Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 19:32
- Nahlásit

Tutuli
Jéje, další corgař - tak už jsme tu celkem tři Díky za tip na mořskou řasu. Nám docela zabírají ta homeopatika, ale bohužel musím přiznat, že jsem líná a nedokážu je pravidelně podávat (vet doporučil aspoň 3 měsíce v kuse, což nedokážu dodržet). Moje hloupost, no. O blahodárných účincích řasy vím, zkusím ji někde sehnat. Teď se to překyselení projeví jenom když je čistě masová dávka, to pak vytráví a nalačno blinká. Vzhledem k tomu, že je venkovní, by mi to zas až tak nevadilo, ale jistě to není nic zdravého.
Mimochodem, neviděli jsme se někde? Třeba na výstavě? Napiš (budeme si tykat, ne?) mi jméno psa a já si možná vzpomenu

vlkXY
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 20:00
- Nahlásit

s tou mořskou řasou máte jaké zkušenosti?dáváte i tu sušenou?

Tutuli
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 20:53
- Nahlásit

corgi
No myslím, že si můžeme tykat. Určitě jsme se viděli na národce v Mladé Boleslavi a také na klubovce, co byla druhý den. Ale osobně se neznáme. Já mám tu cardiganku dovezenou z Finska, jmenuje se Auronelain, určitě ji znáš. Loni i letos jsme jezdili hodně po výstavách, v ČR i v zahraničí. Teď nás nějakou dobu nebude nikde vidět, máme totiž několik dní nakryto, tak snad to dopadne a budou štěnda.

vlkXY
No my jsme dávali konkrétně ten již zmiňovaný Biopolym a to kvůli trávení. Vím o více lidech, kteří tento přípravek používají právě kvůli zažívání a vstřebávání živin, je to přímo přípravek k tomu určený. Jinak většina mořských řas se používá hlavně na podporu pigmentu a jsou tam také různé důležité minerály, ale nijak podrobněji jsem to nezkoumala.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 20:58
- Nahlásit

corgi
Jo a mimochodem, kdo je ten třetí corgař?

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 21:16
- Nahlásit

My čas od času dáváme klasicky řasy v sypký formě. Pro zpřestření,pro ty minerály a vitamíny,co mají

vlkXY
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 21:18
- Nahlásit

jak to děláte s vetamix objednáváte celých 50 kilo nebo jde i méně?díky

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 21:19
- Nahlásit

vlkXY
Míň nejde, ale v těch 50 kilech můžeš mít i přílohy a další. Nebo se domluvit s někým (dělají to tady třeba pražáci) a objednat dohromady

vlkXY
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 21:20
- Nahlásit

no tak do prahy to mám daleko a tady o to nikdo zájem nemá

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 21:36
- Nahlásit

vlkXY
tady o to nikdo zájem nemá
Odkud jsi? Zkus hodit dotaz tady, nebo na jiné servery. POřád někdo shání parťáka k vetamixu.

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 21:36
- Nahlásit

vlkXY
A odkud jsi? Domlouvá se někdo od Mělníka, holky ze sev. Moravy...

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 21:46
- Nahlásit

Tutuli
Jo, tak to už mi svítá To byla klubová vítězka, ne? Tam jsme se tedy jistě viděly. Snad na sebe zas narazíme - chystám se na jaře do Prahy, pak NV v Klatovech a nějaké menší místní.
S tou řasou a pigmentem - údajně by měla barvit, naše cvičitelka jí dává kanáře a prý jí po řase hezky tmavne maska. Nám stačí mrkev a Ríša mění barvy jak podzimní listí

vlkXY
Nebo pokud bydlíš tam, kde já, máš to k nim do skladu 5km a můžeš si do podnikové prodejny zajet klidně pro 1kg a ještě se slevou

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 22:32
- Nahlásit

Tutuli
kdo je ten třetí corgař?
Už si nepamatuju ten nick, onehdá tu se mnou někdo mluvil, třeba to někde najdu, nebo se dotyčný přihlásí sám

Tutuli
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 21:17
- Nahlásit

corgi
Jo jo, máš přehled, to jsme přesně my. No třeba se opravdu někde potkáme. Zatím vůbec nevím, na které výstavy pojedeme, protože všechno závisí na tom, jestli zabřezne nebo ne. Od toho se potom bude odvíjet náš výstavní plán na celou příští sezónu, v ČR už toho asi moc nepojedeme, čeká nás hlavně zahraničí, určitě Maďarsko, Slovensko a Rakousko, kde už máme načaté šampionáty. Určitě ještě nějaké další země, ale ještě přesně to rozmyšlené nemám. Uvidím, jaké další akce se mi v průběhu roku budou hodit do plánu.

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 21:28
- Nahlásit

Tutuli
my jsme úspěšně u štěněte německého ovčáka, které trpělo průjmy, použili Biopolym.
Ahoj, nebyl by nějakej odkaz nebo takněco?

Tutuli
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 21:58
- Nahlásit

Dines
http://www.centrumkrmiv.cz/product/biopolym-morska -rasa-100-ml-212/
Zkus to třeba tady, je tam několik informací. Dá se taky zadat do googlu a vyjede ti velké množství odkazů na obchody, kde se to dá koupit. My jsme na to přišli náhodou v jednom obchodě s chovatelskými potřebami v Olomouci, tam nám to doporučili a ještě nám k tomu dali nějaký leták, kde to bylo detailněji popsáno a také tam byly napsané zkušenosti veterinářů s jeho využitím. Ten leták už ale bohužel nemám. Vyzkoušeli jsme ho a nám hodně pomohl, je to už ale tak dva roky. Chce to vyzkoušet, každému psovi sedne něco jiného.

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 21:59
- Nahlásit

Tutuli
Super, děkuju - náš psí brácha má celkem citlivý zažívání, tak bych to předala dál

corgi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 22:43
- Nahlásit

Tutuli
v ČR už toho asi moc nepojedeme, čeká nás hlavně zahraničí, určitě Maďarsko, Slovensko a Rakousko
No jo, to už je vyšší dívčí Ríša má zatím jen Cz JCh a nudí se na výstavách natolik, že žádnou ohromnou kariéru neplánujeme. Spíš to mám jako sport a zábavu v jednom, navíc to beru jako propagaci plemene - to víš, v Plzni na krajské je takový corgi přeci jen rarita Tu řasu zkusím sehnat, sice teď dostává FitBARF od Barona, ale to se spolu nepopere.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 07:33
- Nahlásit

heledte lidové,zkuste si dojít do takovejch těch čínskejch obchůdků,tam jí maj natuty ty řasy

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 09:12
- Nahlásit

Tutuli
v jednom obchodě s chovatelskými potřebami v Olomouci
Můžeš mi říct v kterým? Do Olomouce to mám kousek.
A na cvičák v Bystrovanech u OL chodil takový vousatý pán, který měl dva nebo tři beznohý pesany

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 10:17
- Nahlásit

brezen2008
Ty řasy maj na tuty všude od lékáren po zveráče

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 11:10
- Nahlásit

zuzkaJ
Já ti dám beznohý! Si mě teď dost urazila Kolem OL a Brna je jich dost, zato tady na západě je to fakt bída a velká rarita. Podle popisu hádám, že šlo o pana Škůrka

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 13:10
- Nahlásit

jana33
Ahá, já myslela, že je to něco spéšl

corgi
To jsem Vás nechtěla urazit. Jenomže když na cvičáku byla delší tráva,tak ti hafíci opravdu ty nožky neměli Jojo, je to on

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 13:17
- Nahlásit

zuzkaJ
To jsem Vás nechtěla urazit. Jenomže když na cvičáku byla delší tráva,tak ti hafíci opravdu ty nožky neměli
Si klidně tykejme, když už se tady tak potkáváme Copak tráva, tu nám tady na cvičáku sekají, ale když napadlo 10 cm sněhu, skákal chudák pes jak srna. Ale ta odvaha poprat se s tím živlem!!!

Tutuli
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 16:46
- Nahlásit

corgi a zuzkaJ
No jasně, že je to Pepa, má už tři pembroky a dělá s nim všechno možné, ne jen výstavy, ale i pasení a výcvik v poslušnosti. Opravdu se jim hodně věnuje.
Ten Biopolym jsme koupili v Hartu, to je prodejna za železničními kolejemi za Baumaxem směrem na Holici, myslím, že ta ulice se dokonce jmenuje Holická, tam ho kdysi měli, ale nevím, jestli ještě mají, je to přece jen už nějaká doba. Určitě ho ale mají i jinde.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 16:53
- Nahlásit

corgi
Jo a k té raritě, myslím, že jsme rarita i u nás na Moravě, je nás tu sice víc než v Čechách, ale i tak zase až tak moc známí nejsme. Nejlepší byl soused, když jsme si dovezli Auri (byli jsme pro ni až v Tallinnu v Estonsku, vynaložili jsme hodně velké úsilí, aby jsme ji vůbec mohli přivést) a vypustili ji na zahradu, tak říkal, že máme nového psa z útulku
Už jsem si zvykla, že si lidi myslí, že je to kříženec. Když jsem doma kdysi oznámila, že až se přestěhujeme do domu, tak si pořídím cardigana, tak manžel neprotestoval, jen se mě zeptal, jestli chci opravdu psa, který se většině lidí nebude líbit. Tak jsem mu řekla, že je mi to jedno, že já ho prostě chci už od malička, tak si ho prostě pořídím.

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 17:00
- Nahlásit

Tutuli
manžel neprotestoval, jen se mě zeptal, jestli chci opravdu psa, který se většině lidí nebude líbit
To mě před pořízením Ríšánka vůbec nenapadlo Pro mě to prostě byli odjakživa nejkrásnější psi se skvělou povahou, 12 let jsem čekala a jak byl barák se zahradou, už jsem se poohlížela po štěněti. Až pak jsem zjistila, že většina lidí to považuje za vořecha (už jsme byli jezevčíkxNO, huskyXněco, jezevčíkxšiba...). Táta tomu od začátku říkal liška křížená se žížalou A když teď přijedeme k rodičům na návštěvu (psa místo dítěte s sebou), je to největší mazánek a hned se mu podstrkujou samé paštičky a salámky - z čehož měl vždycky děsný průjem, než jsme přešli na BARF (abych se vrátila k tématu téhle diskuze) Nezaložíme si tady vlastní téma, jako mají ostatní populární plemena?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 17:23
- Nahlásit

corgi
mě se lišky, jak s přáteli říkáme corgi, taky líbí asi, protože mám slabost pro jezevčíky, kamarádka má dva a jsou to vytrvalci na procházkách, rádi plavou, hlídači a jsou takový prostě super, mě se líbí cardigani, mají ocas a přijdou mi klidnější než pembroke, ale neznám je příliš dobře, je to možná od jedince.

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 17:30
- Nahlásit

kejtlin
My jim taky říkáme lišky, jak jinak Mně už to prostě přijde hezké, když má pes krátké nohy, naopak když teď vidím na výstavách nějaké chrty, zdá se mi to anatomicky nenormální Vytrvalci to tedy jsou, ten můj se nenechá nikým zahanbit a když může, pěkně prohání štěňata a směje se tomu, jak mu nestačí. S cardigany se znám jen od vidění, ale říká se, že mají o něco lepší (klidnější, vyrovnanější) povahu. Já mám pembroka a jeho povaha byla hlavně v pubertě pro mě jakožto "dříveovčákáře" noční můra. Teď už bych neměnila. Podle ocasu už to dneska nepoznáš, na to bacha

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 17:31
- Nahlásit

corgi
Podle ocasu už to dneska nepoznáš, na to bacha
podle ceho se to pozna?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 17:34
- Nahlásit

corgi
já maslela, že pembroke se rodí bez ocasu?

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání