Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 12:24
- Nahlásit

Brali jste někdo rýži z Vetamixu? Jak dlouho se vaří?

Rozhodla jsem se, že zkusím přejít na maso i u posledního člena smečky, u kterého jsem zatím neměla tu odvahu. (hodně zdravotních problémů, záněty žaludku, průjmy...) Jelikož kusovky (kterých mám většinu) nežere, tak jsem mu objednala Vetamix. Včera poprvé dostal kuřecí a hovězí směs s těstovinama a čínským zelím. No dnes má průjem jak vrata...
Proto jsem se rozhodla, že dnes dostane jen kuřecí se zeleninou a přemýšlím o té rýži. Tu by měl strávit bez problémů...
Rozhodla jsem se, že zkusím vydržet minimálně týden dávat mu maso, a pak se až vrátím ke granulím. On má totiž průjem občas i po granulích, takže to není až tak vyjímečný stav. Pokud se to do týdne neupraví, tak asi zůstane na granulích.
Zbytek smečky masem krmím bez jakýchkoliv problémů.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 12:26
- Nahlásit

Ebony
mě teď na podzim všichni venkovní psi zhubli, je to i počasím, taky zvyšuju dávky, a přidávám tučný, ale jim jsou žebra i vidět, což mi v létě třeba nevadí, psi jsou nasvalení, mají krásnou srst a to stačí, nemám ráda tlustý psy.
Tak jsme na tom stejně. Mám ráda spíš hubenější psy (pro někoho až vychrtlé), ale teď na podzim mi začali hubnout, a tak taky zvyšuju dávky co to dá, aby byli na zimu hezky zatučnělí.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 22:46
- Nahlásit

Ebony
u ovčouna mají být žebra vidět, ne cítit
To by Cir zvládnul bez problémů , co hrboly kyčelních kostí, to už je moc?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 22:50
- Nahlásit

kachna_
tak zkus pangamin, psi mi po něm přibírali.

nemáte někdo zkušenost s těstovinama z vetamixu?

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 23:01
- Nahlásit

pawLINka
ja davam vetamixackou ryzi - varim 15min pokud ma pes prujem, zkusila bych spis nez ryzi brambory - hodne dietni maso + brambory (uvarit, rozmackat), pak zkusit postupne prejit na normalni stravu ..

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 23:03
- Nahlásit

kejtlin
nemam, ale chystam se vyzkouset, stejne jako vlocky doted jsem mela od vetamixu jen ryzi, tak se chystam vyzkouset i dalsi

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 23:04
- Nahlásit

Roxana
tak dej určitě vědět, jak jsi byla nebo nebyla spokojená.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 23:05
- Nahlásit

Roxana
a rýže je dobrá? taky jsem vo ní přemejšela

Nori
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 23:06 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Ahoj, proč psovi žbluňká=chrastí.. zřejmě v žaludku??? Většinou je po tom průjem.. Dnes měl vepřové s droby a zeleninou a lososa..

brezen2008
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 23:07
- Nahlásit

Roxana
vločky jsem měla 15kg a dobrý byli

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 23:13
- Nahlásit

kejtlin
dam, chystam se na vetsi objednavku, vezmu prilohy i maso (i kdyz holky odsud z tematu vetamix melnik nebo tak nejak psaly, ze nic moc nemeli ), ale jak rikam, s ryzi naprosta spokojenost (je tedy trochu drobnejsi nez ta "lidska", ale v tom nevidim nejmensi problem), tak myslim (doufam ), ze to s testovinama i vlockama bude stejne
brezne, ad ryze viz vys, a ty vlocky jak pridavas - namocis pred podavanim nebo jak? diky

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 23:30
- Nahlásit

kejtlin
no zkusit to můžu. Se můžu vzteknout, když Cir dostává dvojnásobnou dávku, šeltička poloviční, ta je jak koule a von je vychrtlo, jestli přijede vetamix, tak ti ho přivezu ukázat. Musíš se ale koukat z boku. Zepředu není vidět

brezen2008
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 07:06
- Nahlásit

Roxana
namáčím
jsou jemnější,jako menší a měli i to moje morčata
já tedy kupuji i ty lidské a ty taky namáčím

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 07:41
- Nahlásit

Já jsem měla i vločky i těstoviny. Těstoviny jsou tvrdší - když kupuju normálně ve zveráku, tak se po namočení úplně rozpadnou v takovou nechutnou kaši, ale z vetamixu drží...
Vločky taky OK, jsou to takové zlomky. Ty vždycky den předem namočím do vody.

Jinak pesan dostal včera kuřecí se zeleninou a dnes máme opačný problém... No vykadil se, ale stěží. U něj je problém, že po předchozích problémech má menší "vchod" do zadku. Ale dnes dostane hovězí hrubomleté, které by mu problém dělat nemělo.
Asi mu nakonec přílohy ani dávat nebudu, jestli bude ok. Musím jen vyzkoušet jaké druhy masa snese a jaké ne. Bohužel nebude moct dostávat všechno jako zbytek smečky.

A jinak abyste mi záviděli - včera jsme dostali zadarmo 15 hus na krmení pro psy! Prochází až v dubnu, takže se dají upéct i pro lidi. Dnes večer si psíci dají do rypáčku.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 10:32
- Nahlásit

kachna_
zepředu není vidět
taky mi takhle vychrtla NO začala jsem dávat sádlo a pangamin a je dobrá

mishi
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 22:22
- Nahlásit

Teď jsem několikrát narazila na to, že není dobrý mixovat granule a maso, co vy na to? Já dávám ráno granule a večer maso, někdy i to maso v týdnu vynechám, když nestíhám. Pes si nestěžuje, poslední dobou sežere, co dostane, ale na maso se těší. Tak nevim, neničim mu tim třá žaludek, když to mixujem?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 22:32
- Nahlásit

mishi
mixuju to několik let a bez negativního výsledku.

Bela
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 23:07
- Nahlásit

mishi
to ale nemixujes, len striedas
ono sa tvrdi, ze mixovanie moze citlivejsim psom sposobit problemy a ze je to zataz na traviaci trakt, ale nic viac okrem odporucania, ze sa to nema davat dokopy som k tomu nenasla

mishi
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 10:05
- Nahlásit

kejtlin
Bela
Super, dík za uklidnění.

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 19:46
- Nahlásit

kachna_
má svaly? pokud má svaly a pěknou srst a je v pohodě, tak nic neřeš...to je jak u lidí, někdo přibírá ze vzduchu, jak já, a někdo se cpe od rána do večera a není skoro vidět

mishi
taky jim občas fláknu granuli, i ji klidně do masa zamíchám, nikdy s tím neměli problémy

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 19:59
- Nahlásit

Ebony
ok, díky za názor, budeme mu se šeltičkou jenom hlasitě závidět

brezen2008
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 22:27
- Nahlásit

sem tam to občas taky míchám

Matejka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 08:13
- Nahlásit

Není tu někdo z okíl ČB, kdo by chtěl přes půl pytle vetamixáckejch těstovin? Krmím masem bez příloh a nechce se mi to vyhazovat

brezen2008
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 08:45
- Nahlásit

tak psiska dostali,hrubomleté,rajčátka,vokurku a rejži

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 17:47
- Nahlásit

Jedna kvízová otázka na dlouhé večery - co ze zobrazeného je připraveno pro psa a co pro partnera?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 18:01
- Nahlásit

corgi
pejsek papá tu zeleninku a páníček si opeče junior a dá si ho schlebíkem a hořčicí ))

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 18:46
- Nahlásit

corgi
brezen2008

u vas su tusim vsetci vegetariani

brezen2008
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:30
- Nahlásit

ted tu dlabou konzervu,kapustu,jablka,rajčata a rejži
já furt dávám přílohy,nejlepší je rejže,po těstovinách mají průjem

brezen2008
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 22:47
- Nahlásit

heledte daj se zamrazit pampeliškové listy a pak je servírovat psům?
nemám vůbec tušení

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 06:32
- Nahlásit

brezen2008
Nevidím důvod, proč by nedaly. Všechno se dá zmrazit
Já si mrazím i zeleninu (když ji nakoupím hodně najednou, tak si dávám i nastrouhanou do mražáku) a v létě jsem si k tomu mrazila i bylinky a právě i pampelišky.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání