| Autor |
Zpráva |
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 09:08 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit
Děkuju za rady. Tak myslím, že už asi vám, jak na to Takže jak zkrmím ten pytel granulí, co mám koupený, tak bych to ráda zkusila. Jen bych potřebovala nějakou páku na mamku. Se jí to moc nelíbí. Krmí mi ju, když jsem přes týden ve škole, a taky to platí, takže když jsem jí řekla, že to bude O,5 kg masa denně, tak se zhrozila, že ju to zrujnuje
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 09:11
- Nahlásit
zuzkaJ
Ukázala jsi jí ceny např. na Vetamixu? Asi se bojí, že bude maso kupovat u řezníka. Třá svíčkovou, nebo panenku
Obecně vyjde krmení masem levněji než granulema.
Dej pak vědět jak se to pejsovi líbí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:32
- Nahlásit
pawLINka
Teda ty těstoviny vypadaj fakt podivně
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 16:07
- Nahlásit
zuzkaJ
Mě vyjde krmení BARFem na míň než půlku peněz, co jsem dávala za ProPlanku. Tak to mamce vyřiď
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 16:10
- Nahlásit
jana33
Ale nevypadaj.
Jsou to takový obdélníčky, který jen zaliju vodou. Jenže jak do toho dám zeleninu a míchám to, tak se rozpadnou a vznikne z toho nevzhledné cosi
Hlavně že chutnaj, ne?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 16:32
- Nahlásit
pawLINka
Super jidelnicek, kozli masovy kosti obzvlast lukcus!
Ty kridla a trcici pirka z nich mi pripominaj, jak jsem panikarila, ze maj feny tasemnicuuu! A vsecky najednou!
zuzkaJ
Je to levnejsi nez granule, ovsem musis maminku pripravit na ruzny smradlaky typu zeleny drstky ci kaprsumec.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 18:09
- Nahlásit
FificorgipawLINka
Teda moc tomu nevěří, ale už si začala pročítat ty články, které jsou na začátku tohoto fóra, tak to vypadá dobře Zatím jsme maso a vnotřnosti kupovali jen u řezníka, už jsem se ořed nedávnem dívala na Vetamix a je to docela rozdíl.
Ještě mě tak napadlo, je vhodné míchat BARF a granule. Já teď krmím ve dvou dávkách - ráno granule a večer vařený vetšinou žaludky/játra/maso/vejce a vždy příloha. Jestli bych mohla přejít na BARF a jednou denně stále dávat ty granule, než spotřebujem koupený pytel.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 19:23
- Nahlásit
Jak uz jednou pozity lečo skorem to vypada, ze? Ale nenene, dneska ryze vnitrnostni varici den, takze jatra hovezi, kureci a kureci zaludky, spenat, ryze ze vcerejsiho vyvarku a kysany zeli, nezbylo ani molekula.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 20:00
- Nahlásit
Jak je to u Vás s cibulí a česnekem davat nebo radši ne. Mam knížku BARF tam je psano ze cibuloviny jsou pro psy toxické, dále mám knížku od Shenerové- Jak krmint psy- a ta cibuli i cesnek dava běžně.... jsem nejak na vážkách...
Je normální, že v bobanech má něco se zeleniny? I přes mixování na pidičástečky se sem tam objevi oranzova mrkvicka nebo treba kousek z cinskeho zeli.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 20:05
- Nahlásit
Petra K
Já, své borderce žebra dávam Jen po kosťích více dbám na klidový režim. Navíc v žaludeční šťáve zmeknou a i když jich třeba trochu vykadi tak sou měkke. - to jsem někde četla
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 21:50
- Nahlásit
Aluli
Krmím staršího psa od štěňátka cibulí i česnekem (porkem, pažitkou, jarní cibulkou) a ve zdraví se dožil zatím téměř pěti let. Já se přikláním spíše k názoru, že to psovi neublíží - samozřejmě když toho nekrmím kila denně - ale že to pomáhá.
Na tohle jsou strašně odlišný názory a člověk, pokud není vzděláním extra odborník na výživu, tak mu nezbývá než uvěřit tomu, co mu přijde prostě pravděpodobnější, asi selským rozumem.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 22:04
- Nahlásit
VerčaZ
Jo to sice jo, česnek sem taky přidávala třeba do pamlsků. Jenže co nám může prospívat, jim může škodit,... ale tak asi to nebude tak hrozné,... p.Shenerová to svým pesanům dávala docela hojně, aspoň podle té knihy. Tak když sem tam něco málo přihodím,... díky
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 22:20
- Nahlásit
Aluli
Taktéž jsem se přiklonila ke krmení cibulí a česnekem po přečtení Sehnerovic knih. Ale nejen ona, i po rozhovoru s jedním, dle mě rozumným vetem, takhle krmím.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 23:05
- Nahlásit
No jo je je to těžké,... svému psovi člověk nechce ublížit pravě naopak ale jak má vědět co je zprávné a co spíš špatné v BARF je uvedeno ze v cibuli cesneku a prorku a jinym cibulovinam rodu ...Allium jsou pro psa nevhodne, že obsahuji nejakou latku (N-propyldisulfid)ktera zpusobuje prasknuti krevnich bunek a pri požiti velkeho mnozstvi ale i pravidelneho krmeni malym mnozstvim zapricinuje tato latka zivotu nebezpecnou anemii(chudokrevnost)
nebo rostliny celedi lilkovitych (rajcata, papriky,...) v nezrálem stavu obsahuji vysoke mnozstvi solaninu -pro psa jedovaté , ve zralem stavu je obsah minimalni ale i tak jimi nekrmime
papriku a rajce sem tam davam .... mate nejake zkusenosti?
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 23:07 - Změnil/a: Aluli
- Nahlásit
Dobrou všem
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 07:19
- Nahlásit
Aluli
Papriky, rajčata běžně dávám a psice je miluje. Česknek a cibuli občas taky, ale ne nějaké extra velké množství, ale to spíš, že se mi to nechce loupat
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 09:01
- Nahlásit
Já dávám papriky i rajčata. Cibuli a česnek dávám málokdy - nechce se mi taky loupat.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 09:50
- Nahlásit
Aluli
Ta knížka je podle mě dost nešťastná a já jí teda nikomu rozhodně doporučit nemůžu. Dávám vše a psiska jsou spokojený spíš jde o to,držet se pravidla "všeho s mírou"
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 10:39
- Nahlásit
už tu knížku nemám,dala jsem jí dál
jinak ráno dostal dastík - konzervu,vejce,rajče,okurku a salát
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 17:14 - Změnil/a: Aluli
- Nahlásit
Jana 33
ktera knizka BARF nebo od paní Shenerové?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 17:59
- Nahlásit
Aluli
BARF
|
impact
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 18:15
- Nahlásit
Jsme dnes od pana, co u nej kupujeme maso pro psy, dostali 5 kilo zmrazenych veprovych jater.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 18:15 - Změnil/a: Aluli
- Nahlásit
Jana 33
Myslela jsem si to díky I těch kostí se mi zdálo nějak hodně. No každopádně u p.Shenerove jsem se dobře pobavila chvílemi,... ma to suprově napsané
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 18:16
- Nahlásit
Jak to furt děláte, že tu každou chvíli někdo něco dostane ,.... ja chci takyyyyy :-D
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 18:44
- Nahlásit
Já dneska dostala 3 tašky kostí zdarma, 2 v tescu a 1 v lidlu, v tescu už mě znají a ví, že když mají tak je tam vždycky beru, občas i ve větším množství, když ke mě mají přijet kamarádi pejskaři nebo já k nim, tak dostanou vejslužku a protože mám smečku tak cokoliv dostanem zadarmo je púro nás fajn
|
impact
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 19:11
- Nahlásit
Ja jsem z toho naprosto nadsena, pac pet kilo jater je taky peknych par korun. Tohle budu mit na pekne dlouho. Jinak my tam dostavame nekdy i vepr. kolena a nebo treba kybl hnusnych, smradlavych a nepranych drztek.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 19:23
- Nahlásit
impact
to závidím, 5kg jater by měli mí psi nadvakrát-když do toho přimíchám těstoviny, vepř. kolena hm to bysme se pomněli a držt´ky by byly taky bezva i když ty bych asi nevařila doma, ale venku ve staré prádelně na kamnech jak se pod ně topí dřevem , tam vařím brambory drůbeži.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 19:24
- Nahlásit
kejtlin
á dneska dostala 3 tašky kostí zdarma, 2 v tescu
V tescu mají kosti? Sakryš to mě nikdy nenapadlo se tam zeptat, díky, dycky jen hledám , co mají vystavené
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 19:27
- Nahlásit
Dáška
U nás v tescu v neratovicích mají v masně ceduli dnes taška kostí zdarma, někdy je mají po 10kč, nevím proč, jsou stejný jako ty zadarmo, nejčastěji je mají v pátek.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 20:10
- Nahlásit
Kejtlin ja to beru podle toho, ze jatra se nemaj moc davat, krz avitaminozu. Tak davam bud jen kousek do varky varenyho masa nebo kdyz varim ryzi, pridam tez kousek, aby mela lepsi chut.
|