| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 09:01
- Nahlásit
to, po čem to prase chodilo
Do tří psů jsem nožky rozvářela, od 4 psů už dávám syrové a nečiní to nejmenší problém ani 13 leté veteránce se silně obroušenýma zubama.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 12:13
- Nahlásit
Já jsem dřív taky nožky vařila, teď jsem zkusila dát syrové a v pohodě. Feňule (10kg) zblajzla celou nohy i s kostma a vyžadovala přídavek a ani se nepo..., druhá feňule taky ok, takže nohy už vařit nebudu, hurá, konec smradu v kuchyni
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 14:40
- Nahlásit
M teda jedině vaříme a kosti vybíráme, dávám sulc s masem jen. Syrovou nohu tak jednou za měsíc, moc to zacpává.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 14:50
- Nahlásit
Tak prý umřela propagátorka přirozené stravy paní Sehnerová. Velká škoda
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 14:54
- Nahlásit
jana33
to je overeny? chjo...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 14:56
- Nahlásit
Fifi
Psala mi to kamarádka,nevím, jestli to má ověřený, každopádně vím,že S byla vážně nemocná,tak pochybuju,že by někdo vypouštěl takovouhle fámu
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 15:34
- Nahlásit
jana33
jj, psalo se o tom i na Ifauně.... (
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 16:25
- Nahlásit
Montik
O to víc jsem ráda,že jsem se loni stihla ještě zúčastnit té její poslední přednášky
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 18:35
- Nahlásit
Mám problém, nevím zda svému ročnímu psovi (11kg) nedávám hodně, párkrát už zvracel. Včera dostal 200g hovězi-drůbeží směs Vetamix + syrová nastrouhaná mrkvev + majoránka + 2lžičky olivového oleje.. Ráno dostává granule Pro Pac adult chunk.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 18:53
- Nahlásit
Jinak já ty prasečí nožky dávám i syrový. Někdy tak a někdy tak
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 19:09
- Nahlásit
Nori
Mě se to zdá dost,zvlášť když ještě ráno dostává granule. U nás dostává cca 250g pes,co má dvacet kilo a k tomu jen zeleninu a hrst ovesných vloček. Ale to, že blil může být i něčím jiným. Krmíš masem čerstvě nebo už dýl a předtím to neměl? Zkoušela jsi i jiný maso?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 19:11
- Nahlásit
Nori
Já dávám cca 400 g masa psovi, který má zhruba 25 kg. Někdy i míň. V zimě dostával 500 g.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 19:16
- Nahlásit
Nori
Tak vynech rano granule, dej mu misto toho treba zeleninku nejakou nastrouhanou politou bilym jogurtem ci cottagem ci kefirem. krajicek tvrdyho chleba ochuceny timtez. (proc mu cpat den co den rano granule a vecir maso? jestli ma citlivejsi zazivani, nemusi mu to delat dobre) Majoranku bych mu do masa syrovyho necpala. Max hodit trosku do vyvaru, jestli delas. Radsi bych do masa pridala neco zelenyho - salat hlavkovy, cinsky zeli, spareny koprivy.
A muze mit i virozku, ted toho zase lita. A jestli toho davas hodne - to musis videt ty sama, dle kondice psiska.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 19:32
- Nahlásit
Mám ještě hovězí Falco a vepřo-hovězí Baryk, ale ten není syrový. Myslím, že mu nesedl ten olivový olej, bo ho ještě neměl. Má takovou pěknou atletickou postavu... V sobotu měl asi zácpu, celý den nekadil a ani se o to nepokoušel a v neděli ráno v poho. Hodil dvakrat pěkné bobky.. Já vůbec nejsem rozhodnutá jestli krmit jen syrovým. Z granulí nemá pořád pevné bobky. Syrovým asi dva-tři týdny, předtím měl granule a vařené (Chejn, Rex, maso) s těstovinami či rýži. Jo a ješte dávám Pangamin Bifi.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 19:35
- Nahlásit
Nori
Tak mu zkus dát jen to hovězí, třeba mu nedělá dobře ta směska. Nebo můžeš mít psa,kterýmu opravdu nesedí ta kombinace ráno granule,večer maso. To je těžký,no. Ale dvě lžičky oleje,to si myslím, není důvod
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 20:03
- Nahlásit
tak já dala dastymu rybu,co měli v alberu,bez kostí a jak si pošmakoval
a od zítřka budou mít v albertu 500g jater kuřecích za 13,90 kus
takže dastíkovy naberu do mrazáčku,bo po ních nemá ani průjem ani ani zácpu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 06:07
- Nahlásit
umřela propagátorka přirozené stravy paní Sehnerová.
zrovna dnes když jsem ráno vyndavala z mrazáku kosti a maso, jsem si na ni vzpomněla...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 15:16
- Nahlásit
Hele, krmici syrovy, znate nekdo TENHLE vyrobek? Nasla jsem odkaza na mujpes, takova levnejsi varianta pangaminu, docela me to zaujalo. Asi objednam.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 15:20 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Fifi
já sušený pivovarský kvasnice psům dávám. Stojí mě myslím 30 nebo 40 Kč kilo...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 15:22
- Nahlásit
pawLINka
A odkud to beres?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 15:24
- Nahlásit
Fifi
Kupuju je v jednom obchodě s krmivama pro hospodářská zvířata. Jezdíme tam pro směsi pro nosnice a tak podobně
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 15:31
- Nahlásit
pawLINka
Kupuju je v jednom obchodě s krmivama pro hospodářská zvířata
Tak to tu pobliz bohuzel nemame. Zbejva mi leda vobjednat pres net.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 18:31
- Nahlásit
Fifi
Jo tyhle kvasnice kupuju a jsou fajn, vychazi o dost levneji nez pangamin a pes je nemuze ze zradla vybirat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 18:43
- Nahlásit
Hele, frknu vám to sem ještě jednou , neb můj dotaz zapadl:
Jak dlouho můžu bez obav tolerovat psovi, že žere jenom večerní žrádlo (masité kosti, vnitřnosti)?
Neřekla bych, že je rozmlsaná, jen prostě žere míň a ráno nemá hlad, po zdravotní stránce tam není žádný problém, hubená není, naopak by jí právě trošinku shodit prospělo.
Dávat jí večer ranní dávku se mi zatím nechce (vyhovuje mi to takhle, protože jsou na to zvyklí psi i já), tu večerní dávku jsem zmenšíla, přesto do té ranní jen tak klofne.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 18:48
- Nahlásit
kachna_
A cuba je jak stara? ja rano davam jen chutovku drobnou, hlavni krmeni je vecir.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 19:57
- Nahlásit
kachna_
já teda psy od cca 10 měsíců krmím jen 1x denně a to večer a ráno dostávaj jen ňamku - kus rohlíku, žvejkací kost, apod.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 20:41
- Nahlásit
Alexa, Fifi
To jste mě příliš nepotěšily, mně i zbytku psů to takhle vyhovuje
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2009 20:52
- Nahlásit
kachna_
My krmíme dvakrát denně Ale záleží na psovi,naši pažravci by sežrali kdykoli cokoli. A jestli zrovna tvoje čubís prostě ráno baštit nechce,tak s tím nic nenaděláš. A kolik jí toho dáváš? Nedáváš jí toho moc? Je otázka,jestli když budeš krmit jen večer celou dávku, nebude nechávat zbytky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:20 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
jana33
A jestli zrovna tvoje čubís prostě ráno baštit nechce,tak s tím nic nenaděláš.
Možná opravdu dospěla (2 r) a je na čase jí upravit podle toho krmení.
Krmení 2x denně se mi osvědčilo u zbytku psů, tak to budu muset nějak vymyslet. Jinak u starušky mi to přijde jako šetrnější k trávení, u hubnoucího psa se to doporučuje a u NO nemám takovej strach z torze.
Nedáváš jí toho moc?
Přesně nevím, ale určitě to nebude přes 300 g masa a příloh denně, teď žere tak 150 g, nechám jí ještě 14 dnů monodietu (kdyby potřebovala, nažere se na zahradě trávy, bylinek nebo sena) a pak uvidim, stejně jí to stáhnu na 200 - 250 g denně.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:28
- Nahlásit
kachna_
Kolik váží?
|