Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2009 08:45
- Nahlásit

corgi
Mně to vymlouval i veterinář - prodejce granulí :-D

Nesmíš hledět na lidi. Dřív by se na tebe divně každej díval, že chceš krmit granulema a dnes se na tebe každej divně dívá, že chceš krmit přirozeně.
Já už jsem si na to zvykla.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:15
- Nahlásit

Nori
Bereme: hrubomleté hovězí, dršťky, vepřové s drobama, vepřové kůže, játra, ledviny, kapra - sumečka, vemeno a se vším spokojenost. Z pamlsků šlachy, jícny a plíce a střívka na pamlsky na cvičení (oboje se dá nakrájet na kousíčky). Na cesty bereme vařeného fíka. Neosvědčilo se nám mleté kuřecí a hovězí směs (ale řekla bych, že cena odpovídá kvalitě, ne že by to bylo zkažené) a nežrali nám lososa (mamča ho vaří a je spokojená)
corgi
Mně to vymlouvala mamča, a teď krmí stejně.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:47
- Nahlásit

Psíček
No já dokonce myslím, že dnes je situace již taková, že si mnozí výdělečně činní jedinci či organizace mohou dovolit rejžovat na prodeji přesně těch samých surovin, co je jiní zpracovávaj do granulí.
Jestli ti jde o "ekologickou stopu", tak máš určitě pravdu, ale jinak zapomínáš na výhodu možnosti volby, když se mi vstupní surovina kuřecí mleté nelíbí, tak si jí příště neobjednám, kdežto v granuli to nepoznám (jestli jsem pochopila správně na co narážíš)

Nori
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2009 20:16
- Nahlásit

Fifi jana33 Ebony Erin Matejka kachna_
Díky Vám všem za zkušenosti..

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2009 11:05 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Tak nějak si říkám proč těm psům vůbec dávám maso...
(fotky jsou z mobilu, tak jsou škaredý)

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2009 11:37
- Nahlásit

pawLINka
Hezky to spásají Lišák taky oďobává maliny, ostružiny, borůvky apod.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2009 20:02
- Nahlásit

Sehnala jsem dneska zdroj odřezků ze zvěřiny (30Kč/kg) a chci se zeptat, jestli jí můžu dávat syrovou - co svalovec? Stačí přemrazit, nebo radši vařit?

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2009 20:51
- Nahlásit

corgi
http://www.biolib.cz/cz/taxon/id167902/
já bych to vařila, ale záleží na zdroji, jestli je ta zvěřina vyšetřená, vařit nemusíš.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2009 22:00
- Nahlásit

kachna_
záleží na zdroji, jestli je ta zvěřina vyšetřená
Vyšetřená nejni, je to přímo od nějakejch myslivců. Našla jsem nějaký článek, kde tvrdili, že svalovce zničí zamrazení na -18°C po dobu 10 dnů. Ale já se těch všelijakejch potvor bojim, takže tohle konkrétně asi vařit budu - snad to pes pochopí...

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2009 22:46 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

corgi
Co jsem našla, tak Trichinella spiralis (svalovec stočený), by asi přemrazit stačila, ale Trichinella britovi je vůči mrazu odolná, našla jsem až tři týdny při - 20 st.
tenhle článek je zajímavý: http://myslivost.com/media/clankyDetail.asp?IDCl=1 2670&IDR=10316&TypR=1

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2009 23:00
- Nahlásit

kachna_
A dobre jim tak! Druhem T. britovi se také v roce 1998 nakazilo 336 lidí ve slovenské obci Valaská po požití klobás, které byly připraveny z infikovaného psího masa.

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 08:34
- Nahlásit

kachna_
Trichinella spiralis (svalovec stočený), by asi přemrazit stačila, ale Trichinella britovi je vůči mrazu odolná
No, radši to nebudu sáhodlouze zkoumat a prostě to vždycky uvařim...

mac1
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 10:55
- Nahlásit

corgi
zvěřinu vždy povařím

Nori
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 16:06
- Nahlásit

Vetamix rozváží Fíka zmraženého i vlastně vařené štangle se dovezou zmražené? A předpokládám, že pro těstoviny, granule... mají oddělený prostor v aute..?

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 16:14
- Nahlásit

Nori
Fík mražený není, vařené štangle asi jo (nemám zkušenost). Vše vezou v jednom prostoru, jen v jiný přepravce,na jiným místě

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 16:55
- Nahlásit

Někde tady píšete, že vepřovou nožku dáváte syrovou.
U vepřovýho se cizopasníků ale nebojíte?

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 18:20
- Nahlásit

Vero
vepřový seze zákona vyšetřuje a v nožičce svalovinu se svalovcem nenajdeš

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 11:18
- Nahlásit

Já si taky říkala, že v noze svalovina není...
Ale jinak - fakt myslíte, že to je bezpečné? A je vůbec vepřové pro psa vhodné? Dávám předost býložravcům, kuřatům a rybám.

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 11:33
- Nahlásit

Vero
Co je nebo není bezpečné?

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 11:55
- Nahlásit

Tak - co je vhodné.

Syrová zvěřina je nevhodná, syrové hovězí/kuře vhodné.

Syrové vepřové?

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 13:24 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Vero
fakt myslíte, že to je bezpečné? A je vůbec vepřové pro psa vhodné?
Podle mě je důležitější fakt, že to maso musí být ze zákona vyšetřené (což by teda měla být i ta zvěřina ). Myslím tím syrové
Obecně je tučnější, já ho zařazuju tak dvakrát - třikrát do měsíce 1/2 denní dávky.

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 13:37
- Nahlásit

Vhodné obecně je každé syrové maso. Ta zvěřina je díky svalovcovi spíš výjimka, srnčí kýta od řezníka z krámu bude asi taky v pohodě. Co se nedoporučuje dávat syrové jsou ještě králíci (bývají zamořeni tasemnicí hráškovou) - opět králík z krámu bude určitě vyšetřen a mrazením se tasemnice stejně ničí. Ale kdo by kupoval psovi v krámu králíka,že. Takže jde spíš o vesnice a tam je to nebezpečný,protože to sledovaný není. Mořské ryby jsou v pohodě, sladkovodní opět mohou obsahovat parazity a zase se jedná hlavně o ryby,co si chytnou lidi sami někde v bahňáku. Mražením by se to mělo zničit. Vepřový - riziko je pseudovzteklina,která ale v Čechách není,takže v pohodě. Suma sumárum syrové přemražené můžeš dávat vše kromě té nezkontrolované zvěřiny. Jak píše kachna, vepřové je tučné,takže tam už je to otázka vhodnosti podle kondice psa

Nori
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 16:32
- Nahlásit

Asi svítá na lepší časy...
V Penny majú Mlsík od Vetamixu za 29.90..
Pak jsou tam granule Pure Premium a rozhodně v tom není 4%masa.. Už to tady o tom někdo zmiňoval..
http://www.penny.cz/index.php?id=2

wami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 16:42 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

jana33, Vero
Králíka jsme teď řešili na jiným fóru, taky v diskuzi o nativní stravě... Chová je Nikita (občas zavítá i sem), takže její info:

Na co rozhodně bacha jsou vnitřnosti, můžou tam být vývojová stadia tasemnice (králík je mezihostitel), když to pes sežere, tasemnice se vyklube. Když stahuji králíka, vnitřnosti házím slepicím, ty to vyklubou a nevadí jim to. Jinak bych se k tomu chovala jako k jinému masu, tedy přemrazit a pak klidně syrové a když není ta možnost, tak povařit. Kůži já věším (nevím proč, stejně ji vykupují za cenu do 5,-Kč/kus), nectít tuhle tradici, tak bych ji psům klidně hodila, to samé packy, oči apod., to jim hážu při stahování a nebojím se ničeho.

Ohledně boubelí, ty se u králíka nevyvíjej: tam najdeš kolem střev takové bílé hrášky, to je ono, králíkovi to nevadí, ale masožravej to sežere a tasemnice se vyvine. Poznáš to, nejde to přehlédnout.

Jinak já teda nemám zdroj, ale mít ho, tak se králíka bez vnitřností taky nebojím...

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 16:52
- Nahlásit

wami
No dyť to píšu maj tasemnici,ale mražením se zničí a králičí střeva asi dávat nikdo nebude já chci taky kamarádku,co má kožky z králíka, u nás na vesnici už králíky snad nikdo nechová

wami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 17:02
- Nahlásit

jana33
šak jo, já to jen upřesnila informacemi přímo od zdroje

jinak tam šlo fakt o čerstvý králíky na zkrmení, tedy celý, proto i ta diskuze o střevech...

já chci taky kamarádku,co má kožky z králíka, u nás na vesnici už králíky snad nikdo nechová
kamarád, co dělá lovečáky, si takové věci jezdí nakupovat na trhy zvířat... ale jde o sev. Moravu...

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 17:10
- Nahlásit

wami
Tady o žádnejch trzích nevím a i kdyby,tak bych tam nemohla,bo bych tam musela zachránit všechna štěňata,co by tam zaručeně byla

pawLINka
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2009 22:48
- Nahlásit

Nori
Pak jsou tam granule Pure Premium a rozhodně v tom není 4%masa..
A jaký to má teda složení? Nikde jsem ho nenašla ani na internetu...

Enuška
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2009 14:54 - Změnil/a: Enuška
- Nahlásit

Ahoj všem krmičům přirozenou stravou
Psa už takhle krmím asi rok a zlepšení po všech stránkách. Předtím často trpěl na záněty střev atd. a teď už nemá žádný problémy. Sice žere vařený maso, protože syrový nechce, ale i to lepší než granule. Jinak čerpám z knížky od veterináře Pitcairna, kde je spousta receptů - i pro štěňata, březí feny, psy s nadváhou atd. i pro kočky. U všech receptů najdete i tabulky s nutričními hodnotami (počítá se ale s použitím syrového masa). Dále jsou tu i vyjmenovány různé psí a kočičí nemoci a k nim bylinky a homeopatika, kterými lze problém řešit. Plus ještě mnoho dalších věcí - má 341 stránek a jmenuje se Přírodní medicína pro psy a kočky. Doporučuji - opravdu skvělá knížka a získáte tak třeba další pohled na věc - v něčem se od paní Sehnerové trochu liší.

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 15:01
- Nahlásit

Mám dotaz na krmiče - jak se vám daří shánět kosti? Mám problém, ve Vetamixu seženu kuřecí skelety, ale kde shánět vepřové a hovězí kostičky? Narazila jsem na neuvěřitelnou neochotu řezníků. Tady v maloměstečku máme jen jednoho, ten odmítl pro mě objednávat, že prý tam mám pořád chodit a když kost bude, tak bude (ale hezky drahá - např. hov. žebra 91Kč/kg). V nedalekém městě je prodejna drůbežáren, tam mám slíbené krky, ale pořád ne a ne sehnat jiné kosti. Nemáte někdo zkušenosti třeba s Tescem, Lidlem apod., jestli se tam dá z řezníků něco vymámit?

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání