| Autor |
Zpráva |
Aisha
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 18:57
- Nahlásit
Dáška
Tak já jsem asi úplně blbej - já všude vidím jenom vepřový žebra.
Díky.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:24 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Tak jsem si vzala příklad z někoho tady a včera jsem si nachystala zeleninu do mražáku na týden dopředu. Poctivě jsem krouhala, krájela a strouhala červenou řepu, okurky, mrkve, salát, čínské zelí, pampelišky a já nevím co fšechno. Dokonce jsem na to měla chuť
Včerejší večeře:
- zajíc, kozlí žebra, těstoviny se lněným semínkem, červená řepa a biotin
Dneska dieta:
- ten můj mix zeleniny a každý celé malé kuře
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 14:40
- Nahlásit
Kupujete taky slepice mražené? Stojí 34kč/kg u řezníka..
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 14:51
- Nahlásit
Aisha
Třeba u nás mají hovězí žebra v Ternu, soce trochu dražší (tuším 49 za kilo). Tož esi máte terno, zkus tam.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 15:10
- Nahlásit
Nori
tak slepici jsem nezkoušela
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 10:32
- Nahlásit
Kupujete taky slepice mražené? Stojí 34kč/kg u řezníka..
a z vetamixu kuř. hřbety? Je na tom hodně masa a méně kosti?
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 12:00
- Nahlásit
Ahoj,
chci přejít z vařené stravy na syrovou a tak bych se chtěla na něco zeptat. Když dáváte psům třeba ty kuřecí skelety nebo kuřecí stehna, jak jim to porcujete - to jim to nasekáte na nějaké přijatelné kousky, nebo to stáhnete z kosti a dáte jim to zvlášť? A ještě jeden dotaz - když občas dostane pes vařenou stravu, nevadí to? Já myslím, že by to vadit snad nemělo, pokud nezamíchám do sebe syrovou a vařenou, ne?
A abych se jenom neptala. Koukala jsem tady na ty vaše jídelníčky. Já ještě dávám psovi třeba těstoviny s medem, máslem a strouhanými oříšky. Nebo tvaroh s tuňákem z konzervy a do toho většinou ještě česnek nebo cibuli (nebo něco cibulovýho - porek, pažitka). Díky za rady.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 13:22 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
VerčaZ
Ahoj, proč myslíš, že by se třeba ty stehna musely porcovat? Pokud nemáš čivavu teda.
Výhodou právě syrové stravy je i to, že se pesan zabaví (pokud nedáváš jen mletý Vetamix třeba). Moji občas žužlou i půl hodiny až hodinu. Někdy dostane na večeři každej celé jedno kuře a nechám je, ať si s tím poradí jak umí.
A s tím střídáním s vařenou... Jde o to, jestli se ti po tom pesan třá pak nepo.ere, když si zvykne na syrové. Záleží to na konkrétním jedinci. Proč to chceš střídat?
Ten tvaroh s tuňákem zní dobře
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 14:05
- Nahlásit
pawLINka
Proč to chceš střídat?
Dík za odpověď. Já to ani střídat nechci, ale třeba když ho vezme přítel ke skorotchýni, tak bych jí musela ruce přivázat, aby mu něco nešupla. A pak mu taky vařím maso jako odměny při klikání.
Pokud nemáš čivavu teda
Moje čivava má třicet kilo a v papírech má, že je to NOK
To je fakt, může to žvejkat celý a ještě se tím zabaví.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 14:19
- Nahlásit
VerčaZ
Tak jako sem tam něco mu neuškodí
Tak té svojí čivavě ohaří klidně celé kusy dávej. Ještě ti poděkuje
Já jsem dřív krmila jen granulema, ale už bych neměnila, protože právě to, že se tím zabaví a žerou dlouho, se mi na tom líbí úplně nejvíc.
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 19:31
- Nahlásit
pawLINka
Moji někdy zežerou kuře jak blbí a z toho na to hledí a začnou žrát až jim to trochu rozporcuju - asi podle toho jakou mají náladu.
Ale je fakt super, když dáš psovi žrádlo a hodinu o něm nevíš.
|
duli
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 22:29
- Nahlásit
Aisha
teda nevim co máte za psy...ale mi i to kuře v celku zblajznou za 3 minuty
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 23:29
- Nahlásit
duli
Stafordy - žerou krásně, ale prostě někdy stávkujou
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2009 10:17
- Nahlásit
A ještě prosím o rady. Jak to děláte, když třeba z Vetamixu dostanete zmrzlý maso a chcete ho naporcovat do mrazáku? Necháte ho rozmrznout, naporcujete a zase zamrazíte? To se mi nějak nezdá, rozmrzlé maso znovu zmrazovat.
A ještě jedna otázka: Wilíkovi jsem doteď vařila prasečí packy. Myslíte, že syrové mají stejné "účinky" jako vařené? Myslím jako dobrý vliv na klouby. Díky, díky za rady.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2009 10:22
- Nahlásit
VerčaZ
Když dovezu maso z města, tak už je trochu povolené... sekyrkou a kladívkem rozsekám na 8 dílů... zvážím a nasáčkuju, zamrazím.. ale trvá mi to dost dlouho.. nemám to ještě vychytané...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2009 15:58
- Nahlásit
VerčaZ
Taky porcujeme sekyrkou a sáčkujeme po kouskách zvlášť. Horší to bzlo v paneláku - to jsme štangle lámali o schody
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2009 17:20
- Nahlásit
Nori
Dáška
Jéé, tak to bude dobrá prča. Při mojí šikovnosti dostane Wilda ke každý porci taky kousek mýho prstíku .
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2009 19:02
- Nahlásit
VerčaZ
O těch prasečích nožkách jsme tady už diskuzi někde vedli. Myslím, že tady bylo i samostatné téma, protože jsme to hodně řešili.
Nakonec jsme to stejně nedořešili
Podle mého názoru to má účinek stejný, protože tím, že nožku
uvařím, v ní nic nového nepřibyde...
Dělám kompromis - někdy vařím sulc a někdy je dávám syrové.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2009 21:21
- Nahlásit
pawLINka
To je fakt, že v těch packách nic nepřibyde, spíš jsem si říkala, jestli se tím varem něco nezmění v něco jiného. Zkusím to téma najít.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2009 21:38
- Nahlásit
A ještě prosím o rady. Jak to děláte, když třeba z Vetamixu dostanete zmrzlý maso a chcete ho naporcovat do mrazáku? Necháte ho rozmrznout, naporcujete a zase zamrazíte? To se mi nějak nezdá, rozmrzlé maso znovu zmrazovat.
A ještě jedna otázka: Wilíkovi jsem doteď vařila prasečí packy. Myslíte, že syrové mají stejné "účinky" jako vařené? Myslím jako dobrý vliv na klouby. Díky, díky za rady
Ja stangle rezu pilkou na drevo. Celkem to jde naporcovat bez problemu.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2009 21:51
- Nahlásit
VerčaZ
já to neporcuju,bo mám 3 psy,takže 2 kg mám na jeden zátah,ale když z toho druhého zbyde,dám na noc do ledničky,ráno vyndám a než se vrátím z hodinové vycházky,tak studený není a mohu podávat
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 12:21
- Nahlásit
Dnešní svačinka
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 16:26
- Nahlásit
pawLINka
Tak jsem objevila tvé stránky... téda musím hodit chválu na vaše zvířectvo... A ty máš ještě dva vořechy? Ti také dlabou syrové maso nebo Acanu? Psi jsou opravdu moc krásní..
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 16:34
- Nahlásit
Nori
No zvířectvo není aktualizované, ale musím to napravit. Některá zvířata už nemáme, některá přibyla a o některých tam pořád chybí info... Musím se k té aktualizaci konečně dostat...
Voříšek je tady už jen jeden, protože Roxana na jaře umřela. Také jsem zatím neaktualizovala... Na druhou stranu jsem teď dovedla jednu starší vořešici z útulku mojí babičce, takže je pořád se o co starat
Berťa dostává zbytky z kuchyně (tchýně si nedá říct) a večer maso. On už má ale asi tak 16 let (nedávno jsme zjistili, že v očkováku má asi špatné datum narození ) a tak mu už žuby moc neslouží, tak dostává nakrájené kousky masa bez zeleniny - tu nesežere ani kdybych mu ji do krku narvala...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 16:43
- Nahlásit
pawLINka
Aj, tak Roxany je mi líto.
S tchýní to chápu, já mám to samé s babičkou... Na 16let vypadá dobře.. U voříšků datum narození člověk nikdy neví..
Už se nemůžu dočkat, až mojemu budu moct dát normální dávku maso, bo cosi schudl a to dem za dva týdny na vořiškiádu..
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 16:52
- Nahlásit
Nori
A jak teď krmíš? Už je to lepší?
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 17:11
- Nahlásit
Dávám pořád kuřecí stehenní maso s vařenou rýži a mrkví. Nezvracel. Ale hovínka zatím nic moc...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 07:41
- Nahlásit
Kupujete někdo z vetamixu Mlsíka nebo Fíka? Koupila jsem na Propetu Mlsíka, protože měli výstavní slevu. Docela to smrdělo, ale psům to chutnalo a strávili to v pohodě.
Jaké máte zkušenosti vy? Myslím, že je to dobrý kompromis na cesty...
Včerejší večeře:
- kozí svalovina, hovězí srdce, ovesné vločky, cuketa, kopr a další bylinky
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 08:24
- Nahlásit
PetraK
Mám takový kuchyňsko-debilní dotaz. Pročítala jsem tuhle diskuzi, anžto se odhodlávám k barfu, a všimla jsem si, že jste dřív na dovču psům zavařovali papání do sklenic. Já mám jenom jednoho malýho, takže bych mohla sklínky vozit, ale neumím zavařovat - jediný, co jsem kdy zavařila, byl angreštovej džem. Takže se zeptám úplně laicky: Dám všechno do sklenice (maso syrový?), zaleju vodou (?), hodim to do óbrhrnce a zavařím dejme tomu na kolik stupňů? V podstatě mu vyrobím dušenou konzervu?
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 08:42
- Nahlásit
pawLINka
Bylinky, vařený - pařený - syrový? Jaký a kolik?
Dík
|