Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 06:46
- Nahlásit

Po delší době ukázka jídelníčku většiny psů ze smečky:

1. den
Husa (bez zeleniny, protože jsem jim nechtěla kazit chuť)

2. den
Svalovina z kozla, vnitřnosti, klasické těstoviny, mrkev, brokolice, zelí, okurek, pivovarské kvasnice.

3. den
Zelené držťky, extrudované těstoviny, mrkev, okurek, brokolice, roboran.

4. den
Kuřecí hřbety, extrudované těstoviny, lněné semínko, brokolice, zelí, Vitaplastin.

5. den
Maso na kosti z kozla, vločky, čínské zelí, okurek.

6. den
Ledvinky, hrtany - bez zeleniny, protože se mi nechtělo.

Orpoti létu rozdíl v tom, že teď dávám přílohy, protože zakrmuju.

Tak pro inspiraci přidejte vaše menu.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 08:38
- Nahlásit

Co si myslíte o mražené zelenině? Teď nemyslím z krámu, ale doma připravenou, čerstvou. Spousta pejskařů si jí namixuje nebo nakrají a pak dá zamrazit. Já furt nevím, jestli v ní tím nezničím vitamíny apod. Ale nebaví mě každej den nebo skoro každej den připravovat zeleninu.

Jinak, klidně přidám taky jídleníček.
Většinou dávám večer maso, v poledne mléčný výrobek a ráno ostatní

Včera
večer: vetamixácký drůběží mleté a hovězí svalovina
ráno: brokolice, rajče, okurka, slun. olej, sezam. semínko, usušená nať celeru, těstoviny,
v poledne: podmáslí.

Dneska
večer: zbytek hovězí svaloviny, husí křídla, krk
ráno: tvaroh se strouh. jablkem, med, skořice, žloutek, gelacan
v poledne: dostanou makovku (na přilepšení

Zítra plánuju
večer. dršťky,
ráno: zeleninu - asi rajče, paprika, okurka, olivovej olej a spařené vločky, plastin,
v poledne - dám bílej jogurt asi s blumama.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 09:47
- Nahlásit

tak dasty právě dlabe:
hrubomleté od grandu,jablko,kapusta,rajské,květák a roboran a už to má v sobě

Vikula
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 11:07
- Nahlásit

pawLINka
Sedmý den už raději nepíšeš, protože nechceš nikoho dráždit tím, že v neděli psům podáváš kaviár a kančí na brusinkách, že?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 14:07
- Nahlásit

tak dasty udělal krásnej bobeček
večer dostane prasečí nožičku,jelikož jde večer hlídat a já se bojím,aby neměl torzy,když hlídá

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 14:52
- Nahlásit

Vikula
Ha ha, to zase né
Ale je pravda, a to už jsem několikrát psala, že si ti psi žerou líp jak já. To je samá zeleninka, masíčko, žádná éčka, žádné uzeniny, žádné instantní polívky, kterýma se živím já

all
Musím udělat další reklamu na BARF. 5 dní krmím toho pinče s citlivým zažíváním masem a přes počáteční průjem a den na to zácpu, je už OK. Dnes udělal tak krásný bobek, že to byla radost pohledět.
Ten pes má 7 let a za celý život tak hezký bobek fakt neměl. Celý život trpí průjmy, nadýmáním, záněty žaludku a střev. Vyzkoušela jsem xy druhů granulí včetně veterinárních diet a až po 7 letech ten pes začíná trochu normálně prospívat - neprdí, nemá průjem... Dřív jsem mu taky zkoušela dávat na radu veta rýži a vařené kuřecí maso, ale po tom se mi hned po...
No nebudu jásat předčasně, uvidím co to s ním udělá časem.
Ale v každém případě už nikdy, ale fakt nikdy nebudu žádného psa krmit granulema (kromě cestování a podobných nouzových případů).

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 14:54
- Nahlásit

VerčaZ
Já si zeleninu takhle připravuju. Když mám větší množství, tak si ji nastrouhám a nasáčkuju do mražáku. Vytahuju v případech nouze, nebo když se mi nechce nic chystat.

Určo to nějakej vitamín ztratí, ale pořád lepší než nic.

Nori
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 17:03
- Nahlásit

pawLINka
To se hezky četlo
A jaká byla diagnóza u pinče? Ty problémy jsme měli taky a teď je to lepší, ale né uplně.

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 17:18
- Nahlásit

Nori
My měli něco podobného, jako ten pinč u pawLINka - u nás šlo o překyselení žaludku, podávali jsme homeopatika, ale k naprosto úžasnému zlepšení došlo až teď, na BARFu

Nori
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 18:50
- Nahlásit

corgi
Aha a já je příčina překyselní? Jaké vhodné potraviny podávat?

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 19:31
- Nahlásit

Vepřová žebra dáváte?
Mám na mysli celá i s těma dlouhejma štěpivejma kostma???
Teď jsem koupila nám krásný masitý na pečení a hodila stranou i Ešusovi, ale...... těhle kostí se kapek bojím, páč se fakt hrozně štěpí?? No??? Tak jak?

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 19:35
- Nahlásit

Nori
O příčině jsem s vetem moc nediskutovala, spíš mi tenkrát šlo o léčbu Vzhledem k tomu, že věděl, že BARFuju, doporučil omezit svalovinu, přidat vlákninu a přílohy. Nedělat hladovku, aby v žaludku nebylo prázdno. Nevím, jestli se dá nějak vyvolat překyselení (kromě nevhodné stravy), nebo jestli je to vyloženě dědičné nebo jestli je to problém rasy. Je fakt, že mi několik corgařů potvrdilo, že jejich pejsci zamlada blinkali naprázdno pěnu, ale nevím, jestli jim to vydrželo. U nás to byl jeden z příznaků, plus často průjmy, divné bobky, žraní trávy.

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 19:36
- Nahlásit

PetraK
celá i s těma dlouhejma štěpivejma kostma
Těmi dlouhými kostmi myslíš ta žebra? Já to teda dávám a stížnosti nebyly...

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 19:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

corgi
Těmi dlouhými kostmi myslíš ta žebra?

no jo tydle žebra , já se neojím stížností, ale toho, že to jen naláme, nerozkouše hltavec hltavej a pak mu toudělá díru do potrubí. Má přeci jen větší tlamajznu než corgíš, který chca nechca to nadrtit tou tlamajznou musí. no
zkus to někdy zlomit a píchni se do prsta, je to ostrý jako sviňa.

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 19:46
- Nahlásit

Matejka
Kolik to je na kila? Já bych se jich ujmula - zatím granuluju, a občas to prokládám konzervou s těstovinama a kupuju lidský
A co za to? Jsem přímo z ČB

jablunka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 19:53 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Běžná snídaně

Vepřové dostává hlavně Otík a Brůs trochu taky,páč nejvíc maká.

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 19:54
- Nahlásit

PetraK
chca nechca to nadrtit tou tlamajznou musí. no
Nu ju, on dokonce třeba tu křížovku ani nerozdrtí - nebo možná by rozdrtil, ale já na to nemůžu koukat, tak mu tyhle větší kosti drtíme tupou stranou sekyrky. Tož já nevím, já žebro nikdy neulomila, ale pravdou je, že se asi bude lámat podélně, teda spíš jakoby štípat... Ale myslím, že to tu lidi normálně krmí, když tak vzpomínám, co jsem tu četla

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 21:04
- Nahlásit

corgi

no já právě myslím taky, že to lidi dávají. Jenže jsou fakt prostě ostrý jako sviň, tak nevim, ach jo.

jablunka
Běžná snídaně

pani vy toho sežerete!!!! Měla byste si to rozdělit na víc částí a ne to polknout najednou

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 07:07
- Nahlásit

PetraK
Já žebra dávám. Vepřové a mé oblíbené kozí. Vždy bez problémů.

Nori
Já vím, že ten tvůj to má podobné, kdysi jsme si o tom psaly.
U něj přesnou diagnózu nevím. Vždycky jsme k vetovi chodili s jinýma problémama a tohle byl jen ten vedlejší, takže jsme se po tom až tak nepídili.
Když byl malej, tak to bylo docela v pohodě - jen se mi po všem posral.
V jeho cca 3 letech začal mít problémy - po nějaké době (kdy mi ho jeden vet málem zabil), mu u jiného veta stanovili po tom, co blinkal natrávenou krev, že má něco v žaludku (dle kontrastního RTG). Až když ho otevřeli, tak zjistili, že má hrozně zvětšenou slezinu, která mu na ten žaludek tlačí. Tak mu ji vzali. A od té doby se to táhlo...
Začali mu ty záněty střev - kadil krev, furt tlačil...
K tomu mu museli vyoperovat anální žlázy (3 týdny jsme nemohli vyléčit zánět), stehy se vyhojily, tak asi po týdnu znova narkóza a šití. Pak se to hojilo x měsíců a vyhojilo se to tak blbě, že má menší díru do zadku - má kolem konečníku prstenec výrůstků (něco jak hemoroidy), které ho svědí a větší bobek nemůže vytlačit. Vet chtěl operovat znovu - udělat mu nový konečník, ale nakonec jsme to vyloučili vzhledem k tomu, že minule se to hojilo fakt x měsíců (kdy musel mít doma límec), že neudržel stolici, že kadil i stehama a prožíval neuvěřitelné bolesti...
Jednou mi sežral omylem vařenou vepřovou nohu a musel pod narkózou na klystýr.

No prostě sranda s tím psem.

Většinou na rozborech krve a tak toho moc nezjistili (krom zvýšených jaterních enzymů - dlouhodobě měl Prednison, tak to může souviset).
No vypadá to všechno na rakovinu - slezina i anální žlázy.

Proto jsem ani moc po příčině toho, proč má pořád ty záněty nepátrala. Asi ze strachu, co mi zase řeknou...

Ale - nevím kam to zaklepat - už delší dobu nic. Ani angína, ani zánět střev, ani zánět močáku a podobné srandy...

A po mase je zatím ok - jak jsem psala, poprvé v životě má normální bobky.

Matejka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 07:21
- Nahlásit

Dines
Na kila teď nevim, je to tak půlka pytle velikosti pytle podestýlky pro hlodavce nebo kočky... Nic za to asi nechci, kdyžtak mi písni na meil a dohodnem se na místě a čase předání

PetraK
Vepřový žebra taky dávám a to celkem pravidelně - 11 měsíční velká kníračka.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 07:53
- Nahlásit

tak dneska jsem vyfotila jídlo dastyho a jak žere a zítra vám to sem přítel špoupne,já to neumím

malinka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 08:37
- Nahlásit

dává někdo srnčí kosti ? Dostala sem je prvně a fakt nevim....
Zatim sou v mrazáku.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 09:32
- Nahlásit

pawLINka

Matejka

no tak jo, tak já mu to teda fláknu, ale s velkým sebezapřením a bát se budu tři dny!!

malinka
já jsem paní opatrná aji s tou zvěřinou , takže když jsem měla možnost syrový zvěřiny, tak jsem to nevyužila, kvůlivá parazitům.

jablunka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 09:45
- Nahlásit

PetraK
pani vy toho sežerete!!!!
Já měla jen dva stejčky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 09:49
- Nahlásit

jablunka
Já měla jen dva bejčky

šmankote Hurvajz!!!

malinka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:46
- Nahlásit

PetraK
kvůlivá parazitům.

a proto se rači ptám. Uvařim to a kosti vyhodim. Masa je tam dost. Děééékuji.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 12:21
- Nahlásit

malinka

no taky bych to radši uvařila. Nevím, jestli na tohle by přemražení stačilo??? Vím, že lidi taky zvěřinu dávají a syrovou, ale no já si prostě říkám-jako správnej preventista - že prevence je prevence.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 12:37
- Nahlásit

Chtěla bych začít krmit místo granulí masem, ale nejsem si jistá, kolik. Mám 21 kg fenku erdela. Podle toho, co jsem se tu dočetla, tak bych jí měla dávat 0,5 kg masa na den? A kdybych chtěla k tomu přidávat přílohy (v poměru 2:1), tak ty se k tomu přičítají nebo odečítají? Myslím tím např, 0,5 kg masa + 250g rýže a zeleniny nebo 0,34 kg masa + 0,16 přílohy. Čistě teoreticky, ať vím, kolik toho masa k příloze, takhle to odvažovat nebudu

Matejka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 12:48
- Nahlásit

zuzkaJ
Když jí budeš dávat 0,5 kg masa, tak bych k tomu dala tak 100 g zeleniny, pokud nemusíš, tak příloha typu těstovin, rýže atd se mi zdá zbytečná ale je to jen můj názor a moje zkušenost...

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 13:32
- Nahlásit

zuzkaJ

taky jsem bezpřílohová, jakmile se mi podařilo Ešusa vykrmit, dopřílohovali jsme, nebo je dám jen občas. Já dávám zeleniny co hrdlo ráčí, neb Ešus je nedožera, takže zelenina ho zaplácne. Má-li i tak pocit, že toho bylo málo (což má vždycky ), tak dostane tvrdý chlebík. Ten by dostal po žrádle stejně - na vyčištění žubů žahnutých naholu.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání