr. Václavem Naxerou, autorem publikace "Pes a domácí lékař", v čas. Náš region:
otázka: Je lépe psům vyvařovat, nebo kupovat granule?
odpověď: Tak obecně platí, že pes potřebuje opravdu pestrou a kvalitní stravu a tu jim prostě doma nemáte možnost uvařit. Nikdy to nebude natolik vyvážené, aby to přesně splňovalo potřeby psa. Musím uznat, že v dnešní době je vývoj "umělé" stravy natolik dokonalý, že bych ji mohl jen doporučit

Nebo to patří do: Tak při pátku?

Dáška
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2009 13:30 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

kachna_
že v dnešní době je vývoj "umělé" stravy natolik dokonalý
Aneb příjmy z výroby krmiv jsou tak dokonalé....

pes potřebuje opravdu pestrou stravu
Ještěže celoživotní krmení granulema je tak pestré, že... Sakra, jaktože se ti psi vůbec dožili granulí?

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 09:14
- Nahlásit

kachna_
Výňatek z rozhovoru

hehe,teď další pan veterinář tvrdil v PPČ, že krmení BARFem je krok zpátky , radši budu zpátečník, ale budu mít spokojenýho, nasvalenýho čokla, kterej nebude mít průjem z toho že projde kolem misky s něčím jiným, než jsou granule, kterej má nádherný zuby páč žere i ty nezdravý kosti a tak vůbec.

Dáška
pes potřebuje opravdu pestrou stravu
Ještěže celoživotní krmení granulema je tak pestré,

Přesně tak. Dyk to je proti logice. Jak může být něco pestrýho, když je to furt to stejný???? Tohle kdyby mi někdo vysvětlil

Teď v sobotu jsme byli na koncertě v Mnichově a Ešusa přes den obstarávala sousedka. Žrádlo měl připravený v lednici (syrový hovězí srdce, oblanžízovaná zelenina a trošku rýže), když to šel sousedky syn vzít z ledničky, nebyl si prej jistej, jestli nebere Brtnikovi večeři, jak to pěkně vypadalo

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 09:58
- Nahlásit

V příloze Lidovek asi před týdnem populárně naučný článek o výživě psů a koček. Citace nějakého veta - hlavní poučení z tohoto článku - to nejhorší co můžete psovi dát, je: syrové maso, syrové kosti a syrová zelenina - když už chcete pejskovi dopřát kostičku, tak jedině vařenou to už je skoro na vrácení diplomu, ne?

Pink
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 10:08
- Nahlásit

Mně zase vetka doporučovala granule, když jsem se s ní pokoušela konzultovat mého hubeňoura. Prý je schopná mi pro psa najít granule, které mu budou chutnat a přibere po nich, v přirozené stravě se ale neorientuje... to je na pěst

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 10:45
- Nahlásit

Ketrin

když už chcete pejskovi dopřát kostičku, tak jedině vařenou to už je skoro na vrácení diplomu, ne

CO TO BYLO ZA TROLA?????

nejhorší co můžete psovi dát, je: syrové maso, syrové kosti a syrová zelenina

to zní celkem logicky, když je pes masožravá šelma

choco
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 11:52
- Nahlásit

Ketrin
No wow...:/

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 12:15
- Nahlásit

Pink
v přirozené stravě se ale neorientuje... to je na pěst
Mně se ale její odpověď zdá fér - 90% veterinářů by na tebe dštilo síru, že týráš psa syrovou stravou a snažilo by se tě odvrátit od cesty do pekel .

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 12:31
- Nahlásit

PetraK
Taky jsem četla včera v časopise Pes uplně stejný názor pana veta----syrové krok zpět-----podívala se na ty krásně lesklé a zdravé čokly doma a říkala si----lidská blbost nás jednou asi zabije

choco
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 12:44
- Nahlásit

Mě právě překvapil ortoped a taky pak i dermatolog, kteří nám krmení masem vůbec nevymlouvali a ani grancle nevnucovali...jedni z mála...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 13:04
- Nahlásit

lidská blbost nás jednou asi zabije škoda že se spolek skeptiků Sisyfos nezabývá taky vyváženou stravou pro psy

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 13:19
- Nahlásit

zwergpinscher

-lidská blbost nás jednou asi zabije

tohle bych viděla že ne asi zabije, ale stoprocentně zabije.

no ale vážně, jak může bejt pestrýho něco, co má pořád jedno a to samý složení? Todle kdyby mi někdo vysvětlit, to bych ráda.
Budu-li krmit čistou kuřecí svalovinou + já nevim, třeba těstoviny, tak jo, dobrý, to neni zrovna pestrá strava. Ale pokud má pes, hovězí maso, rybí, kuřecí - vše s kostí, má vnitřnosti, různý druhy zeleniny, bylinky, a sem tam vločky či rýži, nebo tmavé celozrnné pečivo plus ovoce, tak jak tomu může konkurovat v pestrosti bobule, kde je všechno mrtvý a umělohmotný, či dodaný a hlavně furt stejný?? A to nemluvím o tom, že když tu bobuli pes po 2!!! slovy dvou hodinách klidového režimu vyhodí, je ta bobule furt stejná jako dyš ji polknul, kdežto když po 10 minutách čokl vyhodí véču, páč jí nahltal a ešče navíc se šel porvat s páníčkem (idioti voba ), tak je tam dost jako znát, že tělo už zapracovalo.
Tak někde je něco jinak.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 15:00
- Nahlásit

Ketrin
toš to ni, ja nejsem vůbec skeptik, ja jsem realista

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 15:05 - Změnil/a: zwergpinscher
- Nahlásit

PetraK
no ale vážně, jak může bejt pestrýho něco, co má pořád jedno a to samý složení? Todle kdyby mi někdo vysvětlit, to bych ráda.

tak to bychom byly rády asi dvě
pan doktor v onom článku co jsem četla píše, že je problém s vyvážeností a je to krok zpět, bo se zahodí 30 let dosavadního výzkumu....hmmmm asi ví o čem mluví, a nebo ví ho...pač před tím dotazujícímu píše, co znamená BARF, že je to strava z masa, mas. kostí zeleniny atd.
Tak si říkám, že je asi de--l, když sám píše, jak je to pestré a pak zase o tom, že to není vyvážené.
což Bobulošrot určo teda je, protože přece ty letilé výzkumy na grancle jsou a barf přece není dle něj prozkoumán, jen doložen zkušenostmi chovatelů....no nic, jdu dál pracovat....
si vždycky říkám, seru na granuláře, ať si říkají co chtějí, ale nějak to eště nemám zvládnuté a pokaždé mě to namíchne takové postoje.
Když už tak krmit nechtějí, tak ať to jinejm nenutí, no ni

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 15:17
- Nahlásit

zwergpinscher

protože přece ty letilé výzkumy na grancle jsou a barf přece není dle něj prozkoumán

samozřejmě že neni prozkoumán! Páč přece ty předchozí staletí, kdy kolikrát psi- třeba pastevci na pastvinách a tak, když se museli začasto obstarávat sami a živili se v podstatě BARFem /páč co jinýho je zajíc, nebo ptíca ulovená a doplněná něčím zeleným co zrovna bylo po ruce- tak to se přece nepočítá, to jen tak živořili a čekali až přijdou objevitelé bobulí, aby si mohli pořídit všechny ty alergie, bez kterejch byli celý nešťastný a další civilizační chorůbky :-D Protože neměli chudáci ty bobule, byli v takový špatný kondici, že se dokázali úspěšně postavit šelmám.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 15:40 - Změnil/a: zwergpinscher
- Nahlásit

PetraK
tak to se přece nepočítá, to jen tak živořili a čekali až přijdou objevitelé bobulí, aby si mohli pořídit všechny ty alergie, bez kterejch byli celý nešťastný a další civilizační chorůbky :-D

ba ba, ale tak to paní přece je a co vy si o sobě vlastně myslíte, když s tím nesouhlasíte a myslíte si to co si myslíte
Se nám to směje, páč naši psi jsou v kondici, zdraví, troufnu si říct i vyrovnanější, pač nemají věčně hlad z toho, že jim grancle nejedou nebo nemají depku z toho, že jsou opelichaní, alergičtí, nánosem zubního šutru apod.
Tak BARfu ZDAR

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 15:53
- Nahlásit

zwergpinscher

ba ba, ale tak to paní přece j
jo. A navrch dyš to vymysleli na emerickym kontinentu, tak to musí bejt dobrý přece.

jen bych potřebovala BARF zaonačit když je člověk v hotelu nějak. To jsem fakt ještě nevykoumala. Na víkendovku to šlo, namrazila jsem si lahve s vodou a udělala minimrazák z batohu ale na celou dovču to neprojde

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 16:42
- Nahlásit

PetraK
jen bych potřebovala BARF zaonačit když je člověk v hotelu nějak. se musí Ešuš postarat sám

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 06:49
- Nahlásit

PetraK
jak může bejt pestrýho něco, co má pořád jedno a to samý složení?
Já jsem na to přišla: vždyť je to tak jednoduchý, každej den nám to cpe reklama do hlavy, bílý granulky - kostičky, zelený granulky - zeleninka, hnědý (červený) granulky - masíčko. Pedygrý!!!

Matejka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 07:57
- Nahlásit

kachna_
A jak je po něm ten pejsek hezky veselej a hravej

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání