| Autor |
Zpráva |
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 09:21
- Nahlásit
VerčaZFifi
Dekuju moc
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 10:46
- Nahlásit
tak to maso od vetamixu nic moc,nechám to dožrat a budu kupovat dál od grandu to hrubomleté
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 10:53
- Nahlásit
brezen2008
A které se nelíbilo a proč? My tady na druhém konci světa nic než vetamix nemáme, tak se ptám, abych věděla
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 10:59
- Nahlásit
jako vetamix - hovězí z droby kilovka
nevím,když porovnám od grandu,je lepší to grandový
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 11:07
- Nahlásit
brezen2008
Jo, jako myslíš třeba míň šlach a vody a víc masa? No, já radši než to mletý (hov. hrubo, hov. s droby, vepř. s droby) beru ty kusovky, tam člověk přeci jen vidí, co dává do misky. Ale zase než čistá svalovina (hov. kusové, hov. zadní) jsou pro psa lepší ty směsky se šlachami, jak tu lidi píšou. Já to střídám, občas se plácnu přes kapsu s kusovým, občas koupím hrubomleté, v chudých časech hov. směs. Ale drůbeží mleté vůbec neberu. Zato drůbeží ořez je luxusní, minule jsem brala asi 4 a z toho 3 byly kachní, to si pes dal
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 11:15
- Nahlásit
to od grandu je jakoby mleté maso,ale míchám to od grandu s drůbežím masem,tam je 80% drůbežího,tady v tom hrubomletém je 30 drůbežího a 30% hovězího
ale každej máme něcp,říkala gerda že ten sumeček je dobrej,děsně tedy páchne,ale je dobrej,to já ještě nezkoušela
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 11:19
- Nahlásit
brezen2008
Jo, kapr sumeček jsem teď vzala místo lososa, ale příště se zas k tomu lososovi vrátím. Ten sumeček teda páchne rybinou, to by člověk tak nějak i čekal Jsou tam pomleté podle mě i šupiny, ploutve, nejspíš hlavy. Ten losos psovi jel víc, to je krásný maso s tukem + kůstky - i na srst to bylo dobrý, jak to bylo s tím tukem. Ale on ten můj vůbec ryby moc nerad, nad tím lososem se prostě tvářil o něco líp než nad tímhle.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 11:22
- Nahlásit
Našim psiskům kapr a sumeček moooc šmakuje. Je to pomletá celá ryba,ale to beru spíš za plus. Teď jsem ho vzala víc,protože lososa neměli
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 11:25
- Nahlásit
jana33
Cubam taky jede vic kaprsumec nez losos, s tim se crcaj, kdezto pomletinu vyluxujou na jeden nadech.
Ted jsem nove vzala drubezi s drobama, namixuju s jinym masem, aby se neucpaly. Ale vypada to hezky, tak uvidime. No a nejvetsi uspech nyni sklizeji ty drubezi zaludky, po tech se muzou umlatit.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 11:29
- Nahlásit
Fifi
Tak našim je to vcelku jedno, zhltnou všechno Drůběží s droby jsem brala pro mladou, nemá tolik kostí jako normální mletý drůběží a nezacpávalo,ani když jsem to dávala samotný
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 12:28
- Nahlásit
corgi
jana33
Já to drůbeží mletý beru a pak to vždycky namíchám třeba s hovězím hrubomletým. V tom drůbežím mletým jsou pomalu jenom kosti, ale já to beru jako plus a vhodně to použiju s něčím, samotný bych to taky nedala.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 12:45
- Nahlásit
VerčaZ
Já psala o drůběžím s droby Mletý drůbeží neberu
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 15:00
- Nahlásit
ty ryby dáváte syrové?někde jsem četla že se to nemá...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 15:03 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
vlkXY
No to by mě zajímalo, proč se to zase nemá Normálně syrové, v tom lososovi z vetamixu jsou poměrně dost i žebra (edit: jsou to žebra?) a nikdy se nic nestalo. Kdybych to uvařila, to by teprv byly problémy se zapíchnutejma kůstkama...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 15:05
- Nahlásit
vlkXY
Nemají se dávat vařené, ptž z vařeného masa se odlupují kosti, které se pak můžou zapíchnout v krku. Na syrovém mase jsou kosti přilepené a pes to v poho spolkne.
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 15:08
- Nahlásit
děkuji nemám s tím zkušenost tak se raději ptám - zkušenšjších, taky se mi to nezdálo právě pro ty kosti
a jinak předpokládám že vše dáváte syrové...jak dlouho vydrží to syrové v ledničce rozmrazené?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 15:30
- Nahlásit
vlkXY
Rozmražuju tak na dva tři dny.
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 20:34
- Nahlásit
a co dršťky máte s nimi zkušenost?a zelené jsou jaké?dáváte taky syrové?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 20:38
- Nahlásit
vlkXY
a co dršťky máte s nimi zkušenost?a zelené jsou jaké?dáváte taky syrové?
Zelene jsou proste zelene, tzn i se zbytky natravenin, psiskum tuze chutnaji. Samy o sobe maji oder zasyrova, NEZKOUSEJ je varit ci ohrivat, to by byla plynova bomba a vetrala bys este dlouho.
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 20:46
- Nahlásit
děkuji za radu
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 20:49
- Nahlásit
Fifi
drůběží s droby je fakt dobrý, vyrůstají na něm naše holky a ani to nemusím míchat...
Zelene jsou proste zelene, tzn. i se zbytky natravenin
drštky z vetamixu jsou úplný prd proti tomu co mi vozej z jatek, to jsou opravdu nepraný celý žaludky se zeleným cosi (nevím, jestli je to v tomhle stádiu už .ovno) a to je pak síla
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 20:53
- Nahlásit
Ebony
drůběží s droby je fakt dobrý,
No ja po tech zkusenostech se samotnym drubezim byla ve strehu, dneska to mely holky hodne namichany, preventivne, tak si pro priste usetrim stesy
úplný prd proti tomu co mi vozej z jatek, to jsou opravdu nepraný celý žaludky se zeleným cosi
Jenze to ja tu nesezenu, tak sem rada i za ty vetamixacky. A bohapusta zavist, z jatek dovoz jsem mivala, ale uz ne a ne a nejni - vse zacali nejakym zpusobem zpracovavat.
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 20:56 - Změnil/a: Tutuli
- Nahlásit
Ebony
Ahojky, tak jsem se taky přidala do diskuze.
No je fakt, že ty dršťky, co míváme, jsou fakt síla, ale myslím, že to .ovno to ještě není.
Mimochodem díky moc za maso, moc nám to ve středu bodlo.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 20:59
- Nahlásit
Tutuli
nazdar, teď bude zase ve středu, budete chtít něco?
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 21:01
- Nahlásit
Ebony
No to by bylo fajn, jen bych nerada, aby ti pak nezbylo pro ty tvoje hladové krky, kolik jich vlastně teď máš?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 21:12
- Nahlásit
Tutuli
ne, těch deset mi neubude, zatím to vždy vyšlo...a kdyžtak si sjedu do vetamixu, stejně tam jezdím pro drůbeží a sušený věci
no, hodně
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 21:21
- Nahlásit
Ebony
Super, takže já s tím budu počítat a ve středu se někdo z nás ozve. Moc díky.
Taky sem tam jezdím do skladu, ale toto hovězí mi přijde rozhodně lepší. Jiné věci tam ovčounům kupuju taky. Malá má většinu věcí z normoš krámu. Ale ona je jiná váhová kategorie
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 16:28
- Nahlásit
potřebovala bych radu...moje fenka začala zvracet takové hleny né každý den ale sem tam...jem prostě průhledné hleny jako sliny nebo tak něco...jinak v poho žere a chování se nijak nezměnilo...nevíte co dělat?čím by to mohlo být?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 16:47
- Nahlásit
vlkXY
Jestli je to nalačno, třeba ráno před krmením, bude to podobný problém, jako jsme měli my - prostě nesnese mít prázdný žaludek. Nám se to dělo ve štěněcím věku docela často, teď už jenom sem tam a řešíme to s vetem jako překyselení žaludku (měl i další příznaky kromě toho zvracení pěny).
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2009 19:30
- Nahlásit
corgi
a čím to řešíte?
|