| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2009 10:57
- Nahlásit
Hele já bych to taky neřešila,tohle mívá hodně psů, první bobek je to,co by vykadili i na krátkým venčení a pak jak lítaj,tak se jim rozhýbou střeva a prostě jde ven to,co ještě nebylo na konci,takže to není zahuštěný.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2009 19:41
- Nahlásit
Fifi
nedavat prilohy, jen zeleninu
Těstoviny nedávám vůbec, max. tu rýži s játry, srdcem, ledvinami, když vím, že z toho je bobek řídký. Zase jsem začala dávat tu vomicu, tak uvidíme.
Pro všechny: Koupila jsem u Barona FitBARF Sensitive - směs bylin a zeleniny - voní to krásně, pesanovi jsem chtěla dát čuchnout a hned to začal z piksly žrát Sypu 1 lžíci 3x týdně, bez problému papká. Voní to tak, že bych si tím klidně posypala večeři i já
|
Molly28
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2009 20:12
- Nahlásit
Chtěla bych přejít na krmení syrovým masem. Momentálně můj pes - 9-ti letý beagle je krmen vařenou rýži a kuřecím masem. Dříve jsem krmila granule: eucanuba, hills, orien - jen samé kvalitní a drahé. Pes se nemohl zbavit zažívacích potíží a začal mít silné svědění kůže a proto jsme přešli na dietu - rýže a kuřecí vařené maso. Kůže ho svědí pořád, i když trochu méně, se zažíváním má problém pořád. Má dlouhodobě měkké bobky až průjem. Mám ale obavy, aby se mu problémy po přechodu na BARF krmivo ještě nezhoršili.
Jaké máte zkušenosti?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2009 20:22
- Nahlásit
Molly28
Jedním z nejčastějších alergenů je kuřecí maso, nemůže to být i váš případ? Zkusila bych vyměnit kuřecí za jiný maso a uvidíš,co to udělá.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 21:10
- Nahlásit
PetraK
Tak plíseň je zažehnána, lehce jsme ji vypudili... Že by masénko a zelenina udělaly své?
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 16:45
- Nahlásit
Jak "zavařit" mrkev s petrželí? Právě ji rozmixovávám.. Chtěla bych to dát do sklenek... Pokud by to nešlo, tak to dám do mražáku..
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 17:51
- Nahlásit
Nori
Mně přijde zmazení lepší než zavaření - co se týče uchování vitamínů apod. Ale zas to zabírá místo v mrazáku. Už se tu to zavařování probíralo, já nemám co radit, když jsem se sama ptala, jak se to dělá
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2009 11:31
- Nahlásit
Ahojky chtěla jsem se zeptat jak to je s krmením syrového vepřového masa. Koupila jsem si knížku ZDRAVA VYZIVA PRO PSA SYROVA STRAVA BARF SABINE L. SCHÄFER, BARBARA R. MESSIKA a v ní se uvadí, že vepřové maso by se nemělo podávat vůbec cituju ,,Vepřove maso by melo byt tabu, protoze infekce nebezpečným virem Aujuszkeho ma ve vsech pripadech smrtelne nasledky. Protoze se u prasat nevyskytuji priznaky teto nemoci, může byt i pres vysoce standardizovane potravinarske kontorly syrove maso nositelem tohoto viru. Pokud by se tedy melo krmit veprovym, pak bohuzel v kazdem pripade varenym, aby se odstranilo riziko nakazy (alespon v nasem geografickem prostoru existujezvysene nebezpeci nakazy z duvodu importu masa z jinych zemí).
Ale jinde zas veprove maso uvadi, máte z tím nekdo zkušenosti? Můžete mi poradit děkuju. Barfovat jsem teprve začala
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2009 11:38
- Nahlásit
Aluli
Ja davam veprovy bezne. A uz o tom tady byla DISKUSE - dle myho se pana Aujezskyho bat nemusis.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2009 12:00 - Změnil/a: Aluli
- Nahlásit
Co davate jako vapnik psum?
3x- 4x týdně dávám kosti a zbylé dny(bez kostí) rozemleté skořápky (1/3-1/2 čaj. lžičky denně pro psa o váze 17-27kg)
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2009 12:01
- Nahlásit
Fifi
děkuju
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2009 21:31
- Nahlásit
Mate nekdo zkusenost s Mas. kostkami libovymi - 0,5kg
http://vetamix.cz/eshop/node/3565
-nepisou jaky druh masa to je, veprove moc nechci, ale nevim jak to poznat
-je to opravdu libove?
Jake mate zkusenosti z kusovkami? Neco bych koupila kockam a potrebuju, aby to fakt nesmrdelo jinak to muzu vyhodit.
A jeste otazka, je porad podminka vzit 50kg
kuju
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2009 21:40
- Nahlásit
lucYnka XIII
Kostky neznam.
Kusovky - nevim, co muzes davat kocicakum, ale kurata jsou kurata, srdicko je krasny (obcas kousek flaxy), jatra i hovezi kusovy lukcus, teleci jsem kdysi brala a byla dost zklamana (nic moc libovyho). A nemuzu si stezovat, nesmrdi nic. Jo, 50 kg je podminka, ale bud se pridej k nekomu z okoli nebo doobjednej nejaky ty kocici veci - podestylky a tak.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2009 22:45
- Nahlásit
Fifi
dekuju, vyzkousim to.
Mam moznost brat spolu s jednou pani, takze to neni problem, jen jsem nikde nemohla na jejich strankach tu podminku 50kg najit, tak jsem si rikala, ze treba vozi i min.
Kurata maj ted v akci 2+1 zdarma tak urcite vezmu. Muzu kdyztak varit i pejsovi. Varene ho snad neprozene.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2009 22:53
- Nahlásit
Fifi
může to být 50kg čehokoliv, třeba těstoviny, rejži apod.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2009 22:59
- Nahlásit
lucYnka XIII
jen jsem nikde nemohla na jejich strankach tu podminku 50kg najit,
To maj v obchodnich podminkach.
kejtlin
může to být 50kg čehokoliv, třeba těstoviny, rejži apod.
Vim, ale lucynka chtela naky maso.. proto sem ji psala, ze muze doobjednat jinym zbozim.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2009 23:18
- Nahlásit
Maji ty stranky dost blbe udelany. Skoda, ze to nemaj rozdeleny na maso, grancle, konzervy, stelivo,.... jako predtim, blbe se mi hleda.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2009 10:23
- Nahlásit
lucYnka XIII
Mají,když si najedeš do obchodu,dáš "pro psy",tak se ti nahoře objeví linka Podrobný rozšířený výběr,tak tam klikni a můžeš si zaškrtnout druh zboží. Ty kostky jsou podle mě hovězí,ale radši si tam zavolej a zeptej se.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 09:28
- Nahlásit
Jedna chutná snídaně:
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 11:30
- Nahlásit
corgi
pani ta zluta liska Vam zere tu snidani
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 12:43
- Nahlásit
lucYnka XIII
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 15:31
- Nahlásit
Hej jsem se nasmála. Tuty webky jsou dobrý, co se týče BARFu, ale to nadšení u té zeleniny fotit neměli.
A hlavně tahle. Ten škleb důvěrně znám.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 16:30
- Nahlásit
impact
Jo, hezky se tváří na to zelený Proto radši zeleninu krájím na mikroskopický kousky a zamíchám jí do masa, aby nebyla vidět O důvod víc, proč si pod stromeček přát kuchyňského robota...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 16:41
- Nahlásit
corgi
Robota bych si taky příla. Doufám, že mi ho někdo naježí.
Já právě dělám zeleninu nad párou a to tak pěkně změkne, že to ani nepostřehnou a sežerou. Jinak Máfo vynikal v tom, že přesně s takovým šklebem chytil kousek masa do huby, zatřepal, tže omlátíl rejži i zeleninu a maso sežral
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 16:42
- Nahlásit
Ocekavam dodavku pangaminu, posledni levny pytlicky uz dosly, jsem na to zvedava.
corgi
Krasna lopata!
radši zeleninu krájím na mikroskopický kousk
Zelena zelenina?- cinsky zeli?! - masakro grando, to zerou v celych listech i perdelice. Zatimco, kdyz ho napreparuju do zradla, flusou to. Pouceni - hazet jim pred zradlem cely listy. Jinak teda spenat namletej zmrazenej se jim vybrat este ani jednou nepoved.
impact
Jj, super webik ohledne syrovyho.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 16:49
- Nahlásit
Fifi
Má to pěkně vymakaný, viď? To mi poradili na iFauně a teď ho všude radím dál.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 17:42
- Nahlásit
Já vždycky závistivě sleduju, když pes někomu žere všechny druhy masa. Ta moje je zaměřená výhradně na kuřecí maso, kosti a žaludky.jinak všechno odmítá.Žádné srdíčka, ryby, játru, svalovinu a kosti jiného druhu.Odmítala i syrová vajíčka, dneska mě napadlo nalámat do něj piškoty a konečně aspoň jeden úspěch.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 17:45
- Nahlásit
Vikula
No, u nás to funguje "cosinesežerutonemám". Ve větším množství psů je v tomto výhoda.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 17:46
- Nahlásit
heledte lidi jak vypadá to od vetamixu - kapr sumeček? jsou tam kosti?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 17:50
- Nahlásit
impact
No, u nás to funguje "cosinesežerutonemám".
Přesně.......a díky tomu nemáme ani problémy s čímkoliv ze zeleniny.Já i okurku loupu na zem,páč mi šlupky sežerou a o vnitřek dýně,takový to "maso" se mi i servali degéni.
|