| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 19:47
- Nahlásit
vlkXY
Už jsem to tu někde psala, ale je to tady moc dlouhý, tak znova: Vet nám doporučil omezit čistou svalovinu, přidat přílohy, zeleninu. Zároveň naordinoval homepatika, která zřejmě zabírala, jenže díky mé lenosti je pes nedostával pravidelně, takže ten kýžený dlouhodobý efekt se nedostavil. Teď mi kolegyně corgařka doporučila přípravek z mořské řasy, ten jsem ještě nesehnala, takže nemůžu soudit - ale jejímu pesu to prý pomohlo
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 20:08
- Nahlásit
vlkXY
Tou corgařkou jsem nejspíš já, ta řasa se jmenuje Biopolym a jedná se o tekutou mořskou řasu, co podporuje vstřebávání živin, prý má snad i vliv na pigment, možná i nějaké další účinky, to už si nepamatuju. My jsme to ale používali na průjem u štěněte ovčáka. Je to už ale asi dva roky, co jsme mu to dávali. Teď už je v pohodě. Opravdu to pomohlo. Ale jestli to pomůže ve vašem případě, těžko říct, nejsem veterinář.
Navíc mě napadá, že existují i bylinky od Phytovetu, přímo na podporu zažívání. To by možná taky stálo za to zkusit.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 20:30
- Nahlásit
corgi
Pokud se mluví o řasách zde je pár druhů, snad jsou to ony:
http://holisticshop.cz/obchod/index.php?akc=kateg& hltex=&limit=20&kateg=2
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 20:43
- Nahlásit
Nori
To tedy koukám, kolik těch různých řas je
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 21:02
- Nahlásit
corgi
Takže ty vám nepomůžou?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 21:32
- Nahlásit
Nori
Myslím, že jo Každopádně se nejdřív kouknu v okolních petshopech
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 21:56
- Nahlásit
corgi
Jasně a jaké hledáš? Myslíš, že mořské korály budou dobré na doplnění vápníku? Ja toziž sice neřešim nijak extra vapnik:fosfor, ale byla sem o tom poučena tak se ptám... Mám 11kg vořecha..
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 22:35
- Nahlásit
Nori
Myslím, že půjde o tu hnědou řasu, ta se nemusí tepelně upravovat. S těmi korály nevím, já ty poměry taky nemám v hlavě. Píšou, že to je bůhvíjak dobré, no jestli jde opravdu o korály, tak asi jo. Já tedy používám vaječné skořápky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 22:41
- Nahlásit
Ježiš neblbněte, kupte ve zveráči prostě řasy a konec
btw nevím,jak funguje teď,ale před lety (cca dva roky) holisticshop spíš nefungoval než fungoval
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 22:45 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
jana33
Fajn, ale u nas ve zveracich nic nemaji... Nějaka nespokojenost s holisticshopem?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 22:47
- Nahlásit
Nori
Ne, jen jim musel člověk třikrát volat a čekat tak měsíc
Kde bydlíš? Řasy prodávaj fakt všude, od Susy, od Beapharu nebo i v lékárně.....
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 23:02
- Nahlásit
jana33
Tak třeba těď je to už u nich jinak...
V dědině blízko Nového Jičína, ale chystám se do Ostravy, tam se po něčem porozhlédnu...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 09:10
- Nahlásit
Nori
Tam to budou mít stopro
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 18:26
- Nahlásit
corgi
Jak dáváte/dáváš ty skořápky? Já jsem si je namlela na kafemlýnku, ale někde jsem četla nebo slyšela, že si z toho psi nic nevezmou pokud to neni zakapane citronovou šťávou. Tak zvažuju jinou alternativu jak dostat vápník (krom kostí- ty obden nebo dva dávam)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 18:33
- Nahlásit
Aluli
A proč chceš psa mermomocí dotovat vápníkem?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 18:35
- Nahlásit
Aluli
Já jsem oprášila hmoždíř, ale nakonec jsem zjistila, že jednodušší mám, když to pořádně nadrtím prsty jedné ruky v dlani druhé ruky. To s tím citronem jsem si nedávno taky přečetla, takže to dodržuju a po rozdrcení to zakápnu. Ale nevím, co je na tom pravdy, protože třeba na tom ridgebačím webu, na který tady byl odkaz a kde to berou fakt vážně, tam byly fotky, jak ridgebaci dostávají celá vejce! Normálně do misky celé syrové vajíčko. A přitom zrovna na tom samém webu psali to o citrónu a taky o tom, že syrový bílek je špatný
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 19:00
- Nahlásit
já dávám taky celá vejce a skořábku rozdrtím v ruce
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 19:06
- Nahlásit
brezen2008
já dávám taky celá vejce a skořábku rozdrtím v ruce
Tam dávali celá jako vyloženě celá, ve skořápce, nerozbitá - a jak si s tím ti pesani hezky poradili
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 20:34
- Nahlásit
Celé vejce lidi dávají, ale z těch skořápek údajně opravdu není schopen pes (a ani člověk) vápník zužitkovat. Zakapává se to tím citronem nebo do toho lidi kapou nějakou kyselinu, ale nevím přesně jakou. Bílek likviduje biotin (vitamin H), proto prý není vhodný, ale já myslím, že to není tak hrozné. Já dávám jen žloutek, ale když nestíhám, fláknu tam taky celý a psi to normálně sežerou. Stejně tak jim dávám vajíčko, který zbyde z obalování řízků - a v tom je taky bílek.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 20:37
- Nahlásit
Aluli
Jo a připojuju s k dotazu Jany33, proč chceš dodávat ještě více vápníku, dáváš snad něco, kde je nadbytek fosforu? Jestli ano, tak zrovna skořápky mi přijdou takový dost složitý na to dotování vápníkem. Můžeš dávát celerovou nať, majoránku - tam je taky hodně vápníku.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 21:06
- Nahlásit
Taky dávam žloutek, bílek jen vyjmečně. Krmim BARFEM jen necelé dva měsíce tak mam ještě strach jestli má všeho dostatek. Možná to teď zbytečně řeším, ale prostě chci aby byla v pohodě. Časem mě to snad přejde a budu se na to dívat více s nadhledem.
Díky za odpovědi
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 07:02
- Nahlásit
heledte,kuřecí kosti raději uvařit nebo dávat syrové?
jinak jsem dostala mega tašku kuřecích kuží zadarmo i s kostma
kůže jsem právě zdělala,nadělala jsem znich kostičky ,dala jsem si je do menších pytlíčku a šup stím na mrazák
dastymu nedělaj problémy,sindy ta je nežere a elišce dávám tak 3 kousky denně
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 08:41
- Nahlásit
brezen2008
dávám kuřecí skelety nevařený i s kůží. Kuřecí kosti dávám jen s masem, samotný ne.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 08:41
- Nahlásit
brezen2008
Kosti nevařit! A jestli nejsou masové, trochu masa nebo těch kůží bych k nim přidávala, nebo aspoň zakápla olejem.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 18:41
- Nahlásit
brezen2008
jak už psala corgi -kosti nevařit!.... vařením mění strukturu a jsou mnohem ostřejší, tvrdší, a více se štěpí. Vařenou dávám jen kůži a chrupky když děláme kuřecí polivku zbytek kosti letí do popelnice nebo slipkam podrtit.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 10:24
- Nahlásit
brezen2008
Já dávám taky zásadně jen syrové.
Občas se dostanu k velmi levnému zdroji - jsou to kosti z noh s kůží. Psům to moc chutná...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 19:07
- Nahlásit
Jeden malý postřeh..
Koupili jsme nové struhadlo na řepu. Stálo 85,-- Kč a doporučuju všem!!! Vzala jsem hlávku zelí, že kousek nastrouhám na večeři. Ani jsem se nenadála a celá hlávka byla nastrouhaná. Je to velká plocha, tak je to rychlovka!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 20:06
- Nahlásit
pawLINka
a od koho,jaká firma? a kde?
divnej dotaz,ale dá se nějak nabrousit struhadlo? ,asi né co?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 21:21
- Nahlásit
brezen2008
babička ho "brousila" hřebíkem. Narvala hřebík do těch otvorů a mírně zapáčila, ale jestli to mělo efekt už nevim .
add struhadlo, zkus poprosit Gerdu, ať se cestou ke koňům (musí přes šeberov) podívá v Hrnčířích na tom kruháku do koloniálu. Možná se pletu, ale mám pocit, že jsem ho tam kdysi viděla
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 22:14
- Nahlásit
ach jo, ach jo Skubco nechce zrat syrove
Nejakou dobu jsme davali hills i/d kvuli prujmum, prujmy jsou snad pryc, obcasse jednodenni objevi, ale to mel vzdycky, chtela jsem se vratit k syrovemua prej bleee bleee. Jediny co jo je varene kureci s ryzi. Pri te diete pribral kilo a nejak stratil chut k jidlu. Asi budu vse trosku varit a postupne min a min az snad zacne syrove zas bastit.
|