| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 11:45
- Nahlásit
jbat
Hele záleží na tom,jak je pes citlivý. Většině psů rychlej přechod nedělá problémy,ale když má pes zažívání citlivější,může mít průjem. Tak zkus dva tři dny přidávat ke granclím maso, a když bude vše v pohodě,tak přejdi rovnou.
Jinak doporučuju Sehnerku a projít si internet, je toho už docelo dost, diskuze je i na mujpes,hodně lidí má i nějaký články na stránkách, takže to bych brala jako základ a hlavně bych se řídila vlastním rozumem
Dines
Zeleninu a ovoce musíš pomlít,resp. rozmixovat na drobno nebo nechat projít varem,aby se narušila celuloza a pesani si tak z toho mohli vzít,co potřebují. Když to dáš v kuse,tak to nima projde a nic.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 11:51
- Nahlásit
jana33
Když to dáš v kuse,tak to nima projde a nic.
Ale jooo, projde to jima a hovno
Ok, takže kašičky podle tý BARF knížky přece jen jo? To abych si pořídila mixér
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 11:52
- Nahlásit
jana33
doporučuju Sehnerku
??? koho?
jo a ten Vetamix - asi je to lelvnější, než řezník, že? páč já mám razák tak asi na dva sáčky s ledem a jednu misku guláše od maminky... nic se tam nevejde... tak bych asi byla na řezníka odkázaná, od něj můžu taky dávat syrový, nevadí to?
citlivej nevypadá, jedině mu nejede kuřecí. resp. jede, ale natýkaj mu po něm oči a nos. jinak zelenina, ovoce, všechno miluje. a vajíčka taky, ty máme domácí od kolegyně. tak myslím, že bude nadšenej.
hele a míváte třeba zeleninový dny? že jako nedáte maso, ale jen zeleninu a ovoce?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 11:58
- Nahlásit
jbat
Myslí paní Sehnerovou a její knížku o krmení psůch
Vetamix je levnější než řezník a mohla bys zkusit jestli ho - či jinou firmu- nemají u vás ve Zveráči. A počkej Ty seš Brno, nebo Holomóc? eši holomóc, tak tam mají nějakou prodejnu přímo - aspoň si to myslím teda. Maso od řezníka taky můžeš dávat, proč ne? Však lidi si taky dávaj tatarák, že jo.
zeleninový dny jako úplně nevedem, ale třeba někdy je tý zeleniny převaha.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:02
- Nahlásit
jbat
http://www.sehnerova.cz/stranky/_07.htm
|
Matejka
Člen |
- Nahlásit
Tak já bych radši přešla hned a nemíchala s granuelam, prospěšné může být při přechodu spíš vynechání jedné dávky krmení, ať má pes čas ty grancle dotrávit a nemíchá se mu to v žaludku s tim syrovym. Jinak syrový od řezníka dávám taky a to klíďo bez přemražení, vetamix berem právě kvůli ceně a maso mám narvaný třeba i po známých, pač mám taky minimrazák. Jinak moc doporučuju přečíst tyhle stránky, je to tam dopodrobna a srozumitelně
|
jbat
Člen |
- Nahlásit
PetraK
Myslí paní Sehnerovou a její knížku o krmení psůch
dá se sehnat běžně nebo je to "podpulťák"?
zkusit jestli ho - či jinou firmu- nemají u vás ve Zveráči
jako že voni maj velký mražáky a mně bude stačit malej, jo? to by bylo super.
jsem Homlomlóc.
na ten Vetamix mrknu, já jen esi to fakt prodávaj po metrácích, tak nehorzí.
prosím tě, písni mi na mail, jestli to neva, ať mám nějakýho barfistu "na drátě", je pod členem, ty seš totiž taky fatal error...
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:04
- Nahlásit
jbat
Vetamix mám v Olomouci nebo u něj prodejnu, kde můžeš nakupovat i v malém množství...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:05
- Nahlásit
Matejka
tam chodím taky číst
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:09 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
jbat
dá se normoš objednat na netu. Je tam celkem dost zajímavých info nejen pro psy, ale i pro lidi.
jojo, když seženete Zveráč, kde to berou, nepotřebujete velkej mrazák. Nebo někoho, s kým budtete brát napůl, případně prubnout tu prodejnu.
totiž taky fatal error.
to jako bezpochyby
ale hele, já z toho krmení nedělám velkou vědu, tak abyste paní nebyla zklamaná? Prostě flákota - dávám přednost masu v kuse, než mletýmu + zelenina. Přílohy už teď, když je vykrmenej a není za radiátor, moc nedávám. Jen občas a trochu. nemám nějaký spešl jídelníček. jako, že pondělí todle a k snídani támhleto. Prostě jak to přijde z mrazáku pod ruku, jen aby se to v týdnu prostřídalo-svalovina, vnitřnosti, maso na kosti+směs zeleniny.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:11
- Nahlásit
brezen2008
Jo má to moc pěkně udělané a když jsem s barfem začínala u štěňule, tak to byla super inspirace a ta mladší Zippy, byla v tu dobu skoro stejně stará jako naše, takže super. Rozhodně mi to přijde lepší než ta knížka BARF - co je o pár řádků výš, ta mě docela zklamala a po přečtení už mi jen leží v knihovně...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:15
- Nahlásit
Nori
heled jak je to hrubomleté od vetamixu,tak takle vypadá stejně to od Granda
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:16
- Nahlásit
Matejka
a po přečtení už mi jen leží v knihovně...
Ty hele, to mě skoro všechny knížky co mám doma - jediná Sehnerka je větraná poměrně často - holt se úžasně čte, je vtipná , a ještě ví , zná a umí.... Škoda že už od ní nic nevyjde - segra se asi dva roky tšila na knížku o britkách a nic..
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:17
- Nahlásit
Matejka
taky jí mám v knihovně,dělám si svoje směsi podle sebe a podle dostupných věcech
jo a má to pěkný ty stránečky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:18 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Dines
jediná Sehnerka je větraná poměrně často -
přesně tak. To jsem si ani neuvědomila, že to je vlastně možná moje nejčtenější knížka.
Měla by radost Sehnerka jedna Je fajn, když po člověku zůstane něco takhle pozitivního.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:43
- Nahlásit
Dines
Já jsem si pořídila tenhle mixér,kráječ,strouhač, všechno teda sekám nožema a už ho mám tři roky,dělám na něm každej den pro psy, občas něco pro nás a taky už absolvoval celodenní zápřah,když jsme zeleninu nakoupili ve velkým v Makru a dali zamrazit a naprosto bez poruchy
http://www.consumer.philips.com/c/priprava-pokrmu/ hr7605_10/prd/cz/
Jinak my než jsme se přestěhovali,tak jsme v Praze taky nakupovali ve zveráči. Je to teda dražší,ale samozřejmě o hodně levnější než u řezníka, a když máš malej mrazáček,tak to jinak řešit nejde.
A Sehnerka - to je prostě špica
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 13:40
- Nahlásit
Dines
máte někdo vyzkoušenou - přečtěnou tuhle knížku?
ta knížka mě akorát vytočila, nesnáším číst něco od někoho, kdo píše stylem "já jsem nejchytřejší a jak to dělám já, tak přes to nejede vlak"
nedávno jsem jí někomu darovala...
|
tezy
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 14:46
- Nahlásit
Ahoj lidi, trochu se vám vetřu do diskuze. Od března psovi (fena NO, 2 roky) vařím, ale chci přejít na syrové maso + zelenina. Ale, jak ji mám "donutit", ona to syrový nechce. Normálně jí maso nechám přejí varem (vnitřek je syrový), ale teď jsem koupila lososa a toho vařit nechci - kvůli kostem. Máte nějaké "donucovací" nápady a rady. Díky Terka
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 15:44
- Nahlásit
tezy
Ja taky nejdriv varila (mela jsem zdroje z jatek), pak presla na syrovku. Rotvicim byla zmena sumak, terierka delala ofrky a syrovy nechtela. Inu, rada snadna - nechces, nezer. Sebrala jsem ji misku, jeji porci rozdelila mezi rotvice, jen cumela. Druhej den taky ofrk, ale mensi, dloubla do toho asi dvakrat. Stejnej scenar a svete div se, treti den zrala syrovy s velkou chuti (ale uplne ohladu nebyla, nejaka ta snidane typu kefir, vajco s tvarohem apod vzdy byla). Zkratka nad miskou plnou zradla jeste zadnej pes hlady nezasel, dneska futruje syrovy jak diva.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 17:02
- Nahlásit
PetraK
jsem si po přečtení předmětu mailu od tebe myslela, že mi píše nějakej ouchyl...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 00:41
- Nahlásit
jbat
no tak to se jdu kouknout, co jsem to proboha psala????
hele doufám, že to jak systém krmení jaoby zjednodušuju, když Ti píšu, ať používáš hlavu, nezní nějak nabubřele. To bych nerada. spíš je to o tom, že opravdu není třeba- když člověk není debil s představou, že čokloj stačej 14 dní starý brambory a kosti vod kuřete z minulýho tejdenkku - z toho dělat disertačku a tím pádem se toho bát. čokl je masožrave, takže co potřebuje? Maso, maso, vnitřnosti a kosti (kuře, hovězí, vepřík, ryba - jako základ plus zelenina a případně nějaká ta příloha, pokud je čoklid hubenej. Najít si gramáž masa na den, tu dodržovat s tím, že se mění druh masa a zeleniny, kolik hrdlo ráčí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 00:42
- Nahlásit
jbat
že mi píše nějakej ouchyl...
si blbá. naprosto. Chtěla sem bejt roztomile ftipná a vona ze mě udělá ouchyla
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 08:32
- Nahlásit
PetraK
když Ti píšu, ať používáš hlavu, nezní nějak nabubřele.
vůůůůbec, pani, já nejsem zas tak vztahovačná...
jinak už jsem nakazila dalšího - majitelku foxteriérky křížené s borderkolií. byla dost tejraná, tak má žaludek v háji (z granulí hlavně, třeba rýži s kuřetem prej snesla nejlíp...). tak jsem hodila nitku a pár odkazů a jde do toho taky.
a s tím odměřováním - potřebovala jsem jen tak orientačně vědět. ale stejně - zkušenost ukáže.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 08:33
- Nahlásit
PetraK
Zasláno: 2 Zář 2009 00:42
COŽEEEE?!?!?!?!?!?!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 09:34
- Nahlásit
jbat
pani, já nejsem zas tak vztahovačná.
tak to jsem ráda, ono to při tý netový komunikaci někdy může vyznít blbě.
foxteriérky křížené s borderkolií.
a foto je jako gde?
byla dost tejraná, t
tak ať začne přechod právě tou rejžou s mrkví a kuřetem - povařeným a pak až postupně přejde na syrový, aby to pro ten žaludek nebyl takovej šok, pak postupně může maso jen lehce ovařit, aby si žaludek zvykl, pak přidat trochu syrovýho... ono ne každýmu pesanovi ten přechod jde hned bez potíží. A doporučuju začít o víkendu, kdyby to pesana protáhlo, tak ať jste u toho.
To odměřování- odkaz co tu dala Fifijová je gůtovej, podle toho jeď na začátku, pak už si pojedeš podle svýho.
COŽEEEE?!?!?!?!?!?!
cože, na coo? to jako na tu hodinu? No sem přišla z toho čézetovýho srážení a pak ještě musela poslat článek a nešly mi narvat fotky do emila a odeslat to, dělala jsem to asi na 10x a pak sem ešče NUTNĚ musela kouknout na čézetpsa - no sem kráva, no. Dneska sem nemohla skorem vstát. Míst abych se vyspala, lozim po netu, dejte mi někdo pěstí
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 09:35
- Nahlásit
PetraK
a foto je jako gde?
uno momento...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 09:40
- Nahlásit
foceno v osum večer, kvalita veškerá žádná....
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 09:42
- Nahlásit
proč to nende?!
písnu ti do mejlu stránky, na kterejch ji mám.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 09:45
- Nahlásit
PetraK
ono to při tý netový komunikaci někdy může vyznít blbě
vo tom něco vim.
No sem přišla z toho čézetovýho srážení a pak ještě musela poslat článek a nešly mi narvat fotky do emila a odeslat to, dělala jsem to asi na 10x a pak sem ešče NUTNĚ musela kouknout na čézetpsa
pani, ste kráva...
dejte mi někdo pěstí
se vší radostí!!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 09:52
- Nahlásit
jbat
božéééé, vona je - no krásná!! fakt, že jo
a povaha? Krom toho že to teda bude magor po foxovi a trotl po bordeře
pani, ste kráva...
děkuju za podporu. no sem horší než Milka
se vší radostí!!!
se taky všeho chytíte jak houno košile tak ale decentně.
vo tom něco vim
no právě, vona tam chybí ta intonace hlasu a tak radši dycky,dyš mám pocit, že se to vymklo kontrole napíšu, jak se věci maj. vona mi ruka neupadne
|