| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2009 16:46
- Nahlásit
Nori
My škvarky nebereme,ale před 14 dny mi nepřišly vepřový kůže.
Dneska jsem si dělala srandu,že by mě drahá polovička měla nosit na rukou,jiná by byla nadšená z drahejch dárků,já dneska skákala do stropu ze zprávy,že zítra budeme mít deset kilo krůtích krků
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2009 16:57 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
jana33
Asi nápodobně
Po třech měsících krmení BARFem... next reklama
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 11:15
- Nahlásit
potřebuji radu:
jsem si všimla,že když dávám strouhanou zeleninu a ovoce,tak víc čůraj,je to dobře nebo špatně?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 12:22
- Nahlásit
Brezen2008 tohle jsem vypozorovala v pripade, ze jsem dala zeleninu a pristrouhla jablka. Bez jablek v poho, s jabkama pochcana cela kuchyn. Nekolikrat. Tak to samo nedavam. A ted jsem se dozvedela, ze se ovoce s masem nema davat vubec a ze velky kusy zeleniny psi poradne nestravi. Cimz se vysvetluje kupovana mrazena zelenina, ktera zpoloviny vyjde tak jak vesla. Tak to ted zkusim hodit na chvili nad paru a pak mixnout. Chci totiz zkusit davat i syrove, ale myslim, ze se opravnene bojim, ze zelenina zustane netknuta. Coz se mi nestava, kdyz varene maso sundam z plotny, hodim zeleninu a necham dojit.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 17:37
- Nahlásit
impact
jo takže mám stejnej problém jako ty.....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 17:53
- Nahlásit
Zelenina se musí BUĎ přelít horkou vodou nebo rozmixovat. To,že i tak je vidět trochu v bobcích nevadí,neznamená to,že si z ní nevzali,co potřebovali. Ale velké kusy zeleniny a ovoce opravdu psi nestráví - neumí narušit celulozu bo co. Jinak nám teda po jabkách žádnej pes nikdy víc nečůral.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 18:00
- Nahlásit
Brezen a kterej problem myslis? Ja jich mam povic.
Jana me to prekvapilo. Jeden by rek, ze mrazena zelenina je dost mala. Ja ji prave davam, kdyz specham a nemam cas se krajet s kilem normalni. No a s tema jabkama fakt newim. Ja jim je davam normalne misto pamlsku a nikdy nic. Ale jak jsem to pridala k masu a zelenine, tak mi zlili kuchyn.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 18:01
- Nahlásit
Jinak jsem dnes hodila zeleninu nad paru a nasekala rucnim mixerem, tak uvidim, co z nich rano vyleze.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 18:10
- Nahlásit
jana33
já když dám jablko,tak čuraj jak blázni
a když to jedí normálně bez masa,tak čuraj normálně
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 18:13
- Nahlásit
impact
On je rozdíl i mezi nahrubo a najemno strouhanou zeleninou. Já to fakt rozšmelcovávám co to jde.
Ad jabka, já je dávám k masu normálně a fakt se nám to nikdy nestalo,asi máme psiska antičůrací
|
impact
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 18:23
- Nahlásit
Brezen mas divny a pocurany psy.
Jana ovoce a maso? Ja uz prave parkrat cetla, ze se to nema davat dokupy. Ale protoze to byl naposled duveryhodny zdroj a protoze maso s ovocem nedavam, nezjistovala jsem proc.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 18:32
- Nahlásit
impact
Hele nevim,já to až tak neřeším,co se jako má a nemá,takže běžně dostávaj hovězí+jabka+banán+mrkev a nestěžujou si a nevypadaj,že by jim to nesvědčilo
Ty máš taky pochcánky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 20:32
- Nahlásit
Mi teda psice po zelenine nadmerne necuraj - sem si nevsimla. Jedine mozna po cukete, bo ta je hodne vodovata.
impact
Ja bezne flaknu neco z ovoce do zradla nebo upadne pres den, neresim, nemaj jedinej problem.
Dneska zaperlila mlada teroska, dostaly kurata a do toho kus kapra, drubez nami jami, ooovsem kapr ji nejel a radsi se v nem vyvalela, dobytek
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 20:58
- Nahlásit
Fifi
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 11:59
- Nahlásit
Já maso s ovocem dávám normálně. Nechápu důvod, proč by se to dělat nemělo. Když to člověk vezme selským rozumem, tak je to pěkná blbost
Chtěla bych vidět ten článek, kde je to napsaný.
impact
Jsem tady už několikrát psala, že mi zeleninu sežerou i nežravci když do ní dám ty piv. kvasnice, vajíčko, tvaroh nebo něco takovýho...
A jinak zeleninu úplně denně nedávám a nevypadají, že by strádali
|
impact
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 13:22
- Nahlásit
Tak jsem se zeptala na důvod, proč ne ovoce a maso a jak se dozvím, přepošlu.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 18:57
- Nahlásit
jako duvod se uvadi intenzivni kvaseni. Toto plati jak pro kombinaci ovoce s masem, coz je typicka kombinace v jidelnach, tak take pro kombinaci jagurtu s ovocem, coz je typicka kombinace prumyslove vyrabenych jogurtu. Obe tyto kombinace nejsou zadouci s ohledem na optimalni traveni, plati pro psa i pro cloveka, pro cloveka tedy vyznamne vice.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 19:02
- Nahlásit
impact
Smarja, to se mi asi cuby dneska vykvasi z kuze, bo sezraly kazda asi kilo jablek a ted rybu. A rano mely jogurt bily.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 19:06
- Nahlásit
impact
Jsem si myslela,že to bude něco takového "chytrého". Tak zůstávám v klidu
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 20:41
- Nahlásit
Sorry, ze sem taham kocky, ale na kockarskym foru neni o prir. strave kloudna rec.
Docetla jsem knihu od Ireny Sehnerove - Jak krmit kocky a nektere veci me dost zarazili. Napr. pani S. doporucuje davat kazdy den tavenaky? Me prijdou taveny syry hodne slane, plne tavicich soli a nedoporucuji se ani pro deti.
Jeste bych mozna davala tvrdy syr, ale tavenak se mi uplne prici.
Davate je psum?
Dalsi vec co jsem uplne nepochopila jsou kosti. Jednou bylo zminene v knize, ze nekdo dava misto vapniku rozmasakrovane kur. krky a ze to je blbost a ze se kosti davat nemaj. To nak nechapu, to je nemam davat ani kdyz budu davat vapnik?
A na doplneni vapniku se doporucuje walpenkalk co to je? To neznam? Obsahuje Mikromineral od Barona taky vapnik?
A na kazde strane mi bylo vysvetleno, ze syrove maso kocky miluji. Moje ne(a hodne kockarek tohle resi a proto nekrmi masem bo to nezerou), jak jim mam probuh vysvetlit, ze je lepci nez konzervy?
Dva hodne zajimave postrehy byli, ze kocce nikdy nedavat maso, ktere je citit. V prirode se vzdy zivy jen uplne cerstvym masem a neumi narozdil od psa mrsiny spracovat.
A druhy postreh, ze kocka nepotrebuje a nema se ji davat uhlohydraty - testoviny,ryze a dalsi prilohy jsou zbytecne. Jako prilohu davat jen zeleninu a to jeste v omezenem mnozstvi.
Knizka je psana moc zajimave a dobre se cte, ja ji mela za dva vecery, urcite doporucuju precist, ale je fakt, ze jsem od ni cekala mnohem vic.
Jeste mam koupenou Jak krmit psy. Jak doctu urcite se tu objevim z dotazama.
My jsme ted s psakem na Hills i/d(nekde jsem to tu uz probirala) mel dlouhodobe prujmy a nebylo to dobry. Moh jen ryzi s kurecim a ani po nem nemel bobky nijak dobre (voranzove vosklive) a ac ty hillsky jsou podle slozeni sama kukurice tak mu to fakt prospiva. Bobky ma krasne . Rozhodla jsem se nejaky mesic krmit timhle nez se mu trochu brisko srovna a pak jdem zpet k masu.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 20:58
- Nahlásit
a jak má vůbec vypadat ten správný psí bobek? u půlročního psa
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 21:01 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
staropramen
A jeste dodatek - aby vysra.yho nebylo stejne jako kolik toho sezere, konzistence pevnejsi, a cetnost kakani ne patnackrat za den. Zalezi, cim krmis, po granulich bejvaj jiny kupy, kdyz na cvicaku sbiram po cizacich, poznam, cim nesberatel krmil.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 00:06
- Nahlásit
Davate nekdo pupalkovy olej?
Je mozne ho koupit normalne v lekarne? U barona je asi 4X drazsi. Jen nevim jestli ten s lekarny je ten sami a pesovi a kockam neublizi.
dik
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 08:34
- Nahlásit
K té kvalitě bobků - stávalo se mi na granulích, že pes během hodinové procházky udělal třeba 3 - 5 bobků od nejpevnějšího až do průjmu. Pak jsme léčili překyselený žaludek homeopatiky, vet říkal, že by i ty bobky s tím mohly souviset. Doufala jsem, že s přechodem na BARF zmizí i tohle, ale zatím (BARFuju měsíc) je to pořád stejné. Pravdou je, že jsem já kravka blbá homeopatika přestala dávat - nové zaměstnání, ráno nestíhám... Samo mezi BARFovými věcmi jsou některé, které mu jdou trochu na průjem (játra, srdce), takže je podávám vždycky jenom s rýží, aby se to jako spravilo. Teď tedy nevím, jestli nedělám blbost Nějaký tip, jak ty bobky napravit?
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 15:30
- Nahlásit
corgi
a nezkouselas Probican nebo procolin, nebo jeste lepe jogurt s probiotickou kulturou? melo by to upravovat strevni mikrofloru.
Co davate jako vapnik psum?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 15:42
- Nahlásit
lucYnka XIII
Davate nekdo pupalkovy olej?
Obcas jim koupim obycejnou pupalku dvouletou v tobolkach, v lekarne.
Co davate jako vapnik psum?
Skelety a kosti a hrtany atak. Nic umelyho.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 15:49
- Nahlásit
Probican nebo procolin, nebo jeste lepe jogurt s probiotickou kulturou
Denně dávám pangamin s probiotikem, občas ten jogurt. Jinak ta vomica, co měl na žaludek, by měla prý čistit i játra a střeva, prostě celkově psovi odlehčit, takže si asi sáhnu do svědomí a začnu to zas poctivě dávat. Problém je, že se prý má dát aspoň čtvrt hodiny před nebo po jídle a to ráno nestíháááám! Holt bude muset mladej taky zabrat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 15:55
- Nahlásit
corgi
Samo mezi BARFovými věcmi jsou některé, které mu jdou trochu na průjem (játra, srdce),
Kam se prdej na slezinu. To je teprva narez.
A on ti teda prumuje? nebo jen kadi vickrat a ridky?
(miluju tyhle pejskarsky hovory o ho.ne, akorat normalni lidi si obcas klepou nahlavu )
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 22:05
- Nahlásit
Fifi
A on ti teda prumuje? nebo jen kadi vickrat a ridky?
Je to většinou tak, že první bobek OK, za pět minut horší, za dalších pět minut ještě horší, ke konci procházky vyloženě vodnatej průjem, ale samozřejmě jenom kapky, už nemá, co by vykajdil.
tyhle pejskarsky hovory o ho.ne
Jo, mladej jakožto nepejskař se o tomhle baví vyloženě s chutí, hlavně při večeři
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 22:38
- Nahlásit
corgi
za pět minut horší, za dalších pět minut ještě horší, ke konci procházky vyloženě vodnatej průjem, ale samozřejmě jenom kapky, už nemá, co by vykajdil.
A tak to bejva, kdyz se rozhybou streva. Pokud mu neskrunda v brichu, netrpi plynatosti, tak bych to extra neresila, max tim vilym jogurtem a nedavat prilohy, jen zeleninu (po kolenach s jatrama mely fenule nedavno docela dost napilno - uznavam, blba kombinace..)
|